’Islam is wat mij betreft geen religie’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  348 Reacties

  • 31
  • 1840x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@296 : Voorzover spijswetten niet in strijd zijn met de wet zul je mij niet horen zeuren hoor. Maar kosher slachten is net zo goed dierenmishandeling als halal slachten; er is geen verschil. Ik stel die maatregelen, halal slachten en besnijdenis verbieden, voor omdat moslims die inzien dat spiritualiteit en/of geloof in god niet afhangen van dat soort rituele gedoe, afdoende 'verlicht' zijn. En dat zijn de moslims die je erin wilt houden, en zelfs moet beschermen tegenwoordig. Wat niet gebeurd, helaas. Voor joden geldt natuurlijk hetzelfde maar die zijn zelf al een stuk verder op weg.

2
301 Ness

@267
Dus gewoon een stijging t.o.v. 2009.
BTWw dat onderzoek is al jaren bekend net zoals het pewonderzoek hierover, blijkt weer dat je niet op de hoogte bent.

@269
Oude meuk...

Feit of Fabel? “Moslimjongeren en bekeerlingen doen meer aan geloof dan ouders”
http://www.stichtingbekeerling.nl/moslimjongeren-en-bekeerlingen-doen-meer-aan-geloof-dan-ouders/

2
302 Lias

Kijk eigenlijk zou het niet moeten uitmaken of iets een religie is of niet. Je zou eigenlijk moeten zeggen dat we ons allemaal aan de zelfde regels moeten houden ongeacht of je dat doet uit naam van een religie of niet. Dat is helaas niet zo. Religies krijgen allerlei voorkeursbehandelingen. Laat ik een aantal voorbeelden geven. Als ik een clubje opricht om met modeltreintjes te spelen dan mag ik echt geen hoge toren op mijn clubhuis zetten met gigantische luidsprekers en iedere keer dat we samenkomen daar een hele harde stoomfluit uit laten horen zodat de hele stad hoort dat we een meeting hebben. Voor gemeentebesturen is dat echter nagenoeg niet te weigeren voor religies.

Het is ook iedere Nederlander verboden om een hoofddeksel te dragen op pasfoto's van officiele documenten zoals een paspoort. Als je echter zegt dat je moslim bent dan mag je wel met een hoofddoek op de foto.

Zo zijn er talloze manieren waarop religies een voorkeur behandeling krijgen boven mensen zonder religie. De meest problematische zijn wellicht de bescherming die religies krijgen als het gaat om zogenaamde discriminatie. Als Rutte in een campagnespeech linkse mensen belachelijk maakt dan zijn sommige mensen het met hem eens en sommige niet maar niemand roept "DISCRIMINATIE!!!" als wilders echter moslims belachelijk zou maken in een speech dan krijgt hij een proces aan zijn broek. Zou Rutte vragen in campagne tijd of de VVD'ers die daar aanwezig zijn, meer of minder SP in de tweede kamer willen hebben dan is er niemand die daarvoor naar de rechter zou stappen. Als Wilders zou vragen of mensen meer of minder moslims in de tweede kamer wil hebben dan liggen de voorgedrukte aangiftes als klaar bij de politiebureaus.

En wat is feitelijk nu een religie. Eigenlijk kunnen we niets anders bewijzen dan dat het een vorm van hersenspoeling is die kinderen vaak vanaf de geboorte meekrijgen. Het is niet voor niets zo dat uit Islamitische gezinnen vaak moslim kinderen komen en vanuit Christelijke gezinnen vaak christelijke kinderen komen. Als het puur om logica zou gaan dan zou je achtergrond niet meetellen. Sterker nog, als je als kind uit een islamitisch of christelijk gezin aangeeft dat je niet meer geloofd in die onzin dan kan je het in veel gevallen heel zwaar krijgen.

Het lijkt me dan ook niet meer dan logisch dan dat we religies niet meer de voorkeursbehandeling geven die ze nu nog overal krijgen. Zeker als het gaat om discriminatie wetgeving. Ja, als je een religie aanhangt dan mag je uiteraard je mening geven maar als iemand het daar niet mee eens is dan moet die persoon daar ook volop de gelegenheid voor krijgen.

Racisme en discriminatie is ook een ernstig misdrijf en daarom denk ik ook dat iemand beschuldigen van racisme of discriminatie vergaande consequenties moet hebben. Eigenlijk gaat het dan namelijk om laster. Als ik Rutte openlijk beschuldig van bijvoorbeeld kindermisbruik dan zit ik voor ik het in de gaten heb achter de tralies vanwege laster. Als ik dan niet met keiharde bewijzen kom dat ik gelijk heb dan blijf ik daar dan ook nog wel even zitten ook. Als iemand een ander echter beschuldigd van racisme dan komt zo iemand er gewoon mee weg zonder dat daarvoor bewijzen hoeven te worden aangedragen. Ik zou dan ook graag het tweede deel van artikel 1 van de grondwet willen schrappen. "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld', zou voldoende moeten zijn. Verder ben ik geen voorstander van alle uitzondering die in Nederland worden gemaakt op artikel 1 van de grondwet.

2
303 RazorBlade

**gebeurt in @301 . @302 : Hoe meer druk er op de ketel staat des te conservatiever en fundamentalistischer mensen worden, een heel bekend verschijnsel. Men trekt zich terug op het fort. En er staat momenteel wel héél veel druk op de ketel. Zie topic. De ja-maren hebben gelijk; binnen het christendom en jodendom zijn ook stromingen die dmv grof geweld of slinkse methoden wereldheerschappij nastreven. Zijn dat dan ook geen religies? Wilders komt altijd met van die rare, onmogelijke, niet-uitvoerbare pseudo-oplossingen!

5
304 Ness

* Verwijderd door de redactie *

305 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

306 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

307 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

308 Pxf7+

Als ik hier de reacties zo lees kom ik goed weg met mijn moslim vrienden en collega's. We hebben het voornamelijk gezellig, gaan samen op vakantie, werken goed samen en ze slaan hun vrouw niet of worden niet geslagen. Ze hebben soms zelfs, ja niet schrikken, een niet islamitische partner en een enkeling zet zelfs een kerstboom. Echt waar, het zijn net mensen.

4
309 mo

@309 zoo leuke vrienden! gelukkig zijn die er ook, maar die worden onder gesneeuwd door de rest van de islamieten..ondrtussen zijn bijna alle moskeeën al over genomen door salafisten..het word met de dag gekker

10
310 henry86

@309
U heeft dan ook 'gematigde moslims' als vrienden?
Dus moslims die hun geloof zo min mogenlijk belijden,of heeft u ook salafistische moslim vrienden waar u het net zo leuk mee heeft?
En die gematigde moslim vrienden van u,ageren die net zo hard tegen het extremistische moslim terreur waar Europa onder gebukt gaat?
Of stellen zij dat dit 'niets met de islam te maken heeft'?
Met andere woorden,vallen zij hun (extremistische) moslim broeders af?.......

5
311 Hangingmen

@309

Ja de Turken waren ook zo goed geintegreerd. Toen bewoog Erdohannes met zijn pinkie.

4
312 Vanillestok

@311
Hè nou ga je allemaal wel hele erge nare vervelende rot vragen stellen aan @309 . Ik denk niet dat ze heel erg blij met je is. question

3
313 rebo

@311 en waarschijnlijk staan zijn goede moslim vriendjed gewoon te juichen bij weer een islamitische aanslag..als er niemand bij is..ik vertrouw moslims van geen kant meer..liegen, bedriegen, ontkennen..het mag allemaal naar de ongelovige..staat in hun haat/slacht boek

6
314 henry86

@309 Zelfs ik heb vrienden die moslim zijn. Ik kan rustig 180 graden verschillen van iemand zijn idealen en visie en toch vrienden met iemand zijn. Ik ben behoorlijk rechts en heb toch meer dan genoeg vrienden die SP stemmen. Dat wil echter niet zeggen dat ik het eens ben met hun visie maar wel dat ik hun als mens weet te waarderen. Ik kan het je nog sterker vertellen, ik weet dat 1 van mijn moslim vrienden op Wilders stemt.

1
315 RazorBlade

* Verwijderd door de redactie *

316 henry86

@313
Ik vrees dat ik geen antwoord ga krijgen

@314
Of ze echt staan te juichen durf ik niet te zeggen,maar waarschijnlijk zullen ze het af proberen te doen met
"Dit zijn geen echte moslims" of "dit is een voor opgezet plan van de VS" of iets in die trant....

3
317 Hangingmen

@309
Dat willen we toch zeker zo houden , of niet ?
Onze grondwet biedt de mogelijk dat de islam in Nederland kan radicaliseren
Nederlandse grondwet beschermt moslims niet tegen radicalisering vanuit salafistische soenitische /wahabieten islam

Wie beschermt uw vrienden zodat u nog lang goed weg komt met uw vrienden ? .


.

2
318 Olivia

Politici , marketeers (handel) en geldbaronnen maken gebruik van
het geloof in niet geloven .
"Sinds de mensheid niet meer gelooft
geloven ze van alles en nog wat".

0
319 m+m = Z

@319
Mijn geloof is dat ik niks meer geloof, geloof ik

0
320 rebo

@224 je vergeet Afghanistan en nog een paar question

1
321 Eastwood

@320

Als je maar niet gelooft
dat ik dat geloof.

0
322 m+m = Z

@311 mijn vrienden en collega's zijn moslims die hun geloof belijden en daar is niets mis mee. Vanzelfsprekend zijn zij, net als ieder normaal denkend mens tegen extremisme en terrorisme. Overbodige vraag.

3
323 mo

@20
Als je denkt dat enkel die 1,2 miljoen er zo over denken heb je goed mis (op de punten ''dertien procent van de Nederlanders denkt dat het vanzelf goed komt met integratie'' en ''elf procent van de Nederlanders de islam als een verrijking ziet). Dit zijn er dus veel meer zoals het onderzoek al zegt. Wilders vertelt dus enkel feiten.

(En nee ik heb niet op hem gestemd en zal dat ook nooit doen)

3
324 Hefan430

@317 heel prettig is ook dat ze niet zo vooringenomen en veroordelend zijn als u.

2
325 mo

@315 precies mijn punt. +++

4
326 mo

@226 bullshit de bijbel is veranderd daarnaast worden de gebruiken anders geïnterpreteerd.

Die ontwikkeling vind daar niet plaats dat zie je dagelijks maar misschien in jou hoofd wel.

6
327 Eastwood

@233 zoals ik al zei blijkt aan alle kanten dat je er weinig in verdiept.

3
328 Eastwood

@322
Ik geloof ook niet dat ik het geloof dat jij dat gelooft van mij, geloof ik. Ik weet het eigenlijk zelf nog niet geloof ik. Ik moet er nog eens over nadenken wat ik nu eigenlijk wel geloof. Maar het wordt hierdoor nu wel steeds ingewikkelder geloof ik.

1
329 rebo

@323
U negeert voor het gemak een gedeelte van mijn vraag zie ik
En ik beschouw me zelf niet als vooringenomen of veroordelend,tenzij u die eigenschappen met realische verward....

5
330 Hangingmen

’Islam is wat mij betreft geen religie’.
Links vind juist het christendom één grote grap. De islam daarentegen wordt aanbeden.

3
331 Spraypaint

* Verwijderd door de redactie *

332 radicalenradar

@332 Hij gebruikt ietwat harde bewoordingen maar in de kern heeft hij wel gelijk.

3
333 upanddown

@327 de Bijbel is echt niet veranderd. Men heeft de tekst hooguit gemoderniseerd maar veel.Christenen gebruiken nog altijd de Statenvertaling en veel van deze gebruikers nemen de teksten gewoon letterlijk. Opnieuw het gaat niet om een boek maar om hoe mensen dat boek gebruiken en interpreteren.

1
334 streek

De islam heeft in het ontwikkelde Europa niets te zoeken.
Blijf maar in die tropische gebieden met jullie sluiers en andere onzinnige zaken.

4
335 corretje

uitgerangeerde spreekbuis ..tik tok tik tok..gaat richting zijn eind ook !!

5
336 Louis Vandaal

* Verwijderd door de redactie *

337 Undertaker

corretje de broer van Henk en Ingrid ..

5
338 Louis Vandaal

@337 Dus??

5
339 Louis Vandaal

* Verwijderd door de redactie *

340 Undertaker

’Islam is wat mij betreft geen religie’

Ok, en dan?

5
341 LGK

"Islam is wat mij betreft geen religie"

"Nederlandse rechters zijn nep-rechters"

"Ons kabinet is een nep-kabinet"

"Politici zijn allemaal nep ... behalve ik natuurlijk"

Zucht ...

Ik ben meneer Wilders, en van alles wat me niet aanstaat, zeg ik dat het niet bestaat en nep is.

Meneer Wilders wordt een saaie karikatuur van zichzelf. De man 'verdient' 10.000 euro per maand met dit soort onzinpraat. Ik wil wel een tijdje met hem wisselen. Kan ik in die tijd meteen eens wat reële problemen oplossen en mezelf nuttig maken. Lijkt me niet teveel gevraagd voor die maandelijkse 10.000 euro van de belastingbetaler.

2
342 Kopkaas

"Islam is wat mij betreft geen religie"
Dat geldt voor wat mij betreft voor alle geloven/religies.
Het is allemaal door mensen verzonnen, met het idee er geld uit te slaan.
En alle labiele stakkers, die steun zoeken bij een fictie, hobbelen als kuddedieren mee in hen gehersenspoelde overtuiging.
In het ene land is de koe heilig, in het andere land een kat, de rat of een boompje.
Ga eens kijken in Indonesië, Afrika of Zuid Amerika of waar ook, al die volkeren geloven in iets anders.
Ooit gehoord dat een dier na zijn dood in het paradijs komt? En de mens is dan het enige "beest" op deze aardkloot die dat wel zou lukken?
Dream on!
Deze ellende is in het begin van onze jaartelling begonnen en ik hoop dat de mensheid over 2000 jaar beter zal weten. Helaas zullen er, naar ik meen, nog vele oorlogen moeten worden gestreden.
En allemaal zijn ze ervan overtuigd, dat hun geloof het juiste is.

1
343 Rig de Goeiste

Overigens...., ik geloof ook niet in bijgeloof.
Want dat brengt ongeluk.

0
344 Rig de Goeiste

Ik ben reuze nieuwsgierig welke tegenargumenten, de minners op @343 hebben te onderbouwen.

0
345 Rig de Goeiste

@345
Geen enkele religie is volgens jou een religie?
Wat betekent dat woord dan volgen jou of bestaat het woord ook niet?
Kijk, je kunt zeggen dat je geen enkele religie volgt in geen enkele god of godddelijk wezen gelooft maar zeggen dat religie niet bestaat is onzin.

@344
is erg grappig question

1
346 PuurHagelslag

@340 Je punt natuurlijk !

1
347 Louis Vandaal

@342 Je doet zinnige uitspraken vandaag kopfkase! Ga zo door!

1
348 Neo Darwinius Maximus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

@1 Weer het bekende rechtse wegkijken. ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@8 En als deze mensen niet zouden werken had je daar ongetwijfeld weer iets over te zeiken gehad. Sommige mensen zeiken nu eenmaal om het zeike...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@9 Ja het personeel is zichtbaar aan het werk, bij de klanten heb ik sterk m'n twijfels.Die lopen in van die soepjurken hebben een mobiele...

8 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Zie Hier
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

Weer het bekende linkse insinueren!...

9 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Ron MVV Maastricht .
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@8 Ze werken tenminste wel. ...

11 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Zie Hier
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Lijkt veel op die aanslag van 7/11 die door Hamas werd uitgevoerd!...

11 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Wat een l*l-verhaal.Als Oekrainen een "venster" zouden hebben vrijgemaakt, waarom zijn die terroristen dan eerst richting Belatus gevlucht, ip...

14 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6 Als ik naar de supermarkt ga, vooral in de late avond, krijg ik toch sterk de indruk dat ik in Marokko en Somalië woon. Alleen een klein...

14 minuten geleden geplaatst door Rooibos

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@3Goed hè!Maar kan beter, via een enkele reis. :D...

17 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@3Ik ben tegen dat systeem, maar dat is wel een andere discussie....

19 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
Porn.hub.indiaVideo Sexe En FrançaisVideos XnXh XxxNude Boy IndianJuhi Chawla PornNude Indian SareeDesi Porn Photo ComShycinderellaIsabelle KaifBrother Sister Hot XxxSpankbamhPpv 3109019Nude Celeberty VideosMilf Anal GangEyes Wide Shut Nude ScenesGay Virginity PornGet A Grip ToyEscort 56Mia Malchova PornGilf TitsSax XxLina BelfioreIggy Azalea AssBf Xxxx ComSuhagraat Porn MovieCurvypornstarsSlutamateurR TittydropSex 2020Xxxx Video GamesXxx Hd Bf ComPublic ExhibionistBbc Anal CompilationFace Punching PornVlaorant PornKayla Simmons Onlyfans LeakedDesi Doggy PornBrazzers Teen ComSex Sex ClipWomen At The Nude BeachDigital PlsygroundCbt FemdomChathub]Gang Banged StoriesMature Couple PornHex Maniac R34Poran 300Jewelz Blu VrXnxx XhamtarIndian Bbw Sex VideoStanding HandjobJenna Rickert PornShoujo Ramune Episode 2Cam 4 SexXxn ArapMargot Robbie Sexy PicsXnxx Indian BeautyPornhubhentiMaa Ka XxxWebcamshowsKatysancheskiDon PornSxyptnDautherswapBuceteiro.Lesbain Porn HotNetorare ZumaMirko R34Gay FrotMe And Mommy PornOwen Gray WifeProno AfricainMom CrempiBarebackbastardsTrisha Paytas XxxEva PornXxx Anuska SenPunjabi Adult MovieMom Bed XnxxVioletsummers OnlyfansAdult Short MoviesShilpa Shetty Hot SexPorn Bhabhi SexXhamster Indian HomemadeFamily Control HentaiChubby BbcActinglightskin Porn成人色情De La Video De Sexe Amateur1960s PornographyAnne.pornaTamil Girls XxxDesi Sex StoriSexiest Nude RedheadsIndian Boobs NudeIndian Hot New Sex VideoJamie ElleSex Girl ChutNaomi Ross PornSleeping Sex PornTherealrebeccaj PornXvideos3comHindi Sex Bf FilmLongest Dick In The WorldPorn Of OldmanChanel Preston FemdomFotos De PornografiaGay Naked Older MenIndian Sex Vide0Celebrity NuIpzz-109Blue Picture Blue FilmJapanese Hot PronFree Animated PornOldjer ComBlow Job From NeighborBabysitting The BaumgartnersEmma Bugg PovEvelyn Lin AnalBlackbigclitTokenfoxJacquie Et Michel StoreSexual Mixed WrestlingKlesi MonroeTru Kait LeaksBluechew Before And After PicturesHuge Tits HandjobPorn 3d GifsLeahgoeswildHot Boudi XvideoBig Tit LesbionFree TushyHot Naked WomanPusy PicXhamster DGay Porn FemboyHot Pics Of Nude WomenForced Lesbian FacesittingWwwxxx9Blue Film Video BlueBangla Bf ChobiPorn ScrollerSsbw FacesittingLex Ky EscortVelhos TaradosLevy TranSkinniest Person In The WorldEbony Farting PornhubRidimg Porn