Media & TV

Help: ‘Ik kan geen reacties meer lezen zonder te moeten inloggen op Facebook’

16-09-2017 19:27

Paniek! Woedende en verdrietige lezers mailen ons dat ze de (Facebook)-reacties onder de TPO-artikelen niet kunnen lezen, of alleen maar de eerste paar reacties, zonder telkens een mededeling te krijgen dat ze moeten inloggen (‘Meld je aan om door te gaan’). Maar de mensen die deze mededeling krijgen hebben natuurlijk geen Facebook, anders waren ze wel ingelogd.

 

“Wat betekent dit TPO? Proberen jullie ons nu ook al het lezen van reacties te ontnemen?”

 

Niet bepaald. Het is, kennelijk, iets wat Facebook ineens heeft ingevoerd. En zoals dat gaat bij Facebook wordt er niet eerst overlegd met hun gebruikers of krijg de gebruikers een mailtje waarin veranderingen worden aangekondigd. Het is er gewoon opeens. God wikt, God beschikt. Wij hebben er verder ook niet om gevraagd.

Externe toepassing

Blijkbaar wil Facebook nu ineens dat voortaan alleen mensen die zelf ook Facebook hebben reacties kunnen lezen. Oftewel: je moet je aansluiten bij Facebook of verstoken blijven van wat er wordt besproken op Facebook. De immer agressieve strategie van Facebook.

Maar wij van TPO kunnen daar, helaas, niets aan doen. Wij kunnen de techniek achter onze reactiemogelijkheid niet aanpassen, het is namelijk een externe toepassing van Facebook zelf. Waarin, kennelijk, de mogelijkheden ervan door Facebook ongevraagd kunnen worden aan- of uitgezet.

Jammer. En alvast onze excuses. Maar het ligt dus aan Facebook. Niet aan ons.

Pech gehad

We hebben vooralsnog geen andere makkelijke mogelijkheid van reageren gevonden (eentje waarbij we niet al te veel tijd kwijt zijn aan modereren, om maar eens wat te noemen), dus voorlopig is het niet anders en kunt u dus alleen nog maar comments lezen als u zelf ook een Facebook-account heeft.

Heeft u dat niet, dan heeft u pech gehad. Klagen kan bij Facebook. Waarmee overigens veel succes gewenst.