De prostitutieboten aan het Utrechtse Zandpad
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Utrechtse seksboten onder de hamer, 'soms nog met matrassen erin'

Zo'n twintig prostitutieboten aan het Utrechtse Zandpad die sinds 2013 leeg staan, worden geveild.

Vandaag houdt veilinghuis BVA een kijkdag. Richard Dieteren van het onlinebedrijf verwacht veel belangstelling. "Het komt niet vaak voor dat iemand in een keer een hele vloot arken kan kopen. De duurste doet 2500 euro," zegt hij tegen RTV Utrecht.

De arken moesten dicht omdat volgens toenmalig burgemeester Aleid Wolfsen sprake was van mensenhandel.

Bezemschoon

Ze hebben een ligbad en een keukentje. Sommige boten zijn 'bezemschoon' opgeleverd, maar er zijn er ook waar nog spullen in staan. "Die krijgt de koper erbij. Denk aan tafeltjes, stoeltjes en matrassen. Al zijn die niet altijd de schoonste."

Dieteren waarschuwt mensen om niet voor de grap te bieden. "Het is niet vrijblijvend, dus geen Marktplaats. Dus als je dit weekend in de kroeg staat en voor de grap met vrienden een bod uitbrengt, dan ben je ook de eigenaar als je de hoogste bieder bent."


Bieden kan tot 22 september; de boten moeten uiterlijk 11 oktober weg zijn. Per 1 januari was de huur van de ligplaatsen al opgezegd. Enkele boten zijn al weg.

Utrecht denkt nog na over een nieuwe prostitutiezone bij het Zandpad aan de Vecht, maar dan op de wal. Eind september komt daar duidelijkheid over.

Advertentie via Ster.nl