door Carol Fenijn in Politiek  ·  79 Reacties

  • 17
  • 1073x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Nou ik heb wel problemen met behandelingen van 80.000 euro en meer kosten per jaar aan behandelingen en medicijnen voor iemand die er bewust een ongezonde levensstijl op na houdt

11
51 Roy-050

Tja VVD he ze gaan u een aspirientje geven maar laat de oorzaak bestaan.

0
52 magikeven

De enige redding voor het volk is nieuwe (eerlijke) verkiezingen, zonder "kwijtgeraakte stemmen" en bewust toegelaten lekke verkiezingsprocedures. (Dank u Kiesraad en meneer Plasterk!)
De toekomstige coalitie lijkt een nog grotere ramp dan de vorige... Breken van beloften is zelfs voor de CU normaal geworden. Kiezersbedrog!!!
We hoeven geen nieuwe nutteloze missie naar Afghanistan en we hoeven ook geen 3 nieuwe duikboten of miljarden kostende JSF's die alleen bij mooi weer kunnen vliegen.
Wat gebeurt er met de bespaarde 140 miljoen euro op de medicijnprijzen?
Straf de leugenaars en charlatans M/V !

0
53 logikus

@9 Zo betaal ik al 40 premie voor mijn autoverzekering. Heb ik nog nooit gebruik van hoeven maken. Dat is nu eenmaal de gedachte achter een verzekering. Je betaalt met iedereen een relatief klein bedrag waarna enkelen beroep kunnen doen op een groter bedrag uit de pot om schade te dekken.

2
54 Kimmar

@9 moet zijn @34 .
en 40 is 40 jaar

1
55 Kimmar

dit is dit ideaal politiek bedrijven, waar er eerst sprake was van verlagingen!!!! is men nu blij dat het niet verhoogd word.

geduld hebben ze wel hoor, dan komt het volgend jaar wel, maar voor nu is iedereen weer een jaartje rustig.....ipv op de banken te staan voor juist een verlaging..

0
56 eggie1979

@28 . Nee, natuurlijk niet. Dat zeg ik net in @26 . De lasten worden niet eerlijk verdeeld over alle betalenden. Een groot aantal betalenden ( lees : lage inkomens) krijgt de verhoging weer terug via de zorgtoeslag. De middeninkomens mogen de rekening weer betalen....Dat heet nivelleren.

1
57 Magister Nivardus

@54 . Klopt niet. Zie @57 .
Daarnaast kennen we bij de autoverzekering de no-claimregeling. Geen schade betekent een lagere premie.

2
58 Magister Nivardus

Mensen niet teveel blindstaren om de premie en het eigen risico.
Natuurlijk is dat belangrijk maar vaak niet de grootste diefstalpost.

Totaal uitkleden v/h basispakket komt vaak veel harder aan.
De prijs blijft gelijk maar de vergoeding wordt fors minder op allerlei zaken.
Je moet dan zelf bijbetalen of naar een aanvullende verzekering.

0
59 Rex

@45 Toch weer bijzonder dat dit gemind wordt. Wil men dit gewoon niet zien en horen? Is er sprake van struisvogelpolitiek?

5
60 Rare Rakker

Nu is het oppassen geblazen.
Als Rutte zegt dat de eigen risico niet omhoog gaat, dan zal dit wel ergens anders vandaan gehaald gaan worden.

B.v. voedsel wordt ook duurder.

Het is niet voor niks een Firma van LIST en BEDROG.

1
61 Dachtutniet

Dit is gewoon een gemene truc. Eerst even melden dat het eigen risico verhoogd wordt en vervolgens een "groot gebaar" maken dat het toch niet doorgaat.
Vervolgens de premie nog hoger maken dan ze al van plan waren.
Ja, ze harken hierdoor nog veel meer binnen. We blijven zitten met een (veel te hoog) eigen risico en de alsmaar stijgende zorgpremies.

Eigen risico moet afgeschaft worden en de zorgpremie lager. Veel lager.
Ze hebben genoeg geld, aldus Klaver afgelopen week.

Denk aan de partijen die nu het kabinet gaan vormen.
Niet meer op stemmen.

4
62 Liz

** gebruiker verwijderd **

@62 : En alle belastingen ook maar gelijk afschaffen.
Toch?

63 verwijderd23596913

@60
Klopt het is struisvogelpoletiek

Met weet dat alles duurder word maar met weet ook dat er veel geld aan de strijkstok van diverse blijft hangen. Directeuren, managers, verstrekkers etc. En dat is het foute aan dit belijd markt werking dit had nooit mogen gebeuren. Daarbij gaat het om Rutte die weer van alles roept maar al weer eens blind is voor feiten en graag ons zant in de ogen strooid. De oplossing zit niet in het maar opdrijven van de prijs van ach de burger betaald het wel weer maar zal bij de bron moeten worden aan gepakt. Dus is het niet bijzonder dat je gemind word wellicht is het je struisvogel opmerking

2
64 magikeven

PS. Het vertrouwen in Rutte en daad kracht is ook niet meer zo hoog dat speelt ook nog

0
65 magikeven

poe poe, 15 euro op jaarbasis.....moet je eens zien hoe breed dat uitgemeten word in het nieuws...... We zijn echt een stelletje schapen met z'n allen....

1
66 Seconda

Het schrappen van de verhoging van het eigen risico, "kost" 150 miljoen euro op jaarbasis.
Het verhogen van de premie met 10 euro, gaat echter zo'n 168 euro opleveren!

Er zijn immers 16.8 miljoen mensen verplicht verzekerd, en die gaan allemaal(!) 10 euro per persoon extra betalen. Oók al de verzekerden die helemaal geen gebruik (hoeven) maken van de zorg.
Het is dus allesbehalve een "overwinning", dat de verhoging van het eigen risico wordt teruggetrokken. Het kabinet in wording heeft er immers al een maatregel voor ingepland die (stilletjes)... nog veel meer geld gaat opleveren!

0
67 Scorpio

@64 Natuurlijk kan er op managementniveau wel iets bezuinigd worden. Maar dat is niet de oorzaak van de stijging van de zorgkosten. Zoals je ziet, zijn se uitgaven voor kankermedicatie in 5 jaar tijd met 600 miljoen gestegen. Dat ga je op geen enkele manier besparen met management weg halen. De kosten voor management is in het totaalbedrag van de zorg echt maar een druppel op een gloeiende plaat. Het is dus veel te simpel en kort door de bocht gedacht dat we daar gigantische besparingen zouden kunnen behalen.

4
68 Rare Rakker

Schofterige bedriegerij weer.
Wat een smerig en vuil spel.

0
69 Nicks R. Van

@68
Doet gewoon pijn aan de ogen wat je hier allemaal tentoonstelt.
Laten we beginnen met cijfertjes, je reageert eerst op een persoon die Rutte wel kan opvreten, jij zegt nu draait hij het terug en nu is het weer niet goed (ik begin aan je denkvermogen te twijfelen)
Wat draait hij terug dan? eigen risico, ja klopt 15 euro, wat zegt hij erbij dat wel de premie zal stijgen, de premie zou al stijgen met een bedrag de 1 verteld 30 euro de ander 250 euro onoverzichtelijk dus, pakketje uitkleden onoverzichtelijk dus je snapt waar deze 15 euro vandaan gaat komen, waarschijnlijk meer. (en jij snapt het nog steeds niet waarom iemand gaat klagen?)

Nummer 2
de kosten van de zorg zijn vanaf 2005 ( ongeveer 45mlj) tot 2017 (ongeveer 95mlj) waar komt deze stijging vandaan, zal het serieus in die (pak um beet) 1 miljard van de kankermedicatie zitten, nee beste vriend , helaas zit daar wel een gedeelte ( medicijnen maffia) maar als ik op zo'n belangrijke ministerpost zou zitten , zou ik willen weten waar komt die exceptionele verhoging vandaan (ze weten het wel) follow the money, 15% van het totale bedrag kan je aanrekenen op "de vergrijzing" dan blijft er nog 85% over, je weet natuurlijk niets van dubieuze tussenlagen die de zorg aangetrokken heeft als vliegen op een hoop stront (daar is het geld te verdienen) papieren heen weer declaraties op en neer, nog meer papier.
Afgelopen 2 jaar bij beginnende starters op de KVK avonden 80% had met de zorg te maken, geloof me daar zat geen verpleegster bij.

Het lijkt mij verstandig dat een onafhankelijk bureau (liefst uit het buitenland) onaangekondigd de geldstromen gaan bekijken en waar het naar toe gaat, wedden dat we dan een bijna burgeroorlog hebben!! we worden namelijk langs alle kanten besodemieterd is het niet linksom dan wel rechtsom.

2
70 Mesjokke

@70 +++++
Zoals gewoonlijk worden we nog steeds bel*zerd door het te doen voorkomen, dat het voor iedereen een voordeel zou zijn, als het eigen risico 385 euries blijft, maar dan gaan ze in plaats daarvan, de zorgpremie toch omhoog gooien, dit levert hun, veronderstel, dat de verhoging ongeveer 10 euries per persoon per maand gaat worden, dan ontvangen "ze" 120 euries per persoon, per jaar meer, dus levert dit voor de zorgverzekeraars, in plaats van 15 euries per persoon per jaar ,105 euries extra op jaarbasis op voor deze "verdien fabrieken"
Dus hoezo wat fijn dat eigen risico op 385 euries blijft en zo worden we weer verder belast om dit hele circus op de been te houden!
Bah wat een beleid, is gestoeld alleen op "minder, minder en nog eens minder, maar verder gaat het voortreffelijk in de BVNL! Ahum!!
.

1
71 Widaan

Wat een arrogante VVD woordvoerder was dat gisteravond
zijn naam was Rutte.,(familie van ?)
CDA en CU mogen niet liegen en dat deden ze wel
Mona keizer sprak als een begrafenis onderneemster en
die TL buis van de CU zat met haar handen in het haar
Deze 4 partijen stinken de 2e kamer uit

1
72 Bollieboos

@58 No Claim korting hadden we bij de zorgverzekering ook de eerste jaren. Totdat de eerste schreeuwers van zich lieten horen dat dat toch niet kon en een tweedeling in de maatschappij veroorzaakte. Het huidig eigen risico is ervoor in de plaats gekomen.

0
73 Gut

@73 ja want het was zo gemeen dat al die mensen die niet bij ieder wissewasje naar de dokter draafden geld terugkregen.
Het leven is nou eenmaal oneerlijk. Ik betaal al jaren voor anderen mijn premie. Als is dat nog op moet maken wat ik al betaald heb de afgelopen 56 jaar mag ik wel iets zeer ernstigs en langdurigs krijgen. Maar daar hoor je nooit iemand over die al jaren maximaal gebruik maken van de vergoedingen. En ja ik weet het het is niet altijd hun eigen schuld

1
74 streek

linksom of rechtsom, we worden toch weer met z'n allen genaaid of we nu meer eigen risico of minder eigen risico moeten betalen, dat wordt toch weer verrekend met de zorgpremie die elk jaar fors gaat en zal gaan stijgen

1
75 Roomboterbabbelaar

@74 Ik ook maar dan tot mijn 52 ste levensjaar. had toen buiten mijn schuld een klein akkefietje, moest 2 weekjes, na een ingrijpende operatie, verblijven in het ziekenhuis en verdomd: De gecombineerde rekening was ongeveer gelijk aan 25 jaar premie betaling aan particuliere ziekte kostenverzekering en huidige zorgverzekering.

Prijs u gelukkig, de rekening kan zomaar en heel snel oplopen tot enkele 10 duizenden euro's. Iets ernstigs en langdurigs veroorzaakt zomaar een rekening van 6 cijfers.

1
76 Gut

De zorg en de kosten hiervan moet anders. De premies en het ER is niet meer te dragen, men zal andere wegen moeten behandelen b.v. een totaal inkomensafhankelijke premie zonder EG.

0
77 Dissident

@70 Grappig..... Je zou als minister uit willen zoeken waar de kostenstijgingen in de zorg vandaan komen maar je zegt bij voorbaat al dat het NIET aan de medicijnen ligt..... Oftewel struisvogelpolitiek. Je sluit je ogen voor de kosten van medicijnen en behandelingen. Het zal en moet aan iets anders liggen, ook al geven de feiten duidelijk aan dat het toch echt voor een groot deel door de medicijnen en behandelingen komt.

3
78 Rare Rakker

@76 ik weet het. In mijn geval hebben man en kind al van alles en nog wat meegemaakt dus daar zit mijn portie wel in.

0
79 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

@7Oordelen over wat? Dat Afrika de slavengroothandel van de wereld was? Dat is toch algemeen bekend? Het westen heeft zo'n 300 jaar lang slave...

1 minuut geleden geplaatst door Reconquista

Botlleneck
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Een moslim collega doet niet meer mee.beste man heeft diabetes,ligt ineens halfdood achter zn machine,wij 112 bellen en hem echt overtuigd...

11 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Botlleneck
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Rutte,jij en je politieke poppetjes moeten dit aanpakkenwaar betalen we jullie voor,lafbekken...

15 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Sarcoff
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Ik weet nog plaats, in de loopgraven in de Oekraine....

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@6 Misschien wel ja. Maar jij hebt zelf de term "ongebouwde kerels" toegevoegd, toch? Daaruit blijkt dat je het spannend vindt. Anders had je ...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

LVosje
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Russische onderzoekers 😂, hoe ongeloofwaardig wil je het hebben....

16 minuten geleden geplaatst door LVosje

Reconquista
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6Ik denk niet dat je kan wennen aan een intolerante en racistische religie. Daar aan wennen gaat tegen ieder gevoel van rechtschapenheid en r...

16 minuten geleden geplaatst door Reconquista

sockknitter
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@17Dus iedere beller bij de supermarkt is moslim? Ik zie bijna iedere klant in de supermarkt met een telefoon of oortje aan zijn hoofd. Die te...

16 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Botlleneck
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Zie hier genoeg hoofd doekjes die in de middagpauze van school de supermarkt uitkomen,knagend aan een broodje...

18 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

GreyB
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

@4Alleen Nazi.one en Oeps.nl voldoen hier op deze baggersite NK nog blijkbaar.....

19 minuten geleden geplaatst door GreyB

NK. App
Aishwarya SexGlory Hole SwalllwMadisonmooresXnx Videos HindiFrozen NudeMileroticiosFemmes Nues Et BellesJaponaise SexStories Of CfnmBlack Nude WonenAnklet SexBbwcamsNiffty Erotic StoriesNude CelebrutiesMelhores Atrizes PorniTia Carrie NudeJulianne More NakedAssamese Sexy BfHot Bhabhi Porn VideoBig Boobies BlackMistress T JoiBdsm FemdomNfty EroticXnxx Xx HdBrazzers Sex PhotosWw Sex Video TamilXxx Sexy XnxLunalovexxxNaked Women SquirtingSkirt SexLanaaroosje NudeWife Naked At BeachAvery.leigh NakedAnimés SexeSexo No PuteiroMundo HetaiPanty FetishSexy ViderKayley Gunner Ella ReeseFemily XxxPussy WorshipList Rawler PittsburghHdamateur PornDiscorde NudeRedtube.wwwBig Titts GifsJav HypnoPokimane Leak NudesJill Kassidy AnalMelhores Hentais 2022Hd Pirn VideoHard And Rough SexSexy Jill XxxGangbang Hd VideosXxx BeenPic Porn.Videos De Sexo CaseroمصCheeksprincessBoobs Suck FuckBe. 10 PornDaisy Stone StepsisterIlya Bathory PornBrazil Transgender PornJabol Tv GirlsHentai Anime VostfrFfm BlojobSex Desi VillageNsex VideoX Vidio Com HdJelly Bean PornDamngoodinterracialFree Movies Gay PornCherie Deville PovSex MalishGay Porn PoolsidePornxxxvideoBest Bollywood Adult MoviesFk NudeArielle FayeMonster Breeding PornBeurettes Videos. ComSexy Blonde PornAnal Sex HindiAnyastja PornLatinmenCheating Housewife Sex VideosNaked ToktokPorn To Watch OnlineSouth Indian Aunty NudeXnx Full Hd VideosHentai Heven.comVr Hentai GamesMs Marvel PornXxx Www VidioLesbian Titties SuckingSouthern PornDanni Ashe VideosHot Porne MoviesParge PornXvideos HdTitty EbonyWonder Women PornKriti Sanon XnxxMayvendollChichonas PornosHapoy Ending PornLatina Porn BestXxx En VivoDick CheeseMia Khalifa एक्सएक्सएक्सGhost In A Teeny BikiniMiya Khalifa Saxy VideoTeen Porn SitesNamethatpornstaeXxx Bbc HdShivani Ki ChudaiJordi ElnenoMysweetapple SwappingHana MarblesTiavasNaruto HebtaiMya LaneFree Porn GaKajal PatilCampus GloryholeFubuki NudeAll Type Porn VideosF95zomeSexo VideospornoSexo Gratis Com NovinhasChelsea Handler ToplessAmateur PussypicsOlder Men PornLa Tecia ThomasIndian Aunty Milky BoobsTessarosse_Cuban Dream PornBig Titts JapaneseGal Gadot SextapeXxx Mobile GamesBongacaOnly Fans Videos PornosIndian Sex Video 2019Xex GirlYuu ShinodaRap XxxBlowjonGivemepinkTumblrshemale