Iran sluit deal met Syrië voor herstel energienet

Iran sluit deal met Syrië voor herstel energienet

Iran gaat Syrië helpen met de wederopbouw van het elektriciteitsnet en de aanleg van nieuwe energiecentrales, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Daarover bereikten de Syrische minister van Elektriciteit Mohammed Zuhair Kharboutli en de Iraanse minister van Energie Sattar Mahmoudi eerder deze week een overeenkomst.

Iraanse energiebedrijven zullen niet alleen de benodigde apparatuur en materialen leveren om het Syrische elektriciteitsnet te repareren, ook zullen ze in de kustprovincie van Latakia een nieuwe energiecentrale met een capaciteit van 450 megawatt bouwen en beschadigde centrales in Aleppo, Homs en Banias repareren.

Herstel elektriciteitsnet

Door de zes jaar durende oorlog is het energienet van Syrië op verschillende punten zwaar beschadigd. Werd er voor de oorlog nog 49 miljard kilowattuur aan elektriciteit geproduceerd, maar nu is dat nog maar 19 miljard kilowattuur. Om de economie te herstellen en bedrijven weer op te starten moet ook de energieproductie weer hersteld worden.

Iran is een belangrijke bondgenoot van Syrië. Tijdens de oorlog leverde het land militaire, politieke en financiële steun aan de regering van Assad. Eerder dit jaar sloot de regering van Syrië ook al deal met Iran voor de bouw van een opslagplaats voor brandstof en voor de aanleg van een netwerk voor mobiele telefonie.

Redactie

Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van Geotrendlines.

Lees alles van Redactie »