door Havermout in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 1
  • 335x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zal me benieuwen of ze concreet wordt. Tot nu toe is het VK vooral bezig met lucht verplaatsen.

1
1 Ketter

Daar zal heel veel geld voor nodig zijn,
De jongeren in de britse steden mogen de stompzinnige keuze die de oudjes op het platteland hebben genomen gaan betalen.

1
2 Denisova

Mens is gestoord moet opstappen

2
3 eoghanfeehily

Tja pro Brexit mensen, wat zeggen jullie hier van? Niet zoveel want het is wel een erg kort draadje. Maar welke voordelen hebben een exit nou?

1
4 Rare Rakker

@4
Hoezo?
Ik zou gelijk pleiten voor zo'n regeling als Nederland die onzalige EU zou verlaten onder deze voorwaarden
Komt u maar eens met de (netto) voordelen van een EU lidmaatschap,en dan bedoel ik vooral de voordelen van de EU tenopzichte van de EEG van weleer,welke in mijn optiek prima voldeed....

6
5 Hangingmen

@5
Volg jij het nieuws überhaupt wel?
Welke regeling is er gunstig voor het VK? De komplete economie ligt op zn gat, banken en bedrijven vertrekken, En de Britten blijven berooid en werkeloos achter.
Straks na de Brexit mogen ze gewoon betalen om op de Europese markt te kunnen opereren maar dan zónder inspraak.
Maar de gewone Engelse arbeider is nu al de klos. Geen loonstijging, maar wel al prijsverhogingen tot 40%. Het pond klapt in elkaar tov de euro waardoor nóg meer bedrijven gaan vertrekken.

Er is voor de Britten NIETS maar dan ook écht niets gunstig aan de Brexit. Daarom doen ze ook hun uiterste best om het zo lang mogelijk te rekken.
Hetzelfde wensen voor Nederland is economische zelfmoord.

2
6 Janzzen

@6 jij volgt het nieuws dus wel:

What has happened to the UK economy since the Brexit vote?
David Cameron, his Chancellor George Osborne and many other senior figures who wanted to stay in the EU predicted an immediate economic crisis if the UK voted to leave and it is true that the pound slumped the day after the referendum - and remains around 10% lower against the dollar and 15% down against the euro.
But predictions of immediate doom were wrong, with the UK economy estimated to have grown 1.8% in 2016, second only to Germany's 1.9% among the world's G7 leading industrialised nations. UK growth has slowed so far in 2017, but the economy is still expanding. Inflation has risen since June 2016 to stand at 2.6%, but unemployment has continued to fall, to stand at a 42 year low of 4.4%. Annual house price increases have fallen from 9.4% in June 2016 but were still at an inflation-beating 4.7% in the year to May 2017, according to official ONS figures.

5
7 de redelijkheid

@7
Iets recentere cijfers zeggen héél wat anders

1
8 Janzzen

@7 het artikel is van 21-09-2017, wil je het nog warmer hebben???
.

0
9 de redelijkheid

Maar in ruil daarvoor wil ze wel onderdeel blijven van de interne markt... Toch bijzonder voor een land dat zo graag uit de EU wil.

2
10 Yisrael

Daar denkt de Bank of England anders over. Inflatie ligt boven 2% en lonen stijgen nauwelijks. Ik citeer :"Quarterly GDP growth has slowed, in part reflecting the impact of lower real income growth on household consumption" (hoofdstuk 5: Prospects for inflation)

http://www.bankofengland.co.uk/publications/Documents/inflationreport/2017/may.pdf

0
11 Janzzen

@6
De Engels arbeider was al de klos,mede daarom het het volk bij een meerderheid besloten het EU kamp te willen verlaten
Want de EU is voor een selectief groepje mensen gunstig,maar voor veel laagopgeleide mensen heeft het weinig tot geen meerwaarde maar juist negatieve aspecten

Want legt u mij maar eens uit waarom de EU beter is voor bijvoorbeeld de laagopgeleide Nederlandse bouwvakker ten opzichte van de EEG

3
12 Hangingmen

Zo, en dan nu naar Driebergen om mijn eigen koopkracht op peil te houden

0
13 Janzzen

NOG meer geld? Bovenop de belachelijke bedragen waarmee GB al gechanteerd wordt om de immigratie ongebreideld door te laten gaan?

4
14 Wendel

@12 de interne markt levert de Nederlandse economie ongeveer 10% op dat is 80 miljard per jaar. Echter als Nederland uit de interne gaat dan kost dan veel meer als die 10% dat die 10% is uitgerekend na de oprichting daarvan. En niet dus een ongelijk speelveld ontstaan tussen de andere EU landen en nederland.

Al dat geld wordt gebruik voor onderwijs z infrastructuur, sociale uitkeringenz etc. Het zou dus een enorm effect hebben als Nederland geen onderdeel meer daar van zou zijn.

Nu kun je wel uit de EU en lid blijven van de interne markt. Maar daar heb je niks aan, want je moet gewoon blijven betalen aan de EU. Bovendien moet je alle wetten en regels overnemen zonder dat je daar invloed op hebt.
2 miljoen mensen hebben direct en indirect een baan vanwege de export als die met 25% zou afnemen dan betekent dat dus 500 duizend extra werkelozen.

Zo belangrijk is dus de EU voor Nederland.

1
15 mike45

@9 De groei komt niet ten goede van de burger. Het spaarquotum (hoeveel spaargeld mensen hebben tegenover hun inkomsten) is volgens het Office for National Statistics het laagste sinds de meting begon in 1963. Dat betekent dat mensen hun spaargeld opmaken om op hetzelfde niveau te blijven uitgeven. Verder is het consumptief krediet aan het stijgen, mensen lenen meer. Minder spaargeld, meer lenen, en een rente die alleen nog omhoog kan. Geen recept voor een goede toekomst.

1
16 Ketter

@15
Misschien een domme vraag hoor,maar die interne markt was er nog niet toen het nog de EEG was?
En u heeft het nu over de positieve aspecten van die interne markt op onze maatschappij,maar dan negeert u de negatieve aspecten voor het gemak even

3
17 Hangingmen

@16 klopt gewoon niet!

De Nederlander blijft meer sparen, ondanks de ongekend lage rentestanden. De totale spaarpot in Nederland is opgelopen tot €337,7 mrd per eind maart 2015. Met in totaal 7,6 mln huishoudens is dat gemiddeld €44.500 per huishouden. Dat is een stijging van €2,9 mrd ten opzichte van de vorige maand en €8,2 mrd hoger dan een jaar eerder, zo blijkt uit bijgewerkte cijfers van het CBS.
Niet alleen in absolute bedragen zet de gemiddelde Nederlander steeds meer opzij. Ook in verhouding tot het inkomen wordt de laatste jaren meer gespaard. De spaarquote, het deel van het besteedbaar inkomen na aftrek van consumptieve bestedingen, kwam in 2014 uit op 14,9%, tegenover 14,7% een jaar eerder. In 2006 lag dat nog op 12%.

https://fd.nl/economie-politiek/1103923/44-500-spaargeld-per-huishouden

1
18 mike45

@18 leuk verhaal 3 mannen , eentje heeft 900.000 euro de andere twee 0.0 , wel gemiddeld 300.000 euro.

de voedselbanken hebben het nog nooit zo druk gehad, zeker omdat de mensen zoveel sparen???
.
.

1
19 de redelijkheid

@17
Met alle respect, de EEG bestaat al sinds 1991 niet meer. De wereld is in de tussenliggende tijd hard veranderd. De vergelijking kun en mag je niet meer maken. Net zoals het omrekenen naar de gulden ga je dan voorbij aan bijna 20 jaar ontwikkeling.
De EU is de huidige realiteit en daar heb je het mee te doen.

1
20 Janzzen

@19 Slaat nergens op, want er zitten bijna geen mensen bij de voedselbank en je hebt bijna geen miljonairs in Nederland.

90 duizend mensen zijn afhankelijk van de voedselbank dat 0,5% van de Nederlanders en iets van 1,5% van de Nederlandse huishouden heeft meer dan een miljoen eigen vermogen.

@17 Nee die was er nog niet die in heel langzaam ontstaan en nog steeds niet helemaal af trouwens. Het heeft ook heel veel andere voordelen zoals de vrijheid om te mogen wonen en werken in de hele EU en de 3 landen die aangesloten zijn bij de internemarkt (Zwitserland, Noorwegen en IJsland). Daar maken in middels 750 duizend Nederlanders gebruik van.

1
21 mike45

@21 wordt je vanuit brussel betaald????
.
.

2
22 de redelijkheid

@18 Ik heb het over de Britse burger (Office for National Statistics is Brits, vandaar de Engelse naam). Mijn reactie was op iemand die het had over de economische groei in het VK.

0
23 Ketter

@22
Die niet zo flauw joh.
Geef gewoon aan waarom je het er niet mee eens bent.

Dit is zo kinderachtig.

1
24 Janzzen

Dat moet zijn 'te weinig geld beloven'.

We willen 100 miljard, zij wil 20 miljard, dus dat ligt echt te ver uit elkaar. Boter bij de vis.

Na al die leugens er ook nog eens goedkoop mee wegkomen van mijn geld. Mooi niet.

0
25 zeikenderechter

@20
Wat een starre redenatie 'het is nou eenmaal zo'

Hoelang was het VK lid van de EU voordat het inzicht kwam dat er ietsniet goed ging?

2
26 Hangingmen

@21
Dat wat u als nog een voordeel noemt wordt juist door vele als nadeel beschouwd,het werkt namelijk ongelijke concurrentie op de (laaggeschoolde) arbeidsmarkt in de hand

1
27 Hangingmen

@26 In de jaren 60 wouden ze er eerst niet bij horen, vervolgens opeens wel en hebben we ze toegelaten. Vervolgens wouden ze niet mee doen met veranderingen, jaren later opeens wel. Vervolgens maken ze zich decennia hard voor een Europese unie en zijn ze de eerste die moeilijk doen en nu willen ze eruit maar wel de voordeeltjes houden zoals volledig toegang tot onze markten....

Volgens mij komt dat inzicht bij die mensen nooit. Nou ja achteraf als ze merken dat ze slechter af zijn zonder de unie. Zoals in de jaren 60 en 80 het geval was....Dan komen ze met hangende pootjes en dan hoop ik dat we ze deze derde keer een dikke middelvinger geven. 3x is scheepsrecht...

0
28 Dian

@22 hoezo, die man is zooooooooooo pro eu.
als je andere voorbeelden aanhaalt wordt er niet op gereageerd, vandaar.
.trouwwens het was geen reactie op jouw posts.

1
29 de redelijkheid

Mooi, snel eruit.
Beter voor de economie

3
30 chouffleur

@29 Ach als iemand gewoon even de harde cijfers naast de onzin plaats hier dan zal hij wel betaald worden omdat te plaatsen. Slaat nergens op!

@30 Kun je dan ook even voorrekenen waarom het goed is voor de economie als Nederland uit de EU en de interne markt van de EU en de EER stapt? Nederland heeft nu een handelsoverschot van 80 miljard die verdampt helemaal. Er gaat dan dus meer geld Nederland uit als dat er binnenkomt.

1
31 mike45

@31 beter voor de Engelse economie..

2
32 chouffleur

@5 "Ik zou gelijk pleiten voor zo'n regeling als Nederland die onzalige EU zou verlaten onder deze voorwaarden"

Huh? Waarom? Wat zie je daar voor voordeel in? Je moet net zoveel betalen als wat je nu al doet, je moet je aan dezelfde EU regels en wetten houden maar je hebt totaal geen zeggenschap meer. Ik zie daar geen voordeel/vooruitgang in tov de huidige situatie.

"Komt u maar eens met de (netto) voordelen van een EU lidmaatschap,en dan bedoel ik vooral de voordelen van de EU tenopzichte van de EEG van weleer,welke in mijn optiek prima voldeed"

Het heeft geen nut om daar nog naar te kijken. De EEG bestaat niet meer en als je uit de EU stapt kom je ook niet in een situatie die lijkt op de oude EEG.

0
33 Rare Rakker

@33

Ach, da's gezwatel van bejaarden, dat EEG gehemel. De jeugd heeft de toekomst. Die weten niet meer wat dat was.

1
34 zeikenderechter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
GeenStijl: 81% zegt: "Geert, BLAAS DE BOEL MAAR OP"

@9Dat aantal is wèl erg veel, maar zou zo maar kunnen. Met wat kleine partijen erbij, of een grote, zou hij het dan kunnen redden. 😊...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@6Zou kunnen, maar dan is het vreemd dat het eerder wèl kon, ook op NJN en nu zou dat sinds kort, ineens niet meer kunnen?Als NK het zelf p...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Kim Jong-un
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@15 Gestorven misschien niet zo veel maar een gezond kind zonder medicijngebruik is bijna niet meer te vinden....

14 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

wildersfan
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Tsjonge zeg. Kan Geert Rutte niet naar huis sturen??? 🤨...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: 81% zegt: "Geert, BLAAS DE BOEL MAAR OP"

@7 Ja, maar nieuwe verkiezingen zijn wel hard nodig. Met de huidige zetelverdeling rooft Rutte de knip van de Nederlandse betaler nog verder lee...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Schildpad
Passagiers Groningen Airport Eelde niet onder indruk van Extinction Rebellion. 'Gaat Greta Thunberg op de fiets de wereld over?'

Zeiltocht activiste Greta Thunberg is helemaal niet klimaatneutraal: 'Vliegen was beter geweest'https://eenvandaag.avrotros.nl/item/zeiltocht-...

21 minuten geleden geplaatst door Schildpad

wildersfan
‘Sjacheraar’ Mark Rutte loopt zich volop warm als chef van de Navo

Tsja... als je 80 zetels kunt krijgen Geert, dan moet je dat zeker doen. Met jou aan het roer blijft Nederland soeverein, geen oorlog met Ruslan...

22 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@6Dat laatste opperde ik, niet zij....

22 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@5 "Hoe weet jij nou of hier iets wèl of niet kan?" Het zou zo maar kunnen dat het technisch niet zo eenvoudig is elk artikel dat...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Henti AnimationsSnoopdog PornSkyy Black BlowjobsKhalifa Ki Sexy VideoShort Hair Latina PornManga OrignieDoggingHansika Motwani Nude VideoRomantic Xx Vediosسکس لانا رودزPornhubshowerNympomainia PriestessTelugu Actress Xxx VideoFarrah Abraham TapeLeakpornBlack Threesome PornosFotos De VagianasHuge CockpicsIndian Group XvideosNaruto NhentaiSexmex BlackmailVicki Chase DeepthroatRedgfsPornographie VraiSunny Leone Xxx Porn MovieFree Porno VideosAssassins Classroom PornAnastasiya KviOutievaginaKaterinasoriaBig Porn StarPorn Movies From IndiaAdultwoeArayna AdinSex Hospital VideoCheat Xxx VideoCzech HaremNew Sex Japanese VideoFuckinpublicHomemade Gay Black PornSweetiliciousPregnant CreampiPirn.hubWww 69 Sex ComDinner XnxxMomsucking SonLatina FeetpornBokep MalisiaBdsm YaoisGif BbcBwc BjMom PusyCaeroon XxxThisvidscatIce Spice PornDeepthroat CumsAmy's NudesBengali Sex Video FilmCollege Xxx HdPorn OillHard Pounded PornRiley Reid Virtual RealityBooloo.cimMast Chut ChudaiCum Inflation HentaiBrazzers Free VidepNephew PornLarage PornKingcomixxFuck Machine PornDownload Xhamster VideoCjsparxxIniya SexPorn Hindi HotMovies With Shannon TweedTiktok CameltoesHent-aiViva Street EscortPorn Black TsGay BukkaJessica Jaymes NudePoonam Pandey Latest Nude VideoTamil Village Girl SexBangla Porn SiteViolet Myers She Ruined MeLesbia PornSandra Otterson CreampieToons PornBellesaaNinaxcarolina PornAll Sex Hd VideoMaa Ki Gand MariAudry AdamesPorn Game OnlieVrchqt PornNokraniChaturbate SmokingPorn HufJessi Foster PornTiktok LesbianNude Giant BoobsMaya HillsReality TvsexAda Wong SexySoftcare PornManipulative PornCar Washing SexyProjectvoyeurSunny Leone Hd BfFemale Tantric Erotic Massage HegreCqnuXnxx Sara JayBlake's PornShraddha Kapoor Hot XxxIndian Milf HdDownload Hd Indian Sex Videos3d Porn ComiscPornhubgay PornHot Sxy VideoCocks AnimeXxx Web Series IndiaRedtube FuckHot BobesXhamssterDeepfake StreamerOnlyfans Famosas NuasGore HentaiHairy Men SexXnxx Sexy VidioKaern Fisherسكس اليناShot On Iphone MemeSaweetie NudesHot AsfuckIsland Boys NakedSml PornSexynatg NudeAsain Porn VideosBigbootysexPorntube Mature LesbianPornstar MovieDjatoya.comUk PornpartyNatasha Xx VideoAngelique NoirRomantic PornsRevenge Porn VideosPorn Gif DownloaderDesi Tamil Porn VideosBrother Sister Sharing Bed Porn