Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 22 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Man en vrouw stelen van Voedselbank in Tilburg

Ben jij zo’n warm persoon die zijn statiegeld niet in eigen zak steekt maar aan het goede doel doneert? Als je dit onlangs in Tilburg hebt gedaan, is de kans groot dat jouw geld niet helemaal op zijn plekje terecht is gekomen. Een man (65) en vrouw (25) hebben namelijk voor bijna 200 euro aan emballagebonnen gestolen in het Brabantse Hilvarenbeek. Dit geld zou eigenlijk gaan naar de voedselbank in Tilburg.

Hoe dan?!

De supermarkt Jumbo heeft een box staan waar je emballagebonnen kunt inleveren. Dit geld gaat dan vervolgens naar de Voedselbank in Tilburg. De man en vrouw zagen donderdagmiddag echter de kans om de box open te breken, en er met de bonnen vandoor te gaan. Niet helemaal jofel, de Voedselbank is namelijk grotendeels afhankelijk van dit soort donaties.

Opgepakt

Toen de politie aankwam bij de supermarkt, stonden een paar personeelsleden om een auto heen. Hier stond de verdachte man ook bij, de verdachte vrouw zat in de auto. Ze zijn allebei aangehouden.

Bij verder onderzoek bleek dat er in een andere winkel emballagebonnen lagen in het schap, die de man nog snel had weten te verstoppen. Maar na regen komt zonneschijn: de donaties zijn weer teruggestopt in de box voor de Voedselbank.

Man en vrouw stelen van Voedselbank in Tilburg
Gelukkig zijn de bonnen weer terug in de box voor de Voedselbank. Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.