door Havermout in Buitenland  ·  200 Reacties

  • 6
  • 1349x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@148 en daarnaast: Nederlandse troepen hebben toen nooit in Spanje gevochten. Dat waren alleen vrijwilligers. Er waren op zeker moment wel Duitse troepen (o.m. Luftwaffe) om Hitler's geestverwant Franco in het zadel te helpen.

2
151 TedjeR

@144 Dat was later. Tussen juni 1940 (val van Frankrijk) en juni 1941 (Duitse inval in de Sovjet-Unie) was Engeland de enige mogendheid van betekenis die nog effectief oorlog voerde tegen de Duitsers.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Darkest_Hour
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/Ww2_allied_axis_1941_jul.png

2
152 Civ

@142
Ach ja, Solidsteel, is slechts één van de zeer actieve Rusland trollen hier. Hij neemt het niet zo nauw met de waarheid.

2
153 Realisme graag!

@137 Volgens mij ben jij de historische draad volledig kwijt. Voor een uitgebreide beschrijving van de totstandkoming en geschiedenis van 'die Mauer' zie : http://www.chronik-der-mauer.de/chronik/

0
154 Crannbuidhe

@119

Ik durf het boetekleed wel aan te trekken voor Pol Pot cs.. Maar die krengen op extreemrechts vereren ze of plegen geschiedenisvervalsing door ook nazi's op links in te delen.

3
155 Liwwie

En op welke prestaties moet men dan trots zijn?
De aanvallen op andere mogendheden, de bezettingen van andere landen en volken, het meehelpen van het wegvoeren van mensen die het regime niet welgevallig waren?
Het verdedigen van het vaderland toen de boel kantelde?
Nee niet iedere wehrmachtsoldaat was een nazi en nee de meeste hebben niet direkt oorlogsmisdaden gepleegd maar om nou te gaan jubelen gaat veel te ver.

1
156 streek

@153 : Lol.

10
157 solidsteel

@154 nee, joh... straks beweren ze nog dat Soros die muur heeft laten bouwen...

3
158 TedjeR

Gelukig heeft NL niet het probleem om 'trots' te kunnen zijn op haar leger, niet tijdens de WO2, niet tijdens de acties in Indie, niet tijdens Srebrenica ... waarom hebben wij eigenlijk een leger?

6
159 radicalenradar

Hoezo: 'prestaties' ???? Buiten alles wat je daarover kunt zeggen, is het by the way toch óók zo dat ze de oorlog(en) verloren hebben ??? Alleen dat al... Nou, knappe prestatie hoor

0
160 Flipper

Tsja, wat bedoelt hij nou eigenlijk. Bedoelt hij enorme logistieke prestaties? Lijkt mij.

Ik vind in feite dat Duitsland en de nazi's heel erg voor het voetlicht zijn gesleept en als karikatuur zijn misbruikt, waarbij tegelijkertijd de Duitse bevolking alweer de grond in werd getrapt, na WOI financieel, na WOII moreel.

Je kunt dat niet doen met een land en verwachten, dat er nooit een terugslag komt. Daarom dat DDR-Merkel met die immigratie-stunt kwam. Immers men moest vrezen voor wederom een machtig, zelfverzekerd Duitsland, vooral als economische en militaire concurrent.

Juist VS heeft Duitsland op deze manier afgeschilderd en tot karikatuur van alles dat slecht is, gemaakt. Zij waren ook degenen die na WOI die belachelijke herstelbetalingen bedacht en afdwong. Zij hebben geen kik gegeven toen er miljoenen etnische Duitsers werden afgeslacht in de omringende landen, die daar al vele generaties woonden, dat werd verzwegen.

Nee, ik praat nazisme niet goed. Maar ik vind ook het totale demoniseren van Duitsland niet goed, en het eenzijdig belichten van wie er wat deed. De VS-kampen langs de Rijn waren zo mogelijk nog erger dan de concentratiekampen, dat deden de VS uit wraak, daar jonge mannen naartoe sleuren, willekeurig, en daar houden tot ze ellendig krepeerden. Maar ook om de wederopbouw van Duitsland tegen te gaan.

En NOG wist Duitsland zich te herstellen, alweer. Daar baalde de VS heel duidelijk van, dus toen maar de val van de Muur en de immigratie. Dit laatste is maar gelijk op heel Europa gericht, nu ze toch bezig zijn. Ik ben ervan overtuigd dat geen enkel Europees land de geringste neiging zou hebben vertoond, één van die landen aan te vallen als VS ze niet min of meer had gedwongen.

16
161 Wendel

Ik snap het geneuzel over deze uitspraak niet. De Duitse soldaat was in de tijd van WO 1 en WO 2 een buitengewoon goed getrainde soldaat. Net zoals de Amerikanen, Engelsen, Canadezen en Polen.
Dit is een uitspraak over de fysieke en mentale capaciteiten van de Duitse soldaat en geen uitspraak over hun poltieke overtuiging waarbij je best mee mag nemen dat er een groot verschil is tussen SS- en Wehrmacht eenheden.
Die Wehrmachtjongens kwamen gewoon op voor hun nummer, nee was de kogel en die veelal boerengasten hadden veel liever op hun boerderij gebleven...... Dus graag wat nuance......

12
162 Magister Nivardus

@162 . Nemen moet zijn meenemen.

3
163 Magister Nivardus

@162

Ja, zo kan je alles recht praten.
Ik bet trots op ' IS, Volkert vd Graaf en op Anders Breivik", mag jij een verklaring verzinnen waarom!

4
164 La Cabana

@161 [Zij waren ook degenen die na WOI die belachelijke herstelbetalingen bedacht en afdwong.]

Het waren de Fransen die Duitsland na WOI wilden verzwakken en hoge herstelbetalingen eisten. Hun land was ook het terrein van de jarelange loopgravenoorlog geweest. De Amerikanen trokken zich al snel terug uit de hele kwestie.

1
165 Civ

@160 . Gelukkig hebben de geallieerden gewonnen, dat voorop. Maar dat heeft niet aan de Duitse soldaat gelegen. In Rusland werden ze gruwelijk door Hitler in de steek gelaten en dit herhaalde zich tijdens het Ardennenoffensief , geen juiste kleding, geen voedsel, geen ammunitie en geen benzine....De eenheden van de Duitse Wehrmacht ( heb ik het dus niet over SS ) waaronder o.a. de beruchte en beroemde Panzerlehrdivision ,hebben zich desondanks heldhaftig gedragen en gestreden tot het bittere einde. Graag wat nuance.....

10
166 Magister Nivardus

@161 Ik kan me ook voor de rest niet vinden in de teneur van je verhaal. De VS waren niet zozeer anti-Duits. Na WOI trokken ze zich terug in een politiek van isolationisme, na WOII wilden ze het land zo snel mogelijk weer opbouwen zodat het een tegenwicht kon bieden aan de Sovjet-Unie. Buurland Frankrijk was de historische vijand en had na de oorlog van 1870-71 nog een flink appeltje met de Duitsers te schillen.

0
167 Civ

@166 Ja, Zo kun je ook wel zeggen dat de Fransen in de Napoleontische oorlogen niets gepresteerd hebben omdat ze uiteindelijk bij Leipzig/Waterloo verslagen zijn.

1
168 Civ

@160 .Stompzinnig gewauwel . Deze jongens waren vanaf de basisschool geindoctrineerd met het gedachtengoed van Hitler. En nog belangrijker : krijgt u de kogel als u niet trots bent op v.d Graaf en Breivik......

5
169 Magister Nivardus

Van Amerikaanse WOII veteranen die ik ken (8th Armored Division) weet ik dat Duitse Wehrmacht soldaten, met gevaar voor hun eigen leven, gewonde Amerikaanse soldaten uit de vuurlinie gered hebben, en andersom. Na WOII zijn hieruit vriendschappen ontstaan tussen Amerikaanse en Duitse soldaten. Of zoals het verhaal van een Duitse soldaat die zich overgaf, omdat hij zijn vrouw had beloofd zijn wapen niet te gebruiken. Je hebt nu eenmaal overal mensen met respect en fatsoen (en principes) en mensen die dat niet hebben. Die laatsten komen overal voor.
Onder de streep echter vocht ook de Wehrmacht voor de verkeerde zaak, wie wil nou trots zijn op het (vechten voor het) gedachtengoed van Hitler en zijn nazi's ?

2
170 Crannbuidhe

@161 . Er begint zo langzamerhand een putlucht op te stijgen uit je reacties.

Mijn oma is Duits en woonde ver voor de oorlog begon al in Nederland. Van haar zes broers en z

0
171 Vandeprinsgeenkwaad

@132 Wat is er mis met het vreemdelingenlegioen?

8
172 Arkan

@171 vervolg. Van haar zes broers en zwagers heeft ze er één teruggezien. Die had het geluk dat hij tegenover de Amerikanen stond. De rest is in het oosten omgekomen. Vervolgens is met behulp van het Amerikaanse Marshallplan her Wirschaftswunder van de BRD aangezwengeld.

0
173 Vandeprinsgeenkwaad

@ 170. Die verhalen ken ik ook. Genoemde polticus echter heeft het niet over trots of niet trots m.b.t. het verwerpelijke gedachtengoed van Hitler. Hij heeft het over de prestaties van de Duitse soldaat En die waren goed, net zoals de Duitse techniek superieur was.

11
174 Magister Nivardus

@174 . Door die prestaties zijn degenen die achter die Duitse soldaten aan kwamen in staat gesteld om miljoenen mensen op industriele wijze te vermoorden. Dus dat wat die Duitse soldaat in een aanvalsoorlog (niet vergeten ) tot stand heeft gebracht is niet iets om trots op te zijn maar om je heel diep voor te schamen.

0
175 Vandeprinsgeenkwaad

Het waren vaak de Duitse soldaten die ingekwartierd zaten bij burgers die tipten dat er een razzia stond aan te komen. Het was een Duitse soldaat die mijn moeder snel doorwuifde bij een controlepost toen ze een zak bruine bonen Amsterdam insmokkelde in de hongerwinter. Deze GEWONE jongens werden gedwongen te 'dienen' anders gingen ze zelf tegen de muur. Daarom deze video waarin de oorlogsmisdaden van de geallieerden aan bod komen. 12 miljoen Duitsers zijn omgekomen NA 1945 als gevolg van de moordpartijen: vrouwen, kinderen en krijgsgevangenen. Een vergeten genocide.

7
176 Ness

@Ness en @Wendel.

Uit jullie reacties komt een ongelooflijk anti-Amerikanisme naar voren. Dat zie je alleen bij lui die in hun communistisch/anarchistisch verleden zijn blijven hangen of bij (neo)nazi's. Uit de rest van jullie reacties maak ik op dat jullie niet bij de eerste groep horen.

4
177 Vandeprinsgeenkwaad

Die Duitse soldaat heeft mijn familie het leven gered makker. En als gevolg daarvan mij het leven geschonken. It's personal.

5
178 Ness

@177 Uitstekende reactie.

3
179 Crannbuidhe

@177 lol. Lekker kortzichtig .

7
180 solidsteel

@178 Alleen zijn dat niet de daden waar Gauland van vindt dat je er trots op mag zijn.

0
181 Smiling

Extreemrechts radicaliseert.

3
182 Hadjememaar

Alles wat de Wehrmacht heeft bereikt, wordt honderdvoudig overschaduwd door de massamoorden door de eizatsgruppen. Er is dus niets om trots op te zijn. Gelukkig weet negenennegentig procent van de Duitsers dat.

1
183 Conclusius

@170 : Dat is het punt nou juist, er wordt maar van uit gegaan dat dat is waar ze voor vochten, terwijl men toen puur voor "Volk en Vaderland" vocht. Iedereen, niet alleen Duitsers.

Het is verkeerd, een heel volk tot karikatuur en afschrikwekkend voorbeeld te degraderen van Het Kwaad In Eigen Persoon, tot in lengte van dagen, is alles dat ik zeg.

11
184 Wendel

TIJDENS de bezetting lag dat natuurlijk heel anders, erna, toen de wonden nog vers waren, ook. Maar nu mag het wel een keer klaar zijn.

12
185 Wendel

@184 " Dat is het punt nou juist, er wordt maar van uit gegaan dat dat is waar ze voor vochten, terwijl men toen puur voor "Volk en Vaderland" vocht. Iedereen, niet alleen Duitsers."
Niet alleen Duitsers, maar ook anderen. Zoals bijv. Nederlabders, Belgen enz. jews in wehrmacht - YouTube
https://www.youtube.com/results?search_query=jews+in+wehrmacht
Het is me een wereld van leugen, misleiding en wegstoppen van nare feiten.

8
186 flessenkraai

@185 wat moet "klaar zijn"? De herinnering aan het gedachtegoed dat al die ellende veroorzaakt heeft? Je kunt op een stomme manier met je geschiedenis omgaan, maar er totaal niet van willen leren en het tot gesloten boek verklaren van absoluut ongewenste tendensen en gebeurtenissen spant wel de kroon in stupiditeit.

Het weigeren te leren van je verleden, of erger nog dat verleden te verdringen, is de uitnodiging tot een herhaling maar dan met grotere technologische mogelijkheden en nog meer impact.

Door te stellen dat het "een keer klaar moet zijn", schaar jij je in de rijen van de aller domsten van onze, toch al trieste diersoort waar het dat soort wreedheden betreft, namelijk: karakteristiek "extreemrechts".

3
187 TedjeR

Als iemand trots is op moorden en gruwelijkheden dan is het wel heel raar dat zo'n figuur lijsttrekker is. Je moet er toch niet aandenken dat je er ook nog op gaat stemmen maar goed rechtse hokje denkers hebben alleen oog voor links niet voor de werkelijkheden hun zelf blijkt al weer eens overduidelijk

0
188 magikeven

Driekwart van de reageerders hier weet niet eens wat nazi betekend.
Net zomin als de meeste Duitsers in die tijd. Die marcheerden gewoon achter hun elite aan, net als nu hier weer gebeurt.
Wij bombarderen ook braaf Syrie plat of stonden te juichen toen Gadaffi een dolk in zijn kont werd gestoken. Zie de huidige resultaten van onze gehoorzaamheid.
Mij benieuwd hoe jullie kleinkinderen over 60 jaar over jullie zullen spreken. Jullie hebben in ieder geval geen persoonlijke heldendaden verricht vanaf je bankstel.

5
189 Mollevanger

Wij moeten trots zijn op Duitse soldaten? Dat moet je eens in mijn gezicht durven zeggen.

4
190 manpower

* Verwijderd door de redactie *

191 PianoPiano

* Verwijderd door de redactie *

192 PianoPiano

Welnee

1
193 Hadjememaar

@175 . Lezen is blijkbaar niet uw sterkste kant. Wat ik zeg , is dat die Duitse soldaat ook maar werd gedwongen om te doen wat hem werd bevolen en dat de meesten liever op hun boerderij waren gebleven . En nogmaals, de uitspraak van deze politicus gaat niet over het gedachtengoed van Hitler maar over de fysieke en geestelijke staat van de Duitse soldaat. En die was uitstekend. Is dat nou zo moeilijk om te begrijpen?

6
194 Magister Nivardus

@175 . Het is niet zo zwart/wit als u denkt. Even heel persoonlijk. Mijn vader diende in de Panzerlehrdivision 130 (
Aufklarung) onder General Bayerlein. U wilt niet weten hoe misbruikt hij - en velen met hem-zich voelde(n) toen na de oorlog de waarheid aan het licht kwam..... Desalniettemin.. de Duitse Wehrmacht soldaat moest ook maar gewoon opkomen voor zijjn nummer en nogmaals: het gaat hier niet over de SS. Dat is een ander verhaal.

4
195 Magister Nivardus

@190 . Ja , en dan? Makkelijk neuzelen op een forum, lafaard.

4
196 Magister Nivardus

@194 en @195 . Het is soms beter om dingen niet op te rakelen. Zoals Hoe Duitse soldaten in dienst van Hitler (zij zworen trouw aan Hitler, niet aan land of volk), al dan niet met tegenzin, dood en verderf hebben gezaaid in Europa.

Ik ken een aantal Amerikanen die in Vietnam hebben gediend, die zin niet trots op wat ze gedaan hebben, ook al gingen ze ook maar op voor hun nummer.

Maar die meneer Gauleiter van de AfD moet vooral doorgaan. De ware aard wordt steeds meer duidelijk.

2
197 Vandeprinsgeenkwaad

@197 . Maar dingen worden dus wel opgerakeld en dan moet je reageren met de kennis van nu. De Duitse man had de keus : trouw zweren aan Hitler of de kogel. Ik zou u wel eens willen zien in zo'n situatie en met de kennis van een achttienjarige van toen.
Bovendien gaat het hier niet om wat de Duitse soldaat wel of niet heeft gedaan ( dan kunnen we ook wel een boekje open doen over de ' brave' Amerikanen ) maar hoe zijn mentale en fysieke staat was. En die was gewoon uitstekend.
Bekijk de steile heuvels/ bergen van de Ardennen eens. Ik vroeg me ooit af hoe die soldaten daar voorbij kwamen want over de weg was meestal geen optie.Het antwoord is even simpel als verbijsterend : ze stormden gewoon langs de steile hellingen door sneeuw en ijs naar beneden, bij -15 graden C. Dat lukt u en mij nog niet op een mooie zomerdag.
Dat is dus wat die politicus bedoelt en dat heeft niets te maken met verwerpelijke politieke motieven......

5
198 Magister Nivardus

@198 . "Dat is dus wat die politicus bedoelt en dat heeft niets te maken met verwerpelijke politieke motieven......"

Of u bent onwijs naief, of u hebt neo-nazi sympathieën.

0
199 Vandeprinsgeenkwaad

** gebruiker verwijderd **

@184
"Het is verkeerd, een heel volk tot karikatuur en afschrikwekkend voorbeeld te degraderen van Het Kwaad In Eigen Persoon, tot in lengte van dagen, is alles dat ik zeg."

U heeft helemaal gelijk.
Helaas zien we het heden ten dage weer gebeuren. Zie wat W. vandaag weer heeft uitgekraamd.

@189
U schrijft:
"Die marcheerden gewoon achter hun elite aan, net als nu hier weer gebeurt."
Hoeveel politiek leiders kent u in Nederland die statutair de énige zijn die binnen hun partij de koers bepalen?

@191
Wow! U schrijft:
"Het was het Judaisme die Duitsland de oorlog verklaarde ".

Kunt u daar iets meer over vertellen, voor de meesten van ons is dit denk ik 'nieuw'.

200 verdwijderd21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is deze linkse activist Frank van der Linde. . . ....

zojuist geplaatst door LoydMorris

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Die ken ik, da's die jongen uit Friesland waarvan die Johan Derksen vond dat hij geen echte Fries is....

4 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@47 Respect voor jou. Ik kan me wel iets voorstellen bij de heimwee die mensen hebben. Als je door ellendige omstandigheden wordt gedwongen je ...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@3 Ach wat triest weer, die reactie van je. Daar heb je vast lang over nagedacht....

16 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Afzijken achteraf echt links...

17 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

De vraag is of we de problemen die importeren ook weer kunnen exporteren???...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 Haha, er zijn 560 miljoen christenen en 50 miljoen moslims in Europa. Wat een domme opmerking....

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Nederland in top drie van welvarendste landen in Europa

Blijkbaar kloppen de criteria niet want er heerst hier nog veel armoede. ...

26 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

maarten1234
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@25 @26 klinkt wel erg vrijblijvend: ' Moet ik een tegenprestatie doen voor mijn bijstandsuitkering? Met een bijstandsuitkering moet u een tegen...

30 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Nicks R. Van
Trump riskeert boetes na beledigen van getuigen en jury in spraakmakend strafproces

Boetes zullen hem niet deren. Die man heeft geld genoeg....

34 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Harley Quinn PornRussian Models NudeXnxnx NewCarboobsOdiasexyvideoFree Video BrazersPakistani Pron VideoNude Masage VideosExtreem Porn.comBlack Firl PornJuli Annee NudeSapna Chaudhari Ka SexMary Moody NudeRani Mukherjee Sex VideoSunny Leone BtsXexi BfAngelina White Manuel FerraraMommy Horny PornChattandomRakshita SexLatian PornstarsMonica Bellucci Young AgePofnhubReddit 411Free Asian PronAnime TiitsNithya Menon BoobsAllie HezaHot Big TityXnxx Mms DesiEnglish Movie Xxx VideoRiyal SexShemale Piss PornMaria NagiaCocoland Mobileدانلود پورنPaeg PornYoung Lady FuckDiamond Jackson NakedAshkaashHhapoofChinese Sex Movie HdSex Movie Tamil NewSky Bri Only FansFree Spanish PornosWhoahannahjo BjXxx Hot Sexy HdMadison Onlyfans LeakHot Sexy Movie ComSamba PirnSaree Girl SexMilf FemdomPorn S VideoSweet Monroe PornHooker Pick UpThe Best Of Ebony Pornหนังโโป้Kantana CombatMarisol Yotta NakedSaree Hot Sex VideosHindi B Grade Sex MovieAlexa Pearl Only FansAmateur Facial CumshotPornstar BookingVoovsSunny Leone Best Porn VideosTeacherfuckteensVintage EroticaSite De Mulher PeladaTwinks SuckingLe Rompen El CulitoMultiplecumMegapersonlsTop Trans PornstarsDirty Cam ChatPorn Download DownloadCheeksprincesss OnlyfansOdisha XnxxFc2-ppv-3191189Gaby CarterCrackhead BlowjobsPornolandia.comDainty Wilder PornhubChichi-iro ToikiCartoon Xxx IndianLala KudoHiddengaycamBig Tan Line TitsPorn Hendi1080 Hd PornDigital PlaygroundsKeira CroftGscha Life PornDesi MasalaJackieloveBabydoll PornHot Sexy Romance BhabhiIndians On OnlyfansHow To Finger Your SelfXxx Pawn FullAllmoviesforyou NetPorno IncestosAshley AokiWife Sharing PornCorinna NudeAnus Gay PornAsh Kaash BlowCody SeiyaBrezzer SexMan And Man XxxIndian Train PornPokemon Girls Nakedబాయ్స్ బాయ్స్ సెక్స్ వీడియోస్Pornografía XxxSexy Video Movie Full HdItalian Mom XxxSistermasturbatingElsaaababyXxvxxRajwap SexNude Romance VideoVeronica Avluv XxxXax VidioMother And Daughter PormPolskie PorniJohny SinsnLocal ChudaiG Spot Sex VideoTeenage Nude In MovieStep Mom SeducesForced EjaculationHanna RoldanKendra SinclaireAva Addams NakedSexy FolderMissinary AnalSariixo LeaksChaturbate FeetOld Man And Old Woman PornBdsm SexBig Booty Anime PornReddit Dirty SmallPornocaceroCheri Oteri NudePegging CaptionMouni RoysexDakotataylorYoo Ji WonJoni PornSupriya Xxx