‘Christendom en antisemitisme’ (jonet.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hendrianus in Binnenland  ·  18 Reacties

  • 1
  • 345x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dat ontdekt hij nu pas? Wat heeft hij al die jaren dan lopen slapen. Een kind weet dat Luther (als voorbeeld) een grote anti-semiet was en dat met name de RK door de eeuwen heen altijd al tamelijk anti-Joods zich gedroeg (om het voorzichtig uit te drukken). Maar meneer de professor ontdekt dat nu ook eindelijk.

4
1 PFL

Joden vinden dat alles en iedereen anti-Joods zijn. Nu zelfs de Christelijke kerk????
Pfffff. Steek je hand eens in eigen boezem, stelletje narcisten.

11
2 beastyboy

@2 Oh jij weet hoe Joden denken? Vreemd aangezien Joden -zoals iedere groep - gewoon uit individuen bestaan met allerlei verschillende gedachten.

Vervolgens ga je ook nog even schelden op deze groep, waarom is me volkomen onduidelijk.

Overigens zou je best eens naar de geschiedenis van Joden in het christelijke Europa mogen. Dan heb ik het dus niet over WO II, maar over de eeuwen daarvoor.

4
3 Yisrael

"We denken dat het spook van het antisemitisme inmiddels is overwonnen. Maar nee, als mensen behoefte hebben aan een zondebok of complottheorie, weten ze de Joden altijd te vinden.”

Dat zie je hier ook inderdaad. Die complotzwatelaars kunnen het nooit laten.

4
4 zeikenderechter

@2 Er zit een kern van waarheid in eeuwenlang en ook nu nog zijn Joden door sommigen in christelijke kringen gedemoniseerd en dat is toch wat merkwaardig als je vleesgeworden Heer ook Joods is.

4
5 21st Century Guy

De christelijke kerkgemeenschappen hebben meer dan eens afstand genomen van het gedachtengoed van Luther en excuses gemaakt, maar het lijkt nooit genoeg te zijn.

https://www.trouw.nl/home/protestantse-kerk-neemt-afstand-van-jodenhaat-luther~a710a23a/

17
6 ~ Echelon II ~

Gelovigen zijn een beetje anti-Alles. Het goedpraterij is alleen maar om de imago omhoog te houden.

2
7 Boelie

@2

Slecht op de hoogte zijn gaat vaak gepaard met rare opmerkingen overgaand in gescheld. Sluit mij verder aan bij @3

Er is zoveel bekend over Jodenhaat en christendom dat het mij verbaast dat er nog mensen zijn die daar geen weet van hebben.

10
8 Hendrianus

Gelukkig zijn er ook goede ontwikkelingen, zie Sabeel en hun steun uit PKN kring. Helaas is er echter ook een christenen voor Israel. Ik beschouw christenen voor Israel als een relgieus extreme groepering die het 'heb je naaste lief' wat betreft de Palestijnen. Het gaat hen om hun eindtijd theorie met uiteindelijk de wederkomst van Jezus. In die christelijke theorie speelt Israel een hoofdrol en zo ook het Joodse volk.
Kortom, eigen belang.

12
9 Hendrianus

@9 . Correctie

...wat betreft de Palestijnen niet toepassen.

12
10 Hendrianus

Mijn sympathie gaat uit naar het Palestijnse volk.

5
11 manpower

Vreemd dat het over Palestijnen gaat. Of nou ja, toch niet. Sommigen heb nu eenmaal nogal moeite om onderscheid te maken tussen Joden en Israël. Iets wat me toch niet al te ingewikkeld lijkt hoor, @9 @10 @11 .

1
12 Yisrael

Welk monotheisme draagt geen haat uit naar welk ander geloof ook? Dat is de kern van het monotheisme... onze heer bestaat, zegen ons, dood aan de rest ...

Het klassieke 'vijand beeld' van de macht, om de woede van het gepeupel over hoe ze door die macht worden verneukt en onderdrukt af te wenden op een ander. Hiervoor is het geloof uiteindelijk uitgevonden, als het geen doel had was het allang afgeschaft.

0
13 mightimouse

@3 : Eens, dan zie je dat het niet allemaal uit het niets komt.

1
14 solidsteel

@6 . Het gaat niet alleen om excuses voor Luther. De RK kerk heeft nog steeds op de achtergrond in hun hoofd dat de Joden Jezus hebben vermoord. En in plaats van daar blij mee te zijn ( want anders was de wederopstanding ook niet mogelijk geweest) nemenze dat de Joden nog altijd kwalijk. Een frappant voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld WO2. In die tijd verzuimde de toenmalige Paus om alle Duitse katholieken te verstaan te geven dat ze pro-Joods moesten. Hij heeft niet meegedaan aan de holocaust maar hij had een goede rol kunnen spelen door een beroep te doen op alle Duitse katholieken. Maar vanwege dat continu halfslachtige gevoel over het Joodse volk heeft hij dat helaas verzuimd te doen terwijl dat een hele andere afloop van de Jodenvervolging had kunnen geven, Het is de RK dan ook kwalijk te nemen dat ze dat neit eens geprobeerd hebben. En daar doen excuses over Luther (waarschijnlijk door de Protestanten) niets aan af.

1
15 PFL

@2

Altijd moeilijk, hand in eigen boezem. De Rooms Katholieke en Orthodox Katholieke stromingen hebben altijd Joden vervolgt. Het woord pogrom is zelfs een uitvinding van ze. Zelfs na de oorlog waren er nog pogroms. De nazi's hadden bijvoorbeeld hun oorsprong in het katholieke Zuid Duitsland waar het nu nog steeds leeft. Ook leeft de Jodenhaat nog steeds heel sterk bij de christelijke KKK en bij de orthodoxe stromingen in het Oostblok.

Verder, vwb de oorlog was de katholieke kerk toch écht niet niet lekker bezig hoor

http://www.franklinterhorst.nl/De%20rol%20van%20het%20Vaticaan%20tijdens%20de%20Tweede%20Wereldoorlog.htm

Maar dichter bij huis en de SGP?

http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11376f89.htm

Maar eigenlijk maakt het ook niet uit wie of wat, antisemitisme is verachtelijk en van alle tijde. Maar zo lang je niet bereid bent je hand in eigen boezem te steken, zal er ook nooit iets veranderen.

0
16 Liwwie

@6 PFL

Dat was 70 jaar geleden. Er is veel veranderd sinds die tijd. En ook katholieken hebben joden helpen onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Misschien heeft het Instituut katholieke kerk niet officieel afstand genomen van onaanvaardbaar gedrag jegens de joodse medemens (het is wel vaker traag met het omgaan met de huidige realiteit), de katholieke mensen hebben dat in hun gedrag wel gedaan. Ook in de prediking door lokale voorgangers/priesters wordt al sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer negatief over joden gerept. Wat dat betreft zou het fijn zijn als er meer naar de daden van gelovigen zou worden gekeken dan steeds maar te hameren op herhaalde excuses van een instituut. Bovendien, wat is de waarde van excuses, gemaakt door mensen die zich nooit schuldig gemaakt aan discriminatie van joden. Mensen die nog niet-joodverklaringen hebben afgegeven zijn al lang uit actieve functies binnen de kerk verdwenen vanwege hun leeftijd.

Zoals al eerder geschreven komt het op mij over dat het voor sommige joodse groeperingen nooit genoeg is, alsof men er belang bij heeft om naar de fouten van vorige generaties te blijven wijzen.

Zoals wij onze voormalige bezetters (Spanjaarden, Fransen en Duitsers) de daden van hun voorouders niet meer aanrekenen, zo zouden bepaalde joodse gemeenschappen ook de huidige generatie Europeanen eens kunnen verlossen van het juk van de schuld aan de daden van hun voorouders. De Spaanse inquisitie heeft veel protestanten het leven gekost maar gedane zaken nemen geen keer. Het zou fijn zijn als ook joden de zonden der vaderen niet langer zouden bezoeken aan de kinderen tot in het tigste geslacht.

10
17 ~ Echelon II ~

Niet alleen de geschiedenis van de blanke Europeaan, ook de geschiedenis van de christenen moet per se in negatieve zin herschreven worden. Alles om maar de natie-staten en het blanke ras, inclusief hun culturen, te mogen uitfaseren zonder dat zij recht hebben, te protesteren.

1
18 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Dat zou kabouter obesitas wel willen, maar niemand wil gelukkig met deze kabouter om tafel....

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

duurendaal
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@74 wildersfanBinnen links zijn 'wokes' de jongste vermomming van de totalitaristen. De lui die iedereen willen opsluiten in 'strijdende col...

6 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@28 Ja, ik vond de opmerking van @22 'Dat komt natuurlijk van links.", net als u, best storend Dus ik dacht, ik haak even in met een andere in...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Snap niet dat zo'n oplichter nog een podium krijgt. En dan nog wel bij de publieke omroepen....

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

maarten1234
Weduwe doet aangifte tegen Russen om dood Nederlandse cameraman Stan Storimans

risico van het vak... gaan we NLse resources aanwenden om een geval in Georgie.. ga dan naar Georgie...

14 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

Blijf de terminologie over economische schade door klimaatverandering wat merkwaardig vinden. Klimaatverandering is al miljoenen jaren een feit....

16 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@25 nog meer speculatie op deze manier... goed voor de polarisatie ;)...

17 minuten geleden geplaatst door maarten1234

soapbox
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

Wat een humor deze ochtend....

17 minuten geleden geplaatst door soapbox

maarten1234
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@23 in 2023 wellicht, het is een redelijk actueel onderwerp:https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/f92cada3-2228-4d73-9955-8a745fc2d942/...

19 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Graaier1000
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

"Hugo de Jonge was tot aan de Coronacrisis de beste zorgminister die ik ooit heb gehad maar daarna is hij finaal uit de bocht gevlogen en dat is...

19 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Hot Model Sex VideoXxx Gay BrotherTwinks LatinoTarzan X Shame Of The JaneUnclejacksniecesFlashing SisterSumo SearchTubes Porn VideoMa Turetube ComJessica Simpson Tittsسكس اسرانيBangla Hot XPornstars With The Biggest ButtsSexxxzSari Xxxಕನ್ನಡ ಸ್ಸ್ಸ್Close UppussyAndi AndersonFamilypornhdCardi B Naked LeakedReno Gold NudeChin XxxRoberta Franco OnlyfansMaking Love PornosMature LbumBbrt.comHot Girlfriend PornPorn Star Red HeadSunny Leone Pron Sex VideoBluepillmenButter Churner PoseTube PleassureSpeak BangRans500IssanutErotik HikayeMy Wife GangbangedElite Babes ComDelhi Local Sex VideoVismaramartinaRebeca FoxBarbie CumingsBig Cougar TitsFilmes Pornôs BrasileirosGivemeyoungSex Actor TamilWhiteblack PornDirty Memes For HimX VediosActress Sex StoriesSunny Leone Sexy FilmCapri CavalliTaxi Driver PornBts SexingAsian P O R NTitdropMegan Lust NudeMom Boy Xxx VideoShane Diesel BjBig PussyPamela Alexandra NudeRoman PornosSucking Gf BoobsXnxx DownloadIndian Pussy HdFakehostelCollege Group SexHindi Mom Sex StoryTaboo CharmingKareena Kapoor Ka Sexy PhotoAlissa ArdenAnilos ComBindage TubeMamandoElizabeth OstranderChaines NudeJennifer Antony HotJuicygifsJenna Ortega BlowjobsJessbess LeakedHoly TrainerLittld CapriceNikkibenz OnlyfansChina Mom And Son XnxxEx Co Gi ThreesomeHentai Manga MomOnly Fans Brasil GratisMeet And FuckGay FistingGay Asuan PornWww Xnxx HdRituparna Sengupta Sex VideoIndian PeggingXnxx Com ProxyJap Cheating PornNsfw GamesAsian Sex MovieFirst Time Leabian PornViolet Summers SquirtNew Hot Porn MoviesSunny Leone Latest Fucking VideosBrazzers Big DickSam Bourne PornBbw Sitting FaceGothslutsWife's Big TittiesNahida PornErotic Massage Institute3d Gay SexSluty Step DaughterNatalie Portman FeetSunny Leone Xnxx VideoMobel Porn GamesPornhub GomBishoujomom PornBangla Village XvideoBangla Dance Sex VideoFamily Porn GamePeggingthreesomeBlack Chick GangbangedBig Porn TubeAtrizes Porno BrasileirasJapan XxxRiley Reid LeaksSpencerbradleyCspri CavalliTelari Love AnalFembombAsian Massage Happy Ending PornCrystal Chase IafdPeliculas PornoxxxgratisCute Anime XxxProfessor GaiaKatie Cummings ManyvidsTailor VixenRodhaGangbangpicturesBrunet Porn StarAmyaugust OnlyfansPorn HippiesHabesha Sex VideoCojiendo Con JaponesasNicole XxxBig Pusy SexRec Room PornLilithcavalierexPrincessbelleeeDownload XvideoStanding Doggystyle PornCuckold Caption