Bart Vriends zet Sparta op 1-0 tegen PSV
NOS VoetbalAangepast

Sterk Sparta kegelt PSV uit bekertoernooi

Sparta Rotterdam heeft de achtste finales van de KNVB-beker bereikt door PSV uit te schakelen. De Kasteelheren versloegen de negenvoudig bekerwinnaar verrassend, maar meer dan verdiend met 3-1.

Afgelopen zaterdag bleek Sparta in de competitie voor PSV al een zeer stugge tegenstander (krappe 1-0 zege) en dat werd in de beker nog eens bevestigd. Na een kwartier leverde een Rotterdamse corner al een goal van Bart Vriends op.

Niet onder de indruk

De Eindhovenaren raakten nog niet in paniek. Een bekeken schot van Davy Pröpper eindigde nog op de lat, maar na rust maakte Bart Ramselaar met een poeier gelijk. Sparta was echter niet onder de indruk en maakte direct daarna de 2-1: Zakaria El Azzouzi scoorde in de kluts en op het randje van buitenspel.

• Pro Shots
    Zakaria El Azzouzi maakte de 2-1 voor Sparta
  • Pro Shots
    Bart Ramselaar maakte de treffer voor PSV

PSV moest nu komen, maar de gevaarlijke momenten deden zich aan de andere kant van het veld voor. Twintig minuten voor tijd besliste Loris Brogno de strijd door na een mooi een-tweetje de bal behendig over doelman Remko Pasveer te wippen.

"Schaam je kapot", zongen de PSV-supporters op de tribunes van Het Kasteel in de slotfase van het duel.