Coke in banaan. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Coke in banaan. Foto ter illustratie. © EPA

Cocaïne tussen de bananen in tien Duitse supermarkten

In verscheidene Beierse supermarkten was vandaag bijna cocaïne in de aanbieding gedaan. In zeker tien winkels zijn pakjes drugs aangetroffen in dozen bananen die net waren afgeleverd. Het gaat om in ieder geval honderd kilo. De politie in München houdt er rekening mee dat er ook in andere Duitse deelstaten op deze manier coke op de markt komt als de vakkenvullers niet goed opletten. ,,We zijn nog maar net begonnen met het onderzoek'', zei een woordvoerder.

  1. Het is ‘oorlog’ tussen vier militaire musea, directeur ontslagen

    Het is ‘oorlog’ tussen vier militaire musea, directeur ontslagen

    De fusie tussen de vier belangrijkste militaire musea in Nederland is ontaard in een bestuurlijke chaos. Onderling wantrouwen, onveilige werksituaties en diverse arbeidsconflicten hebben ertoe geleid dat een voorgenomen reorganisatie tijdelijk is stilgelegd. Meerdere externe bureaus deden afgelopen maanden onderzoek na klachten van medewerkers, blijkt uit interne documenten. De algemeen directeur is na twee jaar alweer ontslagen.
  2. Opperrabbijn verzoent zich na jarenlange verachting met kleinzoon voorzitter van de Joodse Raad
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Opperrab­bijn verzoent zich na jarenlange verachting met kleinzoon voorzitter van de Joodse Raad

    De tv-serie over de Joodse Raad (EO) bracht een verzoening teweeg tussen opperrabbijn Binyomin Jacobs en Rob Oudkerk, de kleinzoon van David Cohen, een van de voorzitters van de Raad. Jacobs verachtte Oudkerk jarenlang vanwege het gedrag van zijn grootvader. Een dubbelinterview over verdriet, boosheid, opluchting en schuld. ,,Dit was zo helend, die handdruk was ook voor mijn grootvader.”
    Amsterdam
  3. Richard K. was vaker ‘overprik­keld’ door hersenin­farct en tia: ‘Kan escape zijn om niet levenslang te krijgen’
    podcast weiteveen

    Richard K. was vaker ‘overprik­keld’ door hersenin­farct en tia: ‘Kan escape zijn om niet levenslang te krijgen’

    Sportschutter en jager Richard K. was vaker ‘overprikkeld’ omdat hij eerder een herseninfarct en meerdere tia’s heeft gehad. Daardoor greep hij op de dag van de Weiteveense moorden mogelijk sneller naar zijn vuurwapen, stelt zijn advocaat Justus Reisinger. Over die verklaring is veel verbazing bij de nabestaanden, zegt Sébas Diekstra, de advocaat van de familie van Ineke, in een nieuwe aflevering van de AD-podcast Weiteveen. ,,Voor hen is dit een duidelijk teken dat K. nu alles op alles probeert te zetten om onder levenslang uit te komen.”