Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 20 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Verpleegsters ontslagen na grappen over baby

Twee vrouwelijke ziekenhuismedewerkers (21 en 23 jaar oud) uit Florida zijn ontslagen omdat ze ongepaste foto’s en video’s hebben gedeeld op social media van een pasgeboren baby. Op één foto steekt de medewerker haar middelvinger richting de baby en zegt: „How I currently feel about these mini satans”. De baby was pas een paar uur oud. Oorspronkelijk zijn de beelden via Snapchat gemaakt, maar uiteindelijk zijn ze op Facebook beland, waar ze massaal gedeeld zijn.

Ongepast

Het ziekenhuis reageert in een post op Facebook: „We zijn op de hoogte van de beelden. Het is schandalig, onacceptabel, onprofessioneel en we kunnen dit absoluut niet goedkeuren." De twee vrouwen zijn geen artsen, maar stagiaires. Ze hebben ook een leidinggevende, die mogelijk ook wordt ontslagen. Zij heeft de stagiaires niet goed in de gaten gehouden.

Naval Hospital Jacksonville's Commanding Officer sends: We are aware of a video / photos posted online. It's…

Posted by Naval Hospital Jacksonville on Monday, September 18, 2017

Video

Naast de bizarre foto is er ook een filmpje online gekomen. De vrouw in kwestie ‘danst’ hier met de baby op In Da Club, een nummer van 50 Cent. Op de achtergrond van het filmpje hoor je de andere vrouw zeggen: „We’re going to hell."

https://www.youtube.com/watch?v=m3U7oRPBYcQ

Viral op Facebook

Een klasgenoot van een van de medewerkers heeft de beelden uiteindelijk op Facebook gezet. Ze schreef erbij: „Een meisje die ik ken via school, is verpleegster, en dit is hoe zij en haar rare vriendin de baby’s behandelen die net geboren zijn. Mijn bloed kookt!"

https://www.facebook.com/denisa.stanescu.104/posts/1904200433164522

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.