Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 14 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Meisje smeekt leraar of hond mee mag tijdens orkaan

Al het natuurgeweld van de laatste dagen zorgt ook voor een aantal prachtige verhalen. Zoals het verhaal van Jessica Lewis en haar hond Luna.

Jessica studeert op een school in Statesboro, Georgia, maar komt oorspronkelijk uit Atlanta, waar de orkaan Irma afgelopen week langs raasde. Vlak voor de orkaan zou toeslaan wilde Jessica nog naar huis om haar hond te halen. Jessica had lessen die ze moest bijwonen, maar ze had ook haar hond Luna bij zich die ze niet alleen wilde achterlaten tijdens de razende orkaan. Heen en weer reizen om Luna nog voor de orkaan op te kunnen halen zou heel krap worden.

Verzoek

Ze twijfelde niet, maar deed iets wat iedere hondenliefhebber waarschijnlijk zou doen: ze schreef haar leraar een mail waarin ze vroeg of het goed was dat ze haar hond mee zou nemen tijdens de lessen. Een zeer ongebruikelijke aanvraag in Amerika, en Jessica verwachtte dan ook dat haar leraar het verzoek niet zou goedkeuren.

Posted by Love What Matters on Wednesday, September 13, 2017

„Ik realiseer me dat het antwoord op dit verzoek waarschijnlijk nee zal zijn, maar ik dacht dat u misschien zo’n coole leraar zou zijn dat u wel ja zou zeggen. Ik vond het daarom de moeite waard het te proberen”, schrijft Jessica in haar mail. „Mag ik mijn hond vandaag meenemen tijdens de les? Het zou mij ontzettend helpen omdat uw les mijn laatste les van de dag is en ik zo snel mogelijk moet vertrekken om naar Atlanta te gaan voordat het qua verkeer niet meer mogelijk is. Ik wil uw les niet skippen, want ik vind het ontzettend belangrijk om deze bij te wonen.”

„Ik beloof u dat ze braaf zal zijn en zo min mogelijk de les zal verstoren”, vervolgt Jessica in de mail. Bij de e-mail voegde het meisje enkele foto’s toe om de leraar te overtuigen.

Brave meid

‘Wie kan daar nou nee tegen zeggen?’ zou je denken. De leraar van Jessica in ieder geval niet. In een korte reactie stuurt de leraar terug: „Als je denkt dat het zou helpen om mij ‘cool’ te noemen zodat ik ja zou zeggen, dan heb je het mis. Wat wel werkt is dat ik duidelijk kan zien dat het een brave meid is, dus natúúrlijk mag je haar meenemen in de les”, reageert de man hartelijk.

Posted by Love What Matters on Wednesday, September 13, 2017

Luna ging mee in de les, waar Jessica meerdere Snapchats van het beestje maakte. Uiteindelijk gedroeg de hond zich voortreffelijk en bleek ook de leraar een zwak voor het beestje te hebben. „Hij had helemaal geen klachten”, vertelt Jessica aan The Dodo. „Luna gedroeg zich goed, liep rondjes en werd door iedereen geaaid. Ze heeft een heleboel nieuwe vrienden gemaakt.”

Uiteindelijk wisten Jessica en Luna samen veilig te evacueren, mede dankzij Jessica’s leraar.

Posted by Love What Matters on Wednesday, September 13, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.