Meisje (17) werd uit de klas gezet “omdat haar borsten te groot zijn”

© Facebook/Melissa Barber

Een moeder uit de Amerikaanse staat Missouri heeft vorige vrijdag een vurige post gedeeld op Facebook. Daarin vertelt ze dat haar zeventienjarige dochter “rondborstig en zwaarlijvig” is genoemd door een leerkracht. Ze zou zelfs uit de klas gezet zijn omdat haar bloesje onvoldoende haar borsten bedekte.

nadb

De feiten zouden gebeurd zijn op de Joplin High School in Missouri. Volgens moeder Melissa Barber riep een onderwijzeres haar dochter Kelsey Anderson (17) naar voren in de klas omdat haar bloesje en haar jeansbroek niet voldeden aan de kledingvoorschriften van de school.

© Melissa Barber/Facebook

Toen het meisje vroeg wat het probleem precies was, zei de leerkracht dat “rondborstige vrouwen minder onthullende kledij moeten dragen”. Volgens haar was dat trouwens ook het geval voor vrouwen met een maatje meer. Nadien moest Kelsey zich zelfs verantwoorden bij de directeur.

“Wat is er mis mee????”

Na het incident postte moeder Melissa foto’s van de outfit van haar dochter op sociale media. “Voor dit bloesje werd mijn zeventienjarige dochter op het matje geroepen”, schrijft ze. “Volgens de leerkracht zijn haar borsten groter dan die van de meeste meisjes en moet ze “harder proberen” om zich daarnaar te kleden. Zij moet maar eens leren om niet zo tegen mijn dochter te praten. Wat is er mis met de kleren die ze draagt????”

De post ging razendsnel viraal en onderaan raasde de moeder verder: “Hoe vaak gebeuren zulke dingen bij jullie zonen? Het lijkt er gewoon op dat dit een nieuwe manier is om onze meisjes ongeschoold te houden.”

Melissa stapte uiteindelijk zelf naar de school om te zeggen waarom ze vond dat de leerkracht in de fout was gegaan. “Maar de directeur bleef haar verdedigen”, zegt ze. “We hebben nooit eerder een probleem gehad met haar, zei hij.”

Omdat ze naar eigen zeggen haar geduld begon te verliezen, is ze weg gestapt. “Ik weiger mijn dochter in een situatie te steken waarbij ze haar zelfvertrouwen helemaal verliest. Ze gaat enkel en alleen naar school om te leren. Terwijl zij het zo nodig vonden om te discussiëren over haar borsten, heeft ze een deel van de educatie gemist.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen