’Fooi voor Sint-Maarten’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Shit...Fan...WhatAMess in Buitenland  ·  43 Reacties

  • 2
  • 715x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Iets met dankbaarheid.
Hoe kan deze advocaat nu denken dat de Nederlandse bevolking door middel van giften alle schade van Sint Maarten gaat vergoeden?

1
1 rlw

De schade loopt hier in de miljarden.” Dat zegt de Nederlandse advocaat Lucas Berman, die op Sint-Maarten woont en werkt. „Natuurlijk zijn we blij met elke hulp, maar dit is een druppel op de gloeiende plaat.”
Er is zoiets als verzekering..

3
2 chouffleur

geef maar terug dan

4
3 semperpenis

** gebruiker verwijderd **

Ondankbaarheid valt eenieder ten deel die geld heeft gestort t.b.v. de schade op de eilanden.
De volgende orkaan en overlast is in aantocht; weer geld storten?
Dacht het niet.

4 verwijderd2420

Volgens mij wilde ze met Nederland niet zoveel meer te maken hebben behalve ,als het om geld gaat nu dan.

1
5 Saviro

Stank voor dank.

1
6 thestranger

Ondankbaar volk, ze vergeten echter dat alle "beetjes" helpen.

1
7 Interessant

Trieste man, bah bah...

0
8 Neo Darwinius Maximus

Wat ben ik blij dat ik aan deze onzin geen cent heb gegeven. Een corrupt piratennest dat niet de moeite neemt om goede bouwvoorschriften te maken en te controleren en als het dan misgaat dan moeten wij de schade vergoeden? Dus niet. met name de rapportage over een NL architekt op St Maarten die een wijk liet zien die door hem was gebouwd ( met verstand en logica) en waar vrijwel geen enkele schade was. Hij had de huizen gewoon orkaanbestendig gebouwd zoals je dat op een eiland in orkaangebied mag verwachten. OP grond daarvan is het duidelijk de de overheid van St maarten er gewoon ZELF een puinhoop van heeft gemaakt. Laten ze dan ook nu maar ZELF de consequenties van hun wanbeleid dragen.

2
9 PFL

@4
Bij de volgende orkaan kan er bijna niet meer kapot dan nu al is.

1
10 Interessant

Als ik dit zo lees, ben ik blij dat ik niet gestort heb.
Ik bewaar mijn geld wel voor andere slachtoffers van natuurgeweld of rampen.

2
11 Marrie

Eerst georganiseerd de boel lopen plunderen en dan verwachten dat er hulp van het rijke vastland komt!
Staat mij dat ze toch op hun eigen benen wilden gaan staan! Of is het de bedoeling dat de Belastingbetaler hier voor alle schade zal moet opdraaien denk het toch niet!

1
12 psje

Als je voor een prikkie op een prachtig tropisch eiland kunt wonen, is daar vast een reden voor. Dacht je niet?

2
13 Wendel

Bij ca 40.000 inwoners en een schade van 1 miljard zou 25.000 per persoon zijn !
We kunnen hier maar net 270miljoen missen voor extra geld voor onze leraren.
Bij miljarden waar deze man het over heeft zou dat een veelvoud van dit per persoon betekenen
Die huisjes die weg gewaait zijn dat echt niet waard

0
14 psje

** gebruiker verwijderd **

@10
Er staat niet veel meer overeind maar wat er nog staat kan nog verder kapot.

15 verwijderd2420

@9 ik heb de reportage met deze NL architect ook gezien, maar onder zijn leiding gebouwde huizen, zijn voor zeker van de 90% van de werkelijke Antilliaanse bewoners niet te betalen. Alleen de rijken (meestal van oorsprong van buiten de Antillen), kunnen zich een dergelijk huis veroorloven.

1
16 Roy-050

Leuk om te horen voor degene die een schenking hebben gedaan.
M.a.w. had je niet wat meer kunnen geven?!

0
17 Cody

Jammer dan. Je gaat daar zelf wonen en nu blijf je zelf daar terwijl er twee gigastormen aankomen. En wij maar betalen zeker? Flikker een end op.

0
18 Kortverhaal

Die ondankbaarheid siert ze zeker niet. Aan de andere kant, is 13 miljoen natuurlijk ook niet echt veel als je bedenkt uit hoeveel mensen de werkzame beroepsbevolking in Nederland bestaat. Als al deze mensen slechts één tientje zouden doneren, kun je al op zo'n 90 miljoen uitkomen. Natuurlijk kan iemand een goede reden hebben om geen geld af te staan, maar helaas zijn er in ons land ook heel veel mensen met zat geld, die geen andere mensen willen helpen ten koste van één van hun vele eigen pleziertjes. Ik denk dat door dit bericht vooral de mensen die zonder reden niks hebben gegeven, zich aangesproken moeten voelen.
Als ons land hetzelfde zou overkomen als wat die mensen daar is overkomen, zouden we ook boos zijn als de rijke mensen op aarde niet zouden geven (zeker als ze ook nog bij hetzelfde koninkrijk horen).

12
19 wjbr

Vooropgesteld dat hulp hard nodig is in Sint-Maarten. Dit deel van ons koninkrijk der Nederlanden moet beschermd worden en gesteund te worden na zo'n verschrikkelijke natuurramp.

Geld doneren aan het Rode kruis heeft echter weinig zin, het rode kruis heeft van de 500 miljoen hulpgeld voor Haitisclechts 6 (zes!) huizen gebouwd. Ook nu is weer op de videobeelden van Sint-Maarten te zien dat ze transport uitladen met six-packs 1,5 liter waterflessen..... er zijn pallets nodig met watertanks ! Er worden dekzeilen voor het dak gekocht ..... in Nederland zetten we binnen een paar weken pre-fab woningen neer voor vluchtelingen. Met geld kunnen hulporganisaties zoals het rode kruis in elk geval geen land heropbouwen, dus water, eten, spullen en hulp-troepen naar Sint-Maarten, geen geld naar t rode kruis.

Bron : https://nos.nl/artikel/2039602-maar-zes-huizen-op-haiti-gebouwd-met-rode-kruis-miljoenen.html

0
20 Ruud100

@19
Ik vermoed dat heel veel mensen bewust niet hebben geschonken, doordat het Rode Kruis, en Artsen zonder grenzen de laatste tijd veel teveel politiek bezig zijn, met alle gevolgen van dien.
En die beelden van de plunderingen waren schandalig, en nu blijkt dat de premier van St Maarten ook al de Nederlandse hulpverlening zwaar bekritiseerd te hebben.

0
21 Marrie

@20 Het plaatje bij het verhaal. Rode kruis had op 13 september 4.3 miljoen euro op zak voor Sint-Maarten en deelt fles voor fles aan water uit, dekzeilen en gereedschap.

Bron : https://nos.nl/artikel/2192814-rode-kruis-heeft-4-3-miljoen-binnen-voor-sint-maarten.html

Er zijn overigens in de regio voldoende waterbronnen en water-leveranciers die water leveren, water hoeft echt niet per vliegtuig naar Sint-Maarten.

0
22 Ruud100

Als je het afzet tegen de opbrengsten van eerdere nationale acties is 13 miljoen minder dan ik vantevoren had ingeschat.

Bojvoorbeeld de totaal geflopte actie voor oorlogsslachtoffers in Syrie (midden in de vluchtelingencrisis...) die bracht 5 miljoen op. Daar werd toen over geschreven alsof dat zoiets als 0 was.

Dan zou je toch zeggen: deze ramp binnen het koninkrijk brengt veel meer op. Ook al omdat een inzameling voor een orkaan op de Filipijnen in 2003 25 miljoen opbracht.

Of het ondankbaar is? Mwah, mij lijkt dat de meesten die hier beledigd zijn zelf niet hebben gedoneerd. Dat mag natuurlijk maar ik vraag me af of je je dan zo druk moet maken.

8
23 provo

Wat een ondankbaarheid zeg.!!!
Ze moeten blij zijn met wat ze krijgen hebben ze daar al eens over nagedacht.
Van mij geen cent gelukkig.
Heb kleding gegeven.!!
Zijn nog meer landen die ook allemaal geld willen zien.
En we lopen al voor op met geld geven aan iedereen.!!

3
24 annie

ad @19 Je kunt geld maar eenmaal uitgeven. Hoe denk jij dat iemand met een laag inkomen bij elke actie een tientje kan doneren. Dus bij iedere storm, vulkaanuitbarsting, aardbeving en bij elke oorlog, hongersnood en overstroming moeten wij maar betalen. dat jij dat kunt wil niet zeggen dat de rest van Nederland dat ook kan.

0
25 rlw

Waar is al dat geld gebleven wat met toerisme wordt verdiend ?
Of is er geen begroting , oh wacht.. Zon, palmboom , hangmat

0
26 chouffleur

Die advocaat Lucas Berman moet eens vertellen over de corruptie die daar heerst dan begrijpt men hier iets meer,denk dat dit de reden is geweest van in zijn ogen het lage bedrag vanuit Nederland.

0
27 briand

Ondanks dat het een fooi zou zijn, hij (zo'n arrogante omhoog gevallen yup !) vergeet ff dat men daar een groot gedeelte van de armoetroef welke daar (ook) jarenlang al heerst onder de bevolking al voordat Irma daar langsraasde !, er met 13 miljoen best heel wat #nogwèl te repareren valt !!

1
28 Tante Annie

Ik zag laatst de beelden van complete villa's die verwoest waren ! nou sorry , daar ga ik geen geld voor storten .wil deze meneer echt dat wij hier in nederland geld gaan inzamelen om die prachtige villa's weer op te bouwen ? nou niet van mijn geld ! Kunnen ze geen geld lenen van het IMF ? De eiland bewoners zijn zelf verantwoordelijk en mag ook wel wat meer inzet van hun kant worden verwacht ipv wachten op de bakken met geld terwijl onze ouderen luier dagen hebben omdat er geen geld is om ze te verzorgen !!

0
29 wildersaandemacht

Richard Branson's megadure compound ligt ook helemaal in puin, maar DIE denkt het eerst aan het helpen van anderen!

0
30 Wendel

@19 : Ze zouden ons massaal laten barsten en gieren van het leedvermaak, openlijk, want wij zijn "geprivilegieerde witten".

1
31 Wendel

En ALS ze hielpen, zou daar een prijskaartje aan hangen, namelijk dat wij hun schorem moeten opnemen, zijn zij ervan af en zet ons weer op achterstand. Zie de olieboeren en hun chantage, waar de hele ellende mee begon.

1
32 Wendel

Kunnen die mensen dan niet zelf de handen uit de mouwen steken? Verwachten ze, dat Nederland alles gaat betalen?

0
33 Vilseledd

„Natuurlijk zijn we blij met elke hulp, maar dit is een druppel op de gloeiende plaat.”

En hoe rijm je dat met uitingen als 'schandalig' en 'fooi'? Het lijkt wel de crimineel met spijt, die in hoger beroep gaat.

0
34 Vilseledd

Waarom komen die mensen niet naar Nederland toe. En dan vooral de ouderen

1
35 Niet wit niet zwart

Waarom komen die mensen niet naar Nederland toe. En dan vooral de ouderen

0
36 Niet wit niet zwart

Schrap die vent maar van de lijst dan ! ... gelieve die 13miljoen gebruiken om zij die NIETS hebben weer op de been te helpen...

0
37 mightimouse

@16 : Hij heeft blijkbaar verstand van stormbestendig bouwen. Dan kan hij toch een serie eenvoudiger huisjes bouwen?

1
38 Wendel

Druppel op een groeiende plaat helpt niet..... Oké laat dan maar zitten stoppen we het in de thuiszorg. Die heeft het misschien wel harder nodig voor de mensen die Nl hebben herbouwd na 1945.

0
39 Uitede aka Espede

Die het kleine niet eert, is ...

0
40 Burggie

Een gegeven paard in de bek kijken noemt men dat ...

1
41 Garp

En meneer de advocaat, zelf nog wat gedoneerd ???
En als men er zo over denkt: geen cent daar naar toe en laat ze het zelf uitzoeken !

2
42 The Canadian

@42 . Dat zal dan wel een groot bedrag zijn als die advocaten iets hebben bij gedragen, het barst daar van de advocaten.Op dat eilandje met 40.000 bewoners , is dat aantal daar 4 maal de stad haarlem

0
43 briand

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Muziekdraadje

The Drifters. Stand By Me.https://youtu.be/YaqjpfZJjpk?feature=shared...

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

over ^anderen maar eens .....

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Muziekdraadje

The Searchers. Take It Or Leave It.https://youtu.be/-2F2ZuCQZKg?feature=shared...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

@2 Laat je lullen over maar eens los. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Zegt de "objectieve" CDA-er Marcelo Mooren.Enough said...

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@19 Precies wat er staat, Marie-Katrien. Heb je geen antwoord?...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@17 Doe eens een keer een miniem beetje kennis op voordat je je eigen weer volledig voor paal zet.Het geloof van die krengen is in deze vo...

12 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

"Na maandenlange gesprekken over de vorm, praten PVV, VVD, NSC en BBB over de inhoudelijke koers van het nieuwe kabinet. "Als het ze niet lukt o...

15 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Marrie1
Muziekdraadje

Ik heb de hele dag al een liedje in mijn hoofd en ik kan niet op de naam komen Best vervelend. ☹️...

15 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@21 Je hoeft geen raketgeleerde te zijn wanneer je beide economieën en arsenalen even met elkaar vergelijkt. Bij continuering/opvoeren van o...

17 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Nangi RandiNude Actress HdTchatcher.comRound AsspornCute Girl PussySleepoversexSkipthegames El PasoAnal.amateursWetpussy GmaesAmature Bbc PornThreesome Porn In HdDan Porn StarGetting Naked GifFndtubesContos Eróticos TravestisAutism PornStockings AnalFc2 VideoKelli Berglund NakedLets Jerk ComPornyLousia Khovanski OnlyfansXnalgaGirls Do Porn 374Melody Marks NudeMalayali PussyAveena LeePorn Parady MoviesSnap SexeNew Bus SexPorn TeenblackSexy Blonde NakedLittle Women PornEpiccumshotsStep Dad AnalPornhub's BBig Tit TeenpornFrench CamgirlCums On MomAnna Yamada HentaiSilicone Sex DollsXnxgOnline Sex Video CallRoxy Bell GangbangFree Hindi Porn StoriesBbc GilfWillow Ryder BlowbangBd Xx XLakshmi Rai Sex PhotosGaysex VediosNikki HeartsPatardas ComSitus PornograpiFilme Porno AntigoPamala SanchezThot PatrollerKamalika Chanda PornArmani Black CreampieHot Sex TwitterFilms érotiques Français GratuitsVivastreet WorcesterHermosas XxxMen Mature NakedMiley Cyrus VagKajal Heroine Ki Sexy VideoSexg VideoAnal BlowjobSluteverTwilightsexInstagramslutsGilligans Island PornBritish Scat PornXxx Pornhub ComH DsexXn XxmalayalamIndian MasterbationPorn TatSex Video GratuitJapanesepronAnima Porn FreeBig Bang Theory PornPornsambaJapanese Old Man Porn MoviesCathy HeavinRace Traitor Porn3 D PornHard Xx VideoTeen Creampie CompilationRule 34 Por NLesbea.comNude PicsDesi Bath MmsXnxx Bhai BahenBokep Indonesia SelingkuhSpringbreak PornGrupos De Pornô WhatsappEbony AnalizedSlime From Genshin Impact PornTelugu Sex Videos TeluguBeimei Sheng QianFull PornersPorno MeilleurXxxxzPronhub GayCharlidamelio NudeFirst Time Sex PornXxx Video Page 2Noami WoodsHd Sex Sunny LeoneIndian.beegXnxx In JapanXxx Vide HindiIndian Groping VideosXxx BetaBra Boobs PornSex In Front Of FriendsThick Korean PornManga ScnaMarathi Porn FilmWww Tub8Porn Actresses Of The 90'sRedit FemdomSpanking ComPorn Indian XhamsterRiley ReidsPerv Therapy Full VideosAndroid Games PornSwathi Naidu SecAnime Cosplay PornTwerk PmvPorn High SchoolsBusty Blonds NudeCosplay MasturbationClothoff IoTokyo LynnMegnutt SextapeWeb Series TwitterPornstar ActorDogxxxgirlLesbian NudesVirtual Pov PornJoibooruMom Massege PornBengali Blue Film MovieAva Moore NudeAmat SexeKutta Sex VideoBest Hd SexBangladeshi Hot SexKareena Kapoor Hard Sex