Amsterdam, snorfiets op de rijbaan met helm. (amsterdam.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Bleke Betty in Verkeer  ·  17 Reacties

  • 1
  • 630x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Mooi man, al die regels en uitzonderingen.

1 gebruiker-verwijderd

Ze zijn echt vd pot gerukt. Het is alom bekend dat een snorscooter/brommer om de rijbaan levensgevaarlijk is. Dan weet je zeker dat je plat gereden wordt. En een helmplicht? Hoe gaan ze dat doen? Dan moeten ze ook de elektrische fiets aanpakken, ik word regelmatig ingehaald op mijn snorscootertje door fietsers. Die moeten dan ook verplicht allemaal een helm op. Gelijke monniken/gelijke helmen. En uiteraard ook een speciale verzekering, een snorscooter is verplicht verzekerd dus een fiets die minstens zo hard rijdt zou ook een plaatje op de fiets moeten hebben en moeten betalen.

En t.a.v. de vervuiling? Dat komt omdat er zoveel aan die snor-dingen gesleuteld moet worden om aan al die absurde normen te voldoen, dat de verbranding dermate slecht is, dat hij niet zo schoon rijdt als hij wel zou kunnen. Het argument , ja want dan rijden ze er te hard mee.... is een bespottelijk argument en een compleet faal verhaal. want las je te hard rijdt behoor je bekeurd te worden.
We zeggen ook niet, sorry meneer "Gefeliciteerd met uw Aston Martin DBS V12 en fijn dat hij een vermogen heeft van 517 pk, KW, 380. Koppel, 570, Geweldig maar we gaan hem wel afknijpen zodat hij niet harder kan dan 130 km per uur want dat is de absolute maximum snelheid in NL. Nee, natuurlijk doen we dat niet! Je mag er gewoon niet te hard mee rijden ongeacht welke auto of motor dan ook. Doe je dat toch, dan krijg je een bekeuring en bij veel te hard kan je je rijbewijs inleveren. Maar dat doen we niet bij de snorscooter, die knijpen we af zodat hij een slechte verbranding heeft en geven hem daarna de schuld van vervuiling. Dit gaat weer zoveel geld kosten en is weer een bizarre manier van burgertje treiteren. Een vervoermiddel waar ook veel ouderen plezier van hebben, veel mensen met een klein beurs en veel mensen die het echt ook nodig hebben om naar hun werk te gaan. Ik vind het echt te gek voor woorden.

0
2 Bleke Betty

Als je het mij vraagt kan die snorfiets categorie beter worden opgeheven.
het is destijds verzonnen als 'fiets met hulpmotor' in de zin van de solex, de spartamet of nu de elektrische fiets. maar het is ten onrechte uitgegroeid tot een zelfstandig vervoersmiddel.

90% van de krengen zijn opgevoerd zodat ze ver boven de limiet van 25km/u rijden. Ze zijn gevaarlijk en log op het fietspad en ongeschikt voor op de weg.

3
3 Pegasus

Ook het Bromfiets-blad is hiermee bezig en stellen ook:
"Van de redactie: Wij laten ons geen Amsterdams zand in de ogen strooien!! € 137,- voor een
jaarontheffing van een klassieke brommer is zinloos, onnodig en absurd!!"
http://bromfiets.nl/

Kijk aan, een ontheffing maar dan moet je wel betalen! Hypocriete bende. Schone lucht, maar wel enorme cruiseschepen aan laten meren die de motoren niet af kunnen zetten dus 24 uur pd. met beslist geen groene diesel hun roet en fijn stof uitstoten. dat geeft niks want dat lever geld op! Of Schiphol met zijn vliegtuigen, no problem...nou ja eigenlijk wel maar ja.... daar valt weinig 'af te knijpen' Niemand weet er straks nog eind aan. In België hebben ze ook iets geprobeerd maar daar kwamen zoveel problemen van bv. de elektrische fiets met ondersteuning tot 40 (50-60) km per uur... helmplicht ok... maar ook een belastingplaatsje, verzekering en bovenal een rijbewijs. Want als jij op een brommer wil rijden zal je ook een brommer rijbewijs moeten hebben, dus feitelijk en wettelijk zo'n fiets dus ook? Ja...

Ik verwacht een puinhoop en ik vind het oprecht erg voor al die mensen die nu ineens zwaar beperkt worden en ten tweede hun bezitting is geen moer meer waard en wie gaat dat verschil betalen? De eigenaar natuurlijk. Amsterdam heeft het geld hard nodig :X

1
4 Bleke Betty

En dan ook nog die snelle e-fietsen die max.50km/uur kunnen erbij. Word wel een zooitje zo.

0
5 Interessant

@4

- "€ 137,- voor een
jaarontheffing van een klassieke brommer is zinloos, onnodig en absurd!!"" -

2-takt brommers kan ik mij heel goed voorstellen. 4-takt schakelbrommers daarentegen zijn vaal schoner dan hedendaagse scooters.

- "Of Schiphol met zijn vliegtuigen, no problem...nou ja eigenlijk wel maar ja.... daar valt weinig 'af te knijpen'" -

99% van de vliegtuigen op schiphol stijgt niet met vol vermogen op, maar juist 'afgeknepen'.

0
6 Pegasus

@3
Dan moeten ze handhaven net als met een auto die veel te hard rijdt. En een fiets die mij met 50 km per uur inhaalt vind ik nog veel gevaarlijker. Omdat er een groep is, mn jongeren die er een zootje van maken met die scooters ed, moet daarom de grootste groep mensen daaronder lijden. En te breed? Welnee, niet veel breder dan een fiets, een scootmobiel is nog breder en wat dacht je van die bakfietsen (kinderen) met ondersteuning, of fietsen met hele aanhangwagens erachter zelfs met hele surfplanken of die aanhangers van de liefhebbers van het vissen. Over breed en gevaarlijk gesproken en zelfs de kinderen in die bak fietsen hebben meestal niet eens een helm op. Levensgevaarlijk die dingen gaan knetterhard. Ik zie regelmatig ook een soort van maximale bakfiets waar een half dagverblijf in kan. Daar zitten soms wel 10 kinderen in.
https://www.pido.nl/wp-content/uploads/Pido-Kinderopvang-en-duurzaamheid-..jpg
Of de 'banaanfiets' de supersnelle ligfiets, het record is verbroken door Roodenkerken met 121,5 km per uur. Ok, dat haalt niet iedereen maar ze gaan gruwelijk hard en je ziet ze nog gauw over het hoofd ook.
Nee, het bannen van de snorfiets/scooter is pure treiterij vd burger.

1
7 Bleke Betty

@6
En vanwege milieu overwegingen vliegen ze dan tig rondjes omdat ze nog niet mogen landen bv. in z.g.n parkeervluchten. Pure vervuiling net als de grote scheepvaart die met de meest smerige brandstof vaart en die soms desnoods dagenlang voor de kust blijven hangen vanwege bv een betere olieprijs:
https://nos.nl/artikel/2088982-file-voor-de-kust-volle-olietankers-wachten-op-betere-olieprijs.html

De wielrenster Roodenkerken nog even de link:
https://www.nu.nl/154049/video/wielrenster-rooderkerken-verbreekt-nederlands-record-in-ligfiets.html

1
8 Bleke Betty

@7

- "Omdat er een groep is, mn jongeren die er een zootje van maken met die scooters ed, moet daarom de grootste groep mensen daaronder lijden" -

Het overgrote deel van de snorscooters is opgevoerd: het is een regel en helaas geen uitzondering.

0
9 Pegasus

@8

- "En vanwege milieu overwegingen vliegen ze dan tig rondjes omdat ze nog niet mogen landen bv. in z.g.n parkeervluchten." -

Zo vaak gebeurt dat niet. Die holdings liggen overigens aan de landsgrenzen en boven zee op 3 km en hoger.

0
10 Pegasus

@10
Ho ho. Ik heb vrienden in Uitgeest wonen en die denken daar héél anders over net als in Zaanstad. Ze vliegen vaak steeds lager, veroorzaken steeds meer herrie en er zijn al een paar incidenten geweest, eentje zelfs waarbij de burgemeester van Uitgeest woedend Schiphol op het matje heeft geroepen want er was bijna een botsing boven het Alkmaardermeer/Uitgeestermeer vanwege dat 'parkeervliegen' was bijna mis gegaan. Dus het valt niet mee! een vriend van mij is een paar jaar geleden in Assendelft gaan wonen en zegt zelf ook dat de vliegtuigen daar ook steeds meer herrie veroorzaken. Die zijn allemaal blij als er een deel naar elders vertrekt, echter men vreest dat het dan toch niet minder zal worden met de herrie ed.

0
11 Bleke Betty

@11

- "Ho ho. Ik heb vrienden in Uitgeest wonen en die denken daar héél anders over net als in Zaanstad." -

Boven uitgeest en zaanstad is geen holding (de 'parkeervlucht' waar je in @8 over sprak), daar woon je gewoon onder de approach.

0
12 Pegasus

Voor een schone lucht voor alle Amsterdammers??????

Dus daarom worden de grootste vervuilers de straat op gedirigeerd. Staat het gemotoriseerde verkeer nog vaker stil stationair te draaien m.a.w. een nog grotere vervuiling dan dat er al was.
Neemt Amsterdam ook de kosten op zich van de verkeersschade welke hierdoor zullen ontstaan door het z asiociale gedrag van deze scooters en speed bickers?

Wie zijn toch die linkse oelewappers in Amsterdam, die denken hierdoor schonere lucht te krijgen.

Alle scooters dienen in de steden verboden te worden, overstappen op ebikes en elektrische speed bikes.
En allemaal een fiets helm op. Boven de 25 km dient een goede helm te dragen.

1
13 Pluten1

@12
Zal die mensen verder weinig uitmaken vermoed ik, of het steeds verschillende vliegtuigen zijn of steeds dezelfde die rondjes vliegt. Mij is verteld dat als het te druk is op Schiphol ze daar moeten 'wachten' tot ze veilig de landing in kunnen gaan zetten. maar misschien heb ik dat mis. Heeft u daar toevallig ook een link van, ik kan het niet vinden..
Ik moet er trouwens vandoor en wens iedereen een fijn maandag! question

0
14 Bleke Betty

Ik wil er toch nog even aantoe voegen dat elke fiets met elektrische of gemotoriseerden snorfiets onder de rijbewijsplicht valt, dat weten de meeste mensen ook niet, die op die elektrische fietsen rijden, die moeten ook in bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs. En ze dienen verplicht WA verzekerd te zijn.

De meeste mensen weten niet dat als de elektrische fiets harder gaat dan 25 km p/u dat ze dan helmplichtig zijn, en ook niet meer op een fietspad mogen rijden maar binnen de bebouwde kom op de hoofdrijbaan dienen te gaan rijden. Ziet u het voor u? lekker veilig?

Verder reden de oude 2tact brommers bv HMW 1:60 en na de milieu wetgeving met alle beperkingen die daarvoor nodig waren om aan die regels te voldoen 1:25
De oude 4tact Honda oldtimer brommers uit de jaren 70, reden zelfs 1:90 en nu met de nieuwe milieu regels nog slechts 1:40 Dus dat hele gemekker over milieu is een farce. Het is puur brommertje pesten, dat doen ze nu al decennia lang, en het gaat ze nu nog lukken ook.

2 tact brommers en scooters mogen vanaf 1 januari 2018 niet meer in de milieuzone van Amsterdam komen, en 4tact brommers en scooters van voor 1 januari 2012 ook niet meer. De andere grote gemeenten wachten af hoe dit alles af gaat lopen, en zullen dan ook deze strategie gaan volgen. Wat volgt is een gigantische kapitaalvernietiging , en een verlies aan werkgelegenheid in deze sector.
In het spoor van de oldtimers en grijze kentekens voor particulieren helpen ze net zo makkelijk alles naar de spreekwoordelijke kl.ten!

De rijbewijsplicht en het verzekerd zijn bij het veroorzaken van een ongeluk op een elektrische speedbike en zelfs een snorbike is een zeer heet hangijzer, want wie gaat de schade betalen bij een zwaar ongeluk dat veroorzaakt is door een Ebike met een bestuurder die geen rijbewijs heeft en op een fietspad rijdt?

De speedbike die 45 p/u gaat of nog harder, heeft verplicht een gele kentekenplaat nodig, heeft een rijbewijs nodig, een verplichte WA verzekering, een helm op en mag alleen op een brom/fietspad rijden ( dus blauw rond bord met een fiets/bromfiets erop getekend) staat er alleen een fiets op getekend, dan moet de speed Ebike binnen de bebouwde kom op de hoofdrijbaan gaar rijden, en buiten de bebouwde kom weet niemand het meer hahaha question

0
15 Bleke Betty

@15 1 Januari 2011. https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid={B9B8F66D-0366-4082-A871-D3FBB789BC25}

Als ze echt schonere lucht willen dan moet de begrenzing v/d scooters af.
Scooters zijn allemaal ontworpen voor 60 km/h. Om aan de Nederlandse wet te voldoen rommelt men met het toerental en uitlaat. Door aanpassing loopt de scooter langzamer maar ook onzuininger.
Ik heb dat getest in de praktijk 400km met en 400km zonder de begrenzing.
12.8% zuiniger zonder begrenzing.

0
16 Rex

!16
U snapt het question

0
17 Bleke Betty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@81 Nee hij verprutste moedwillig de kans op een oplossing. je zilveren randje ten spijt.@82Met dit soort gelul kan niemand iets. Ik ben...

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Maoli - We Need Love in the Airhttps://www.youtube.com/watch?v=miKqq4cLZLY...

7 minuten geleden geplaatst door Nieuwslezer

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@80De rest liep slaafs achter de coup plegers aan natuurlijk, kunnen ook niet anders want zijn volledig afhankelijk ...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@79Er viel dan ook weinig te praten, Biden had al aangegeven op geen enkel punt van het Russisch voorstel uit dec.2021 in te willen gaan....

14 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@78 Ja, een referendum dat in de VN alleen ondersteund wordt door Fenomenen als Belarus, Eritrea, Noord-Korea, en Syrië. Is dat de maat bij j...

32 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@77 Absoluut niet. In plaats van de afspraak te verzilveren en naar Geneve te vliegen om met Biden te praten, startte Poetin enkele dagen lat...

35 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@115 Sleepy Bop 🥱 ...

37 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@74Het was niet veroverd, ze hadden zich afgescheiden en verkiezingen gehouden maar dat pikte de regering niet.- Verkiezingen in het d...

39 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@72Daar had ik toch op gereageerd ?Poetin stond open voor het gesprek met Biden, en gaf aan dit met zijn adviseurs kort te sluiten omdat...

41 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Ook deze terroristen zijn niet langer veilig. Gaat de goeie kant op met jullie.https://twitter.com/Heroiam_Slava/status/17812042615792...

43 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Dubai Sex VideoSara Ali Khan NudeXes ComJable.tPornos Movies FreeBlacksonboys Gay PornXnxx Indian MuslimMelvin Moore PornMarathi Xxx Sex ComSex Movei ComOnline Booking SexPorn Videos Indian TeacherSex In College VideoNauthy AllieXvdieosSexy LightskinnedIndian Gay Sex Stories In HindiResmaXxx Desi Video IndianSensual Porn GifDirty DirectorSon Sucking MomLesbian Lick AnalWii Fitness Trainer PornCaitlin Fink PornMissbnastySexy GirlpussyZzvidsEva Lovia Porn HdNew Celeb Leaked NudesHolly Sonders NudwActress Nipple ShowMother Son PornPornmoviersMultipotnFree Movies PornsImagens De Mulheres PeladasFotos De PornográficoSissyhentaiReemarie NudeBlue Film Bhej DijiyeSoulgen Ai ArtXvudoewChloe Bailey XxxForeplay Couple VideoBackroomcastingcouch AsianFag HumiliationIvy Wren LeakedXxxdpGia LoverCewek BugilOnlyfans PrincessCheriedevillePonographyStreaming BokrpJav English SunMagapersonalSquirting XxxCoqnu.comXnxx Sexual VideosDakotagrim PornResident Evil NudeHot Web Series On Disney+ Hotstar HindiPrincess Peach NudesJenny Poussin NudeSex Video SideKamukta Com Audio StorySik BeniLive NgeweAmateur Allure PreauditionXuk RuAnna Diop NudeNude In MexicoSex Video Desi AuntyAishwarya Rai Ka SexyLow Age Sex VideoHindi SexyiFansly Vs OnlyfansRule 34 ImagesVictoria VoxxRed Room VideosWww Mallu Hot VideosBig Boobs Teen XxxFree Porn DownloaderLana Rhoades BjTik Tok PeladasIcegayHentai3dPorn Busty AsianHd SxeMidv-418Indian Hot Hd XxxSex Xnxx AuntyLesbian Hardcore ThreesomeDirty Sex TalkSexy SocksOdia Open SexBeverly D Angelo YoungDesi Hot Xxx HdBeautiful Ebony PornPorn HiroinGroping X VideoPorngames MobileSex With HomemadeYosinoLena The Plug OfPrison GaysexReddit ThroatpieAsian_sexdollDesi Nude Bhabhi SexCollege Girls Nude3dsexElo PicanteCardi B NaketDady CruchKayleigh SwensonSex Video Angreji MeinFarmers Daughter PornNude Beach NakedStar NueKiarra HartParis Hilton NudoBrother And Sister Free PornHentai Vostfr.netFotos De NonudeLiza Koshy NudeTessa Thompson HotShadowheart Sex ScenesXxx Local BfCreampie Compilation PornNude Biker ChicksHeidi Lavon NudesDamnwhosthatBokep 18Vacbed PornFleshlight CamsDevindickieKerala Girl XxxSarika RaghwaHarley DeanpornEporn.xomPornovoisineXv Video XxxTamil Porn HotJim SlipBig Booty Twerking NudeTgirl CumAunt Porn FreeBlack Sex MemesVos Femmes