Nederland omarmt kind met beperking (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  15 Reacties

  • 0
  • 338x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gewoon mededogen bij je eigen kinderen stimuleren door het voor te leven, en ze ermee laten spelen, met consideratie voor wat de ander niet kan, of zelfs meedenken hoe de ander WEL kan.

2
1 Wendel

Klinkt allemaal leuk, lief en aardig, tot ze naast je in de straat komen wonen. Dan heb ik het niet over een verder goed functionerend kind maar over de toenemende aantal kinderen met gedragsproblemen.

Helaas hebben een lieve Opa en Oma een appartement gekocht voor hun kind en haar gezin hier in de VvE nadat de woningbouwvereniging ze op straat hadden gezet wegens overlast. Sorry maar dit is gewoon drama. Hun twee kinderen met beperking tiranniseren de buurt en trekken andere probleem kinderen van hun speciale school aan. Het klinkt allemaal zo onschuldig... Niet je woning uit kunnen stappen zonder die kinderen gelijk in je nek te krijgen. Je hond niet meer in de tuin kunnen laten lopen want ze jatten gewoon je hond mee. Speelgoed van andermans kinderen dat even bij de voordeur geparkeerd wordt vanwege toiletbezoek oid, is meteen mee gegrist. Tuinen en tuinmeubilair wordt vernield. Grind hebben we moeten verwijderen want daarmee wordt gegooid naar dieren, kinderen, auto's en de ruiten waar er al meerdere van gesneuveld zijn. Vanaf 8:00 gegil en gekrijs in de tuin. Andere kinderen worden angstvallig binnengehouden en komen alleen nog buiten onder direct toezicht. Touwtje door de brievenbus voor de eigen kinderen kan ook niet meer want ze lopen zo vrij je huis in en plunderen je keuken en je spullen. Het meisje stond een keer buiten met de baby van één van de buren... gewoon uit de box gepakt toen de moeder even boven was. Als klap op de vuurpijl is de vader ook nog een voetbalfanaat die minuten lang buiten loopt te brullen als z'n cluppie gewonnen heeft. O.. en mams is weer zwanger... Hoe haal je het in je hoofd als je al twee van die probleem kinderen hebt.

En je doet er niets aan als buurtbewoner. Slikken en jezelf opsluiten in je woning. Oordoppen in als je uit wilt slapen. Er staan opeens opvallend veel appartementen te koop...

3
2 Mariska3

@2 Dat ligt niet aan de handicaps maar aan de ouders...

5
3 Dian

@3 ; Ja en nee. Ja omdat zij de kinderen gewoon het huis uittrappen opdat ze er zelf geen last van hebben. Nee omdat hun 'etiketje' grotendeels verantwoordelijk is voor de overlast. Geen enkel gevoel voor acceptabel sociaal gedrag, voor de kennis over mijn en dijn en dergelijke.

Ik heb zelf een zusje met een verstandelijke handicap en die vertoont hetzelfde vervelende claimende gedrag. Genoeg familieleden die verjaardagen overslaan als ze weten dat zij komt. Gewoon enorm storend aanwezig. Maar dus ook zo'n moeder die vindt dat zij overal bij betrokken moet worden. Dat schijnt de norm te zijn tegenwoordig. Dat anderen ook gewoon eens rustig gezellig bij elkaar willen zijn zonder mijn zusje snappen ze totaal niet. "Zij kan er ook niets aan doen."

1
4 Mariska3

@2 : Registreren met camera en microfoon. Dossier opbouwen. Groeps-advokaat in de arm nemen, kun je de kosten delen met buurtgenoten. Tegelijkertijd bij de gemeente en woningbedrijf/VvE deponeren, en wat die advokaat nog meer verzint waar het heen moet. DE manier.

2
5 Wendel

Als je huurt, is de verhuurder gehouden, je ongestoorde woongenot te bewaken, alleen al.

1
6 Wendel

@4 Nee je zusje kan daar niks aan doen nee... Dus die betrek je zoveel mogelijk overal bij zoals het hoort. Heel goed van je ouders!

4
7 Dian

Helaas is het niet meer mogelijk om, net als vroeger, die categorie veilig te stallen op de veluwe.
Beter voor iedereen..

3
8 chouffleur

Het begint met ouders of grootouders, die appartementen kopen en zo kinderen en kleinkinderen dingen mogelijk maken, die ze eigenlijk niet kunnen. Zo'n buurt kies je uit vanwege een bepaald niveau, o.a. een zeker inkomen, een bepaalde set basisgedragregels en het niet nodig hebben van toezicht.

1
9 Vilseledd

@5 ; VvE = koop. Daar doe je geen dooie donder aan.

1
10 Mariska3

@9 ; Dat dus inderdaad. Het is een groene, kinderrijke en kindvriendelijke buurt. Mensen die hier kopen zijn doorgaans natuurliefhebbers die van rust, ruimte en natuur houden en net het inkomen missen voor een gewone woning in de betere wijken hier. Starters, jonge gezinnen, alleenstaande ouders en een enkele single. Veel hbo-ers. Docenten en lagere managementfuncties zoals officemanager of hrm-er. Paar militairen.

Kinderen speelden buiten, volwassenen aan de bbq of koffie op het gezamenlijke terras.
Dat is niet meer. Iedereen blijft binnen of op het eigen balkon. De speeltoestellen die we samen hebben aangeschaft (ja, ook de mensen zonder kinderen deden daar vrijwillig aan mee) worden alleen nog door die twee kinderen en hun vriendjes/vriendinnetjes gebruikt. En gemold.

We noemen ze weleens gekscherend 'de familie Flodder'.

2
11 Mariska3

@7 ; Gemakkelijk praten. Als je eens een keer met zo'n kind te maken krijgt is het wel grappig en heb je het geduld. Als dat dagelijks is of bij elke feestelijke gelegenheid, dan is het echt niet leuk meer. Er moet niet alleen ruimte zijn voor het (geestelijk) gehandicapte kind maar ook voor de andere kinderen en volwassenen. Door die hetze dat het gehandicapte kind overal bij betrokken moet zijn is dat gewoon onmogelijk. Ik kon wel door de grond zakken toen mijn zusje alle (negatieve) aandacht naar zich toe trok bij mijn officiële diplomering. Dat zij op een deel van mijn bruiloft van mij niet aanwezig mocht zijn heeft tot grote spanningen geleid met mijn ouders. Net als dat ik niet wilde dat ze mijn pasgeboren baby's op schoot kreeg. Mag er iets zijn in mijn leven dat het eens om mij draait en niet om haar?

Je hebt geen idee welke impact zo'n kind op de omgeving heeft.

1
12 Mariska3

En alle andere gehandicapte kinderen zijn net als deze?

Ik ken véél gehandicapte kinderen waar geen mens last van heeft!

Heb het dáár eens over!

3
13 Wijhuis

@12 Ik heb gewerkt met gehandicapten. Jou zusje is de persoon met het moeilijke leven ooit vallen haar ouders weg en is het maar de vraag wat de rest van de omgeving doet.. Denk daar maar eens over na.... Nogal wiedes dat veel draait om haar zij heeft zorg nodig niet jij. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het voor je ouders is?

Impact op de omgeving.... zucht... het is maar wat je prioriteiten zijn..... het klinkt allemaal erg egoïstisch, dat hebben je ouders je ook wel eens verteld denk ik... Het is te triest voor woorden dat je je zusje niet bij je bruiloft wil omdat je je voor je zusje schaamt als ze wat herrie maakt en het is nog triester dat je begrip vraagt aan anderen voor jou situatie. Terwijl jij een gewoon leven met kinderen hebt en je zusje.... nou ja die moet maar afwachten hoe haar leven gaat lopen.

Het leven is niet eerlijk, welkom in de grote mensen wereld van je ouders...

4
14 Dian

@14 elk kind heeft zorg en aandacht nodig een gehandicapt kind neemt te vaak alle aandacht van de ouders op.
het andere kind word dan toch opzij gezet dat is immers gezond de behoefte`s van dat kind word snel aan voorbij gelopen.
het is geen egowisme om ook eens de aandacht te willen of deze op te eisen het is natuurlijke behoefte.

wij hadden hier twee jongetjes in de straat broertjes de jongste had down,
de jongste kreeg alles de ander stond echt te veel in de schaduw dat geeft later ook problemen.

0
15 Gratiebarmhart

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

3 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
KaipornPornoverXxx Video Download Full Hd60 Pluse MilfBishouju MomSexy Horny VideosLesbian Anal PornDani Danield PornAmazon MilfHq HenraiImogen Poots NakedSquirting JapanesLing Ki Pic石原莉奈Jenn HarleyEvony Feet PornSpankbangebonyRawdex6 Inch CockChubby Mature NudeBigfucks TvChatruletkaTeenager NaughtyBhabhidevarsexYouneedkaycee PornFrancine Smith SexyXxxx FamosasDoris Day NudeMan Naked TumblrKamasutra ComChut Ka RasVaginal DoggystyleBeachbaby69Khloe Ksrdashian NudeUse PornFreexxxvideoBhabi Hd Sex VideoCam Live SexDanidanialCougars NudeBizzaar PornNatasha Teen PregnantFemale Mastubation VideosFet Life ComVideos Pornos GordasPerfect Addiction Movie Where To WatchXxx VeryXxx Sex Video VillageSexe XxCrystal Lust BjBlack Pussi PornTrap FuckedTrans Sex DollSamantha Porn VideosXnxx SmokingXxx Video MmWww Actress Sex ComIndian Xx Video ComTelugu Romance Bf VideosAnimated Porn MonstersWww. Xvids.comRosie RichesFandyLadyboy PornHardcpre Gay PornMd PormNaked Nina HartleyXvideo De MeninaTwons PornEvilangevideoNina MercesdezKitty CareraHot Sexy Hd BfBlack Hardcore XxxGranny CameltoesPimppornCelebrity Nude SceensDesi RomeoMilf Nude MatureMia Khalifa Best OfPornoestarGiant ClitPrinsess Leia PornDog Wali Blue FilmMía Kalifa PornBeautiful Anal PornXxx PictuMileroticvosMuscal Gay PornSexkittensFree Porn SexLatina Sex TourX Gay VideoFree Live CamsRealityking's.comLannie MorganFsiblog XxxAnglefanVillage Saree Sex VideosArob Xxx ComXnxx HaMarathi Sex Video Sex VideoSquirted ThreesomeNaked Woman VideosNude RiiViolet Myers DoggyAlexis Fawk PornXxxxx Video IndianFree Comic PornProne HubNude Ebony WomenKoda FilthySwetha Menon SexyRebelliouschanteleStacy Cruz VideosThreesome Indian PornWife Surprised With ThreesomeTiktokthots RedditAdultqorkTufos.com.b.rAna De Armas NudesXev Bell Ringer PornXxxn VedioXxx RatedvideosWww Desi XxLesbain Latina PornMan BigcockRaj Kundra Videos SiteSilverfaddiesBrazzzers ComOrapun FaiiMia Khalifa Ki XvideoGaycocksuckingPorn Vido IndanHomemade Porn RedditTeemskketBrie Larson SexyHardcore PornxxxTensei ColosseumPawg BeachSalopeShow YourtitsBf Gf XnxxJangli XxxBiggest Ebony TitsTop Porn IndianShrekpornWanninceSexos PornSexlife Nude Scenes