Het huis dat K. in brand stak
NOS NieuwsAangepast

'Vader wilde familiedrama, stak huis met dochters in brand'

De vader die terechtstaat omdat hij in maart het huis in brand stak waarin zijn twee dochters lagen te slapen, krijgt vandaag te horen wat voor straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. Justitie verdenkt de 39-jarige Georg K. ervan dat hij zichzelf en zijn kinderen om het leven wilde brengen.

De meisjes, die destijds 8 en 15 jaar oud waren, werden net op tijd uit het huis in het Brabantse Best gered door een oplettende buurman. Hij schoot te hulp toen hij geschreeuw hoorde bij de buren. De dochters hingen uit het raam op de eerste verdieping. Ze konden het huis niet uit, omdat de trap in brand stond. De buurman brak een rolluik open en hielp hen naar beneden. K. keek toe zonder iets te doen.

"Ik hoorde die kinderen gillen. Dat zit nog steeds in mijn hoofd", zei een buurvrouw over het incident in De Telegraaf. De twee meisjes werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. Ze waren lichamelijk ongedeerd, maar erg geschrokken.

Over een instabiele gezinssituatie was niets bekend bij de gemeente Best, waar K. woonde. De man diende als militair in Bosnië, een periode waaraan hij een posttraumatische stoornis aan overhield. Maar ondanks zijn psychische gesteldheid was K. niet in beeld bij hulpinstanties.

De oud-militair zou relatieproblemen hebben gehad met zijn echtgenote. Het koppel dacht aan een scheiding. Dat was iets wat K. zijn kinderen niet wilde aandoen, zo verklaarde hij bij een eerdere zitting. Toen zijn vrouw een avond van huis was, zou hij het huis in brand hebben gestoken om zijn kinderen dat verdriet te besparen, schrijft Omroep Brabant.

K. wilde een familiedrama, met dodelijke afloop.

Officier van justitie

Het OM verdenkt K. van een poging tot moord en neemt hem kwalijk dat hij ook omwonenden in gevaar heeft gebracht door zijn huis in brand te steken. De oud-militair zou daarnaast ook zichzelf hebben willen doden, maar bleef ongedeerd. Hij heeft gezegd dat hij zich diep schaamt voor zijn daden.

De officier van justitie legde die spijtbetuiging bij een vorige zitting naast zich neer. Volgens het OM is het overduidelijk wat er die nacht in Best is gebeurd. "Het scheelde niets. K. wilde een familiedrama, met dodelijke afloop."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl