door Inter in Politiek  ·  23 Reacties

  • 2
  • 418x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tsja, nu is gebleken dat GroenLinks niet mee kan discussieren over serieuze onderwerpen, gaat Klaver zich maar bezighouden met e-bikers......
Was dit nou waar u, als GL stemmer, waar u zo graag uw stem aan had gegeven?

3
1 beastyboy

** gebruiker verwijderd **

Ik zou alle fietsers en brommers op de rijbaan toelaten, en de auto's en motoren op het fietspad.

2 verwijderd9139144

Klaver heeft een eikeltjes-Bike.

3
3 Rex

Ik weet eerlijk gezegd niet of ik moet lachen of huilen om deze berg onzin. Mij lijkt dat een fiets niet op een busbaan thuishoort en het is wachten tot een aanrijding of obstructie van het bus verkeer op de GL voormalig busbaan e-pedalecbaan. Overduidelijk een teken dat GL niet weet waar deze mee bezig is. Maar ja. Dit kan allemaal in een wereld waarin we met een paar windmolentjes en zonnepaneeltjes heel Nederland van stroom kunnen voorzien en ook nog iedereen een e-auto kan laten rijden.

1
4 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Die zijn echt niet goed hoor...
Busbaan is vrije baan voor bus, tram en andere voorrangs voertuigen....

De schuld van een ongeval met een E- bike komt dan altijd op conto van de tegenpartij... óf wordt de E- bike onder de categorie gemotoriseerd voertuig geschaard?

Dan gaan ze hun goddelijke gang maar... als ze maar oppassen als ik met m'n trammetje aankom....

1
5 Congo

@1

"Was dit nou waar u, als GL stemmer, waar u zo graag uw stem aan had gegeven?"

Yups. Dit is slechts één van de vele punten die in de praktijk van de Nederlandse samenleving spelen. Prima beleid in mijn optiek.

7
6 Drumpf

Als er E-bikes worden toegelaten die max 45 km kunnen halen, dan kunnen alle snor- en brommer scooters in de binnensteden verboden worden.

Meeste snorscooters, 25 km voertuigen, zijn opgevoerd en rijden 45 km, zonder helm.
Meeste brommer-scooters, 45 km voertuigen, zijn opgevoerd en rijden 60 tot 70 km.

Laat in de steden alleen E-bikers toe en verbiedt deze scooters, dan komt dat de veiligheid en het milieu ten goede. En tevens zijn we een behoorlijk stuk machiogedrag kwijt.

4
7 Pluten1

Er gebeuren zo veel ongelukken met e-bikes, omdat de bestuurders daarvan (overwegend bejaarden met een traag reactievermogen) niet capabel genoeg zijn om die fietsen te besturen.
Vervolgens wordt er gekeken hoe andere weggebruikers zich moeten aanpassen, opdat die bejaarden nog gewoon door kunnen gaan met "het zijn van een gevaar op de weg".
Auto's moeten aangepast worden zodat ze geen e-bikes aanrijden.
E-bikes moeten op de busbaan en bussen, ambulances en politie moeten zich aan hun aanpassen.
Overige fietsers en voetgangers moeten uitkijken voor e-bikes.

Waarneer komt het besef dat de bestuurders van e-bikes eerst moeten aantonen dat ze geschikt zijn om deel te nemen aan het verkeer, zonder dat het verkeer zich aan hun moet aanpassen?

Wat is de volgende oplossing? Dat snelwegen voor e-bikes zijn en auto's maar andere wegen moeten berijden? Want e-bikers hebben de ruimte nodig, omdat ze anders tegen anderen aanbotsen?

Stop met die nonsens van e-bikers en neem ze gewoon een examen af OF maximeer de snelheid op 15 km/h.

2
8 beastyboy

Al die e-bikes zijn gevaarlijke ondingen. Gaat toch normaal fietsen. En dan op de busbaan? Kansloos!

1
9 schrootflint

@7
Leuke gedachte, maar waar u geen rekening mee houdt, is dat de huidige bestuurders van e-bikes helemaal niet capabel zijn om met 45km/h rond te scheuren. Dat kunnen ze al niet in een auto, laat staan met een fiets. Ze kunnen nog niet eens opstappen zonder om te vallen. Hoe kan je zulke mensen dan met 45km/h door het verkeer heen laten scheuren?

0
10 beastyboy

Waarom zijn de busbanen aangelegd? Om te zorgen dat het OV in de steden zoveel mogelijk op hun tijdschema kunnen rijden.

Het is geen racebaan voor de e-bikers anders hadden de brommer daar ook al kunnen rijden.

Zeer domme en verwachte actie van GroenLinks

0
11 Pluten1

@8
Ik raad je aan eerst het artikel eens te lezen voordat je reageert. Het gaat hier niet om e-bikes maar om 'snelle' e-bikes. Groot verschil. Die bejaarden waar jij over spreekt rijden over het algemeen niet op snelle e-bikes maar op gewone e-bikes.

4
12 Drumpf

@11

Waarom niet uitproberen? Er wordt toch echt duidelijk gesproken over een experiment. Mocht het niet goed uitvallen wordt het ook geen beleid.

5
13 Drumpf

De e-bikes die bedoeld worden zijn bikes die max 45 km kunnen rijden.
De genoemde e-bikes waar de meeste ouderen op zouden rijden zijn de snorfietsen die met ondersteuning max 25 km kunnen rijden.

Er zijn inderdaad ook ouderen die denken dat ze capabel zijn om op de snelle e-bikes te rijden. Een stuk verantwoordelijkheid ligt dan ook bij de verkoper om deze mensen daarop te wijzen en/of een cursus voor competentie aan te bieden.

In de winkels mag je kinderen onder de 18 jaar toch ook geen alcohol verkopen. Doet dat dus ook niet met de snelle e-bikes als ouderen niet ermee overweg kunnen.

1
14 Pluten1

Er is wel een probleem.
Er zijn maar weinig busbanen in Nederland.
En moet straks de snelle e-bike in Amsterdam op de trambaan?
Lekker gevaarlijk als je wiel met 45km in een tramrails terecht komt.
Dus het lijkt een goed idee maar door tekort aan busbanen gaat het nooit werken.

0
15 meneer van het nieuws

@13 bent u nu echt zo niet van deze wereld Drumpf? Ik had al eerder deze gedachte gekregen als ik af en toe uw berichtjes lees.

0
16 Pluten1

@13 Ik ken de situatie in Utrecht niet, maar het lijkt te gaan om vrije busbanen. In de gemeente waar ik woon kunnen bussen niet van die routes afwijken - ze rijden alleen op busbanen. De verkeerslichten staan zo afgesteld dat ze altijd door kunnen rijden. Het enige andere verkeer dat gebruik mag maken van de busbanen zijn hulpverleningsvoertuigen.

Op het moment dat je er meer ander verkeer toelaat - of dat nou pedelecs zijn of wat anders - moeten buschauffeurs rekening houden met verkeer dat de busbaan opkomt en verlaat en moet de verkeerslichtenregeling aangepast worden om te voorkomen dat verkeer dat de busbaan wil kruisen eindeloos staat te wachten.

Ik vrees dat het bijzonder gevaarlijke situaties op gaat leveren.

0
17 Smiling

Als de bestuurders van de ebike nu eens iets verantwoordelijker zouden zijn was deze discussie niet nodig.. je weet toch ook wel dat je niet met 45 km per uur door de binnenstad kunt razen over het fietspad. Maar blijkbaar moet iedereen aan de kant voor deze roekeloze bestuurders. Op de busbaan is helemaal belachelijk...dat is wachten op de eerste dode

0
18 Wendy70

In de busbaan liggen vaak ook tramrail.
Da's niet lekker rijden op een fiets kan ik je verzekeren en het is vragen om ongelukken

0
19 JCA

Ben geen GL of Klaver-fan, maar op zich is het misschien nog niet zo'n gek idee.
De snelle E-bikes moeten nu op de wegen rijden waar ook al het overige verkeer rijdt. Busbanen zijn veel minder druk, aangezien daar alleen een enkele bus rijdt. Minder kans op aanrijdingen of conflicten met het overige verkeer, zou ik dan denken.
En wat betreft tramrails in de busbanen: die liggen er ook op sommige normale wegen, dus de E-biker moet ook nu al daarvoor oppassen.

3
20 kfl

Goed idee om de orgaanbanken te vullen

0
21 chouffleur

Ze zijn compleet vd pot gerukt en weten van idioterie niet wat nu weer te bedenken. Niemand weet er nog eind aan. Het geeft niets dan verwarring. De meeste mensen weten niet eens dat als de elektrische fiets harder gaat dan 25 km p/u dat ze dan helmplichtig zijn, en ook niet meer op een fietspad mogen rijden maar binnen de bebouwde kom op de hoofdrijbaan dienen te gaan rijden. Velen weten ook niet dat je onder de rijbewijsplicht valt, als je op een elektrische fiets gaat rijden, die moeten ook in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs. En ze dienen verplicht WA verzekerd te zijn. Het is ook maar de vraag wie de rekening gaat betalen bij een aanrijding veroorzaakt door een e-bike. die niet specifiek verzekerd is.
En wat gaan we doen met die banaanfietsen, de supersnelle ligfiets, die hebben geen motor en rijden puur op fysieke aandrijving maar ze gaan gruwelijk hard en je ziet ze nog gauw over het hoofd ook. Het record is verbroken door Roodenkerken met 121,5 km per uur. Ok, dat haalt niet iedereen maar ze gaan wel supersnel. Het is een zootje geworden en als het aan Groen links ligt dan wordt het nog ingewikkelder dan het al is.

0
22 Bleke Betty

Worden de bus-aanrijd-tijden dan ook aan het begin van elke busbaan aangegeven? Dan weet je als E-biker ook op welk tijdstip je extra moet opletten voor de bus. question

0
23 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Laat de Oekraïne het lekker zelf oplossen .Wat moeten ze met nog meer geld bovenop de miljarden die ze al gekregen hebben.Wat is daar eigen...

2 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@114 Goh, is het al weer zó laat? 🥱...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

duurendaal
Kan je als christen op de PVV stemmen?

De vóóronderstelling van het item is dat bijbelse waarden voor christenen een stem op de PVV uitsluiten.Dat kan, als je het programma van d...

5 minuten geleden geplaatst door duurendaal

ongelovenloos
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Een Nederlander die Omar heet?...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

Hij zal zijn draai nooit vinden zolang hij zijn kluts kwijt is .Wat wilt die man nou eigenlijk nog ?ga eens weg....

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@5En wat had je willen doen dan ,wat voor hulp bedoel je ?Of denk je dat iedereen met een brandblusser op zak loopt.er was toch duidelijk ...

10 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61 https://twitter.com/NOELreports/status/1781391507209007413...

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Malinois
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@34Het ISS begeeft zich altijd in de veilige zone (0,2 tot 2 aardstralen). ...

13 minuten geleden geplaatst door Malinois

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Frans Spekman en Hans Timmermans zou beter zijn eigenlijk, als je kijkt naar hun voorkomen?...

15 minuten geleden geplaatst door Schildpad

ongelovenloos
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De boel is hier al ontwricht door de sancties die ze Rusland op hebben gelegd.Wij hebben meer last van die sancties dan welke Rus dan ook.Wi...

17 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Open Porn VideoPorn Video Most PopularHentai MugenWinter JadeMary Moody PornFuck In KitchenHdmilfNaruto X Sakura PornSoftcore EditedNude Tic TokPornos PelículaHnetai TubeSuper PornFree Ones VideosXxx Sexy BoobsPuppy Girl Jenna DeathAndreine De LuxGay SexyoungBlack GangbangedCatherine Zeta-jones NakedHope Beel NudeStanding Position PornBeby Siter Porn3d MonsterfuckTrans CummingYan Sim PornHomemade Blowjob'sSex Games For GirlsLove Porn MovieCarmella DiamontVideobin CoXvideo CartoonScarlett Johanson NaledPorn StepsisSkylar Vox Porn VideoBridgette B Double PenetrationWaterpussyMonkey App XxxFacefuck PornhubPornos DurosB.r.a.n.d.y. R.e.n.e.e.Cxnxx HdBikepindoSisterly LustHantai HeavenImpregnate LiteroticaTaylor PornstarReshma Telugu Sex VideosDeapthrout PornCumshot VideoHusband And Wife Share BbcBeeg Sexy VideoKebaya Merah FullDesi Bhabi Xxx VideoFrancia James Onlyfans LeakedXxx Desi PornMallu Hd PornSex Tamil TeacherPorn Sexy PhotoAdult Anime PornDesi Anal PainEmilylynne PornLaurenjasmine PornComics SexMonkeylinaXx Video KajalXxx Sekasi VideoHot Guys Fuck FullAndi Peacock PornPornô No BrasilMassageviper LeakAfricanbootyHot SeksSubrey KateTentacles AvHent VfAimee Garcia NudeWww Xxx ComSsbbw CreampiedCarrot One Piece PornXxx Sex Video ComeJapanese Bf MovieHindi Hot ClipsJaelanijade PornMini Diva OnlyfansJynx Maze FeetTeenager Family PornHairy Puss PicPatty MichovaVictoria Cakes Full VideosAunty And Boy XnxxIndian Xxx Video CallFather In Law Hot VideosCartoonpornvidoBalck On White PornBemyholeJacquieet MichelBeurette IdeoMadi MeadowsStep Mom XxnxxXxx Mom KichanCallie CalysoSharing Bed With Mom PornJapanese Sex With English SubtitlesNew Indian Porn ClipsAbe MikakoOnehour CoupleEmily Faye Miller PornPleasure Dom PornXxx TorrentsBeckyxxoo NudeChristina Aguilera NudesPandora Kaaki Nudrسوپرسکسی فیلمLeanalovings PornWwwhotCumeating CuckSphoie DeePenny Barber PovMother Less PornWww Spankbang.comThehun.vomXxxlatinoMilitaryclassifiedCumming On WifeMalibu StringDanielley Ayala NakedTherealdelilah NudeEva Notty PornstarPornhub CnHardxxx PornBrazzers De GraçaKobe TaiAnimated Cartoon PornAnime Porn WebParoday PornInkbunny'Bridgett Moynahan NudeChaturbatedSunny Leone Bf Full HdSerial Aunty SexWww Blacked RawGay Cums In MouthDesi Chudai PhotoWhite Girl SexWww Village Sex ComBrandi Love Tonights GirlfriendCali BombsCelebrityfake NudesPormd