Binnenland
  • 6
Het is volgens de Volkskrant de eerste Nederlandse winkelketen die stopt met geslachtsaanduidingen op de etiketten van kinderkleding. ...

10 maanden geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
26
1
4
1

@100
Zwarte Piet weg: boycot Hema
Pasen -> voorjaar : boycot Hema
Hoofddoekjes verkopen -> boycot Hema

2016: Recordomzet Hema
https://fd.nl/ondernemen/1198439/hema-boekt-recordomzet-in-2016

Labeltje jongen/meisje van verpakking af: boycot Hema

Wat Hema eigenlijk wil zeggen is: "Wij willen helemaal geen azijnzure PVV-ers meer in de winkel. Slecht voor de omzet."

101 Brynnar    
10 maanden geleden door Brynnar
16
Meld

@100

En toch draaien ze een recordomzet

102 Pegasus    
10 maanden geleden door Pegasus
4
Meld

@101 Zo kan je het ook bekijken rofl...

103 Dian    
10 maanden geleden door Dian
14
Meld

@101
De HEMA was voor die PVV-ers waarschijnlijk toch al te duur.

104 Realisme graag!    
10 maanden geleden door Realisme graag!
18
Meld

Ik kan me herinneren dat dezelfde groep mensen 6 jaar geleden ook al de HEMA wilden boycotten om hun push-up bh reclame:

https://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/13/zelfs-mannen-krijgen-bij-de-hema-een-decollete-bedrijf-strikt-andrej-pejic-a1449663

105 Pegasus    
10 maanden geleden door Pegasus
4
Meld

@104 Die zijn meer van de kringloop inderdaad, tenminste aan hun kleding te zien op tv....

106 Dian    
10 maanden geleden door Dian
16
Meld

@101
Als je nou wat verder leest dan alleen de titel, had je kunnen weten dat HEMA bijzonder slecht draait.

"Daarmee kruipt de warenhuis weer wat verder uit het diepe dal waar het een paar jaar terug in was beland. Vooral in 2014 dook het concern diep de in de rode cijfers, met een operationeel verlies van € 91 mln. Sindsdien gaat het langzaam beter met het winkelbedrijf."

Ik wens HEMA veel succes met hun genderneutrale onzin. Ik mijd HEMA, want ik laat mij niet door een winkel opleggen hoe of wat ik moet denken.

107 Sterke    
10 maanden geleden door Sterke
12
Meld

@18 Net wat u zegt: je kunt je overal druk om maken. Ook schijnbaar om dit onzinnige dingen.
meisje is een meisje en jongetje blijft een jongetje, hoe je het ook wendt over keert. Het meisje in het artikel vroeg om stoerder meisjesondergoed. Daar kan je de fabrikant toch opdracht toe geven.

108 knightofthenine    
10 maanden geleden door knightofthenine
1
Meld

@108

Een bordje weghalen lijkt mij een stuk kosten effectiever dan het opstarten van een nieuwe lijn voor meisjes.

109 Pegasus    
10 maanden geleden door Pegasus
3
Meld

De Hema is overigens behoorlijk leeg aan het lopen, en wat er nog loopt is meestal op zoek naar wat er niet te koop is.

110 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
6
Meld

@107 Komt dat even goed uit. Juist door de labeltjes 'meisjes' en 'jongens' weg te halen laat de HEMA u zelf bepalen wat u geschikte kleding voor een kind vindt.

111 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
1
Meld

Het gaat hier over kinderen.... kinderen!

Ik lees niet commentaren dat "dom- rechts" er een issue van maakt.... en over het label meisje/jongen dat je kinderen in hokjes drukt.....

Je kan het ook omdraaien... wat is er erg om meisjes in een "meisjes -hokje" te drukken en jongens in een "jongens-hokje"

Alsof die kinderen het label meisje/jongen erg zouden vinden....

Maar mijn mening wordt er écht doorgedraaid om overal een "hokje" van te maken en nog méér doorgedraaid om er een probleem in te zien....

112 Congo    
10 maanden geleden door Congo
5
Meld

@106 e.a. Het heeft iets - hoe zal ik het zeggen - ironisch om te zien dat mensen die terecht tegen stereotypering van meisjes en jongens zijn, dan wel weer hokjesdenken vertonen als het om degenen gaat die het besluit van de HEMA idioot vinden.

113 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
3
Meld

@112

- "wat is er erg om meisjes in een "meisjes -hokje" te drukken en jongens in een "jongens-hokje"" -

Omdat het nogal ouderwets en stereotyperend is om meisjes in schattige roze glitterkleding met feetjes te drukken en jongens met het stoer, slim en ruig beeld op te zadelen?

Laat kinderen toch lekker zelf kiezen wat leuk is zonder dat er gezegd wordt: "Nee, dat dinoshirtje is voor jongens".

114 Pegasus    
10 maanden geleden door Pegasus
4
Meld

@108 Ik begrijp hier ook geen bal van.
Kinderen ontwikkelen hun eigen stijl? ik heb 2 kleindochters en de een is een echt meisje meisje,dus roze en kantjes strikjes etc.
De andere is een echte stoere dame, en die kiest heel andere kleding.
Dus meer 4 Non Blonds stijl https://youtu.be/6NXnxTNIWkc , en beide stijlen zijn gewoon op de meisjes afdeling te vinden hoor!
Op de jongens afdeling ook verschillende stijlen, en mijn stoere kleindochter schaamt zich niet om daar te kijken als ze wat leuks ziet!

Wat een ver gezochte belachelijke onzin toch weer!

115 jomakece    
10 maanden geleden door jomakece
6
Meld

@112 Het probleem is dat aan het labeltje 'meisje' andere labels gehangen worden ( zoals 'lief', 'schattig', 'ambitieloos', 'beetje passief') dan aan het labeltje 'jongetje' ('stoer', 'ondernemend', 'actief'). Door dat soort labels steeds te herhalen, gaan mensen dat als (gewenste) werkelijkheid zien. Haal je de labels 'jongetje/meisje' weg, dan haal je daarmee ook de automatische koppeling weg.

Hoe minder hokjes hoe beter, zou ik denken. Op alle gebieden.

116 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
3
Meld

Mijn ervaring is dat kinderen, zeker als ze wat ouder worden, zelf wel bepalen welke kleding bij ze past. Ook al hangt de kleding in de hoek van hun sekse, als ze het niet mooi vinden willen ze het niet aan. Ik vind het niet handig dat dit soort beslissingen zo breed worden uitgemeten in de media. Gewoon doorvoeren en niemand die er een punt van maakt of het zelfs maar in de gaten heeft misschien.

117 Kubusje    
10 maanden geleden door Kubusje
5
Meld

@110 De HEMA is anders weer aardig bezig om op te krabbelen: https://fd.nl/ondernemen/1198439/hema-boekt-recordomzet-in-2016
Maar ja, dat zijn de harde cijfers en niet de alternatieve feiten die jij aanhangt.

118 Brynnar    
10 maanden geleden door Brynnar
5
Meld

Dit moet de Hema toch helemaal zelf weten? Ik kan me er niet druk om maken. Best bizar dat klanten(?) menen zich met de bedrijfsvoering te moeten bemoeien. De markt lost dit soort zaken vanzelf wel op. Als zou blijken dat de omzet eronder lijdt omdat 99% van de Hema-bezoekers wél behoefte heeft aan bordjes en labels, dan komen die vanzelf wel weer terug. Kortom: storm in een glas water.

119 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

Wat een reacties over niks!

Mijn kleindochter is hartstikke gek op haar t-shirt met groot de Eiffeltoren erop.

Is dat nou een jongens of een meisjesshirt? En wie maakt dat uit?

Zijzelf toch en niet de reaggeerders van NK!

120 Wijhuis    
10 maanden geleden door Wijhuis
8
Meld

Als het om de HEMA gaat krijgt een aantal mensen de kriebels blijkbaar!

Net als bij de Paas Verstop Eieren die een knieval aan de islam zouden zijn!

Maar die mensen hadden blijkbaar niet in de gaten dat die eitjes al 10 jaar in het assortiment zaten!

Laat kinderen toch zelf kiezen wat ze mooi vinden! ZIJ moeten zich lekker voelen in hun kleding!

Een meisje kan een voetbalshirt van welke vereniging dan ook mooi vinden. Dan moet ze dat toch gewoon kunnen kopen en dragen?

Of ze die nou van een rek "jongenskleding" haalt of niet!

121 Wijhuis    
10 maanden geleden door Wijhuis
6
Meld

@116 Ik geloof niet in de maakbaarheid van de samenleving, wel in opvoeding en onderwijs: een meisje dat door ouders en school voldoende gestimuleerd wordt in haar mogelijkheden zal zich niet herkennen in stereotyperingen en voldoende zelfverzekerd zijn. Verder geloof ik dat hele jonge kinderen mbt kleding en speelgoed toch wel voor traditionele rolpatronen zullen kiezen omdat de ouders nog steeds hun rolmodel zijn en de bezigheden van die ouders (deels) biologisch bepaald zijn: het is nog steeds zo dat vaders zich vaker bezighouden met zwaar werk (want fysiek sterker) en moeders vaker voor baby's zorgen (want mogelijkheid tot het geven van borstvoeding). Ongeacht hoeveel mogelijkheden er tegenwoordig bestaan om uit klassieke rollenpatronen te stappen zal de associatie "man = kracht, vrouw = zorg" mi nooit volledig verdwijnen.

Ik zie dus ook niet in waarom het verwijderen van jongens- en meisjesafdelingen zou kunnen leiden tot minder associatie met sekse: er zullen volgens mij heus niet meer jongetjes in prinsessenjurken gaan lopen, laat staan dat die jurken ook ineens als jongensspeelgoed beschouwd zullen gaan worden. Zorg voor acceptatie op individueel niveau (zodat kinderen zelf de keuze kunnen maken waar ze zich fijn bij voelen) en pak treiteren aan, maar dwing niet de hele maatschappij in een genderneutraal keurslijf: dat is precies hetzelfde hokjesdenken aangezien er dan gedaan wordt alsof de hele maatschappij niet bereid is voorbij gender te kijken.

122 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

Waarom moet de Hema er ruchtbaarheid aan geven dat genderneutraal gaan. Willen ze ook meedoen met het gel.l. Als ze nu gewoon stilzwijgend de afdeling veranderd hadden dan was er nu geen gezeur geweest.

Nee ze moeten zo nodig laten horen hoe goed zij het doen. De Hema is dan ook niet veel meer. Het is een winkel voor minder bedeelden geworden.

123 Pluten1    
10 maanden geleden door Pluten1
4
Meld

@122 Ik geloof wel in de kracht van labels en zeker van herhaling ervan. Er zijn tal van onderzoeken die aantonen dat als je maar volhoudt dat kinderen met bepaalde kleur ogen dommer of slechter zijn dan andere, ze het ook zelf gaan geloven. Het lijkt me dat we als maatschappij ervoor moeten waken dit soort ideeën over groepen te bevorderen.

Hoewel ik de keuze van de HEMA ondersteun, vind ik dat er eigenlijk iets aan vooraf moet gaan, namelijk bewustwording over de kracht van stereotypering. Dat maakt ouders en andere opvoeders er wellicht meer weerbaar tegen. Ik zag laatst een filmpje waar een peuterjongetje een roze pakje aankreeg en een peutermeisje een geruit overhemd en een spijkerbroek. Derden kwamen met de kinderen spelen - en het als meisje verklede jongetje kreeg vooral knuffels en ander zacht speelgoed aangeboden, het meisje in de jongenskleren ruimtelijk spul als blokken en zo (https://www.youtube.com/watch?v=nWu44AqF0iI). Het gaat kennelijk heel automatisch.

Van strikt genderneutrale kleding (dan wel speelgoed) voor jongers en meisjes ben ik absoluut geen voorstander, mocht u die indruk hebben. Dat is, inderdaad, ook een kwalijke vorm van hokjesdenken, waarin individuele verschillen ondergeschikt gemaakt worden aan de groep.

124 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
1
Meld

@123 : "Het is een winkel voor minder bedeelden geworden."

En wat is dáár mis mee???

125 Wijhuis    
10 maanden geleden door Wijhuis
4
Meld

Tsja. Het geeft mensen meer vrijheid en legt ze een stuk minder op. Op zich dus een heel liberaal besluit van de HEMA. Verder heb ik er geloof ik vrij weinig aan toe te voegen.

@106 : Wat is er in 's hemelsnaam mis met de kringloop?

@123 : op zich vind ik dat wel een valide punt. Blijkbaar willen ze dit niet alleen doen, maar willen ze ook een statement maken. Daar heb ik trouwens nog steeds vrij weinig tegen.

126 JCKoekoek    
10 maanden geleden door JCKoekoek
1
Meld

@122

Helemaal eens!

127 Congo    
10 maanden geleden door Congo
0
Meld

Tijd om failliet te gaan, wat een onzinbedrijf is het geworden!

128 dummydum    
10 maanden geleden door dummydum
6
Meld

@116 Wie hangt die labeltjes daar dan aan?
De hele maatschappij wordt steeds meer afhankelijk van reclame, daardoor zie je nu ook steeds meer niet mannelijke typen in series zoals goede tijden slechte tijden krampachtig mannelijke rollen spelen!
Meisjes en jongens moeten kunnen zijn zoals ze zijn en niet zoals reclamemakers en andere volwassenen vinden dat ze er uit moet zien!

129 dummydum    
10 maanden geleden door dummydum
1
Meld

Eerst ZP, toen de kruis van Sint, nu dit weer.
Wat zal ik blij zijn als straks ieder stadscentrum Hema-neutraal wordt, ben dat aanstellerij en gekruip van dat keten helemaal zat

130 Syrious    
10 maanden geleden door Syrious
6
Meld

@101 . En dat is nou weer typisch links.
Ze kijken naar de omzet. Helaas zegt omzet helemaal niets over het bestaansrecht van iets. Wat telt is de winst.

Wel grappig om te zien dat links overal even dom is. Ik sprak lang geleden met een manager van een vm bedrijf in de DDR. Die vertelde me dat de DDR ook helemaal geil was op omzet. dat was heilig en winst was vies. Dus wat deden ze . Bedrijf A leverde voor zeg 100 mark aan bedrijf B ( dus die had 100 mark omzet) bedrijf B leverde datzelfde product rechtstreeks door aan bedrijf C ( die had dan ook 110 mark omzet. en C leverde hetzelfde product weer door aan bedrijf A en zo hadden 3 bedrijven een omzet van gezamenlijk 300 mark terwijl slechts dat ene product weer gewoon bij bedrijf A stond. En op deze manier werd de leiding van de DDR tevreden gehouden want alle bedrijven draaien als een tierelier. want de omzet was overweldigend. Dat er er nul komma winst was en er vrijwel niets werd geproduceerd was van ondergeschikt belang want winst en productie waren immers smerige kapitalistische uitvindingen....... typisch links gedachtegoed om naar omzet te kijken.

131 PFL    
10 maanden geleden door PFL
10
Meld

Rechts daarentegen is heel slim. Rechts maakt winst zonder omzet. Koekoek.

132 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
5
Meld

@131

Voordat je mensen dom gaat noemen: Omzet geeft aan hoeveel er verkocht wordt, hoe populair een winkel is.
En dat is nu precies het punt waar het in het gesprek tussen @100 en @101 om draaide.

133 Pegasus    
10 maanden geleden door Pegasus
5
Meld

@@131 : Een bedrijf in de DDR.

De DDR bestaat al jáááren niet meer, maar veel mensen die in dat gebied wonen denken nog steeds als in de DDR tijd is mijn ervaring.

134 Wijhuis    
10 maanden geleden door Wijhuis
7
Meld

Stop toch eens met die gender onzin, het gaat maar om een getal achter de komma.
Deze genders hebben er zelf voor gekozen daarom hoeven wij toch niet van alles en nog wat aan te passen, stop met deze onzinnige dingen.

135 corretje    
10 maanden geleden door corretje
5
Meld

@131 zonder omzet geen winst. Dus omzet is wel degelijk zéér belangrijk, het allerbelangrijkste zelfs. Want zonder omzet maak je sowieso geen winst.

136 Sparkplug    
10 maanden geleden door Sparkplug
4
Meld

@102 Met een verlies van 25 miljoen over 2016, dat dan weer wel.

137 Kaffer    
10 maanden geleden door Kaffer
1
Meld

@124 Labeling kan inderdaad een negatieve invloed hebben maar dan moet er mi sprake zijn van een negatieve waarde. Ik zie de labels ‘man’ en ‘vrouw’ niet per se als iets negatiefs. Wat er verder met die labels wordt geassocieerd is mi subjectief en al zouden die negatief zijn, dan helpt het verwijderen ervan niet tegen negatieve associaties.

Mbt het genoemde voorbeeld: dat lijkt me niet per definitie iets slechts. Het hele bestaan van subculturen is hierop geënt.

138 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

@133 Omzet en afzet zijn 2 verschillende dingen.

139 Kaffer    
10 maanden geleden door Kaffer
3
Meld

@138 Man en vrouw zijn absoluut neutrale labels.

Ik pleit er niet voor om alle associaties weg te halen, dat lijkt me ook betrekkelijk onmogelijk. Ik pleit wel voor bewustwording. Ik denk niet dat elke jonge ouder zich realiseert dat wat hij/zij aanbiedt aan kleding en speelgoed ook een vormend element is van de opvoeding. Als je volgens het bestaande rollenpatroon wilt opvoeden - prima. Als je dat eigenlijk niet wilt, dan is het best interessant om te zien hoe gemakkelijk je ook zelf nog in de rolbevestigende val trapt en daarmee je kind onbewust en ongewild een bepaald verwachtingspatroon oplegt.

Het is het automatisme dat ik graag doorbroken zie worden.

140 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
3
Meld

Wasetiket HEMA: Dit kledingstuk kan door elke gender gewassen worden.

141 Trompetsignaal    
10 maanden geleden door Trompetsignaal
2
Meld

Idioten zijn het, men begint echt door te slaan.

142 greenpollo    
10 maanden geleden door greenpollo
3
Meld

@121 "Een meisje kan een voetbalshirt van welke vereniging dan ook mooi vinden. Dan moet ze dat toch gewoon kunnen kopen en dragen?"

Daar gaat de discussie helemaal niet over. Ik zie hier in niemands reactie dat wie dan ook dáár een probleem mee zou hebben.

@121 "Of ze die nou van een rek "jongenskleding" haalt of niet!"

Juist! Dus wàt is het probleem zou je zeggen... slaag je niet op de meisjes afdeling dan kijk je toch op de jongens afdeling?

Ik zie hier meer mensen die schijnbaar al járen moeite hebben met de jongens/ meisjes labeltjes.

Ìk vind het persoonlijk onzin om dat weg te halen.

Een tijdje terug zag ik in de etalage van de Primark een kinder paspop met een leuk vestje.
In mijn vrije dag erop ben ik met mijn vrouw en tweeling dochtertjes naar de desbetreffende Primark gegaan.
Kon de vestjes niet 1-2-3 vinden, en bij navraag bleken ze op de jongens afdeling te hangen... geen probleem, gewoon dus dáár heen gegaan.

Mensen die liever hebben dat het neutraal wordt omdat dan de drempel wat lager wordt, dus zich eigenlijk lichtelijk schamen voor meisjes naar de jongens afdeling te gaan en visa versa zouden eigenlijk bij zichzelf te rade moeten gaan, want dan ligt het probleem toch écht bij jezelf.

Ik heb er maling aan.

Mocht ik zoontjes zou hebben die later als ze een jaar of 5 zijn graag een rokje zouden willen dragen, dan zou ik dat niet doen... of het nu een gender neutrale afdeling is of niet.

Jij wel?

143 Congo    
10 maanden geleden door Congo
1
Meld

Zulke winkels mijd ik als de pest. Ik wil geen gender neutrale kleding kopen. Nu mag een jongen dus een jurk dragen van de HEMA. Belachelijk. Straks verdwijnen de heren afdeling en de dames afdeling en komt alles door elkaar te liggen. Ik moet er niet aan denken

144 Jan met de korte achternaam    
10 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

In de VS was dit soort onzin ook populair aan het worden, gelukkig steekt Trump hier nu een stokje voor.

145 Spraypaint    
10 maanden geleden door Spraypaint
4
Meld

Er gaan de komende tijd veel kinderen gepest worden op school.
Zeker jongens.
Bij de meisjes zal het wel mee vallen.

146 meneer van het nieuws    
10 maanden geleden door meneer van het nieuws
0
Meld

@140 Daar kan ik me wel in vinden. Ik zou kinderen zelf niet opvoeden volgens klassieke rollenpatronen, ben zelf ook niet zo opgevoed. Meer bewustwording van rollenpatronen lijkt me prima, alleen deze vorm vind ik niet zo geslaagd. Ik denk dat de media zoiets beter kan brengen dan de Hema. Meisjes willen nu eenmaal die roze jurkjes en jongens stoere kleding, ongeacht of je ze confronteert met een genderneutrale kledingafdeling. Een rolmodel, bv. een beroemde acteur/actrice, werkt mi veel beter om kinderen te laten accepteren dat meisjes ook stoer mogen zijn en jongens zachte kanten mogen hebben.

147 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

Wat een onzinnig gezeik

148 Interessant    
10 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@147 Zijn we het toch weer eens geworden question.

Daar was ik ook mee begonnen, in een van mijn eerste reacties, dat ik vind dat bewustwording tenminste vooraf moet gaan aan dit soort initiatieven. Desalniettemin vind ik de ophef hierover volslagen dolzinnig. De wereld gaat niet ten onder als de HEMA de afdelingen 'meisjes' en 'jongens' samenvoegt tot 'kids'. Als mensen zich druk zouden maken over dat lelijke 'kids' zou ik het nog beter begrijpen, al vergaat ook daar de wereld niet van.

149 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
0
Meld

Ze doen maar, ik kan me er niet druk over maken. Ik vond de meisjeskleding vaak te truttig en te roze voor mijn dochter en kocht vaak kleding voor haar op de jongensafdeling. Ze is nu wel lesbisch, zou dat daar misschien door komen? question

150 RoosjeB    
10 maanden geleden door RoosjeB
1
Meld

Gaat dit ook voor fietsjes gelden ?

151 Doordenker    
10 maanden geleden door Doordenker
0
Meld

@123 De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam wilde warenhuizen neerzetten, waar ook de mensen die de Bijenkorf en V&D niet betalen konden, hun warenhuisboodschappen konden doen... Dus er is niet veel veranderd, anders dan dat ze aan de onderkant van de markt ingehaald zijn door de Action.

152 oeioeioei    
10 maanden geleden door oeioeioei
0
Meld

Nederland begint knettergek te worden.
Dat is het enige, wat ik hierover wil zeggen..

153 Dieke    
10 maanden geleden door Dieke
1
Meld

@153 Leg eens uit?

154 oeioeioei    
10 maanden geleden door oeioeioei
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Israël accepteert Joodse Staatswet - Isr...
De Knesset heeft een nieuwe wet goedgekeurd d...

4 uur geleden door Mo[re]Slim.Al[er]t

Minister Blok: 'Ik ken geen multiculture...
Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft...

1 dag geleden door Nu.nl

Golf berovingen op Waalstrand: 'Er moet...
Zeker acht middelbare scholieren zouden vorig...

20 uur geleden door schrootflint

Schip met migranten zinkt bij Cyprus
Een schip met ongeveer 160 migranten aan boor...

23 uur geleden door Inter

'VS hield kritiek op Rusland over MH17 i...
Foreign Policy heeft een conceptversie in han...

15 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Drs. Mezun
D66 Utrecht gaat basisschool dwingen klasloka...
@40 Heel veel mensen zijn ook behoorlijk mode...

1 minuut geleden door Drs. Mezun

annie
Brussel sleept Orbán voor EU-hof om asielbel...
Orban sleep die EU maar voor het gerecht Ho...

1 minuut geleden door annie

Positivo
Man in Haagse slagerij doodgestoken door coll...
@11 Nee, daar hebben we linkse Volkerts v d G...

1 minuut geleden door Positivo

BenErWeer
Democraten willen tolk Trump op top met Poeti...
@55"Maar dat is nou precies het probleem he...

2 minuten geleden door BenErWeer

Drs. Mezun
NPO gaat met Barry Atsma voor het eerst buite...
Houd eens op met mensen dommer maken. Mijn ee...

2 minuten geleden door Drs. Mezun

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig