door morandi in Cultuur  ·  99 Reacties

  • 5
  • 725x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@43
Kan jij mij uitleggen hoe jij en de schrijfster van dat stuk, kunnen weten dat hatelijke kritiek uit de hoek van blanke mannen komt ? , en alleen vrouwen en zwarte schrijvers treft ?
Ik vindt dat heel kort door de bocht, de werkelijkheid kan wel eens heel anders liggen.

5
51 Marrie

@49
je plaatst in @44 de blanke man( een groep waartoe jij behoort neem ik aan) in de slachtofferrol

en @50

ha je zegt het blanke mannen hebben er "minder"( in de zin van minder vaak) last van, dat is wat het onderzoek van de Guardian laat zien , over de gevolgen zegt het niet veel, dat is moeilijk te onderzoeken want subjectief.

Maarre..... die transgender die laatts iets veralgemenends zei over blanken was toch ook meteen haar job kwijt

4
52 morandi

@51

- "Kan jij mij uitleggen hoe jij en de schrijfster van dat stuk, kunnen weten dat hatelijke kritiek uit de hoek van blanke mannen komt ?" -

Dickpics en facebook profielen.

3
53 Pegasus

@33 "Fortuin gaf een leuk voorbeeld. die zei tegen een uitstekende verslaggeefster
Mens ga koken....."

Welnee joh! Die 'uitstekende verslaggever' achtervolgde Fortuyn minuten lang om hem steeds als 'slechte verliezer' te bestempelen....totdat Fortuyn er genoeg van had en zei; 'ga naar huis...koken....veel beter!"

Wie wel een goede, vermakelijke en scherpzinnige columniste was was Pamela Hemelrijk....maar zij werd door het AD ontslagen toen zij het voor Fortuyn opnam in haar columns.....!

9
54 CoolMemories

@54
ja hoor
mooi voorbeeld trouwens. E.J. Bron is er dol op.

het zegt ook iets over uw achtergrond.

3
55 info

@55 - toevoeging = In februari 2003 werd Hemelrijk uit het Haagse perscentrum Nieuwspoort gezet, omdat er een taart in haar tas bleek te zitten waarmee ze mogelijk iemand wilde bekogelen.
een Fortuin, Theo Gogh volgster en geliefd door E.J. Bron.
geschorst bij het AD en de zaak wel gewonnen? nu hemelen, 62 jaar geworden.

tja, een van die vrouwen die graag die mannen volgen om erbij te horen.

1
56 info

Waarom staat dat woordje "Blank" er tussen?

0
57 Rapunzel

@57

Ja, vreemd, dat zou 'witte' moeten zijn.

3
58 zeikenderechter

@57
Omdat volgens het Guardianonderzoek vrouwen het allermeeste bagger over zich heen krijgen, gevolgd door mensen van etnische of religieuze minderheden en LHBT-ers.

Blanke (heterosexuele) mannen krijgen aanzienlijk minder verbale agressie te verduren

1
59 morandi

https://psmag.com/environment/why-women-troll-other-women-online

3
60 solidsteel

Volkomen terecht dat ze zich schaamt om links te zijn. Iedere linkser zou zich moeten schamen.

9
61 PFL

Blijkbaar is het ergste in de wereld wat je kunt zijn: een volwassen blanke man.
Jij bent verantwoordelijk voor de slavernij.
Jij bent verantwoordelijk voor de discriminatie in deze wereld.
Jij bent verantwoordelijk voor al het onrecht wat vrouwen is aangedaan.
Jij bent verantwoordelijk voor elke oorlog in deze wereld.
Jij bent verantwoordelijk voor alle milieuvervuiling op deze aarde
Jij bent verantwoordelijk voor het uitsterven van dieren
Kortom,,ik heb het gedaan, geen rechter meer nodig.

7
62 rlw

@35 Dat klopt, maar De Guardian heeft niet onderzocht van wie die reacties kwamen ... dit kunnen dus net zo goed reacties zijn van vrouwen en niet-blanken die het gewoon niet eens zijn met de columns... 'zij' legt de met vooroordelen doorspekte link naar 'blanke mannen' ... en daarmee zou je kunnen concluderen dat de blendle posts en de guardian die zij blijkbaar graag leest, van een bepaalde invalshoek zijn die haar vooroordelen overwegend zal bevestigen... want zo werken de media nu eenmaal (dat heet 'consumenten binding').

Als dat zo is, dan komen de meeste van die hatelijke reacties 'dus', van hetzelfde volk als waar zij ook toe behoort. Want dat zijn de mensen die de berichten lezen... maar die realiteit wenst ze dus niet te accepteren, en schuift het vervolgens af op haar bevooroordeelde groep die in diezelfde media die ze consumeert momenteel al veelvuldig de schuld in de schoenen krijgt geworpen. Overigens ook met zo'n zelfde heerlijke nuance als die bij de PVV tav moslims te vinden is.

4
63 mightimouse

@62 : Lol. idd.

1
64 solidsteel

Tja het klinkt natuurlijk lullig maar feitelijk is het wel zo. Kijk maar woe het in de wereld voor het zeggen hebben zowel in de politiek als on het bedrijfsleven en zelfs bij de meeste verenigingen. Overwegend blanke mannen.

1
65 streek

@62

Er kan geen onderwerp over seksisme voorbijgaan voor er weer een paar mannen inkomen die de slachtofferrol naar zich toe proberen te trekken.

3
66 Pegasus

@66 Er bestaat geen onderwerp over seksisme zonder dat de vrouw in een slachtofferrol gestoken wordt.

4
67 solidsteel

@62

Kom kom kom…kom uit die slachtofferrol. Wij blanke mannen hebben het verkloot in de loop der geschiedenis. Geef dat nou gewoon eens toe, dan kunnen we weer verder.

7
68 WijzeDwaas

@68 : Eerder alles gedaan.

2
69 solidsteel

@67

LOL…ze is dan ook al duizenden jaren het slachtoffer. Gewoon omdat de man fysiek sterker is. Omdat de man competitiever is. Omdat de man nu eenmaal meer testosteron heeft en graag boven op de apenrots zit.

Maar anno 2017 werkt dat allemaal niet meer. De tijd dat je een vrouw aan d’r haren naar je hol kon slepen is voorbij. Nou ja, behalve voor Trump dan.

7
70 WijzeDwaas

@70 Mwa. Zonder ingrepen van overheden die quota's willen pushen voor gelijke verdeling is er weinig veranderd qua prestaties.

3
71 solidsteel

@70 En de man is al duizenden jaren het slachtoffer gewoon omdat hij sterker en competitiever is.

4
72 solidsteel

@70
"De tijd dat je een vrouw aan d’r haren naar je hol kon slepen is voorbij. Nou ja, behalve voor Trump dan."

O maar ik dacht dat Trump ze heel ergens anders aan naar zijn hol toe sleepte.

2
73 rebo

Het slag witte mannen dat hier altijd zit te klagen schat ik ergens onderaan de apenrots.

5
74 zeikenderechter

@74

Ook dat nog. Mannen likken naar boven en trappen naar onder. Maar wat nou als je onder aan de apenrots zit? Dan blijven alleen de vrouwen over om naar te trappen.

5
75 WijzeDwaas

@75

Inderdaad: likken naar de oranje achterbips van de Trump-aap bovenaan.

Simpel en aanschouwelijk.

3
76 zeikenderechter

@76

Heel aanschouwelijk ja. Ook de 60 miljoen onder-apen die op hem stemden. Likken naar boven…..

3
77 WijzeDwaas

@62 Zo is het in Amerika al een lange tijd, dus uiteraard komt dat ook hierna toe. Over jaar of wat hebben we binaire persoonlijkheden waarvoor aparte wc's gemaakt moeten worden, je mag niemand meer met meneer en mevrouw aanspreken, wat dat is discriminatie.

5
78 etymologie

.@75
Dat lijkt me een mooie samenvatting van de kwestie question

0
79 morandi

@62 zo...jij hebt een hoop goed te maken ...dat wordt een duur bossie bloemen

0
80 Katte_kop

En waarom zitten die mannen graag bovenop de apenrots, omdat de 'beste' vrouwen verkiezen te paren met een man die zo hoog mogelijk op die rots zit ...

Ook het idee dat de man van het sterke geslacht is komt vanuit de 'joods/christelijke' traditie. Voor dat deze opvattingen deze kant op kwamen werd de samenleving hier in het noorden 'matriarchisch' ingericht. Het is daarom ook waarschijnlijk dat juist hier in Noord/West Europa de emancipatie alle ruimte krijgt (het ligt in onze volksaard), en kijk voor bevestiging maar naar hoe het Abrahamisme kijkt naar de rol van de Vrouw...

0
81 mightimouse

@33 "dat de schrijvers hier op NK misschien een bierbuik hebben en een kale kop weerhoudt ze niet om een vrouw te beschimpen."

Dit soort opmerkingen blijft hilarisch, net als die van Yesterday ea: al generaliserend klagen over generalisaties question

2
82 Mrs. K

De hypocriete selectieve verontwaardiging van degenen die anderen wel op hun uiterlijk of afkomst ("Trump de oranje cavia", het haar van Wilders, zijn Indische afkomst) pakken blijft vermakelijk. Zolang het maar geen vrouwen betreft mag je blijkbaar best keihard op de man spelen middels opmerkingen over iemands uiterlijk question

1
83 Mrs. K

@67

Dus seksisme mag niet aan de kaart gesteld worden? Wat wil je nu precies zeggen, of probeer je mijn reactie na te apen zonder dat je hebt nagedacht of het uberhaupt ergens op slaat?

1
84 Pegasus

Tja, je kunt blanke mannen wel lastigvallen maar dan neemt niemand je toch serieus. question

0
85 Wild Rover

@85

Helaas is dat wel de waarheid.

1
86 Pegasus

@83

Daar heb je wel gelijk in. Een cavia is een lief, aaibaar dier. Een belediging voor de cavia om hem met Trump te vergelijken.

2
87 WijzeDwaas

@84 Dat mag aan de kaart gesteld worden. Maar waarom heel selectief zijn en niet gewoon het hele spectrum aan de kaart stellen. Waarom alleen het gene aan de kaart stellen waar al enorm veel voor wordt gedaan?Waarom de rest niet benoemen en kwaad worden als iemand het wel genoemd?

3
88 solidsteel

@86 Zelfs als het flauwekul was, was het prima want ik ben een blanke man. question

0
89 Wild Rover

@83

Schrijft de persoon die niet snapt wat er verkeerd opgevat kan worden aan het gebruik van woorden als 'dobberneger'

3
90 Pegasus

@88

- "Maar waarom heel selectief zijn en niet gewoon het hele spectrum aan de kaart stellen" -

Om de doodeenvpoudige reden dat dit specifieke onderwerp gaat over de troep die je als vrouw op het web over je heen krijgt.
Dat wordt door jullie in het geheel genegeerd en beantwoord met een 'jam maar mannen zijn de echte slachtoffers...."

Natuurlijk rijkt seksisme naar beide geslachten, en als je daar een zegje over wil doen start er dan een eigen onderwerp van, maar begin er alsjeblieft niet zo'n zielig wedstrijdje verpissen van waarbij je het draadje kaapt door het onderwerp te negeren en je jezelf als het echte slachtoffer presenteert.

2
91 Pegasus

@90
Het is misschien niet helemaal correct om ze zo te noemen maar aan de andere kant, doen ze het ten slotte wel zelf om met een paar honderd man (letterlijk) op een of andere krakkemikkige schuit te stappen. Ten einde raad om ongevraagd en onuitgenodigd deze contreien met een bezoek te gaan vereren terwijl ze hun vrouwen thuis achter laten. Die komen dan wel later over misschien?

1
92 rebo

@90
Kies zelf maar, je leest dus heel erg slecht of bent gewoon laf en achterbaks: met stropoppen komen, daarvoor verdraaide teksten uit oude draadjes gebruiken die voor anderen niet na te gaan zijn en uiteraard geen quote van mijn woorden en een linkje als bewijs plaatsen.

Ik heb letterlijk geschreven dat ik *geen racisme zie in het woord 'dobberneger'*. Dat is heel wat anders dan de woorden die jij me nu in de mond probeert te leggen.

0
93 Mrs. K

@91 Je bent dus voorstander van het indelen in hokjes: er is volgens jou niets mis mee om het alleen over seksisme bij en beoordeling op uiterlijk van vrouwen te hebben. Hokjesdenken alleen als het je uitkomt. Want als het om, noem eens wat, geweld en overlast door moslims gaat moeten we het ineens wel over het geweld van álle groepen gaan hebben ipv geweld en overlast door een groep. En dat is dan nogal hypocriet. Kaart al het seksisme/beoordelen op uiterlijk aan of niets.

0
94 Mrs. K

@91 Als het artikel gaat over dar vrouwen vaker lastiggevallen worden online dan mannen, dan is praten over de mannen die lastig gevallen worden nog steeds on topic. Anders moeten ze de vergelijking maar niet maken.

0
95 solidsteel

@94

Waar heb je het in vredesnaam over?
Ik zeg dat al het seksisme besproken moet worden maar niet wanneer het een ten koste gaat van het ander zoals hier nu gebeurt met een: 'onzin, mannen hebben het erger' dooddoener.

1
96 Pegasus

@96 Dan moeten ze de vergelijking niet maken.

0
97 solidsteel

Vrouwen krijgen gewoon de meeste bagger over zich heen punt, dat de blanke man dit niet begrijpt kun je misschien naief noemen.

3
98 Rapunzel

@27 Van nagemaakten neem ik geen advies aan !

0
99 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

@4 Klopt Bram.. Mijn ervaring als werkgever is ook dat mensen best wel verschillend oud worden. Sommigen gaan nog prima, anderen zijn helemaal ...

2 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@2Het is uiteindelijk de belastingbetaler, die al deze verspilde gelden mag ophoesten.Nog gekker is dat Nederland het enige land in Europa i...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Slavink
84% NSC-kiezers wil niet opnieuw Omtzigt stemmen - NieuwRechts.nl

Het gaat dus ook goed, niet meer op Omtzigt stemmen en op de PVV stemmen bij de Euroverkiezingen ......

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Een oplossing bijvoorbeeld is kijken of de asielaanvragers van enige nut voor ons land kunnen zijn. Dan wordt zo'n aanvraag meer een sollicitati...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

GreyB
Scotland was 'hoodwinked' by Donald Trump, says former aide

Goh, wie verwacht dat nou, lol.....

7 minuten geleden geplaatst door GreyB

Botlleneck
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@6.En niemand bij de CDA die zegt,Hugo nou ff niet jongen...

9 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Mac Benac
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Dan moet je juist oppassen....

13 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

Penoze-stad....

14 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Rooibos
84% NSC-kiezers wil niet opnieuw Omtzigt stemmen - NieuwRechts.nl

@1Helemaal mee eens. Functie elders !Laat hem maar lekker samen gaan hokken met z'n WEF vrouwetje, Ayfer Koç. ...

15 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Nicks R. Van
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@5 Het probleem is dat Hugo dat werkelijk denkt!...

17 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Mom Porn Full Hd VideoLexi Love OnlyfansAmateur PirnFre Vintage Pornهينتاي مترجمHd Super SexDesi Indian Sex Video DownloadVideo Mia Khalifa VideoCums In WifeMaracco PornDeepthroat Upside DownSites Like OnlyfansBrazilian Porn TeensKrasi PhotosDoraemon SexIndian Village Sex VedioX Vide OsGay Man TubeMallu Chechi PornGerman Goo GirlesDimecumFotografias NudesFotos De Negras PeladasAlexis Texis NudeSexwith A HorseKeliah KangAkame Reiran MitchieRiver SexIndian B Grade SexNiudShanileon XxxJade Edwards PornXxxnx Japan MovieMegan Rain ThreesomeAmercian Dad PornKelly Kline PornList CrawerOnly Fans ModelJane Fonda NudesHottie PornWww All Sex VideoMom Sucks Cocksسكس وىعانFilmes Pornos NovinhasVideo Por XxElliot Page NudeSexy Bhabhi XxXnxx TamillPris AngelXxx Deshi Sex VideoFtvgirls ComMfpornWww.sexy Video .comDiscords PornBad Sex ComIndian Xnxx Sexy VideoPublic Disgrace ComPron Sex MoveJapanese Wife Affair SexBengali Incest StoryJav Father InlawShadnaseDigital PlsygroundPeachjars BjMissa X VideosAmateur PornolarKamsutra In HindiIncest Porn SitesAnime SquirtAngel Youngs BbcMother And Son Forced PornLesbiens Porn VideosPorn Clips WebsiteBlode AnalDesimasalavideosChudachudi BengaliCartoon Sexy Video ComMyfirlfund엑스비딩느Sall DangeloHotwife AnkletLethalhardcorevrWww Sex KoreaTelugu Sexy Videos DownloadCathy Heaven BrazzersTelugu Blue Film ComHidden Camera At MassageXxxsubLunarexx Onlyfans LeakedKaley Cuoco TittsXx HdsexXxxbunker ComFrench Vintage PornFilm Xxx Gratuit FrançaisStreams PornNaked WomenChatuerbaitShanie GaviriaBig Tits With PiercingsIndian Poen MoviesWww.redtube.comAsian BackshotsBack Page ProSite De Rencontre Pour Du SexeLauren Hutton NudeRim ChairTelugu Sex Aunty SexWatch On XxxHxmasterSkip The Games Near MePorno Sub EspañolClose Up Lesbian PornUrsula SuarezGaand ChudaiPussy IndanEbony Porn HotCelebrity Leaked Nude PhotosXxx HartDownloadable PornPornografi IndoErotic PituresIndian Teacher Xxx VideosLana Rhoades SoloBdsm HardIndian Beauty Girls SexSex Xx DesiTokyo KinkyAnal ArabsPorn DoggiePublicsex PornAkipthegamesZata PornFlashing GifsAbella Danger PornosOlivia Jade TsAngiiinalgonaNadia Onlyfans LeakedCuckquean HumiliatedCherekee PornReddit TittiesHard RapepornCam4 Femme FranceFlas TitsBananafeverDiego Barros NudeZaawasdiXxx ViewRose Asmr LeakedIts To Big PornMarathi Village Sex