door Moskowfiets in Media  ·  100 Reacties

  • 20
  • 1208x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
51 megaton

Trump wist dit al jaren! Daarom trok hij zich terug uit het paniekzaaiende klimaatoverleg..!

8
52 CoolMemories

@51 Groenland is ruim 2 miljoen vierkante kilometer. Die gletsjer is een druppel op een gloeiende plaat.

0
53 dani

@43 -- "CO2 schijnt ook een triljarden business te zijn."

Toe maar, triljarden zelfs. Kun je dat ook onderbouwen of niet? Nee?
Dan doe ik dat wel.

Wetenschappers worden er niet rjik van: https://arstechnica.com/science/2016/05/if-climate-scientists-push-the-consensus-its-not-for-the-money/
https://skepticalscience.com/absurd-claim-climate-scientists-in-it-for-the-money.html

Integendeel, ze belanden soms in de cel vanwege hun principes en integriteit:


Er wordt minder dan 300 miljard in duurzame energie geïnvesteerd [PDF]:
http://fs-unep-centre.org/sites/default/files/publications/globaltrendsinrenewableenergyinvestment2017.pdf

Wat kost fossiel? Een veelvoud daarvan: https://www.imf.org/en/News/Articles/2015/09/28/04/53/sonew070215a

Niets doen is duurder: https://www.economist.com/news/united-states/21605936-scorched-farms-flooded-homes-and-lower-productivity-cost-doing-nothing
https://www.oecd.org/environment/climate-change-consequences-of-inaction.htm

1
54 dani

@44 Artikel niet gelezen zeker? Zie @15 .

3
55 dani

De klimaatkerk verschilt niet zoveel van andere kerken.

Als meneer pastoor alleen maar mild preekt is het minder druk in de kerk als wanneer hij hel en verdoemning preekt. De kudde komt dan meer op bezoek om dat noodlot af te wenden.

Idem in de klimaatkerk. Als de boodschap is: "Over 2 eeuwen is en mogelijk een probleempje" is het aantal geindocrineerden lager dan bij een meer acute boodschap.

Een andere paralel zijn de profeten.
In de reguliere kerk voorspelden diverse mensen het einde der tijden dat toch niet kwam. Kort daarna volgde een hernieuwde berekening v/h einde der tijden.
Dat gebeurt nu ook in de klimaatkerk.

9
56 Rex

Wetenschappers: Opwarming van de aarde gaat niet zo snel als gedacht

Logica: Dat dachten wij al. Eigenlijk was de werkelijkheid van de niet stijgende zeespiegel versus de metershoge tsunami's van de modellen een dead give-away. Evenals de politieke twist en politiek liegt altijd.

Dat neemt niet weg dat de planetaire ontbossing, gemonopoliseerde gentech, leegvissen en vervuilen van de oceanen en atmosfeer effecten hebben die met beleid en technologie moeten worden opgelost.

Conclusie: Dat hadden wij juist gedacht

6
57 purelogica

Valt wel erg op hoeveel klimaat sceptici hier op nk zitten...

0
58 rubbie

In 1972 verscheen het Rapport van de Club van Rome. Het sloeg in als een bom. Als het was uitgekomen hadden we nu geen energie meer gehad en leefden we weer in het stenen tijdperk. Dit werd voorspeld door toonaangevende wetenschappers. Volgens mij zijn lange termijn voorspellingen volstrekt onbetrouwbaar.

4
59 Kees van Barneveld

** gebruiker verwijderd **

@50
Dat zijn dezelfde 'autodidacten' die op andere draadjes hun alwetendheid uitstorten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld religie & (geo)politiek.

60 verdwijderd21

@59

Als iedereen op ons welvaartsniveau had geleefd dan was dat scenario ook werkelijkheid geworden.

1
61 Pegasus

@61 Maar dat is dus niet gebeurd. Dat was de fout in het denkmodel. Wie garandeert mij dat de denkmodellen over het klimaat kloppen.

4
62 Kees van Barneveld

@56 Weet je welke kerk de hele wereld in haar macht heeft? De economie. Zo heilig dat de meesten niet eens doorhebben dat ze de propaganda van de fossiele multinationals napraten.
http://www.merchantsofdoubt.org/
Trailer:

Lezing:

0
63 dani

@62 Op dit draadje zijn nul reacties: https://www.nieuwskoerier.nl/news/184012-weer-ligt-er-aan-het-eind-van-de-zomer-opvallend-weinig-zee-ijs-op-de-noordpool

Waarschijnlijk omdat men, in het licht van de realiteit, dan geen 'denkmodellen' en andere non-argumenten meer aan kan dragen.
Die 'denkmodellen' kloppen akelig goed: https://phys.org/news/2012-04-climate-eerily-accurate.html
https://www.theatlantic.com/technology/archive/2012/04/now-this-is-interesting-a-climate-prediction-from-1981/255658/

0
64 dani

De wetenschappers houden er dus ook duidelijk verschillende meningen op na.
Opwarmen van de aarde werd later klimaat verandering.
De temperatuur in de jaren werd behoorlijk bijgesteld ( anders liepen we nu al behoorlijk te puffen in de hitte )
Stijgen van de zeespiegel was volgens wetenschappers van enkele centimeters tot enkele meters volgens andere.

Conclusie : ze weten het ook niet en geven er maar een draai aan naargelang hun geldschieter het wil horen.

Tot mijn teleurstelling geeft de alwetende 'dani' hier op dit draadje geen reactie op de links van # 17 , maar negeert hij ze volkomen.

6
65 pica pao

@65 Nee hoor. Dat is @14 al beantwoordt. De Aarde heeft twee polen. Zie ook @64 .

-- "ze weten het ook niet en geven er maar een draai aan naargelang hun geldschieter het wil horen."

Die geldschieters, dat zijn wij. Wij betalen voor onafhankelijk onderzoek. En onafhankelijke onderzoeken hebben ons in het verleden gewaarschuwd voor roken, pesticiden, asbest, loodhoudende benzine, weekmakers in plastics, etc.
Fabrikanten maakten ons altijd wijs dat er niks aan de hand was, dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Net zoals ze nu ook doen met klimaatverandering.
Geloof jij ze? Ik allang niet meer: http://www.npr.org/sections/13.7/2016/11/30/503825417/exxonmobil-vs-the-world

0
66 dani

@66
Nee hoor je gaat er niet op in bij #17

" Fabrikanten maakten ons altijd wijs dat er niks aan de hand was, dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Net zoals ze nu ook doen met klimaatverandering "

Precies de ene fabrikant liegt ons voor dat het wel meevalt ( anders verdient hij niets )
En de ander komt met de meest verschrikkelijke scenarios (om ons geld uit de zak te kloppen).

Wie moet je nu nog geloven ?

5
67 pica pao

@66
[quote]Wij betalen voor onafhankelijk onderzoek[/quote]

Dat is er praktisch niet in dit geval, er worden alleen onderzoeken gestimuleerd die zich bezig houden met de invloed van de mens (CO2), dus onderzoeken die het dogma bevestigen.

6
68 Proemevla

@68 Dat heb je van een native gehoord, proestema?

0
69 LanCaster

@51ga dan gewoon zelf eens een keertje kijken in Groenland!!! Als dat echt de enige manier is om iets aan je verstand te brengen, vlieg er dan gewoon even heen en dan kun je met je eigen ogen zien hoe ver het ijs is teruggetrokken! Waar slaat zo'n ontkenning in godsnaam toch op? Wat schiet je er mee op? Waarom wil je niet zien dat er elk jaar minder ijs is? Wat is voor jou het nut om onzin te verkondigen? Wat is er precies mis met je? Heb je een moeilijke jeugd gehad en moet je dat nu afreageren of zoiets? Vanuit welk gekkenhuis ben je aan het internetten?

0
70 Ektoplasma

@67 -- "Wie moet je nu nog geloven ?"

Ik heb daar voor mezelf al antwoord op gegeven. Ik heb heel wat meer vertrouwen in de resultaten van een paar eeuwen wetenschap dan in de propaganda van multinationals.
Want dat is nu juist het punt, veel meer dan propaganda is het tot nu toe niet geweest uit die hoek. Kijk maar naar ExxonMobil. Achter de schermen kwamen hun eigen onderzoekers over de invloed van CO2 op het klimaat tot dezelfde conclusie als onafhankelijke wetenschappers. Eind jaren zeventig. En wat deden ze? Miljoenen uitgeven om ons wijs te maken dat het niet waar is. Lobbyen bij de politiek om echte maatregelen zoveel mogelijk af te zwakken. Verdeel volk en politiek en ze worden vanzelf machteloos. Zo blijf je zelf buiten schot. Inderdaad, omdat ze eraan verdienen. Zie @63 , dit spelletje spelen ze al sinds onze (groot)ouders kleine kinderen waren.

"om ons geld uit de zak te kloppen"

Zie de eerste twee links in @38 . En als je de links uit @63 hebt bekeken, dan weet je inmiddels ook dat dit een standaardargument is van de multinationals. Werd al in 1960 gebruikt om antirookbeleid tegen te houden. Samen met 'ze zeggen het om onze rechten af te pakken' en het altijd populaire 'het is een anti-liberale, socialistische/communistische agenda.' Klinkt bekend, niet? Het is een subtiel uitgedachte en zeer effectieve strategie die ze toepassen.

Maar goed, wetenschappers verdienen er sowieso niet aan. Of liever gezegd, als mensen in dienst van openbare instellingen verdienen ze nu hetzelfde als dat ze zouden hebben verdiend als er geen sprake was geweest van klimaatverandering. Het zijn klimatologen, die doen hun onderzoeken hoe dan ook wel. Dat is hun werk.
Daarnaast, overheidsbudgetten zijn nauwelijks omhoog gegaan en soms wordt er zelfs bezuinigd...

Hoe dan ook, er wordt een veelvoud aan geld uit onze collectieve zak geklopt om fossiele energie te (blijven) subsidiëren. Zoals ik in @38 aangeef, de vraag is niet of het ons geld kost maar waar we het liever aan uitgeven.

En om @17 dan wat nauwkeuriger te adresseren. Het landijs groeit aan in centraal Antarctica. Het zeeijs smelt er. Het zeeijs houdt het landijs (o.a. gletsjers) tegen. Bij het verdwijnen van zeeijs glijdt het landijs in zee.
Het ene spreekt het ander niet tegen. Sterker nog, uit de tweede link: Onderzoeker Jay Zwally van NASA legt uit dat 10.000 jaar geleden de sneeuwval op de Zuidpool toenam. "Aan het einde van de meest recente ijstijd werd de lucht warmer [!] en werd er meer vocht verspreid. Daardoor verdubbelde de sneeuwhoeveelheid die op het ijs viel", aldus Zwally.
"[De aangroei] is enerzijds een positief gegeven, maar anderzijds betekent dit dat er een andere niet bekende factor de oorzaak moet zijn van de stijging van 0,27 millimeter per jaar", stelt Zwally.
"...Maar als de verliezen van de hoeveelheid ijs [o.a. gletsjers] met dezelfde snelheid toenemen als tijdens de afgelopen twintig jaar, dan kan de hoeveelheid sneeuw dit over een jaar of twintig à dertig niet meer compenseren, schat ik zo in."

Kortom, opwarming wordt niet tegengesproken. En zoals ik in @14 stel, er is sprake van een netto verlies als je naar beide polen kijkt. Die groei in centraal Antarctica doet weinig af aan de vele gevolgen die we elders op de wereld zien. Het totaalplaatje is inmiddels duidelijk genoeg.

0
71 dani

@68 Dr. Judith Curry (in het kort):

5
72 Proemevla
73 dani

@73 Was te verwachten van jou, karaktermoord.
De argumenten van Curry zijn stuk voor stuk valide.

5
74 Proemevla
75 verdwijderd21

@74 Nee, dat zijn ze niet. Nog een voorbeeldje darvan:
https://andthentheresphysics.wordpress.com/2017/04/23/red-team-vs-blue-team/

0
76 dani

@74 Dit is toch die dweil die voor de olieindustrie haar hurricanes kijkt?

0
77 Norton

@74 In jouw filmpje (voor een keer heb ik het bekeken) geeft zij haar mening, nauwelijks argumenten.
Als jij ze wel gehoord hebt, noem die argumenten dan maar eens, 'stuk voor stuk', proelema.

0
78 LanCaster

Professor Bob Carter, o.a. over de corruptie binnen de carbon markt, de VN, de niet bestaande wetenschappelijke consensus, maar ook evenals Curry over het bannen van wetenschappers die niet in de rij lopen en karaktermoord:

4
79 Proemevla

@79 Ik vroeg je om die argumenten, niet om een nieuw filmpje, proeststra.

0
80 LanCaster

Dr. Roy Spencer over de onzin van de 97% consensus:

4
81 Proemevla

@79 Bob Carter was niet onafhankelijk: https://www.desmogblog.com/bob-carter

-- " over de corruptie binnen de carbon markt, de VN"

Dat is niet de schuld van onderzoekers. Die maken dat beleid niet, die zitten niet in de VN. Anders zou er ook daar meer consensus zijn...

-- "de niet bestaande wetenschappelijke consensus"

https://www.skepticalscience.com/global-warming-scientific-consensus-advanced.htm

-- " maar ook evenals Curry over het bannen van wetenschappers die niet in de rij lopen en karaktermoord"

Wetenschap is niet democratisch. Je levert data om je claims mee te onderbouwen. En zoals @76 laat zien, wetenschappers lopen regelmatig niet in de rij juist om theorieën op de proef te stellen.

0
82 dani

@81 Duidelijk. Je hebt geen argumenten, bent niet in staat zelf een mening te vormen.
Hoepel toch op met je YT filmpjes, ploervla.

0
83 LanCaster

Professor Willie Soon over de 'climate hoax':

5
84 Proemevla

@81 Ook Spencer wordt betaald door de fossiele multinationals: http://www.sourcewatch.org/index.php/Roy_Spencer#Affiliations_and_connections

Ik dacht dat je onafhankelijk onderzoek wilde?

0
85 dani

@84 Wat wil-ie spoedig?
Hoepel toch op met je YT filmpjes, ploervla.

0
86 LanCaster

Die concensus kennen we nu wel> Hier zit ook zoon oliemaatschappij in de buurt. Die heet NAM.
Nog tot niet lang geleden beweerden hun wetenschappers dat de bodemdaling in Groningen onmogelijk door de gaswinning kon worden veroorzaakt.

0
87 Norton

@84 Je gaat ze nu allemaal af he? Ontving $1,2 miljoen aan oliedollars:
http://www.sourcewatch.org/index.php/Willie_Soon
https://www.desmogblog.com/willie-soon

0
88 dani

Alles is aan verandering onderhevig, ook het klimaat, soms verandert het snel, soms langzaam, volkeren rondom de wereld hebben cycli daarin gevonden die niet alleen geldig zijn voor klimaat verandering.
De invloed van de mens op klimaatverandering is miniem, er zijn factoren die veel meer impact hebben, één daarvan is de zon.

De zogenaamde consensus bestaat niet, wordt echter opgedrongen omdat 'global warming' in de politiek getrokken is en er een 'verdienmodel' ontwikkeld is, de carbon tax / carbon markt, door en door corrupt.
Critici worden gebanned, ontslagen en (zie boven) karaktermoord.

5
89 Proemevla

@89 En waar blijven die argumenten nu, proelema?
Wat doet de zon dan momenteel, wat zou kunnen verklaren dat het warmer wordt?

Hou eens op met je vage 'volkeren rondom de wereld'. Vertel dan welke volkeren welke cycli gevonden hebben, hoe ze die vonden, en met welke oorzaak.

Te moeilijk voor je, concrete antwoorden, proekerma?

0
90 LanCaster

@87 Gaat niet over CO2 maar hier gebeurde / gebeurt hetzelfde.
Kort gezegd, lang geleden stelde staatstoezicht op de mijnen al een (veilig) maximum voor gaswinning, dat is al die jaren ruim overschreden (politiek), het was ook vanuit de politiek dat er een geheime afspraak kwam met een bedrijf, vanuit de politiek dat men op allerlei manieren probeert om verantwoordelijkheid te ontlopen.
De aardschokken zullen toenemen, niet alleen door natuurlijke oorzaken maar ook door de bovenmatige winning.

4
91 Proemevla

Over de global warming hysterie:

5
92 Proemevla

@91 "De aardschokken zullen toenemen, niet alleen door natuurlijke oorzaken maar ook door de bovenmatige winning."
Daar zal de NAM blij mee zijn, de 'bovenmatige winning' (wanneer is winning bovenmatig?) is dus maar gedeeltelijk oorzaak van de bevingen?

0
93 LanCaster

@92 Nogmaals, hoepel toch op met je YT filmpjes, ploervla.
Waar blijven die argumenten? Lukt maar niet, hè?

0
94 LanCaster

@94 De mensheid moet stoppen met vervuilen en stoppen met het onbeperkt verbranden van fossile brandstoffen en vernietigen van de biodiversiteit.

Door alleen op CO2 uitstoot te focussen bereiken we echter het omgekeerde. Zelfs in de global warming zijn er gassen zoals *Methaangas die een krachtig effect hebben op de opwarming maar zonder limiet uitgestoten mogen worden en gewoon genegeerd worden, waarom? Waarom wil men dat niet weten? Welk belang is er om alleen CO2 uitstoot aan banden te leggen.

Bron* : https://phys.org/news/2017-01-effect-methane-climate-greater-thought.html

0
95 Ruud100

@95 Mee eens, maar het aandeel van CH4 in het broeikaseffect is een stuk kleiner dan dat van CO2. Wel kan door opwarming (in eerste instantie door toegenomen CO2 concentratie) veel vastgelegd methaan vrijkomen

0
96 LanCaster
97 dani

@97 Je blijft maar bezig met je zielige pogingen tot karaktermoord van wetenschappers die terechte kritiek hebben op bepaalde onderdelen van het global warming verhaaltje.

4
98 Proemevla

@98 Terechte kritiek? Omdat jij dat toevallig vindt, proestevla?

0
99 LanCaster

@98 Karakterzelfmoord in dit geval. Ze werken allemaal indirect voor de fossiele multinationals. Zie @20 , we weten allang dat die de boel belazeren. Achter de schermen geloven deze wetenschappers hun eigen kritiek ook niet.
Ze spelen dit spelletje al heel erg lang:

0
100 dani

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

2 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Indian Sexy Mms VideoSpooning Position VideoXvideosbig TitsJamielizz PornKorra Dei RioGujrati XxxxAndi Rose DpRocko SteeleTamil Hot XnxxTaithefivefooter PornPorn HatHypnhobuJavtube MeFreaks If CockBestsexposition VideoNude Wwe PaigeBbw CamsOnline Porn ComicsBigtits CumshotAnime Leasbian PornXhamser DownloadTmkoc Sex StoriesDesi Xxx FilmSexenglishXxx Cartoo NShane Diesel BlowjobFree Porn SitedNovonha ZapDylan PhoenixXxx Scarlett JohanssonHollywood Movie Hindi XxxMaa CheleSeduction Lesbian Porn VideosKelsi Monroe SplitsAi Porn ChatYoutubetitesKajal Ki BfSexxxxbfLovers Boobs PressAsian Massage Blow JobBlue Sex Blue Sex Blue SexTaboosex FamilyHot Sexy Naked LadiesWonder Woman ChloroformedGirlsway.comMilfnitBreanna SparksMarge Simpson NaledFurry NudeNaked Teens PicsTruck PornSpring Breakers TitsSmall Firm TitsEva Elfie JoiHamster Live CamVídeo Pornográfico JaponesaYoung Couple Sex VideoSex Sex Open435mfcw-007Xvideo Hindi SongFre PornvideosLesbian Fingering HardTsunade Senju HentaiGender Tf PornIggy Azalea FapelloVxen PornCentaur FutaUpcoming PornSani Leone Sexy VideoJapanese Porn Sex ComNeedynovember Onlyfans LeakedKichan Sex ComSex In Indian KitchenFree Gay BlackpornOrlando HookersEscort Porn StarKabini Das NovinhaHard FuckingBest Position For Analجوردی سکسSquirt From AnalBig White Butt PornJosylen JamesFree Sexy Video FilmCartoon Net Work PornCelebrity Porn NakedRhisvidGirls Kissing Redditصور بزا زSp411Anal Porn ForceCumshot HandjobsTürk Porno Twitterسكس عربدهPregnant Asian PornEmma Watson SexVideo Video XArabelle RalphaelGangbangsisterPregnantslutsAbg MesumLesbian Teacher Seduces StudentMom CeampieMya BoujiQueen Latifah NudeLucknow XxxXnxx Aunty HindiNude Nlack WomenDick NudesMastirbationTanlined MilfYua Mikami GangbangReal Brother/sister PornMy Free CansJackin ChatWww.nifty.orgDownloads XxxNude Women ComMaliah MichelMy Little Pony R34Bigtit Japan PornIvana Alawi NudeSouth Indian Xxx VideoKendra Lust HotSex Slave GameWomen Sex SceneDesisexyvideo ComCartoon Dog PornBaddiehub.cimHentai RealeseOops NudesNastyanass NudeSoftcorX Videos Malayalam MovieKaori SaejemaCamsturbatePrn HubLouisville ListcrawlerGayhotmoviesBrandibraids CheatXxxx Bhabi VideoDesisezFantasyland TampaAaagmaalShemaledeepthroatBro And Sis ShowerCollege SexNaked VideosFzone 95Nerdy Girlfriend Porn