Geld rolt naar burger (m.telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Lucien80 in Politiek  ·  44 Reacties

  • 6
  • 760x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Iedereen gaat er in 2018 op vooruit. Werkenden krijgen een plus van 0,8 procent, gepensioneerden 0,6 procent en mensen met een uitkering 0,3 procent. De demissionaire ploeg van VVD en PvdA is er daarmee in geslaagd om de minnen die eerst voor ouderen en minima in de boeken stonden, weg te werken."

En dat noemen ze geld terug rollen naar de burger????????

5
1 Lucien80

Dan is dat ondanks het financiële wanbeleid wat de VVD en de PvdA hebben gevoerd.

- de PvdA heeft de belastingdruk verhoogd.
- de VVD heeft wonen duurder gemaakt.

1
2 Sterke

@1
Kleine muntjes kun je rollen. Papiergeld rolt niet. Vandaar "rollen".

1
3 Sterke

En wel de ziektekosten omhoog?

1
4 maarten1234

Lamenielache .. Deze clowns lullen voor de bühne. Zorgkosten gaan weer omhoog en men loopt al te huilen met de huur ... Broekzak vestzak, en daartussenin de burger die de lul is... De maffia is er jaloers op.

2
5 sparta

Een lul verhaal

De meesten gaan er 0,6 % op voor uit maar het ziekenfonds word knap duurder. Gemeentelijke belastingen gaan omhoog uiteraard de huren dankzij Blok en premie's verzekeringen auto opstal etc En hoe meer je verdiend hoe meer je er bij krijt de vriendjes van Rutte krijgen er knap meer bij

Belachelijk gewoon en dan te weten dat we eerst de banken boven jan geholpen hebben en daar na de crisis hebben betaald.

3
6 magikeven

Om het daarna meteen door te laten rollen naar de andere lagere Roverheden om die zogenaamde winst voor de gewone burgen af te romen.
Maar de staats Roverheid kan dan met een gerust hart zeggen dat het geld naar de gewone burgers is gegaan.

2
7 eigenmening

Grappig dat alleen de absolute nietsnutten er niets van merken..heel Nederland groeit behalve de klagers. Mmmm...iets met je eigen dikke schuld en onkunde wl.

15
8 God is dood

Wacht maar tot gluiperd Pechtold min van Fin . is, de zaak zal dan wel op de schop gaan. Dan gaan we nog eens een EU belasting krijgen ook , ja er boven op.!

5
9 Doordenker

Eerst trekken ze in tien jaar tijd 50% af van de uitkeringen, dan doen ze er 0,3% bij en zeggen dat ze de tekorten hebben weggewerkt. Waarom krijgen uitkeringen en AOW dan niet gewoon weer het bestaansminimum netto van de staat, in plaats van ze afhankelijk te maken van de willekeur van gemeente-ambtenaren en belastingdiensten door toeslagen en aanvullingen? Om maar niet te spreken van alle ellende die het kleinste foutje in de administratie met zich meebrengt.

4
10 Wendel

Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven.

1
11 de Leek

@2

De VVD heeft aan het verhogen van de belasting ook knap bij gedragen hoor

0
12 magikeven

Ps en zeker de aangerichte puinhoop daar die wij ook weer mogen op hoesten de heer wiebes is net zo onbekwaam als al die afgetreden VVD lieden maar deze hampelman mag blijven

0
13 magikeven

@8 jij groeit ook niet je bent immers dood en je plaat is blijven hangen lijkt het.

3
14 Eastwood

Hij doet het weer Fopspeen Rutte.

1
15 Al

De schijnwerper staat weer even op de mannen met de telraampjes ...

1
16 Garp

Komend seizoen op tv:
'Opgelicht in het binnenland!'

1
17 Garp

@1

Niet?

3
18 No newstoday

@6

Stel dat je niks kreeg , dan was het nog erger.
De overheid gaat niet over premies zorgverzekering, andere verzekeringen verzekeringen en gemeentelijke belastingen.

3
19 No newstoday

Sinds de EU van kracht is geworden zijn we er verschrikkelijk op achteruit gegaan.
Op alle gebieden.

1
20 Positivo

@10

De lonen zijn de laatste tijd ook niet omhoog gegaan .
Dus waarom de uitkeringen wel?
De AOW is ieder half jaar nog wat omhoog gegaan .

De minima mogen blij zijn dat er toeslagen zijn.
Die zijn niet afhankelijk van de ambtenaar of belastingdienst maar landelijk vastgelegd.
Als je zelf je zaakjes goed doet ( mag dat even na zoveel jaren onderwijs ) of laat doen door familie, vrienden , vrijwilligers enz., is er niks aan de hand.
Weet je wat dat verhogen kost?
Wil je dat weer in de schoenen schuiven van hen die daar net boven zitten , niks krijgen en die het pas moeilijk hebben ?

6
21 No newstoday

Ik moet toch eens in mijn portemonnee zoeken.

2
22 Interessant

Beetje vaag dat rechtse mensen er op achteruit gaan terwijl verder iedereen erop vooruit gaat. Tenminste als je dat eeuwige gezeik van die mensen moet aanhoren..

@20 Wie is we? Wij zijn bijna nergens op achteruit gegaan namelijk..

@10 Verklaar je nader welke uitkeringen zijn 50% lager... Wat een onzin...

7
23 Dian

@10 uitkeringen worden helemaal niet bepaald door gemeente ambtenaren, maar door de landelijke overheid die is 1 op 1 gekoppeld aan het minimumloon en minimaal 70% bruto van het minimumloon voor alleenstaanden. Maar dat is jou toch al honderden keren uitgelegd?

0
24 mike45

@6

Eigen bijdrage niet en die Schippers dan met haar eigen bijdrage voor het ziekenfonds dan naar 400 euro ??

De gemeenten heeft taken er bij gekregen van de overheid wat denk jij dat je daar via de gemeenten niet aan mee betaald. ?

Nee inderdaad de andere verzekeringen niet maar die gaan ook omhoog dus we gaan er niks op vooruit. Bovendien is het een sigaar uit eigen doos uit eindelijk de zoveelste van het kabinet Rutte

Maar dat ga je natuurlijk weer met een non verhaal verdedigen dat weet ik

5
25 magikeven

@6 @25 zoek eens op koopkrachtstijging!

Een koopkrachtstijging houdt in dat het inkomen meer toeneemt dan het gemiddelde prijspeil!

3
26 mike45

Die leugenaars geloof ik allang niet meer.

5
27 Rattocasi

@26
Wordt er dan ook rekening gehouden met de zorgkosten, gemeentelijke belastingen, huurverhogingen enz.
Of gaan er een groep gezonde meest betaalden er enkele procenten op vooruit en de arme vaak chronische zieken in koopkracht op achteruit. Ja dan gaat de koopkrachtstijging er gemiddeld er op vooruit.

2
28 yanyans

@28 ja zijn alle stijgingen in opgenomen en afgetrokken en dan blijft er iets over en dat noemen ze koopkrachtstijging.

2
29 mike45

De echt vooruit gaan met 8% zint de mensen met en jaar inkomen boven de 70.000 en meer. En mensen de tot 40.000 jaar inkomen verdienen maar 6 %. Dit is het belijd van CDA D66 VVD CU. Maar mensen de onder 21.000 en jaar inkomen verdienen zeggen te niks over de sollen denk ik maar 2% vooruit gaan op wel te 8% verdienen dat te all de jaren achtergesteld worden zint onder en dictator Rutte I/II/III van de VVD PvdA CDA CU en D66.Rutte zorgt goed voor all de rijken en de armen kunnen de pot op te hebben geen recht op 8% vooruit te gaan.

6
30 Gunther

0,3% voor de uitkeringsgerechtigden, waar heb je het over, 0,30 € op 100 €?

2
31 Hein2

@30 je weet toch dat koopkrachtplaatjes maar gedeeltelijk door de overheid kunnen worden beïnvloed? Je hebt ook het gewone marktmechanisme die meeweegt! Je weet ook dat die mensen met meer dan 70K per jaar verantwoordelijk zijn voor 90% van alle loonbelastingen die in Nederland worden betaald.

Om de ongelijkheid te meten is gebruikgemaakt van de Gini-index, waarbij een index van 0 gelijkstaat aan volkomen gelijkheid en 100 aan volkomen ongelijkheid. De meeste West-Europese landen hebben een zeer lage Gini-index vanwege hun hoge inkomsten- en erfenisbelasting. Nederland heeft een Gini-index 25,1.

Als is in Nederland al weg genivelleerd door het progressieve belastingsysteem, het afschaffen van bijna alle aftrekposten, en het toeslagen systeem waardoor er alleen nog maar midden inkomens zijn.

Als je nog meer gaat nivelleren woon je in een communistische staat! En dat loopt echt altijd heel slecht af.

2
32 mike45

@31 werken vriend je weet wel solliciteren!

2
33 mike45

@28 Gister zei je op een ander draadje dat gemeentelijk lasten wel worden meegenomen in de berekening en nu vraag je dat ineens? Weet je niet meer wat je gister hebt gezegd?

1
34 Rare Rakker

@29
Dus ook voor de chronische werknemer met een minimumsalaris in een huurhuis. Dan vind ik het prima want die mensen hebben het hards nodig.

3
35 yanyans

@34
Tuurlijk wel Maar ik zet daar vraagtekens bij. Ik heb een sterk vermoeden dat alle extra kosten niet meegenomen zijn.

2
36 yanyans

@35 het zijn altijd gemiddelde er zijn mensen die erop achteruit gaan omdat hun situatie veranderd, verliezen hun baan, gaan met pensioen, je hebt dan mensen die erop heel veel op vooruit gaan omdat ze vanuit een uitkering weer gaan werken. Je kunt het natuurlijk nooit precies uitrekenen voor alle 10 miljoen huishoudens in Nederland.

1
37 mike45

@36 alle kosten zitten daarin dacht jij dat ze bij het CBS niet kunnen rekenen? Het zijn gewoon modellen die ze vullen er zit wel altijd een kleine foutmarge in omdat niet alle kosten over 2018 precies zijn te bepalen zoals de inflatie die kan afwijken.

1
38 mike45

@23
Linkse mensen gaan er ook op achteruit,alleen hebben zij dat nog niet door. Één keer geven,en verder alleen nemen,is gewoon achteruitgang.

3
39 kelly11

@38
Ik hoop het. Ik hoop dat het voor iedereen geldt en niet een gemiddelde is en mensen die het het meeste nodig hebben buiten de boot vallen.
Er is wel eerder een koopkracht verbetering beloofd maar achteraf een verlaging van de koopkracht. Weet het CBS al wat de BTW wordt, de zorgkosten, de huurverhogingen, gemeente belastingen enz. al?

1
40 yanyans

@32
"je weet toch dat koopkrachtplaatjes maar gedeeltelijk door de overheid kunnen worden beïnvloed? Je hebt ook het gewone marktmechanisme die meeweegt!"

Het marktmechanisme is zo ongeveer compleet uitgeschakeld. De overheid bepaalt bijna alles.

Dat concludeer je zelf ook:
"Als je nog meer gaat nivelleren woon je in een communistische staat!"

De overheid heeft ook al tientallen jaren loonmatiging gestimuleerd.

1
41 Sterke

@41 hij vergeet de natte EU droom van nivelleren.
Enkel in NL loopt het ff niet door wat verzet tegen de EU dus we doen een doekje voor het bloeden, wel 0,6 procent na jaren niets.
Pffiuewww nu kan ik eindelijk de 4e auto bestellen.

Vergeet wel vaker dingen die niet passen in het verhaaltje.

0
42 Eastwood

Ik wil niet negatief zijn, maar kan het gewoon niet geloven. De huren zijn echt enorm gestegen, tevens de koopwoningen. Ziektekosten worden/zijn torenhoog. Je spaargeld verdampt, de belasting rekent nog steeds 4%. De prijzen in de winkels stijgen. Er moet wel een hele goede vooruitgang komen om het te compenseren.

1
43 hopefully

Dat beloven ze elk jaar voor Prinsjesdag, binnen 2 weken hebben ze een tegenvaller en gaat het door.

0
44 Jumala

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

2 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Sex Bommalu KavaliHentai PussyIndian Desi SexxxMoviejoyAnimal Girl HentaiSherilyn Fenn NudePakistani Teen Sex Video三上悠亚Bhabhi Ne DevarFeel Good FilthAsia Doll OnlyfansFotos.pornosIndian Sax VideoGay CumshotSexual Fun VideosGibiasmrXnxx Video SleepingFreeuse Porn VideosBlue Picture Sexy Video Blue Picture Sexy VideoPorn FamllyTop Less On The BeachNatalie Nunn PornPornotaxiFc2 Ppv 3241287OhmibodBangla Xx XxJuliet ReaghUnderhentaiRentmasseurPakistani Village Sex VideoJackie Chan SexCatherine O Hara Nude대딸Xnxx ApplicationNhdtb-726Monster Porn GifBlack On Asian PornPerisan PornRedheadthreesomeRussian BlowjobMexican Mature PornShimakaze HentaiXxx Net Com3rat ComMaga PornFree Pron Home MadeSunset Shimmer PornPornhub Virginia RedditBig Titty PornstarMasturbacion PornEvasavagiouSexvidios MalayalamWoodman Casting PornDtep PornBrqzzers3xLapk JoQuero Assistir Um Vídeo De SexoTana Mongeau Sex TapeLesbian Strapon SexFreya God Of War PornHairy Women PornosLala Anthony SexsceneBlack Man SexAnupama Parameswaran SexySex With My GirlfriendLisa Ann LatestHot Chocolate XxxDelhi Wala BfRedneck PornDaughters With Big TitsDaddy's HornyDry Humping PillowBrazzers HdpornoAllie SinBig Ass NudesKendrasunderlandPorn With Indian MaidCamell Toe PornEufrat MaiLiberty Valentine PornOk.pornFree Use Porn ComicsAlyssa Milano HotMarwadi Full SexDevon Lee PornstarCumfart CocktailsHip PiercingsAssistir Anime HBridgette B.Elastigirl NakedBabymatosaIndian Hairy NudeRachel Start PovCrazy SquirtAfrican Mom XxxFamilytaboo PornKristal SwiftFilmer PormoFatal.moselSistr XnxxTeensdeepthroatSara Ali Khan Sexy PicsCumming On SolesSsbbw FacesittinfJack O HentaiSexo Brasileiro CaseiroPornos XxxvideoSusu_jpg LeakHot Chubby PornPoonam Pandey StripBlack Girls CamsXnxz BrasilTamzin Merchant NudeCuming In PantyhoseMoriah Mills PizzaVanessajameslitXxx 365Ivy LebellBlack Blowjobs GayPrivatedeightsPorn IndienXxx Lokel VideoSister Xxx MovieSunny SaxCharch SexFreeporn Download VideosAloha SexsYoungcumshotsHouston Texas PornHw HentaiEscort ListingsE621 VideoCreampies SisterSofia Ansari HotGrisaia No KajitsuXvideo Indian BhabiJapaneese Mature PornMom Porn SexGloryholeswallowEscort BabyMoraih MillsLacy Kay Somers NudeBigtits Like Big DicksM.chaturbateSexy Naked MovieSphoie DeeKarolayn Matos XxxTommy King OnlyfansFull Porn FreePorn Tv