door Carol Fenijn in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 3
  • 398x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wij zaten aan de radio gekluisterd tijdens de actie. Het is inderdaad niet helemaal helder of Lubbers toen wel of niet opdracht had gegeven, die kapers te doden. Te lang geleden.

Die mariniers die het een farce vinden, na al die tijd, daar ben ik het mee eens, het is een farce dat dit niet al veel eerder is gebeurd.

16
1 Wendel

Wie waren bij beide kapingen de moordenaars?
Is je "vrijheidsstrijd"je zoveel waard?

0
2 ruud koch

Twee jaar voor de treinkaping bij de Punt, op 2 december 1975, kaapten zeven Molukse terroristen de stoptrein van Groningen naar Zwolle, ter hoogte van het Drentse dorp Wijster. Drie gegijzelden kwamen daarbij om het leven, ze werden doodgeschoten door de kapers.

Op 3 maart 1975 werden twee Zuid-Molukse jongeren door de politie aangehouden in de buurt van het Gelderse Lunteren. Ze waren van plan om met 37 andere Zuid-Molukkers koningin Juliana te gijzelen. Door de arrestatie werd de actie verijdeld.

Op 13 maart 1978 vielen drie Zuid-Molukkers het provinciehuis in Assen binnen. Ze gijzelden 71 mensen. Een uur na de inval schieten de gijzelaars planoloog Ko de Groot dood. Na het verstrijken van het ultimatum, de volgende dag om 14.00 uur, valt een speciale eenheid van de krijgsmacht het provinciehuis binnen. Net op tijd, blijkt: de militanten wilden twee leden van Gedeputeerde Staten executeren, en daarna ieder half uur een andere gijzelaar.

Een ding was toendertijd zeker.... het waren geen lieverdjes.. Wijster was daar een voorbeeld van en hun verdere intenties...

2
3 Sempre

Dus dat er bij de Punt Molukkers zijn omgekomen.. tja dan hadden ze deze actie niet op touw moeten zetten.... Je gaat geen totaal onschuldige mensen gijzelen... net zoals die school in die zelfde tijd.. Ik had toen twee jonge kinderen en een Molukse jongeman als oppas... Hij was bezig met een opleiding om onderwijzer te worden.. Een hele grote lieverd en hij schaamde zich dood voor wat er gebeurde!

2
4 Sempre

@3
Ho, ho.
Niet zo snel met Uw veroordeling.
Sinds jaar en dag werd de Molukkers hun eigen
Ambon beloofd.
Door de NL regering.
En maar beloven en beloven.
Totdat uiteindelijk het grote woord eruit kwam:
'Sorry, Molukkers, maar we kunnen niets meer voor U doen.'

8
5 Weetal

@5 Dat rechtvaardigt geen terreur jegens onschuldige burgers.

0
6 Wild Rover

Ach, al was het wel zo.. opgeruimd staat netjes.

2
7 Wild Rover

@5 Ja ik weet het...Maar dat rechtvaardigt niet hun acties naar mensen die er totaal niets mee te maken hadden en die er ook niets aan konden veranderen! Kinderen, treinreizigers... En ik veroordeel niemand...Van mij hadden ze dat stuk land mogen hebben!

1
8 Sempre

@5 En dan gaat men maar over tot executeren van onschuldige mensen. Gaat men over tot treinkapingen en kinderen in een school gijzelen. Dit gedrag is op geen enkele manier goed te praten.

0
9 Saviro

@5 nog geen reden om onschuldigen te doden of te gijzelen en ja van mij mogen alle kapers en moordenaars gewoon neergeschoten worden ongeacht welke huidskleur,afkomst of groepering.

0
10 sec

Ik vergeet nooit dat mijn moeder mij belde toen: je stopt onmiddelijk met je oppas... God mag weten wat ie bij jou in huis van plan is! Ik zei: Ma , Otjep veroordeelt al deze acties... en blijft mijn oppas.. Hij is nu een fijne onderwijzer en heeft dit verleden achter zich gelaten!

1
11 Sempre

@6 , 8, 9.
Toch een beetje heart feelings?
@6
Wat nou is terreur.
@8
Wat hadden ze dan moeten doen?
Met een bordje op het Binnenhof lopen?
@9
Hoeveel kinderen hebben ze 'vermoord'?

11
12 Weetal

@5 dan hadden ze Luns moeten gijzelen, die heeft ambon verkwanseld, niet de mensen in de trein.

1
13 ikkeniet

@12 Jij denkt dat een gijzeling iets oplost? Het werkt alleen maar averechts.

0
14 Wild Rover

Dat ze zich bedrogen voelde kan ik begrijpen.
Dat ze dan zware maatregelen gebruiken om hun eisen af te dwingen is nooit goed te praten maar kan er wel in komen dat ze het deden.
Dat ze dan een trein kapen om hun onderhandeling positie te versterken is NOOIT goed maar zie het als een nood sprong.

Maar op moment dat ze besluiten de machinist dood te schieten hebben ze alle rechten op over leven vergooid en moeten ze vele jaren later niet gaan zeiken.
Al zou er een bevel zijn geweest om te doden vanuit de regering hebben ze dit zelf over zich afgeroepen op moment dat ze zelf het eerste slachtoffer bewust maakte.

1
15 Just-Me1966

@12 Ze hebben geen kinderen vermoord ze hebben kinderen in doodsangst laten zitten. Triest, dat u zelfs dit soort acties niet afkeurt. Dat ze zich bedrogen voelde ja, kan ik me nog iets bij voorstellen. Dat ze tot dit soort lage acties over gingen niet. Lager dan laag zijn ze gezakt.

1
16 Saviro

@12 pffffff om je gelijk te halen door dagen lang mensen in een trein op te sluiten, 3 doodschieten.... een school gijzelen...dat is dan een optie volgens jou???Het was een kwestie voor de regering.... en had niets maar dan ook niets met de burger te maken.... tenzij ze konden toveren maar dat konden ze niet... nogmaals van mij hadden ze dat stuk land gekregen..maar helaas had ik geen zeggenschap en niemand verder ... en voor de rest gaat het best wel goed heden ten dage met de Molukse bevolking in Nederland....Dus het wordt tijd om dit te laten rusten!

1
17 Sempre

Ik weet niet of de mariniers de order hebben gehad om de kapers te doden. Wat wel duidelijk is aan de hand van de foto s ia dat de trein volledig maar dan ook volledig was doorzeeft met kogelgaten. Om de centimeter zit wel een gat. Hier is gewoon vol op geschoten met mitrailleurs en waarschijnlijk ook nog door de vliegtuigen

1
18 Jan met de korte achternaam

Verder valt de kaping in het niet bij wat de regering hun heeft aan gedaan in de vuile smerige oorlog daar. Hele dorpen uitgebrand vrouwen en kinderen vermoord en verkracht. Complete razzia s. Maar daar mag niet over gesproken worden van de regering. Dat moest de doofpot in.

En het ergste is dat ze die mensen een free Ambon beloofden en ze vervolgens keihard in de steek liet. Na eeuwen van slavernij.

3
19 Jan met de korte achternaam

@19 En zelf konden ze de link niet leggen dat Nederland daar niks meer te zeggen had?

0
20 Saviro

* Verwijderd door de redactie *

21 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

22 Undertaker

Ik wil weten of deze mariniers carte blanche hebben gekregen om de kapers dood te schieten.
De precieze geweldsinstructie is van heel groot belang en ook van wie die afkwam.

1
23 manpower

@23 Als de mariniers carte blanche hadden gekregen is dat ,mijn inziens,maar goed ook,is het voor vele die eventueel ook snode plannen hadden, een afschrik middel .

1
24 sec

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Elk jaar krijgen we weer dit gezeur over die zomertijd. Afschaffen die onzin. Laat de tijd zo zijn zoals die is. Niemand die er last van heeft e...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Nou, met deze oplossing hoef ik verder niet meer mee te denken over de lasten van de vasten ...== Vanuit het geloof zijn er meerdere uitzond...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

In ieder geval beter dan aan een boom in het bos vastbinden maar ik vraag me af waarom de eigenaar ze niet gewoon naar het asiel heeft gebracht....

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Botlleneck
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Maar die druk is er wel degelijkex collega Achmed nam altijd verlof mer Ramadan,ging ie naar Marokko om zn hoog bejaarde moedertje te overtu...

3 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Slavink
LIVE | ’Palestijnse terrorist geeft in verhoor verkrachting van Israëlische vrouw op 7 oktober toe’

De Israelische soldaten hebben deze knul toch netter behandeld dan de Russische soldaten met de daders van de City-Hall-aanslag....

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@9 Voor mij zijn het ook mensen hoor!!!! Kijk, dat jij er geen probleem mee hebt dat de "gewone vrouw" binnen de sport geen schijn van kans ...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Botlleneck
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

Ik vond het na 30 jaar ploegendienst wel genoeg,mn lijf ook.De baas bood een RVU regeling aan=1400 nettoDan zou ik 1800 euro netto inleveren...

11 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Biscanna
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@25 Nee, integendeel. Je ziet het overal waar die lui vertoeven. Maar ik kijk dan ook niet weg, dat is een typisch englinks dingetje 🙈...

13 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
84% NSC-kiezers wil niet opnieuw Omtzigt stemmen - NieuwRechts.nl

Die man heeft een ontzettend moeilijk en vermoeiend karakter. Ik heb nouog een partij zo snel zo veel kiezers zien verliezen. Hij vind regels be...

14 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Slavink
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Tekort? Te veel!...

17 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Erotic Massage VideosBrandy Taylor PornTraprapunzelXmaster Web SeriesJapani Hot Sexy MovieTorrent Galaxt.toMeuhentaiClit DickKendra Lust XvideosHorse BeastialityIn A Car PornXxnx JepangMom And Son Xxx IndiaNew Story PornDani Daniels BlowLesbian Foursome PornFilmes Brasileiro De SexoSofya Zhuk NudeRailey DiesrlToys Lesbian PornKatia De LysAishwarya SexyLatika Jha PornMom And Son Share Bed PornCumming On TittsSavita Bhabhi Sexy ComicsMost Beautiful Indian PornstarsKatrina Kaif HotPretty Face CumshotsHeavy FetishesMasterbation GifTru Kait Only FansIpad PerfectgirlsSex Land PicSouth Indian Sex HotPorn Gull HdCuckoldcaptions RedditVamessa BluePornoannePainal TubeSexy SecretaryPornografia Con Mi CuñadaHaryana ChudaiPriya Mani XxxMysterious NurseDsl PornHorny DaddiesHow To Watch Porn In VrMessy AnalTiffany LimosChut Chatne Ki VideoXnxxdSex And BoobsNu Xxx VideoMalayalam Sex Actress NameAria Lee OnlyfansSquitersLaying It Bare Little CapriceMan Masterbating A WomanLena The Plug SimpcityXmovies For YouRwby Yang HentaiRachell Welch NudeXx Video FullWww Sex XnxxxGigi Paris NudeInter Racial Pass.comSky Bri PornNurse Hospital Sex VideoStella Cox VideosMature Men Gay PornGina Gerson PornBbw Mature PornLild OnlyfansPorn Videos Dad And DaughterOld Wife SharingMature Lesbian AnalAnime PorCumming In Asian MouthImgfyPorn ImgurBig Black MilfVera Dijkmans NudeHidden BlowjobForced Sex KoreanNew Porn Videos InAinme Porn VideosBiggerthanyouthoughtExcogi GirlsPokemon FutaLilredzoe OnlyfansLesbian DpPorn CollectionRomantic Breast SuckingDwsrf Porn国产a片Sites Porn GaysPorrno TubePhineas N Ferb PornAunty Porn DesiSarah Taylor XxxHentai BitchBig Breast FuckAntaravasna ComSex Kahani Mp3FemdomtortureMary Bambola A Tight SituationLesbian69 PornHentia ComicsLauren Phillips BbcMitsuri Kanroji HentaiHuge CockxxxTelugu Audio XxxRyan Conner 2022Teenager Porn 18Dollie Parton NakedNew Teen Porn VideosXxx Hot XxNip Slip VideoKamasutra Movie ScenesBoudi Ke Chodar GolpoNew Foreign SexBoys HumpingCeleb KijadPenny NudeRita Patel SexBig Tits Sex Video DownloadBrother Sister Real PornBoo LooJogos De Sexo GrátisAmbika Sex VideoBest Fay PornRpgporn GamesArabi BfXxx Video AssamesSex Video ReshmaRomanticsexyJangle XxxJenny Movies ComKorean 18 Plus MovieEcchi Anime ScenesShoplyfter MilfThe Piratbay.orgJabetSizequeenslutsStripper ClothesCute Girl FingeringGames Like Degrees Of LewdityHe N T AiHentai Non Censurer