Prins Bernhard randde meisjes aan op paleis Soestdijk (politiek.tpo.nl)


Een gouvernante, een logee en een vriendin van koningin Juliana ...

door gracevandaelen in Binnenland  ·  87 Reacties

  • 0
  • 1423x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@49
Vandaag las ik het interview van Jolande Withuis. Zij heeft een wetenschappelijke biografie geschreven over Juliana.

Daarin werd bevestigd dat Bernard 'niet deugde' en dat het een man was die puur voor zichzelf leefde. Withuis heeft o.a. gebruik gemaakt van bronnen (Juliana haar vriendinnen en hun nageslacht) en veelbetekend is dat het Koninklijk Huis hun medewerking niet aan het boek heeft gegeven, om mezelf even eufemistisch uit te drukken.

Bernard had belang bij nageslacht, het verstevigde zijn positie. Juliana hield wel van hem, in ieder geval in het begin. Het praktische koningsschap liet hij echter over aan Juliana (terwijl hij zelf de hort op was of alleen gelaten wilde worden op zijn kamer), die er dus feitelijk alleen voor stond. Het is niet vreemd dat ze later in haar leven zo gek werd als een deur (met zo'n man). In het interview staat dat Juliana in de jaren vijftig 2 keer heeft overwogen te scheiden van haar man. Waarom dat niet gebeurd is? Misschien staat het in het boek.

Juliana is ontzettend eenzaam geweest. Je had haar graag een beter lot gegund.

51 Samen voor ons eigen

** gebruiker verwijderd **

#51 Eerste zin moet zijn: interview m e t

52 Samen voor ons eigen

Bernard was een perverse schuinsmarcheerder en Juliana nam de serieuze en vermoeiende politieke taak van landsbestuur op zich. Begrijpelijk dat hun werelden uit elkaar gingen...

0
53 CoolMemories

Het bekende Engelse spreekwoord : BEHIND EACH FORTUNE, THERE IS A CRIME.
(achter ieder fortuin, schuilt een misdaad)

0
54 fabrie

@54

Vroeger schreef een ander:

BEZIT is MISDAAD.

0
55 MARCUSAURELIUS

** gebruiker verwijderd **

Iemand had zijn autobiografie gelezen paar jaar geleden. Niets was dat het leek. De lezer bleef misselijk na hoofdstuk1.

56 gebruiker-verwijderd

@2 Hoi. Edwin, zie jij nog steeds in iedere houtschroef een verborgen camera?

3
57 Borealis

@1 Beetje in de war?
- Van de prins geen kwaad weten
- Van geen kwaad bewust zijn
.....

3
58 PipoDeC

Toen met de Lockheed affaire had het koningshuis al opgedoekt moeten worden. Juliana hield dit tegen door te melden dat als Bernhard gestraft zou worden, wat ook gewoon had gemoeten, zij de stekker uit de monarchie zou trekken door af te treden. Wat hebben we toen een mooie kans laten liggen om op een fatsoenlijke manier van het koningshuis af te komen. Verder geen kwaad woord over Juliana, heb het in feite altijd een lief en sociaal mens gevonden en had dit zeker niet verdiend.

0
59 oculus amet

@16 maar geen druppeltje nederlands bloed te vinden in die hele lijn beetje raar of moet ik zeggen vreemd.

1
60 Gratiebarmhart

Mijn opa zei vroeger altijd over Bernhard: beter één pruim in die hand dan die Duft van tien.

0
61 niet-alles-geloven

@11 Zelfs Juliana was niet de vrouw die de pers ons wilde doen geloven het was geen gewone vrouw in die positie kan je niet gewoon zijn de vrouw die je op beelden ziet is een Juliana die een gewone vrouw acteert overacting welteverstaan.

1
62 jantje van leiden

@29 Dat verhaal schijnt ergens in de jaren 1890 de wereld in te zijn geholpen door het anti-monarchistische satirische weekblad 'De Roode Duivel'. Door een recente biograaf werden in ieder geval geen aanwijzingen voor een geslachtsziekte gevonden in de ziekteverslagen over Willem III of in de brieven van zijn hofarts.
https://kloptdatwel.nl/2014/08/26/het-kind-van-de-koning/

2
63 Civilis

Benno, een van de meest kleurrijke figuren van de Oranjes, is al weer een paar jaartjes dood.

3
64 DaStef

Wat wil men hiermee bereiken in hemelsnaam, laat de doden maar met rust en richt je liever meer op het heden en hou je broek aan en rits dicht dan is iedereen weer blij.

Een zoen geven is al aanranden tegenwoordig, maar de dames waren er natuurlijk zelf ook bij, al doen ze vaak net of ze er niet zelf bij-waren.

Kijk eens om een uur of 24.00 naar de TV en al die commerciële zenders bieden er dames aan, kan dat niet eens verboden worden deze ongewenste toestanden op de buis zo walgelijk.
Denk aan je kinderen met TV op de kamer en die niet kunnen slapen of nieuwsgierig zijn zoveel goeds leren ze daar ook niet mee.

10
65 corretje

@65 Door de positie van Bernhard kan men vaak niet weigeren en dat heet je positie misbruiken in het bedrijfsleven word je ontslagen bij defensie word je het leger uitgegooid maar Bernhard kon je niet van zijn troon stoten zelfs niet toen hij twee miljoen achterover drukte en waarom mag je het daar niet over hebben.

1
66 jantje van leiden

@2 Aansteller...

2
67 Kleikloet

Waarom verbaast me dit nu weer helemaal niks? Ik zie nog de koningsgezinde collega voor me, toen hij overleed. Bernhard was een held, hij had het verzet geleid. De 'Versetzprinz'.

Maar ja, toen kwamen de extra verhalen over nog méér corruptie en buitenechtelijke kinderen die een graantje mee wilden pikken.

Ik heb de opname vast nog wel ergens. Een journalist vraagt Benno de schuinsmarcheerder of hij goed sliep... lol. Benno had nog nóóit ergens van wakker gelegen. Geen spijt dus ook nog eens.

0
68 Zaklamp

@51 Ik moest even wennen aan Jolande Withuis toen ik haar gisteravond op tv hoorde, maar ze heeft een goede middenweg gevonden met haar zicht op de familie. En eigenlijk is dat hele gedoe rond die tovenares opgeblazen, want wat die genezeres zoal te berde bracht was niet veel anders dan dat dominees ook presteren.

0
69 shym

@65 "Een zestienjarige logee werd in haar logeerkamer door de prins betast onder haar blouse en op haar mond gezoend;"

Probeer je dit nu goed te praten?

0
70 Lias

Ik weet niet wat ik léés.... Wat erg, wat een oversexte man, 4 dochters thuis, 2 buitenshuis en nu ook al kinderen?

Ik heb gisterenavond genoten van die docu over Juliana maar ook wel een traan tegengehouden. Wat een leven. Gelukkig bloeide Juul later flink op en liet ze zich niet meer de kaas van het brood eten. Late bloei.

Ik las het boek van Annejet van der Zijl: "Bernhard, een verborgen geschiedenis". Daarin las ik al het dedain waarmee deze werkeloze, verarmde en verre, verre prins Juliana behandelde. De malversaties, de fraude, de oplichting en zelf verrijking, vreselijk. Ze zouden zijn kist uit de kelder van de kerk in Delft horen te halen en in de nabij gelegen gracht 'pleuren'.

Wat een oplichter en dan ook die verwijzingen met collaboratie met de nazi's.

0
71 Sandor

** gebruiker verwijderd **

Ha #69
Ik kijk (vrijwel) geen tv, dus heb haar niet gezien/gehoord.

Een fijne avond gewenst. Zonder griezels à la Benard question

72 Samen voor ons eigen

Die Bernhard begint steeds meer overeenkomsten te hebben met Raspoetin. Wat een ergerlijk verhaal over die vreselijke oplichter.

Als ik Juliana was geweest had ik hem vergiftigd, cyankalie, landbouwgif, na die vier dochters chemisch gecastreerd.

Uit de kelder halen en ín de Delft gooien und Immer gerade aus.

0
73 Sandor

Bernard ging vreemd bij het leven en was een ex Nazi,.. Tevens hielp die samen met KLM om Nazi,s naar zuid Amerika te laten vluchten,..

1
74 iedereen heeft recht op mijn mening

@1 . Er blijken twee prinsen te zijn, één die zich royaal door ons liet onderhouden en een tweede. Moet je je voorstellen, die broodmagere man, met al die slechte tanden die amper Nederlands sprak drukt zijn dunne, Duitse lippen, bezoedeld als ze al zijn op je mond.

Straks komen er onthullingen over de behandelingen, in dure Zwitserse en zeer discrete luxe-klinieken wegens gonorroe, chlamydia, genitale herpes, schaamluis.

1
75 Sandor

@70 Daar ben je nog wel zelf bij dat je iemand IN je blouse toelaat en je LAAT kussen, stapje achteruit en je hoofd afdraaien is dat misschien te ingewikkeld voor een bijdehante vrouw als jij.

Neen een Koningin die zich inlaat met handopleggers, dat is goed voor ons land en zijn onderdanen, Excuus Truus..

6
76 corretje

@69 . Mee eens, een soort hysterica, waarschijnlijk ban voor scharen, messen, puntige voorwerpen. Wat een heldere en sympathiek gebrachte documentaire.

Juliana is in Wassenaar over een kleedje of afstapje gestruikeld, brak haar heup en dat deed haar de das om maar die Bernhard, die hadden ze buiten op het bordes moeten leggen en dan achter de rododendrens geflikkerd.

Wat een smerige oplichter. En dan sprak hij nog geeneens Nederlands.

0
77 Sandor

In Italie schamen ze zich voor de Maffia

In Nederland schamen we ons voor het Koninklijk huis,..

0
78 iedereen heeft recht op mijn mening

@65 . Mooie tekst voor in Keulen en Hamburg.

Die Bernhard was geen prins, alleen een hele verre nakomeling, amper nog famile van een zekere adelman. Die titel, prins Von Lippe zur Bisterfeld liet hij zich aanmeten. Hij was geen prins en hij had geen stuiver, straatarm.

De enige vrouw die hij liefhad en desnoods Nederland had verkocht was zijn moeder, 'prinses Armgard". Hij treiterde, sarde en dreigden de verloving te verbreken als zijn moeder niet ergens in Overijsel in dat vewaarloosde kasteeltje mocht wonen. Maar pas nadat die ruïne op kosten van de belastingbetaler was gerenoveerd. En we weten, als Duitsers gaan renoveren, nou dan gebeurt dat zeer gründig.

In het boek van Annejet van der Zijl lezen we hoe Bernhard alles deed om aan geld te komen om zijn straatarme moeder Armgard naar Nederland te halen in dat verlopen landhuis in Overijsel.

Als ik me niet vergis heeft Wilhelmina zich met hand en tand verzet van de immigratie van deze vrouw. Een Duitse met akelige nazie-betrekkingen.

Hier iets uit de Wikipedia, en die liegt niet en in Van der Zijl bevestigt een een ander, zij kreeg een paar jaar geleden toegang tot de archieven van de Oranjes:

> Eind 1951 berichtten de Nederlandse media dat Bernhards moeder, prinses Armgard, zich in Nederland zou gaan vestigen. Armgard had tot dan toe in Bad Driburg gewoond, maar nu haar jongste zoon, prins Aschwin, zich in New York had gevestigd, waar hij conservator werd van de Oosterse afdeling van het Metropolitan Museum, wilde zij graag meer in de buurt wonen bij haar oudste zoon. Dit voornemen stuitte op hevig protest van Juliana, en overigens ook van haar moeder, prinses Wilhelmina, die meende dat Nederland zo kort na de Tweede Wereldoorlog niet op de komst van een Duitse prinses, over wier houding tijdens die oorlog nog de nodige vraagtekens bestonden, zat te wachten.

0
79 Sandor

@4 , En Bernhard liet miljoenen na. Straatarm werd hij hier naartoe gehaald, ongehoord rijk sterft deze akelige oplichter.

Paleis Soestrijk wordt verkocht aan de hoogste bieder. Het is vreselijk verwaarloosd. Dat is op al een schandaal want ooit werden de vertrekken in de Empirestijl gerenoveerd. En die zotte zijvleugels aangeplakt om van dat jachthuis een paleis te maken. Met dat bordes, met die rododendrons.

Het is tijd dat de archieven van de Oranjes volledig worden openstelde voor ondezoek en waarheidsvinding. Dat archief kon wel een de zaag in de poten van die bezoedelde troon zijn.

0
80 Sandor

Ach niks bijzonders, dat is toch wat (bijna) alle mannen met macht deden en doen.

1
81 morandi

B was toch ook dat Lockheed boefje

0
82 Bollieboos

@8 Pas op straks moet je nog in de zak mee terug naar spanje met sint en piet!

0
83 VaY

De vluchtelingen krijgen de schuld en onze koninklijke familie die doet het!

0
84 iedereen heeft recht op mijn mening

@84 Zou wel een zooitje worden als alle vluchtelingen uit de rampgebieden zich hier als prinsen zouden gaan gedragen....!!

0
85 CoolMemories

@76 nog maar een keer voor je.

"Een zestienjarige logee werd in haar logeerkamer door de prins betast onder haar blouse en op haar mond gezoend" gaat verder met :

"ze wist hem haar kamer uit te werken en stortte haar hart uit bij een vertrouwd staflid; die geloofde haar, aangezien hij uit diverse andere bronnen met Bernhards gedrag bekend was."

"Een jong lid van Juliana's toneelclub werd door Bernhard aangerand toen ze aan zijn uitnodiging gevolg gaf om wat schilderijen te komen bekijken, waarna de regisseur jeugdige actrices niet meer ongechaperonneerd door het paleis liet lopen als de prins thuis was.'"

Allemaal hun eigen schuld en die PUBERmeisjes wilden het zelf, hé?

0
86 Lias

@82

Niet alleen lockheed, Benno was een enorme charlatan

0
87 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
De o zo gewenste ‘grip op migratie’ ligt ook voor vier rechtse partijen niet voor het grijpen

@6Het is geen lekkende keukenkraan maar een vol open staande brandkraan wat er binnen stroomt , dweilen met de kraan open is geen optie maar g...

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

ThWil
Raad van State: disfunctioneren rechtsstaat op de loer

Als de meerderheid iets anders wil dan kan dat zomaar gebeuren ondanks dat die d66-er dit niet leuk vindt. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

rebo
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@52 Ja dat is wel zo en ik zal het ook niet tegenspreken MAAR!!!!! je reageert er toch telkens weer op. 😀...

3 minuten geleden geplaatst door rebo

Snorrie
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

@12 Als je al niet weet dat een helm verplicht is op een bouwlocatie dan kan je daar beter niet over beginnen.Dan krijg je het gevaar dat me...

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

ThWil
Zein (13) overleefde luchtaanval, maar sterft door gedropt voedselpakket bij poging rijst en bonen te krijgen

,,God heeft hem toen gered’’ zei zijn opa. Op zo'n god kan je wel bouwen. ...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

Biscanna
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@52 Het is hij ipv. ie, domme koe. En dat zegt atheneum te hebben gedaan. 🤣...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@51Je bent zelf een narcist. Niet dat ik denk dat jij weet wat narcisme is, daar ben je namelijk te dom voor. Maar ik weet wél wat het bete...

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
'Opnieuw tientallen doden en gewonden in Gazastrook'

@1 Het artikel is afkomstig van unwra. Waarom laat unwra die gebeurtenissen niet door onafhankelijke journalisten bijv onderzoeken. Unwra heeft ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@53 Ik heb nu een bepaald beeld in mijn hoofd van een sdao-masochistch gebeuren met daarin leer, zwepen, vastbinden, schelden, hulpstukken, vern...

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Rambha Hot SexElle Brooke PovTik Tok Porn StarsAncensorefShort PornstarRegina Cassandra SexyOlivia Moore PornGibi PornográficoJodiewestSuhagrat ChudaiLadies Ki ChudaiTarzanxKannada Bf SexyBefuck ComIcespice LeaksBengali New Chuda ChudiBig Tits Wet T ShirtLatina Beautiful PornXxxx VideosBrazzer PornhdErika XatacySister MasterbatingPantyhose JoiTitty SlappingCamsoda.cpomAnime Porm GamesLovelymimi NudeXxx PhitosSundar Sex VideoAna No Oku NoKaylakissCumshot CompilationWww.freeporn Movies.comPornô Brasil CaseiroFrancia JamesMallu Aunty Hot MoviesLesbian Strapon ThreesomeYoung PornôXvideo Pornô GrátisFaye ReganSex Video Hd ComedyBokep MomsIndian Boy SexIndian Teen Sex ClipOld Man Japanese PornIndia Xx XHypnotized Mom PornLatina MildBestest Porn Video EverFotos De PornYoupor'Erotic Stories About Lesbiansسكس للاولادBlack And Blue JordansGrace Charis LeaksIndian Servant PornEmely WillisProstitute PornographyReddit Gone Wild AudioLeaked Naked CelebrityWww Sex C0mVooviIndian Hot Xxx MoviesBest Indian Sex PornSani LevaniFemale Ejaculated PornPunjabixxxHot Blond NudeAnime Porn MonsterSee ThroughpornViralvediotubeVicoria Cakes XxxPuerto Rican PornstarsFree Gay Hd PornHindi Me XnxxJojo Siwa NudeYoga Pants In PornAunty Boobs PressTeen Titans XxxCougars For BbcSex In Front Of HusbandSex In Bus In IndiaIsland Boys PornPorn Ad GifNude Pic AmateurTublr MilfBusty Xxx VideoXxx Video Dewar BhabhiAddison Lee PornRandalin LoveKittylixo LeakMandingo AsianNude Big Titty WomenValeriya NemchenkoCumming On Ariana GrandeEsxortFrree Porn VideoBangbros 2022Castingcurvy.comIndian PorngifEbony Mature XxxBeurrtte Video XHow To Train Your Dragon PornChina XxxxxxJav UncensorerManju XxxFree Aunty Sex VideosCall Boy XxxNipple Sucking HusbandSexy Blood VideoSexyslutsMysex.momBareback TransBrenus VidcapHow Self SuckDacter PornBeach HentaiJanet Lupo NudeLonni Anderson NudeSubmisse PornSamantha NakedAnushka Sexy PhotosIndian Womens Nude ImagesMali Trevejo.pornVintage ErotcaNude Beach WalkersTara MoonHd Sex DinoBoudi PanuVibrate Panties PornBww NudesGirlfriendgalleriedLiterotic MatureCushkingdomBig Botty Ebony PornWww New Xnxx Videos ComCarmela Clut HKatrina Kaif X VideosSex Aunty BoyUncensored Hentai DownloadErogezOne Piece HentaimangaDani Deniel PornNiley HottTwitter Porn AccountMaid PornvideosAmatuer StripteaseGsy For Pay PornKay ParkerHollywood Porn Star