door Havermout in Binnenland  ·  43 Reacties

  • 3
  • 692x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Mooi man, onrendabel heeft een dubbele betekenis gekregen.

1 gebruiker-verwijderd

het overgrote merendeel is juist niet gekomen om te werken.

8
2 ongelovenloos

Ze zijn hier toch maar TIJDELIJK!!???

3
3 Interessant

Ze willen helemaal niet werken.
Ze kunnen gaan werken dr land op gaan bouwen.
Hebben ze werk em weer in dr eigen omgeving.!
Was toch tijdelijk hier.!!

5
4 annie

@2 Knap zeg dat u in het hoofd kunt kijken van al die mensen...

16
5 21st Century Guy

@2
Ze bidden Allah om werk om vervolgens Mohamed te danken dat ze het niet krijgen.

4
6 in holland

Die gaan toch weer terug? Toch?
Hoop ik.

3
7 Bram brabant

Ze hoeven ook geen baan. Mooi weer terug.

3
8 Rise of the Antichrist

De oorlog is bijna afgelopen, dus hun verblijf hier te lande ook. Toch? Waarom dan al die moeite.

3
9 schrootflint

@2

Het overgrote merendeel dat niet wil werken zit hier op NK

10
10 Brolin

@10 O ja?

3
11 Rise of the Antichrist

@4

Een land opbouwen, Annie het Orakel, lukt pas als de kogels je niet meer om de oren fluiten

8
12 Brolin

Het was wel het idee (misschien naar de goegemeente gefluisterd omdat het zo lekker klinkt en omdat de bevolking dan minder in opstand zou komen). Het zou me niets verbazen als het helemaal niet het plan is geweest dat die mensen ooit terug zouden gaan.

In hun ogen: waarom zouden zij terug gaan, met veel eisen, veel liegen, veel zielig zijn, krijgen ze hier alles wat hun hartje begeert.

4
13 gaulette

Van de vorige vluchtelingenstroom heeft nog steeds 50% geen baan. En met een boerka is die kans vrijwel nihil. Ook eisen vele vluchtelingen een gebedsruimte wat geweigerd word door de baas en dat kost de baan.

4
14 Jan met de korte achternaam

@14

Dat beeld ook: "die vluchtelingen willen een gebedsruimte en een boerka"

Proost.

6
15 Brolin

Zo te zen aan de reacties hebben jullie de uitzending niet gezien!

Een reumatoloog die dankzij een actieven gemeente weer in het ziekenhuis aan het werk is.

Een biochemicus die die kans niet kreeg van zijn gemeente en nu in de spoelkeuken van een restaurant werkt. Terwijl hij niks liever wil dan weer aan het werk in zijn beroep!

7
16 Wijhuis

Maar blijf maar lekker roepen : "Ze zijn niet gekomen om te werken / Ze willen niet werken!

8
17 Wijhuis

"In de ene gemeente krijg je alle ruimte voor om- of bijscholing, in de andere gemeente wordt nauwelijks gekeken wat iemand kan en moet je zo snel mogelijk aan de bak."

"Het komt vaker voor dat vluchtelingen niet de kans krijgen hun eerdere beroep uit te oefenen, ziet stichting voor vluchtelingstudenten UAF. Sommige gemeenten behandelen vluchtelingen net als ieder ander in de bijstand en hebben weinig oog voor wat iemand kan. Dat is zonde, vindt UAF-directeur Mardjan Seighali. "Talenten die er zijn kun je niet zomaar opzijschuiven."

Kortom, ze doen precies hetzelfde als bij autochtonen, maar nu het allochtonen overkomt, nu is het fout en moeten gemeenten "verantwoordelijk gemaakt worden voor inburgering".

Ik heb een beter idee. Maak gemeenten verantwoordelijk voor het optimaal benutten van talenten van ALLE inwoners, en dus ook met navenant normaal salaris, niet weer "met behoud van uitkering". Als ze dat met allochtonen doen, wordt er gelijk gesproken over mensenhandel, discriminatie, uitbuiting enzovoorts. Maar bij autochtonen dondert het weer niet.

7
18 Wendel

Als ze niet werken dan is het van " ze zijn hier alleen gekomen voor de uitkeringen en gratis voorzieningen " en als ze wel werken dan is het van " ze pikken onze banen in" :-/

5
19 foshizzle

":Het maakt nogal uit in welke gemeente je als vluchteling woont"
Ja natuurlijk. Zoveel ongeschoolde arbeiders hebben ze in kleine dorpjes nu ook weer niet nodig. En ook die enkele hogeropgeleide zal in een dorpje moeilijk werk vinden. Integreren gaat mbt werk razendsnel, ik durf te wedden dat we op champignonkwekerijen, aspergevelden en in tuinen met paprika's en tomaten ook geen statushouders gaan zien. Die laten dat net als Nederlanders met een uitkering liever aan Polen over, aangezien ze voor 50 euro meer dan een uitkering niet elke dag vroeg hun bed uit willen.

3
20 Mrs. K

@19 "Ze pikken onze banen in" heb ik eerlijk gezegd al lang niet meer gehoord. Laatst nog een van oorsprong Afrikaanse VVD-stemmer, die werd hier toch echt van alle kanten geprezen omdat hij werkte en een positieve instelling ("niet lullen maar poetsen") had. Niemand nam hem die baan kwalijk, PVV-stemmers schreven juist "waren alle asielzoekers maar zo".

4
21 Mrs. K

@21 Dacht dat het merendeel van de PVV-stemmers asielzoekers/vluchtelingen juist liever terug zien gaan naar hun eigen land ipv dat ze hier een bestaan opbouwen.

1
22 foshizzle

UAF : Onze missie : Begeleiding bij studie en het vinden van een baan.

Het UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij het realiseren van een passende maatschappelijke positie. Wij begeleiden hen bij hun studie en bij het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Ook bepleiten wij de belangen van hoogopgeleide vluchtelingen bij publiek, pers, politiek, overheid en onderwijsinstellingen. Wij baseren onze activiteiten op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens..

https://www.uaf.nl/wat_doet_het_uaf/onze_missie

5
23 Wijhuis

@21 In dat opzicht merk je ook wel dat het voor sommigen simpelweg nooit goed is. Vluchtelingen/migranten zijn of profiteurs en krijgen alles gratis, of ze pikken 'jullie' banen in. Gekkigheid lol.

2
24 Yisrael

@20

Als je het artikel op rtl.nieuws nou eerst eens gelezen had, Jut, dan had je geen moeite hoeven stoppen in jouw niet-relevante post.

4
25 Brolin

@20 "ik durf te wedden dat we op champignonkwekerijen, aspergevelden en in tuinen met paprika's en tomaten ook geen statushouders gaan zien. Die laten dat net als Nederlanders met een uitkering liever aan Polen over, aangezien ze voor 50 euro meer dan een uitkering niet elke dag vroeg hun bed uit willen."

Ik ben het wederom bijna volledig met je eens... behalve dat laatste.

Zelf heb ik heel wat jaartjes in de tuinbouw doorgebracht, en de laatste 13 jaar bij een paprika kwekerij gewerkt....

Ik verdiende daar ruim 10 jaar geleden ruim 1800 euro schoon in de maand.

Door de opkomst van de Polen werden wij Nederlanders weggekeken door de baas... die Polen werkten en werken een stuk voordeliger.... wij werden al snel te duur, en konden bijna niets goeds meer doen...

Door die getoonde "dankbaarheid" ben ik maar snel ander werk gaan zoeken... achteraf gezien had ik dat al véél eerder moeten doen question

1
26 Congo

@19 Gewoon NIET komen, dan heb je die discussie niet.

3
27 Rise of the Antichrist

@27 : Juist in bouw en zorg nu schreeuwend tekort aan personeel:

Een tekort aan personeel dreigt de economische groei te remmen, meldt het UWV. Vooral in de ICT, de zorg en de bouw is het voor bedrijven steeds moeilijker om gekwalificeerde werknemers te vinden.

https://nos.nl/artikel/2175747-juist-in-bouw-en-zorg-nu-schreeuwend-tekort-aan-personeel.html?

4
28 Wijhuis

@27 Tja, als het aan mij lag zou je hier ook niet al die Polen hebben, over gelukszoekers gesproken :-/

1
29 foshizzle

Leid mensen dan op i.p.v. gemeenten die ze liever een bijstandsuitkering willen blijven geven!

Er zijn er zat die dolgraag willen werken i.p.v. hun handjes ophouden!

4
30 Wijhuis

Allemaal terug. Daar wonen nog steeds 20 miljoen mensen hoor in Syrië. Dus lekker weer bij je eigen gedoetje. Zo hoort het.

3
31 schrootflint

@29 Ik heb nog het meeste overlast van Schotten. question

2
32 Rise of the Antichrist

Of ze nu wel of niet kunnen/willen werken, hoogopgeleid in Syrië betekent niet hoog opgeleid in Nederland. Waar in Nederland er een hbo opleiding nodig is om groepsleerkracht te mogen worden is in Syrië een mbo3 opleiding voldoende.

https://www.nuffic.nl/hoger-onderwijs/diplomawaardering/overzichten-buitenlandse-diplomas/overzicht-diplomas-syrie

2
33 trotseoma

@29 Vertel er dan over die Polen ook even bij hoeveel telers / uitzendbureaus er voor fraude zijn veroordeeld omdat ze de Poolse werknemers te weinig betaalden!

1
34 Wijhuis

@32 Hahaha question ja die zijn lastig he ? question

1
35 foshizzle

@30 Wie gaat die opleiding betalen? Zijzelf dan neem ik aan toch? Van welk geld moeten ze dat doen?

3
36 Yisrael

@35 Ja. Ze spreken zo raar. Ik kan me goed redden in het Engels, maar die Schotten versta ik nauwelijks. Met de Ieren idem dito.

5
37 Rise of the Antichrist

@37 Maar gezellig zijn ze wel question

1
38 foshizzle

@34 "Vertel er dan over die Polen ook even bij hoeveel telers / uitzendbureaus er voor fraude zijn veroordeeld omdat ze de Poolse werknemers te weinig betaalden!"

Ik vermoed dat je op mij reageert onder @26

Maar absoluut heb je daar gelijk in... sterker nog, in het begin waren ze nog niet eens verzekerd tegen ziektekosten. Grote paniek toen er een Pool van 2.50 meter hoog van een kar af was gevallen.

Maar goed... doet niets af aan het feit dat de tuinders juist de dure Nederlanders liever niet meer hadden.... in tegenstelling van het geroeptoeter vaak dat een Nederlander het werk niet zou willen doen... daar waren en zijn wellicht nog veel Nederlanders die in die sector werken aardig door beledigd.

0
39 Congo

@36 : Zie @23 .

0
40 Wijhuis

@38 Zeker! En op een gegeven moment doet de taal er niet meer toe...question

4
41 Rise of the Antichrist

@40 Daarin zie ik geen antwoord op mijn vraag? In de link ook niet zo snel.

2
42 Yisrael

@42 : Beter zoeken!

Financiële steun :

Het UAF steunt vluchtelingen met giften en leningen, zodat zij een studie in het hoger onderwijs kunnen volgen. Dit geld is uitsluitend bestemd voor collegegeld, taalcursussen, boeken, computer, reiskosten en andere studiekosten. De financiële ondersteuning van vluchtelingstudenten door het UAF verschilt per student, afhankelijk van zijn of haar situatie. Onze expertise over het mbo is beperkt. Bij uitzondering is het mogelijk om een mbo-studie te volgen. Lees hier meer over in de veelgestelde vragen.

https://www.uaf.nl/wat_doet_het_uaf/financiele_steun

3
43 Wijhuis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Dildo VideoLove Home Porn.comFree Use Sex StoriesCoi Leray Leaked NudesTamil Porn Sex VideoBangladeshi Mms VideoPerfect Body SexPorn HijasXnxx SXxx CalienteSashafoxxMisspiggynyPorn Sexxx MovieTeengirls NudeKelsi Monroe PovToplessselfiesPanty PlayG Drive PornFreya Mayer PornRoja Video SexMaduras CoguiendoMausi PornSex Collage GirlSexy Naked CartoonsPorn Dogge StylePorn VidesoReal Ameuter PornNude Kate VinsletXxx PussLingerie Porn VideosEmily Ratajkowski Sex TapeLesbian Panty SniffingInfieles XxxSheniz HalilWww Xxx VedioTattooed PussyNezuko FutanariPraew PhatcharinMumbai SexManisha Koirala Sexy FilmWww RealitykingsDildoeBendy And The Dark Revival PornHot Masturbating WomenMilf Lezbian PornXxnx MonChie AoiHollywoodmovies SexyWikiffetBig Botty Latina PornTitties At The BeachXvideo BlowjobsCute PenisXxx Desi RajasthaniTamara MilanoLatina HardcoreDani Danielsporn VideoGinger Lynn PornCartoons Porn Mom And SonXxxrevengeLillth LustUschi DiggardDeshi52Sexy Sexy Video Sunny LeoneTitfuck AmateurImagem DesexoMia Costello PornFree Cams MyBig Dick FuckPaige Spiranac Nude PicsSon An Mother PornMom Nson PornOnlyfans AsmrWww.porn.kom.Cerita DeeasaNuttiani PornJohnny Sins And Dani DanielsMonster Cock ShemalePornos.amadoresMegan Nutt Naked.Xnxx BedCelebsnudeworldLuvbugvBrazzers UniversityDesi Hidden Cam XxxXxx Rap MovieSky Bri LeakedErotic HotelI Know That Girl Porn AdNorafawn NudesPorn Apk DownloadIndian KasakRustic Sex VideoBrazzer Vedio FreeMr Krabs NakedFree Erotic VideosQpornoClass Room XxxXxxvidemPornoactrizIndian Cuckold VideosPorn Black TeenagersPutacalenturaSexfighting LesbiansW Xxx XxxFaith Marone OnlyfansNude GrannisJennifer Esposito Sexyسكس الخليجيةIndian Hidden Cam PornWomen Swimmers NudeSexy Video Sunny Leone Sexy VideoHollywood Actress Nude MoviesNsfw SnapTrixheintailHottest Porn EverSunny Leone Hot Nude VideosCole Sprouse NudeSex Desi NewSxypnAmateur Sex TubeWeird FleshlightFreeomovie.comPhotos AcompanhantesBlowjob CompetitionCollege Ki BfSex Video Full SexyPointed Big TitsFutanari CumsMissbnasty LeakedSolo Female MasterbationEl Señor De Los TacosPorn IranianGay Stripped PornXxx Video With AudioAnkita Singh Web SeriesPorn Bait BusCuckolding MoviesAva Addams Stay Away From My DaughterSophia Bush NideAunty Hd Sex VideoMs HourglassNaked BreastsRetardedpornFiull Hd PornTonic MuvisCelebrity Jerk Off ChallengeMarg Helgenberger NudeBit Tit PornstarsBrooklyn Gray Blacked