Johan Derksen: Sylvana nu zo trots als een aapje (ad.nl)


oetbalanalist Johan Derksen is gisteravond fel van leer getrokken tegen DENK-politicus Sylvana Simons. In het praatprogramma zei de besnorde oud-voetballer dat het enige nadeel aan het besluit van de RTL-directie om Zwarte Piet te vervangen door een veegpiet is dat 'dat hysterische juffrouwtje Simons zo trots als een aapje door het land rent.' ...

door Voxpopuli in Politiek  ·  288 Reacties

  • 0
  • 3364x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@246 . Wat hebben ze later met die schuftige straatkat gedaan? Want je weet toch, Turken houden geen katten zoals wij dat doen. Zij sluiten een kat in een schuur op om de muizen te vangen.

Het filmpje is leuk maar ik betwijfel of die kat niet uit het zicht van de camera is geworgd.

3
251 Sandor

@251
Geen idee wat er daarna verder is gebeurd. Maar als die kat dan inderdaad zou zijn gewurgd dan moet het blijkbaar toch uit het zicht van de camera gebeuren. Omdat het dan blijkbaar zelfs in Turkije niet zou worden geaccepteerd om dit te doen. Dit in grote tegenstelling tot bijvoorbeeld Vietnam want daar worden ze gewoon aan het spit geregen en geroosterd.

0
252 rebo

Op elke slak zout leggen, spijkers op laag water zoeken, enfin wat maakt het nu uit. De waarheid is hard Sylvana Simons. Gaat U nu ook kalkstrepen aanbrengen om minder zwart te lijken?

1
253 cabriosaab

Als Johan D. gezegd had dat Sylvana zo trots als een pauw was, dan hadden de pauwen zich weer beledigd gevoeld, Jeroen Pauw inclusief, die nl. weer niet met Sylvana Simons geassocieerd willen worden!!

2
254 waterkracht

Ik snap beide kanten wel. Johan had moeten zeggen "zo trots als een aap" en niet aapje. En Sylvana ziet niets meer dan racisme en discriminatie de hele dag, en pakt het dus ook aan.

0
255 DikkeTor

@254
Ja maar dan is natuurlijk het eind zoek want stel dat Johan D. gezegd had dat Sylvana zo trots was als een hond met zeven l* llen. Dan waren die honden weer vreselijk op hun p*k getrapt geweest. Die hadden dan weer gezegd tegen Sylvana "jij hebt er niet eens eentje, laat staan zeven stuks zoals wij".

0
256 rebo

Als blanke Nederlandse Man ken ik er nog wel een ... misschien kunnen ze gezellig samen gaan...

0
257 mightimouse

Sylvana krijgt vast veel stemmen van de hoofdrolspelers in "Opsporing verzocht".

2
258 vandaagffniet

Sylvana Simons in 2001: 'Zwarte mannen zijn gewelddadiger'. 'Als je op zwarte mannen valt heb je echt een probleem'.
wat nou discriminatie??

1
259 Jongens van de Wit

hahah die azarkan..heeft nieuwe foto geupload hahah
https://www.facebook.com/DenkNL/

0
260 Franspisco van Jole

@35
"Ik verbaas me er steeds over dat geen enkele politicus zegt: "We leven in een democratie, het volk wil zwarte Piet, dus mond houden". En "We passen niets aan". "Zint het je niet, opzouten ...".
"

U verbaasd zich dus vooral door uw eigen gebrek aan kennis over het begrip 'democratie'!

5
261 mening

Kleine correctie:
Sylvana is geen politicus, slechts een wannabee.

0
262 Prof. Zuurbekje

@261
"In een democratie heeft het volk het voor het zeggen. Het woord democratie betekent ook letterlijk: heerschappij van het volk. Het is afgeleid van de Griekse woorden demos (volk) en kratos (heerschappij)"

Het lijkt mij dat hierbij het grootste deel van het volk bedoeld wordt en niet een ontzettend kleine minderheid.

0
263 Pirate

altijd lol met johan

0
264 theodeneerste

Ik vond Derksen doordraaien.
Hij is alles behalve achterlijk, en weet wat hij zegt.
Niets, maar dan ook niets heb ik met die Sylvana.
Misselijk word ik van haar.
Maar Derksen zou zichzelf niet zo moeten verlagen.

5
265 Lara

Het is een brombeer maar toch mag ik hem wel,ongezouten een mening zeggen daar is niks mis mee.

0
266 skata

@260 wauw, wat een kinderachtig filmpje.

0
267 etymologie

De meeste mensen die Johan Derksen niet mogen hebben nog nooit een programma van hem gezien. Ten minste de mensen aan wie ik het vroeg wanneer ze dat zeiden.

2
268 etymologie

Hij is gewoon zichzelf gebleven of je hem nu mag of niet.Dat kan je van weinig bn,ers zeggen.

1
269 skata

De opmerking was humoristisch maar had tegelijkertijd een racistische ondertoon. Ondanks mijn grote afkeer van SS, een grotere racist dan Derksen, vind ik het dom om je tot hetzelfde niveau te verlagen.

6
270 Mrs. K

@262
En ze heet niet sylvana, heeft ze zelf verzonnen, ze heet silvana.

2
271 Jan met de korte achterlul

Zullen we voortaan la Simons juist betitelen? Ze is aspirant-politica (en ik hoop dat het daar bij blijft).

0
272 ~ Echelon II ~

@272 Ik behandel haar net als de pvda gewoon door de plee doorspoelen en adios of goodbye of kalinixta.

1
273 skata

Als Derksen het op andere manier verkeerd gezegd zou hebben en Silvana pauwentrots genoemd had dan was ze daar wel weer over gaan zeuren. De vrouw ziet overal discriminatie en racisme in, terwijl ze zelf de grootste racist van Nederland is.

2
274 RoosjeB

Blijkbaar raakt mevrouw Simons een hele gevoelige snaar bij veel mensen en ik vraag me af waarom. Er zijn zoveel BN'er en politici die in de media die domme of rare uitspraken doen waar vele mensen het niet mee eens zijn maar op de een of andere manier weet Sylvana zich de ongebreidelde woede en haat van half Nederland op de hals te halen. Waarom? In de media worden meer controversiële uitspraken gedaan maar daar ligt niemand wakker van. Is het omdat ze een zwarte vrouw is? Zit er misschien een heel klein veneinig kerntje van waarheid in haar uitspraken waardoor het zo zeer doet bij veel mensen?

4
275 Tralalala

Beste Silvana, wij doen ook niet moeilijk over de zwarte mensen die Nederland zo verschrikkelijk heeft laten bakken in Nieuw Guinea. We respecteren ze nog steeds, ondanks dat het ooit koppensnellers waren. Weet je waarom? Omdat Nederlanders respect hebben voor de cultuur van anderen. Jij en je DENK club sluiten jullie buiten van de Nederlandse cultuur en roepen dan heel hard en hersenloos over discrimminatie. Nederland is duidelijk niet het land dat je gelukkig maakt. MOVE!

1
276 logikus

Misschien wordt zwarte piet wel weer geaccepteerd door correct Nederland als zwarte piet de persoon is die tijdens het offerfeest de schapen ritueel slacht.

1
277 Grover

Iedereen heeft recht op een mening zo simpel werkt dat in een democratie. Als Simmons het er niet mee eens is heeft die pech gehad, had ze geen politicus moeten worden. Zeker als deze dame laat zien en merken dat ze niet bepaald inzicht heeft in de politiek. DENK staat voor de boel opruien, zal ze ook de gevolgen van die werkwijze accepteren of denkt ze dat iedereen dat voor zoete koek zal slikken.....

0
278 Gotcha63

Zo trots als een aap is gewoon een Nederlands spreekwoord.

Alleen de ware racisten zullen bij het woord aap een connectie leggen met Sylvana.

Hier nog een heel lijstje met "racistische" "gezegdes en spreekwoorden.

Misschien wat voor die club van het trotse aapje om ook daartegen te ageren?

2
279 AJAX***
280 AJAX***

Laten we de ervaringsdeskundige Ellie van der Sluis uit Eindhoven eens bestuderen over het juiste gebruik van de zegswijze over de aap en de trots:

http://www.ed.nl/algemeen/binnenland/ik-kreeg-de-b%C3%A1%C3%A1n-ik-was-zo-trots-als-een-aap-1.5221809

0
281 tjanoujehetzegt

@275 : Als het nu nog niet duidelijk is waarom deze opmerkingen gevoelige snaren raken dan heeft u onder een steen geleefd. Een kleine minderheid geeft te kennen dat zwarte piet racistisch op basis van hun gevoel. Er moet rekening worden gehouden met hun gevoelens omdat zij het zo ervaren.

Ondertussen houdt deze kleine groep geen rekening met het gevoel van de overgrote groep die het zien als een feest waarbij een grote kindervriend op bezoek komt. Deze groep wordt onterecht weggezet als racisten. Geen benaming om blij van te worden. Als mensen onterecht ergens van worden beschuldigd dan wordt men boos. Logische reactie maar toch wordt dit door antipieten niet begrepen, want zij zijn zielig en mogen alles roepen, maar hoeven geen rekening te houden met andere mensen. Dat steekt dus.

De antipieten gedragen zich als een pestkop in een klas die de hele tijd iemand ten onrechte beschuldigd van bijvoorbeeld broekplasser terwijl die persoon dat niet is. De persoon die beschuldigd wordt kan zich niet verdedigen want hij kan immers niet aantonen dat hij geen broekplasser is. Toch blijft de pestkop door gaan totdat het snaartje een keer knapt en de "broekplasser" van zich af bijt. En dan is opeens de broekplasser de gebeten hond. "Zie je wel wat een asociaal persoon het is. Belachelijk dat hij zo sterk reageert. Gaat hij nu huilie huilie doen? Zal wel een dom persoon zijn. Etc.....". De antipieten maken de propieten continu op deze manier belachelijk en dan nog vinden ze het vreemd dat ze een tegenreactie krijgen.

Ik blijf er bij dat de racismekaart veel te snel, te sterk en te vaak wordt getrokken. En waarom? Vanuit een minderwaardigheidscomplex? Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Blijf bij jezelf en eerlijk tegenover jezelf. Je kunt niet zo maar van alles roepen alleen omdat je dat voelt. Geert Wilders roept ook wel eens wat maar dat mag niet want daar kwets je mensen mee volgens velen. De antipieten roepen ook wat maar dat mag wel ook al kwetsen ze daar veel mensen mee. Hypoocriet is dat.

0
282 Gezond boerenverstand

@276 dit slaat als een tang op de welbekende varken

0
283 ReactiePolitie

@282 het zijn vooral de anti-pieten die gepikeerd reageren en vooral willen doorgaan met het plegen van openlijke racisme - alleen nu bewust van het feit dat het wel degelijk racisme is en geen fabeltje.

0
284 ReactiePolitie

@282 Dat niet alleen, als hun eigen clubje DENK het over een aap heeft in connectie met Sylvana dan hebben de gutmenschen ineens niets gezien of gehoord.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/18692-over-het-aapje-van-kuzu-hoor-je-ze-niet

1
285 AJAX***

@279 nee, het is nog steeds zo trots als een pauw - als Nederlandse gezegde.

3
286 ReactiePolitie

Wel jammer dat er nu zo'n 5 draadjes over dit onderwerp open staan. Kunnen die niet gecombineerd worden?

0
287 Sandor

Eens kijken of een Surinamer de uitdrukking 'Zo trots als een aap' kent:

12 juni 2006 14:01 | Door: Oma
Lieve Marolinda,
Hier komt een briefje van oma. Ik zit met Olga in het Bernardus aan de pc. We hebben jullie foto's bekeken en uitgeprint, op geel papier, want er is niets anders, maar jullie staan er heel duidelijk op.
(Olga) Je begrijpt dat mijn moeder zo trots als een aap meteen met jouw foto's aan de haal ging en ze aan iedereen heeft laten zien. Ze zit intussen weer te glimmen naast mij.
(Oma weer) We moeten weer even richting het 'privé', dus we sluiten de boel weer af.
Dag lieve meid, tot de volgende keer maar weer.
Oma.

Ja! Deze Surinaamse Oma gebruikt die uitdrukking zonder enige gene richting haar kleinkind.

0
288 tjanoujehetzegt

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

Pure Jodenhaat door een stelletje antisemitische wijven. . . ....

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

Ach ze roepen nog niet lang leve het fascisme!Hoewel...

42 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Duizenden Hongaren de straat op om gelekt telefoongesprek in corruptieschandaal

@4Het is het begin. ...

42 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bram brabant
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Pleur eerst dat volk eruit wat geen recht heeft op asiel.Dan blijft er plek zat voor de echte vluchtelingen die natuurlijk ook weer naar huis ...

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

Zie Hier
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

valt op dat er steeds meer fascistische gedragingen komen/zijn!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Bram brabant
Winkeliers Ter Apel sturen brandbrief om overlast asielzoekers: 'Ons dorp is kapot'

En dat profiterende asielgespuis gaan ze over heel Nederland verspreiden.😡😡...

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

Defcte burger
Utrechtse visdeurbel nóg populairder dan vorig jaar: duizend keer per dag aangebeld

Touwtje door de brievenbus, kunnen ze zelf naar binnen ....

1 uur geleden geplaatst door Defcte burger

Moien
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Wie o wie is dat in Nederland?In België weten ze al, dat de Winter zich laat betalen door China en van "Voice of Europe" is bekend dat daar ...

1 uur geleden geplaatst door Moien

progressiefliberaal
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Dat tekort aan woningen zorgt er ook voor dat Nederlandse mensen twintig jaar op een wachtlijst staan. De asielinstroom draagt daaraan bij en da...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

@8,Nou, dat ben ik niet met je eens. Het kan natuurlijk best zo zijn dat hij uit zijn slof schoot omdat hij de verdachtmakingen zat was (dat...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
India Love PornSunny Leone Naked PictureXviveoVídeos De PornGia DerzaBrazers PornAdrienne Barbeau BoobsPap KntlLesvian Porn FreeXxx AuntiHidden Camera In Bathroom PornNeyla KimyWorldwidewivesSexamateurDrew Barrmore NudeWatch Adult Movies OnlineFull Hd Sex HindiPorn VidsSeedish PornVeronica Hart PornMoira PornIndian Bhabhi Hard SexBadmasti SexNina DolceKapam In EnglishMilana Vayntrub BreastsHuman Centipede PornEggporncomicsR/onoffPorn DjdeRuoe 34Tamil Blue SexBody Builder Hot SexXxx BdsmVideo X Amateur FrancaiseHottest OnlyfansRapeporn GayXxx YonngSexy Video Desi ChudaiLesbian Strapon BondageBest Wife BlowjobPuppiwi LeakedLegendados PornosHannahpalmer NudeNude CugarsDesi Old Aunty Sex VideoColombian NudeHuge Tits And FacialsTelegram SexPorn Id RedditFirst Time IntercourseBlack Bbw Sex VideosFree Porn PictuersYadong KoreanXzech PornPorntrex.bbwAmateur Public PornNoodlemagazneYungfreckzPorn CheerleaderPorn Stars Born In 2004Loona HentaiShane Diesel AnalBunnibunsClaudia RivierDesi Aunty Nude PicsTabu Sexy PhotoNami From One Piece NakedBasketball PornSex Adult ComFull New PornIndiansex Web SiteNina Hartley PovPrincess Peach And Daisy PornSites Pornô BrasileiroIndo XnxIndian Aunty Sex Videos ComSrithika HotBeuatiful Porn StarRoughsex SceneBest Hd PornVideos EoticosMallu Nude PhotosSwathi Naidu Latest Sex VideosSexxxlSecsi VideoXnx Full Hd VideosBellesa PlusBrittany Renner PornCharlize TheronxxxSexy VieroSucking Shemale CockAsian BjNude LatinaFucking Out Of Boredom XxxGhost HentaiMilfs With Natural BreastsEvitapozziWww Eros ComR EroticaMilfvrLast Week On BangbrosJada Stevens InstagramTamil Sex Real VideoYumi KazawaListcrawler D.cAva Addams IgXxxx Porn DesiVirginity Loose PornTotally Naked WomenFilmes Pornograficos ViolentosXnxx CaroonIndian College GirlMalayalam Real Sex VideosHd Porn AnimeXnxxmomOk Xxx PornKelsey FanbusChristie Stevens Step MomCheerleader PussySissy Humiliation PornHolly Michael PornJav Por NBig Dick's GayCzech Bitch PornIsekai Harem MonogatarBoy Xxx PhotoHottest Brunette PornstarsKatrina SexIndian Natural SexSoak PornGirl NudeCassidy BancksPorn Maria OzawaBf Telugu SexDesi Girl X VideoCartoon Anime PornBande Dessinée Pour AdulteCumshots On Small TitsPorn In KenyaSlave PronDesi XvedioSon Xxx VideoTattooed TitsDelhi Girl Sex VideoWww Hindi Hot Sex VideoXxxx India SexApril Olsen DpBrazilian PornostarsRoblo Porn