Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Scholiere op het matje vanwege te grote borsten

Bij ongepaste kleding denken we aan laag uitgesneden topjes of mini-rokjes, maar de school van de dochter van Melissa Barber in het Amerikaanse Missouri is blijkbaar een iets andere mening toegedaan. Daar was een spijkerbroek en T-shirt met lange mouwen al te weinig verhullend. Tenminste wel voor Melissa’s dochter Kelsey.

Decolleté verhullen

Kelsey werd door haar lerares de klas uitgezet en toen ze vroeg waarom, kreeg ze naar eigen zeggen het volgende antwoord. „Rondborstige vrouwen moeten kleding dragen die hun decolleté verhult." Gevolgd door de zin: „Plussize vrouwen moeten zich daarnaar kleden."

Barber is woedend. „Mijn dochter werd rondborstig en plussize genoemd, terwijl de hele klas erbij was", zo schrijft ze op Facebook. De moeder ging daarom de confrontatie aan met het schoolhoofd, die het in eerste instantie opnam voor de lerares. „We hebben nog nooit eerder problemen gehad met haar."

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1550984511604349&set=a.408240959212049.82397.100000784457135

„Daarom begon ik uit te leggen dat mijn dochter zojuist het slachtoffer was van seksisme door haar lerares voor de rest van de klas. Ze schaamde zich en was geschokt. Ze diende ook een verzoek in ook om niet meer van die docente les te hoeven krijgen, maar dat werd geweigerd."

Media-aandacht

Kelsey en haar moeder hebben inmiddels de hulp van een advocaat ingeschakeld en doordat het Facebook bericht van Barber viral is gegaan, heeft de zaak inmiddels veel media-aandacht gekregen. De school heeft dan ook gereageerd op het voorval. Het geeft te kennen de situatie te onderzoeken en zegt dergelijke opmerkingen over het lichaam van leerlingen niet gepast te vinden.

Barber lijkt in ieder geval niet meer van plan om Kelsey terug te laten keren naar de betreffende school. „Ik weiger mijn dochter in een situatie terecht te laten komen, waar haar zelfvertrouwen compleet de grond in wordt gestampt. Ze is er om te leren, maar ze miste alleen maar lessen omdat we in een kamer zaten te discussiëren over haar borsten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.