Translate

donderdag 14 september 2017

Sympathieke inzamelingsactie voor voer en materiaal voor 70 zorgpaarden op Sint-Maarten



Deze knappe stunt is van de redding van een paard tijdens orkaan Harvey

Actie voor ‘vogelvrije zorgpaarden’ die orkaan Irma overleefden



Op Sint-Maarten eiste orkaan Irma vier mensenlevens. Zeker zeventig procent van de huizen is zwaar beschadigd of ingestort. De zeventig paarden van zorgboerderij Seaside Nature Park, dat zich inzet voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen, overleefden de natuurramp wonderwel.
Voor zover nu bekend leven paarden leven nog, maar van de manege is niet veel meer over. De stallen en alle overkappingen zijn ingestort.

Inzamelingsactie

Ex-werkneemster Vera Verbruggen – ze woont nu in Nederland – is een inzamelingsactie voor haar oud-collega’s gestart. ‘Er zijn veel humanitaire acties gaande en dat is fantastisch, maar ik wil mij specifiek hard maken voor de dieren op Sint Maarten en dan met name de paarden en de varkens, koeien, geiten, konijnen en cavia’s van de manege en de zorgboerderij.’
‘Humanitaire hulp gaat altijd voor maar als we wachten met hulp voor deze dieren, totdat de mensen uit nood zijn, is het te laat en zullen deze dappere dieren alsnog komen te overlijden’, vertelt ze.

Voer en materiaal

Vera grijpt alle middelen aan om goederen voor de paarden en andere dieren op het eiland te krijgen. ‘Naast inzameling van voer en materiaal in Nederland en de verscheping daarvan naar Sint Maarten ben ik ook op zoek naar manieren om via een kortere weg (Curaçao, Amerika) voer en materiaal naar het eiland te krijgen.’
Ook is ze een crowdfunding begonnen om geld in te zamelen om deze transporten mogelijk te maken. Wil je helpen? Dan kun je op deze pagina’s terecht voor meer informatie:

www.gofundme.com/paard-in-nood-sint-maarten
www.facebook.com/Paardinnood/
https://www.facebook.com/ActivitiesSt.MaartenSt.Martin/

Bron: Hoefslag
Foto: Shutterstock

Geen opmerkingen:

Een reactie posten