Babybel-kaasje
NOS Nieuws

Weer Belgische peuter gestikt in Babybel-kaasje

In België is weer een peuter gestikt in een Babybel-kaasje. Het is de derde keer in ruim twee jaar tijd, melden Belgische media. Het kind van 2,5 jaar uit Vilvoorde overleed anderhalve week geleden, nadat het een paar dagen in coma had gelegen.

Babybel-kaasjes zijn kleine snacks die bij kinderen populair zijn. Om de kaasjes zit een niet eetbare waslaag.

Als kinderen een kaasje inslikken, kan dat de luchtpijp afsluiten. In 2014 en 2015 overleden in België ook al peuters nadat ze een Babybel-kaasje hadden ingeslikt. Een woordvoerder van de producent zegt dat er snel een waarschuwing op de verpakking komt. "Dit is een drama."

"Onze babysit kende ehbo en heeft gedaan wat hij kon", zegt de moeder van het slachtoffer in een krant. Het kind liep desalniettemin veel hersenschade op. "Hij zou geen menswaardig bestaan meer kunnen leiden. Mijn zoontje is in mijn armen gestorven."

Slikreflex

Een kinderlongarts zegt tegen de krant Het Laatste Nieuws dat ouders altijd toezicht moeten houden als een kind iets eet. "Kinderen moeten leren kauwen. Ze zijn als baby gewend om te zuigen en wanneer iets in hun mond te groot is, gaan ze er opnieuw op zuigen. En dan kan het gebeuren dat het in hun luchtwegen terechtkomt. Bovendien is hun slikreflex nog niet helemaal ontwikkeld."

In Nederland komen jaarlijks ongeveer zes kinderen onder de 15 jaar om het leven door verstikking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl