Trump: "beleid van Clinton in Syrië zal leiden tot een derde wereldoorlog" (reuters.com)


De republikeinse kandidaat zei dat het plan dat Clinton met Syrië heeft zal leiden tot een derde wereldoorlog vanwege een potentieel militair conflict met nucleair bewapend Rusland. ...

door Denisova in Buitenland  ·  131 Reacties

  • 0
  • 1676x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@95 ,

nope.
Stel dat de Chinezen besluiten om massaal US bonds te gaan verkopen.
Verkoop krijgen ze uitbetaald in US dollars.
Die wisselen ze om tegen andere valuta (ze willen de US immers pijn doen).
Daardoor stijgt de wisselkoers van die andere valuta.
De landen waar die andere valuta worden gebruikt zullen een koersstijging willen neutraliseren.
Dat doen ze door dollars te kopen.
Enige effect is dat US bonds nu in handen zijn van de bondgenoten van de US (en die zullen daar geen problemen mee hebben).

Wat de FED hier mee te maken heeft is me een raadsel.

2
101 jodelatedieho

@ 77

Amerika....zonder Amerika was Rusland verslagen....door de angst voor een tweede front in het westen, liet Hitler een groot deel van zijn elite troepen in west Europa.

Rusland heeft zeker grote offers gebracht in WW 2, maar zonder hulp van de westerse geallieerden, waren die onoverkomelijk veel groter geweest.
Dan waren ze in de spreekwoordelijke pan gehakt.

Ken je geschiedenis, ook als het gaat om dat tijdperk.

4
102 Doram

@102
Rusland heeft Hilter de nek omgedraait en niet andersom.

1
103 Franspisco van Jole

@95
De overheid is klant van het bankencartel...daar ligt de macht van het geldscheppen uit t niets. Dit recht hebben ze veilig gesteld door de Fed op te richten. De fed heeft vele crissisen veroorzaakt waaronder de grote depressie in de jaren 30.
China koopt en bezit samen met de fed veruit het meeste van de Amerikaanse staatsobligaties, het gaat om tientallen miljarden per maand. Ze zijn als t ware grootaandeelhouder en zijn in principe de baas in Amerika. Zoals u weet koopt china massaal goud in en dumpt t hiervoor zo nu en dan dollars. Als ze dit op zeer grote schaal gaan doen is t over en uit voor amerika. China speelt t spel nog mee maar.....

3
104 Franspisco van Jole

@102

Zoals ik al zei....ken je geschiedenis....verdiep je maar eens in WW2....zonder, zoals denigrerend gezegd " Hollywood Amerika " was Rusland verslagen door Nazi Duitsland.

Maar ja, sommigen zien dat liever niet....maar is niet echt meer relevant op dit topic. We dwalen af.

3
105 Doram

@74 bedankt voor de tip..Ga ik zeker kijken !!!

0
106 Bollieboos

@105
Het lot van Hitler was al bezegeld voordat de invasie in Normandie plaatsvond. Bij de slag om stalingrad zijn de Duitsers tot stilstand gebracht. Vanaf dat moment hebben de gealieerden het initiatief overgenomen en de klus afgemaakt als t ware.
Wij zijn opgegroeid met hollywood films over de WO2 en daarom zijn we gekleurd in ons oordeel.

4
107 Franspisco van Jole

@107 Ach jij denkt dat de campangne in Afrika, Italie en de slag op de Atlantische oceaan er niet toe hebben gedaan? Als er 1 front was geweest tegen de Nazi's waren de Sovjets uiteindelijk uitgeput en zelfs als dat niet zo was geweest had Japan ze in de rug aangevallen en het afgemaakt. Ja Japan was er ook nog.

De Russen en hun meelopers willen graag de geschiedenis herschrijven, maar dat gaat dus even niet door. Hollywood heeft er ook niets mee te maken. De Sovjet Unie net als de Nazi's waren agressors die vrijheid ontnamen van andere landen en bezig waren met invasie na invasie. Finland, de Baltische staten en Polen moesten het ontgelden aan beide regimes. Ook Oekraine al voor de 2e Wereldoorlog begon had een sterfte van 3 tot 4 miljoen mensen dankzij de Sovjets. Onze vrijheid hebben we dus te danken aan de VS en andere geallieerde, maar niet dankzij de Sovjets, want die waren niet anders dan de Nazi's en wij zouden niet vrij zijn geweest onder hun bewind.

3
108 VaY

@108
Hitler had vrijwel geheel Europa onder controle. Als hij Rusland had verslagen had was het een hele andere oorlog geworden. Dan had hij vrijwel onbeperkt toegang gehad tot de olievelden op de kaukasus en staal. Er zijn ongeveer een miljoen duitse soldaten gestorven en meer dan een miljoen gevangen genomen. Dan heb ik t nog niet over de overlevenden. Bij deze slag, in stalingrad, is de oorlog gewonnen en is hitler ernstig verzwakt. Dit is de definitieve klap in de oorlog geweest.

2
109 Franspisco van Jole

@108
U praat over ´onze vrijheid´ daar zit zwakte in uw betoog. Je zult het gehele continent in ogenschouw moeten nemen om tot een zuiver oordeel te komen.

2
110 Franspisco van Jole

@101 jodelatedieho

China koopt alles wat los en vast zit, om van hun Dollars af te komen.
Havens, grondstoffen, fabrieken, grond en ga maar door!

3
111 Uit Den Haag

@111 ,

ja en?

2
112 jodelatedieho

@111
Dit is helemaal juist. Ze doen het stukje bij beetje om paniek te voorkomen op de financiele markten en om meer waar voor hun geld te krijgen. China is een land dat veel meer exporteert dan importeert en blijft aan t eind vd maand met stapeltjes dollars zitten. Dit geld wordt uitgeleend veelal aan de states tegen hele lage rente. Ze sluiten valuta overeenkomsten met andere landen.
Het moment dat China zich nog meer gaat afkeren vd states zullen andere landen volgen en is het gedaan met de dollar. De rentes zullen stijgen en de grote banken kunnen het zaakje niet meer rondkrijgen. De vraag is eigelijk alleen of China dit scenario zal volgen. Er zijn natuurlijk meerdere opties.
Het is niet voor niets dat ze goud inslaan. Waarschijnlijk hebben ze inmiddels veel meer goud dan Europa en de states ..het is alleen niemand die t weet

1
113 Franspisco van Jole

@113 ,

niemand weet het, maar jij wel...
Voor de rest zou ik me afzijdig houden van hoe macro-economie fungeert.
Want daar heb je absoluut geen kaas van gegeten.

2
114 jodelatedieho

@114 "niemand weet het, maar jij wel..."

Hoe kan jij dan weten dat @113 het fout heeft, wanneer jij stelt dat niemand het weet?

Niemand weet hoe het zit? Wat een stel sukkels die "macro-economisten" dan. Ze hebben een vak dat ze zelf niet begrijpen? Waarom heeft die titel "macro-economist" dan waarde?

1
115 Bob de Brouwer

@114
Je kan wel beschrijven wat er gebeurd. Bijv. dat China veel goud opkoopt. Dat ze contracten sluiten met andere landen. Dat ze bonds dumpen zo nu en dan. Dat ze dollars uitlenen aan de states tegen belachelijk lage rente etc etc. Het is makkelijk om mij aan te vallen. Dat is trouwens helemaal prima. Het zou je sieren om dan ook uit te leggen waar het aan schort bij mn macro economische kennis. Economie kan je op vele manieren uitleggen en ik beweer niet dat ik gelijk heb en geef ook aan dat er andere opties mogelijk zijn. Wellicht kunt u in t kort aangeven hoe de dollar zich gaat ontwikkelen?

1
116 Franspisco van Jole

@114
Ik zal t u nog sterker vertellen. Een jaar voordat de fin. crisis uitbrak waarschuwden wij onze klanten al dat er banken gingen omvallen en dat ze beter hun aandelen konden verkopen. Exact met het verhaal van subprime pakketjes etc. Niemand was er gevoelig voor tentijde en we werden weggezet als gekkies. Banken huh die kunnen echt niet omvallen. Mensen willen het gewoon niet zien ..het valt buiten hun voorstellingsvermogen

3
117 Franspisco van Jole

@111

0
118 VaY

@114 ,

wellicht dat u scenario's beschrijft die theoretisch zijn.
Ik hou me liever bij de realiteit.

3
119 jodelatedieho

De realtiteit is dat er een staatsschuld is van 20 triljard. Deze schuld kan niet overgenomen worden door wie dan ook (zoals eu bij griekenland heeft gedaan). China is de grootste buitenlandse schuldeiser (japan, sa, nederland doen ook aardig mee).
De dollar hangt aan een heel dun draadje, in een wereld die in snel tempo moet gaan omschakelen ivm de klimaatcrisis.
De amerikaanse grootbanken zitten voor biljoenen in derivaten wat ze nog veel zwakker maken. Deze rommel gaat vanzelf nog naar boven komen.
Een reset behoort zelfs niet meer tot de mogelijkheden want vanaf dat moment heeft US alleen nog maar tegenstanders en is het gedaan met vertrouwen in de dollar. Het ziet er alleen maar naar uit dat de staatsschuld nog veel verder zal oplopen.

3
120 Franspisco van Jole

@112 odelatedieho

Zo raken de Chinezen hun Dollars kwijt.
En NIET zoals jij @101 beschrijft!

5
121 Uit Den Haag

Het is wat het zegt: volgens Donald Trump.
Negeren .

1
122 No newstoday

Nog 2 weken en dan zijn we eindelijk verlost van de onzin van de oranje kleuter.

1
123 Moetffmijneikwijt

** gebruiker verwijderd **

Pfff, ook weer dubbel gepost door de zelfde gebruiker.

124 verwijderd111

@10 Heel goed om de smerige (dodelijk vuiler modder) waarheid op te rakelen!

2
125 case

@110

Onze ( west- en zuid- Europese ) vrijheid.
De rest kreeg die niet onder Russische supervisie en dictatuur.
Frankrijk mocht destijs voor ern tijd uit de NAVO stappen .
Toen Hongarije en Tsjechoslowakije wat makkelijke adem wilden halen , kregen ze het Hele Warschaupakt over zich heen .
De Duitsers mochten na WOII gaan en staan waar ze wilden en ze kwamen weer terug.
Zo niet in het door de Russen bezette deel. Daar moest een muur tussen zodat niet iedereen wegging en nooit terug kwam .
Zegt alles.

0
126 No newstoday

@120

Dat is geen probleem .
De staatschuld wordt afgemeten aan de economie.
En omdat de USA een enorme winstgevende economie heeft, mag de staatsschuld best zo hoog zijn .
China is de grootste en belangrijkste handelspartner en eist bij mijn weten niks van zijn schulden op. Dus is gern schuldeiser.
De export van de USA is zo groot , import een stuk minder omdat zij veel meer zelfvoorziend zijn dan veel andere lsnden bv.Japan dat ze verl kunnen hebben.
Hoezo hsngtbdecdollarvaan ern zijden draadje?
Het is nog steeds de munt waar in ge- en verhandeld wordt.
Het Britse pond is zorgerlijker.

1
127 No newstoday

@125

De vraag is wel: wat is waarheid en wat niet.
Niet alle modder is waarheid maar ook slechts modder.
Een man die zo met modder bezig is ,dat hij op decsekse en het uiterlijk moet spelen , is echt een modderfiguur.
Ik heb Clinton nog niks over zijn kapsel, varkensoogjes en vingertje horen zeggen .

0
128 No newstoday

@66

Hmmm iemand voor minder toetrekeningsvatbaar uitmaken tegenwoordig een grap is, dan is die redelijk laag.

0
129 garriet

@121 ,

beetje apart dan dat experts hetzelfde beweren als ik.
Misschien een idee dat u op uw verlanglijstje aan Sinterklaas het boek "Economie voor dummies" zet.

0
130 jodelatedieho

@120 ,

"De realtiteit is dat er een staatsschuld is van 20 triljard"

Dat heeft u eerder beweerd en is pertinent onjuist:

https://www.languagelab.nl/stijlgids/billion-is-geen-biljoen

Voor de rest kan ik alleen maar zeggen, verdiep u eerst eens in de materie.

0
131 jodelatedieho

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

41 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
SchoolupskirtLeabianDee Shanell OnlyfansMikafans LeakMitch Cox Gay PornBig Tit KoreanLesbian BondegeMoviemo ComBangla SexBangla X MovieBabita Ji PornAngel SummersBbwsuperstarxxxDesi Bhabhi Bathing VideoLuce CaponegroIndian Tamil Xxx VideoAdult Porn FilmsCinema Hot SexNadia Porn VideoJulio Gomez BlackedAv 在线 看Amateur T.vMargot RobbienudeMia Khalifa Big FuckRctd-517Bbw MomfuckLong CockedDirtyrouleyteHdporn/92Mlif Porn VideosShuna KagamCorinna Kopf LesbianIndian Xnxx Sexy VideoHell Kight IngridAlex Blake Family Therapyسکس دختر خوشگلNude Daughter MotherSdmm-024Teens Nude ModelRollercoaster Nipple SlipBrookeburke NudeMax Hard-core VideosRadhika XxxHard Sex VideoMale Version Of MistressLupe Fuentes NudeFight Sex XxxXxx DivyaDillion Harper JoiTabbo Porn VideosXvideus RedPoun SexEva Lovia Full VideosGiantess Clips4salePorn For LesbiensPorn Hard GifVideos Porn FreBrother And Sister Masturbate TogetherAmateur Sexe TapePenetrationpornEbony Sleep PornSexual GratisBate Papo Uol SexoIvy WolfeBlack Dad Porn GayBlack ShemalefuckHollywood Movie Rape SceneXxx Bf Bf BfRus Porn VideosX Videos Mom IndianAlex Gay PornSexc MovieEripornAshley Gere PornSexsi CartoonOmegle.ccPorn RussanNaked CatfightMiami PornTeentopangaPhat BootypornFreakabrittOrgasm DenialMargaret Colin NudeHindi Bhabhi Porn VideoXvideosdesiBbw Wife SharedBbc Trans PornFakeagent PornThe Woods Rio SageWww Xxx IBell Delphine NudesChina Chuda Chudi VideoOlder Man Younger Women PornMemek IndoGranny GapeSnap PornLia Lin PornDesi Hotel PornPorn Video GujaratChubby Aunty Sex VideosGta 5 NudeCartoon BallbustingTiktok Leaked PornKowalskypageTop 5 Pornstarsлучшее порноJe Montre Mq SextapeMay Porn PokemonSexo ColombianoItalian X VideoIndraja HotRoommate XxxSuper Sex VediosMixed Wrestling Fem DomDarla Crane BbcBig Boobs Girl XxxMms Sex Video IndianXx 4k VideoMallu Blue FilmDesi Big XxxChristy White VixenWet Spot PantiesXnxx Desi TeenEating SpermAmy Adams SexBrazzers Full SexManga Manhwa 18Video Bokep TerbaruRon Jeremy The Porn StarYouhdporono ComMellani Monroe PornPorn In FranceAnal Porn VideosBanggangbang.comNude In Locker RoomBigtitygotheggBlue Sexy Full HdKajal Aggarwal Xxx PhotoDownload Pornhub VideoXx Hot MoveCoraljade01Penthouse Pet VideosKingvickyhyuga PornVideo One Porn VideoAlexas BreezeNew Game PornKissing In BedIrisgwLucky B Dallas