door Febee in Buitenland  ·  80 Reacties

  • 1
  • 619x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Herr Wolf

1930 Algerije
1948 Marokko
1940 Irak, Libie
1941 Tuniesie
1945 Egypte
etc etc etc...

3
52 Herr Wolf

CIDI-propaganda.

5
53 Eric

@53

Graag onderbouwing, want even een kreet slaken snapt niemand.

3
54 weerman

* Verwijderd door de redactie *

55 manpower

@55

Als jij alleen "de waarheid" zegt te hebben, volgt daaruit dat andere mening NIET "de waarheid" bezigen. Dat is een illusie, natuurlijk.

Je uitermate grievende woorden: "dat door jou en je soortgenoten" zorgt, dat je jezelf via racisme buiten spel zet. Je bent af, doet niet meer mee en ik weet nu wat ik voor foute persoon in de kuip heb, als ik dat soort woorden zie. Je bent te diep gevallen, knul.

5
56 weerman

Heh heh. Een paar pelotons Iraanse troepen in de buurt van de grens en de IDF doet het in zijn broek? Serieus? Ik dacht het niet. Het gaat om de verborgen agenda van Netanyahu, die perse de nucleaire deal met Iran wil ondermijnen. Daarom moet Iran zo gevaarlijk mogelijk worden neergezet. In werkelijkheid heeft Israël alle belang bij vrede in de regio. En die begint bij een wapenstilstand. Rusland heeft niets tegen Israël, dus is het geen gek idee om daarmee in overleg te gaan om meer invloed te hebben op de deal die uiteindelijk tot vrede in Syrië moet leiden. In plaats van dit soort stemmingmakerij.

3
57 Conclusius

Dit is vergelijkbaar met het jarenlang geklaag over kernwapens die Iran zou bezitten en waarvoor Iran jaren sancties aan de broek kreeg.

Het probleem van Israël is dat Syrië niet kapot gemaakt is en daardoor Iran ook niet en nu worden ook nog de o.a. door hun gesteunde terroristen in de pan gehakt.
Gewoon de Golan hoogte teruggeven aan Syrië, voldoende buffer dan naar Syrië toe.
Maar dat willen ze natuurlijk niet omdat buiten de geopolitieke belangen ook economische belangen een rol spelen, is de olie (voorraden) die daar gevonden zijn.

7
58 Proemevla

@58 wel eens op de Golan-vlakte geweest, ga eens kijken en weet hoe dom je opmerking is

3
59 Mijn waarheid

@58

Israël heeft allang de golanhoogte aangeboden aan Syrië, in ruil voor erkenning van het land, en een vredesverdrag. Net als ze deden met de "land-voor-vrede"-deals met Egypte en Jordanië.
Het antwoord van dictator assad was "nee". Hij behield liever de oorlogsstatus en wil geen vrede en hij wil Israël ook niet erkennen.
Nou, dan houdt het dus op, en dus blijft de Golan onder Israëlisch bestuur. Had Syrië destijds maar niet moeten aanvallen; je kunt een militaire inval namelijk ook verliezen. En de arabieren doen niet anders dan oorlogen verliezen...

5
60 weerman

@8

"Waarom wordt er voor Israël andere regels opgesteld?"

Kun je ook iets concreets benoemen waarvoor aparte regels voor Israel zijn opgesteld?

Oh ja, wat @3 betreft, als Israel orders zou aannemen wat moet er dan gebeuren om Israel de order om
te stoppen met bouwen in bezet gebied eens in de oren knoopt en ook daadwerkelijk stopt met bouwen?

13
61 Hendrianus

@14

Het is een leugen dat niet Joden dezelfde rechten als Joden hebben in Israel.

13
62 Hendrianus

@56
Je snapt nog steeds het verschil niet. Jij verkondigt een mening, ik vertel de waarheid. Er is maar één waarheid, niet jouw waarheid, niet mijn waarheid maar DE waarheid.
De geschiedenis laat zich niet meer herschrijven, zelfs niet door zionisten zoals jij.

5
63 manpower

@60
Alweer en niet onderbouwde mening. Syrie hééft Israël niet aangevallen tijdens de 6-daagse oorlog in 1967. Ik snap werkelijk niet hoe je op zulke dwaze ideeën komt.

De feiten liggen heel anders en vallen ook niet te ontkennen. Israël heeft een preëmptieve oorlog gevoerd tegen haar omringende landen en daarbij hebben ze de Golan hoogte veroverd en later geännexeerd. Dat zijn allemaal vastliggende feiten die zelfs in Israël niet ontkend worden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Golanhoogten

Dus houd eens op met onzin uitkramen en voer een zinnige discussie of ga weg.

5
64 manpower

@63

Als jij denkt de waarheid in pacht te hebben, kan ik slecht concluderen dat je al behoorlijk geradicaliseerd bent.... elke terrorist of aankomend "beeldenstormer" komt namelijk altijd vertellen dat anderen een mening hebben (en dan meestal een foute, want 'misleid'...) maar dat ZIJ nou juist de Waarheid kennen -en die komen evangeliseren. En daar gaat men dan de fout in, want met die redenatie blokkeert men de dialoog en stelt men zich boven de ander op.
En dat is wat jij nu doet, met die uitspraak. Ik hoop dat je niet nog verder radicaliseert en dat je weer bij je positieven kunt komen en inziet dat je op het foute pad bent, met die gedachtegang...

4
65 weerman

Gezien de laatste uitspraken van Netanyahu over de bezette Westbank heeft Israel inderdaad wat te vrezen. De tweestatenoplossing, waar de internationale gemeenschap èn de Palestijnen al jaaaaren over onderhandelen, zet Netanyahu aan de kant.

13
66 Hendrianus

Iran mocht zijn eigen verdedigen zijn iemand in een ander draadje dit is toch heel wat anders

1
67 Ikke44

@64
Er waren al jaren van Syrische beschietingen vanaf de Golanhoogte aan vooraf gegaan, hoor. Doe nou niet alsof er niets aan de verovering van de Golan vooraf ging, want dat is onzin! De PLO pleegde vanaf de Golan vele aanvallen, en ten tijde van de Zesdaagse Oorlog werd besloten dat die strategische positie van de PLO en het Syrische leger op de Golan de veiligheid van Noord-Israël voortdurend en ernstig zou blijven bedreigen. Dus werd in feite een tegenaanval ingezet, en werd de Golan ingenomen. Om zodoende rust te brengen in Noord-Israël.

Dat Syrië en de PLO al een paar jaar met militair geweld vanaf de Golan handelden, zeg jij er niet bij. Begrijp ik; alles moet lijken of de Israëliërs de Kwade Geesten zijn, en die arme arabieren zich alleen maar verdedigden. Niets is minder waar, dat weet iedereen.

4
68 weerman

Ugh Iran...

2
69 Yisrael

68
Je doet alsof israel een onschuldig braaf engeltje was dat zich altijd alleen maar verdedigde. In werkelijkheid loerde israel al lang op een kans om de huidige bezette gebieden in te pikken. Dit omdat ze de zg. wapenstilstandlijnen van 1949 (dus de huidige zg. grenzen van voor 1967) op de lange termijn onverdedigbaar vonden. En het gebied tot de jordaan als DE natuurlijke grens van israel beschouwden+natuurlijk om het daarna te koloniseren. Niet voor niets begon de kolonisatie direct na de oorlog en werd de 1e kolonie vlak na de oorlog gebouwd. De plannen stonden immers allang klaar.

Dit naar het voorbeeld in de periode tussen 1918-1947. Alleen waren ze vergeten dat het in 1967 geen 1948 meer was en de palestijnen dus niet zomaar meer konden verdrijven naar het voorbeeld van in 1948-1949. Vooral omdat de wereld deze keer meekeek, anders hadden ze het wel gedaan denk ik. In 1948 waren er immers nog geen tv of onpartijdige pers aanwezig.

En wat de golan betreft, volgens onpartijdig onderzoek destijds door de vn. bleek dat bij moeilijkheden daar, in 80% van de gevallen, de schuld bij israel lag i.v.m. grensschendingen e.d.

3
70 maxentius

* Verwijderd door de redactie *

71 weerman

* Verwijderd door de redactie *

72 manpower

@71 De veiligheidsraad wordt helemaal niet gedomineerd door moslim landen maar juist door landen die Israel een warm hart toedragen en ook die onderstrepen het volgende:

Israel’s Settlements Have No Legal Validity, Constitute Flagrant Violation of International Law, Security Council Reaffirms

https://www.un.org/press/en/2016/sc12657.doc.htm

Beetje raar ook in andere draadjes vind je nazi's en racisme vreselijk behalve als het Joodse fascisten met hun zieke apartheidsregime betreft.

5
73 Dian

71
ZEER opvallend, dat je wel over het vn. onderzoek van destijds hebt, maar het met geen woord hebt over wat ik zei over dat israel allang loerde op een kans om de westoever tot de jordaan in te pikken omdat ze de zg. grenzen van voor 1967 op de lange termijn onverdedigbaar vonden en de jordaan als de natuurlijke grens van israel beschouwden. EN dat de kolonisatie onmiddelijk na de oorlog begon.

Ben je bang dat het je geloof in de zionistische stichtingsmythen aantast als je niet kan accepteren dat israel geen onschuldig lammetje was dat zich altijd alleen maar verdedigde?

2
74 maxentius

@74

Ik vind je lage, insinuerende en sturende laatste zin totaal overbodig. Als dat jouw discussietechniek is, heb je een erg slechte te pakken.

Samaria en Judea waren al in eerdere verdeelplannen aan Israël toegewezen. Helaas wisten de arabieren van Jordanië het gebied in 1948 te veroveren, en in de jaren '50 zelfs te annexeren. Geheel in strijd met het internationaal recht.
Israël pakt in feite in 1967 terug wat al aan hen was toegezegd, meer niet. Dus als die "palestijnen" nu roepen dat zij de Westbank van Jordanië hebben gekregen, dan roepen ze onzin. Als ik het landje van mijn buurman inpikt, kan ik het niet aan de andere buurman weggeven; dat is heling. En dat deed Jordanië, ze gaven weg wat ze eerder gestolen hadden.

2
75 weerman
76 weerman

75
Het is duidelijk dat je een kritiekloze israelaanbidder bent, en die niet wil dat zijn geloof in de zionistische stichtingsmythen wordt aangetast. Krijg je door die mythen een beter gevoel?

In ieder geval is praten over israel en verwante onderwerpen met een kritiekloze israelaanbidder nutteloos.

2
77 maxentius

@77

Het is duidelijk dat jij een fanatieke Israëlhater cw arabierenvriendje bent. Eentje die niet wil dat zijn geloof in de arabische propaganda wordt aangetast. Krijg je een beter gevoel van al die "zielige" leugens van die arabieren?

In ieder geval is praten over arabieren en verwante onderwerpen met een een fanatieke arabierenvriend zinloos.


(tja, zo kan ik het ook. question )

2
78 weerman

78
Fout.

Ik heb niets dan de diepste minachting voor alle regimes die sinds 1945 aan de macht zijn geweest, en zijn in de arabische landen (behalve enkele zeer zeldzame uitzonderingen) zoals b.v onze 'bondgenoot' s.arabie. Mede dankzij steun van amerika en europese landen trouwens. Evenmin heb ik veel sympathie voor israel. De stichting van israel heeft niets dan problemen opgeleverd. Zeker gezien het feit dat de de holocaust in europa gebeurde en werd gepleegd door europeanen. Israel is een feit en daarnaar moeten we handelen. Maar we hoeven niet blind kritiekloos wat er ook gebeurd israel door dik en dun steunen.

Ik kies niet kritiekloos voor 1 partij.

Ik kies niet voor israel en evenmin voor de arabische landen. Wat mij betreft mag er daar een 1789 komen die het hele corrupte en laffe zootje daar opruimt. Maar dan niet voor een regime zoals taliban of is.

2
79 maxentius

@79
misschien is het handiger als jij eens niet zo veroordelend bent, niet de waarheid in pacht denkt te hebben en eens stopt met mensen op hun mening en visie te pakken. Pas DAN is een normale discussie mogelijk, met jouw houding niet. Ook ik kies niet kritiekloos voor een partij, dat heb je dus al helemaal fout geïnterpreteerd.
Je mening over het stichten van Israël onthou ik. Net als de opmerking dat het niets dan ellende opleverde. Dat is behoorlijk grote onzin. Want het leverde vrede en voorspoed op voor miljoenen joden die nu hun eigen land hadden en dat dan ook geweldig opbouwden. En voor de 2,5 miljoen moslims in Israël is het ook een goed land. Ze hebben dezelfde kansen om iets op te bouwen en doen dat dan ook. Moslims zijn generaal in het leger, bekleden hoge functies in de Israëlische politiek. Net als er Druzen zijn op hoge posities, enzovoort. En daar zijn de arabieren allemaal vreselijk jaloers op...
Je verkondigt een mening van de jongeren van vandaag, niet van de generatie de de ellende in Europa bewust meemaakten. Was je al ooit eens in Israël, zodat je je een eerlijker oordeel kon vormen? Ik heb heel veel arabische landen en moslimlanden in Noord-Afrika bezocht. Ik weet dat heel veel mensen stinkend jaloers zijn op die succesvolle joden die maar niet uit te roeien zijn en ook nog eens een modern, democratisch land opbouwden. Ze zijn ZO jaloers, dat ze het liever vernietigen dan elke dag wéér zien hoe goed het daar gaat, en hoe waardeloos in hun land, onder de zoveelste idiote dictator of godsdienstwaanzinnige...

En dat 'wij' de Saoedi's als bondgenoot hebben, is slechts ingegeven door de oliehandel. Zodra de olie te duur wordt, is die 'vriendschap' snel voorbij.

2
80 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@33Nee, je kunt niet begrijpend lezen. Dat leer je op de middelbare school, die jij duidelijk niet hebt gehad. Maar wel een grote bek, zoals...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@24Denk zelfs dat meneer geld heeft gekregen. Stomme wappie is het....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@34Ik weet het. En dan zo'n Elsemieke, die een positief verhaal niet kan uitstaan, en zogenaamd iedereen meldt die een artikel post met een ...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Querido not
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@47 Nou je hoeft tegen mij geen sorry te zeggen hoor. Ik ben het overigens met je eens : Baudet is een egotripper waar niemand iets aan heeft....

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

ThWil
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Rutte dit speelt al vele jaren. Moet je dit toch als historicus weten. Maar nu maak je je een beetje druk om. Je bent een hypocriet. ...

8 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

Dus je zal daardoor een paar seconden korter leven. ...

9 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

Ja en wie moeten dan al dat geld ophoesten dat nodig is voor bijv asielopvang, windmolens, wapenindustrie, uitkeringen, etc etc...

11 minuten geleden geplaatst door ThWil

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@29 Graag gedaan. Het was eigenlijk een testje. Even kijken hoe snel een positief verhaal omgebogen zou worden naar een negatief. Nou, dat duur...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

ThWil
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Je zou moeten naar iets als wel of niet gestudeerd. ...

13 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

Hoe durven die rechts-extremisten hier iets te zeggen over de slavernij. Zij draaien de boel gewoon om. Ik walg van jullie....

13 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
African Tribe PornHindi Saxy XxxMia Malchova PornXxxxxxxxvdoMayanerdIndian FootjobIndian Bhai Bahan XxxKelsi Monroe CreampieAnysex.xomFapperingPorn StepsisterHappy White WomenWww Kannada Sex VideosFemale Friendly P O R NPorn Star Jenna HazeLovense.comکیران لیDirty Sexy VideoXnxx Desi PriyaSniffing PantiesCartoon TittesKamasutra PornographyMexicanascogiendoThinmilfHotleaksPornhubstepSexy Momma NudeEcchi Na Onee Chan Ni ShiboraretaiShu Qi HotMelhores Sites Pornos GratuitosAntarvasna Hindi StoryAmerican Doctor XxxBig Titties Small BikiniKatr Winslet NudeEroticsex MoviesNude Celeb LeakFilme Pornografia MulherInterracial Porn TeensThe Snake Sex PositionCelebridades PornAdraina MayaSexy Video Sexy Bf Sexy BfHot Sexy Bhabhi Romance VideoCloseup CreampieAmaris OldjeWatch Hentei OnlineVidios Pono GratisHayden Pannetierre NudeJadyn Wong NudeGranny Sex HdAsiantranniesFreebrazzers PornHardcore PornBrazalian PornPorn Videos MalluBus Sex Video HdLexi StoneHollywood Xxx HindiHot PornstarScarlett Knightley PornBest Celeb Nudes LeakedBig Rits TubeJennifer Anistons NudeBottomless GirlsAlexis Fawx LesbianDurga PornKara MistressPeghimHidden Camera NudesHq PornograficasPorono ArgentinoHottest Naked SelfieSania Mirza XxxKannada Film Actress Sex VideosTaboo 3 MovieBlowjobtumblrOlder Women Giving Blow JobsCartoon PorhubOutdoor CreampieAnal PregnantCute Indian XxxErotic Movies Online FreeFree Brazzers AccountsSuirting PornOnly Fans VideosMaria Ozawa XxxTop PornstarrsAkka NudeRuny Rose Nudeسكس نومSquirting For First TimeHqpornedGay CumshootsLady Gaga NakexMalayalam Sex MovieMia Khalifa Bf VideoSrabonti SexDesy GatoAunt FuckSkylar Mae Onlyfans LeakedFree Porn StreamSexcam UkMelkor ManicCountry Girl PornNora Fatehi Sexy PhotoAlexis Texas BootyMumbai College Sex VideoTelugu Romantic Sexy VideosMelody Radford PornFamily Bi PornDrtuberCumming On Big TitsHdablapornoPutafollandoScooby Doo P O R NSanny Leone XBbc Breeds WifePornodaddyAnalia AnalPron PicR Asians Gone WildVoyeur Live CamMobil Po RnoBlondie FessaBf Bf Sexy Sexy BfLeah Gotti Full VideosJennifer Hudson NudeSexy Mature MilfCockbitingBrazzer Full VideoFilm PornonyaHdef Porn VideosPornsex RoughNude At The Beach PicturesVanessa VixonSusan Sarandon's BoobsHaley Pullos NudeLana Rose NakedTiktok For AdultFollando Con AbuelosCoimbatore Aunty Sex VideoHindi Viral Sex VideoNew Blacked XnxxGand Marne Ka Sahi TarikaMiruplantGratm8Overflow HentiaJapanese Big Tits PornSexy Boobs KissingInvisible Man Porn