Ads Top

Start pilot ‘Schone wegen aanpak’ in en rond Hoogeveen

Woensdag is een nieuwe pilot gelanceerd: de ‘Schone wegen aanpak’ in en rond Hoogeveen. Regionale ondernemers, gemeente Hoogeveen, NederlandSchoon en Rijkswaterstaat hebben gezamenlijk een aanpak uitgerold om zwerfafval langs wegen, op verzorgingsplaatsen, bij fastfoodketens, tankstations en op carpoollocaties te verminderen.

Rondom wegen (bochten, op- en afritten) ligt relatief veel zwerfafval, blijkt uit een meting eerder dit jaar. De ambitie van de betrokken partijen en de uitkomsten van de 0-meting hebben geleid tot een nieuwe en unieke interventie-aanpak bij deze diverse ‘reis’ locaties. De interventies worden vanaf heden getest in een pilot, waarna in oktober onderzoek wordt gedaan naar het resultaat. Voor meer informatie: nederlandschoon.nl

Langs de hele reis van de automobilist wordt ingezet op ‘schone wegen’, en worden automobilisten onbewust aangesproken op het samen schoon houden. De interventies richten zich op twee kernpunten, enerzijds op communicatie bij de uitgiftepunten van verpakkingen en anderzijds op gedragsbeïnvloeding van automobilisten bij gebruik van afvalvoorzieningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.