door Havermout in Cultuur  ·  30 Reacties

  • 3
  • 453x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik vraag me af of pijpen haram is voor alle vrouwelijke fans van halal..

7
1 Neo Darwinius Maximus

Mij staat bij dat deze "mevrouw" op meer dan regelmatige basis de lezer irriteerde met haar columns.

0
2 TedjeR

Tja, lijkt me een terecht besluit. Vond het helemaal niks.

0
3 Arista

En ik treur geen moment om dat deze dame nu het veld moet ruimen bij de AD. Smakeloze uitspraak in haar column, haar lezers waren wellicht ook nabestaanden.

1
4 Sandokan

Eigenlijk heb ik haar opmerkingen opgevat als legitimatie voor het feit, dat het hemd nader is dan de rok. Dat wil zeggen: de groep waarbij je je thuisvoelt, als leden daarvan iets ergs overkomt, dan raakt je dat veel harder dan als het leden zijn van een andere groep waar je je veel minder of niet mee verwant voelt. Als ik mij goed herinner, was dat ook wat ze duidelijk wilde maken.

Dus, concludeerde ik, vindt ze het begrijpelijk als autochtonen meer meeleven met westerse slachtoffers dan met slachtoffers in derde wereld landen. Er was toen een hele discussie over dat moslims niet kwaad genoeg werden over islamitische aanslagen in westerse landen, niet genoeg meeleefden met de slachtoffers, en dat autochtonen omgekeerd niet genoeg meeleefden met aanslagen in bijvoorbeeld Turkije, met de slachtoffers van rampen in islamitische landen enzo.

DAT is de context. En hoewel ik haar niet zo moet, vind ik het onjuist, dat ze hierom is ontslagen.

13
5 Wendel

Ze had misschien niet genoeg binding met de lezers, daar kan ik wel inkomen. Echter vond ik die uitspraak over MH17 helemaal niet zo raar en bovendien kan ik het alleen maar toejuichen om uit te durven komen voor je mening. Vond haar opinie altijd eerlijk en dat beviel me wel.

15
6 Yisrael

@4 Dat laatste is compleet irrelevant.

12
7 Yisrael

Onbeschaafd mens.

2
8 Bets Muts

@6 De uitspraak an zich was allicht niet raar (valt over te debatteren) maar dat ze de uitspraak doet in een column, gepubliceerd in een krant, dan hou je gewoon geen enkele rekening met je lezers en al helemaal niet met de nabestaande van MH-17.

2
9 Bluth

@7 Dat is uw mening,

2
10 Sandokan

@9 Het mogen uiten van een controversiële mening, vind ik wel belangrijker dan de mogelijke gevoelens die dat bij lezers oproept. Dan lees je het maar niet. Ze beledigt niemand, spreekt geen kwaad, roept niet op tot haat of geweld... ik zie het probleem niet.

9
11 Yisrael

@11 Je gaat weer het punt voorbij...

Ze mag die idiote mening gewoon uitten, dat is geen enkel probleem. Maar het is niet slim om dat te doen in een column, in een nationale krant terwijl je weet dat dit in het verkeerde keelgat gaat vallen.

Als ze een blog had geschreven, of iets op Twitter had gezet, dan was ze nu nog columnist bij het AD geweest.

2
12 Bluth

@11 Blijkbaar ziet haar werkgever / opdrachtgever daar wel een probleem in......(volledig terecht overigens)

2
13 Sandokan

@12 Ik snap absoluut niet waarom het relevant is dat ze dit in een krant heeft geschreven. Daarin mag een controversiële mening ook wel geuit worden, lijkt me. Dat mensen daar aanstoot aan nemen, is vooral hun probleem.

6
14 Yisrael

@13 Dat kan natuurlijk en uiteindelijk is het natuurlijk de vrije keuze van het AD om haar te ontslaan.

3
15 Yisrael

Ik denk dat veel AD-lezers hun abonnement hebben opgezegd door de columns van Ajarai. En ja, die Nijenhuis moet natuurlijk een beetje om de centjes denken. Ajarai kan beter aan de slag bij Joop, of bij de moslimkrant. Andere doelgroep. Daar zal ze door de lezers op handen worden gedragen.

2
16 Rise of the Antichrist

@14 Ik begreep al dat jij dat niet begrijpt.

Omdat je in een krant, ook de krant vertegenwoordigd. En de krant vertegenwoordigd ook haar leden, dus zal de krant daar ook rekening mee moeten houden.

Dat mensen er aanstoot aan nemen is niet enkel hun probleem, maar dus ook het probleem van degene die reden tot die aanstoot gaf. Als ze het in een blog-post had gedaan, dan had ik gezegd "mensen die er aanstoot aan nemen, geheel je eigen probleem".

0
17 Bluth

Het was wel een beetje heel dom maar ook van de hoofdredacteur die dat gewoon heeft laten plaatsen. MH17 is een collectief trauma in Nederland daar moet je niet aankomen.

3
18 mike45

Hoera! We zijn verlost van haar geleuter en van die waanzinnig afstotelijke foto. Hopelijk zinkt ze weg in de eeuwige vergetelheid.

0
19 schrootflint

Dom stofdoekuiterlijk, het lezen niet waard

2
20 chouffleur

@14 een van de functies van een column is inderdaad te bereiken dat mensen aan het denken gezet worden. Dat kan op prikkelende of confronterende wijze. Als echter de mate van confrontatie zo hoog wordt dat het tot heftige reacties gaat leiden, kan ik me voorstellen dat een redactie maatregelen neemt.

Ik kan niet bij AD binnen kijken, maar ik acht het niet onmogelijk dat haar columns al vaker tot "kritische discussie" geleid hebben. Op zeker ogenblik is dan de maat vol.

Een goede columnist is in staat om vooral bij controversiele of emotionele onderwerpen zijn woordkeus zo te beheersen dat zijn doel bereikt wordt zonder onnodig mensen op stang te jagen en toch aan het denken te krijgen.

Het vergelijken van het ongeluk dat een jonge voetballer onlangs trof met de moord op 298 luchtreizigers lijkt mij, naast de emotionele lading binnen de samenleving, nogal ongepast. En ik kan mij goed voorstellen dat haar uitlatingen in deze voor heel erg veel kwaad bloed gezorgd hebben.

0
21 TedjeR

De column ging over een hersendode voetballer van haar volk, die waarschijnlijk is getroffen door de gevolgen van teveel pijnstillers vergelijken met een absolute misdaad vanaf Oekraïne's grondgebied..
Bizar, en duidelijk geen doordenkraam

0
22 chouffleur

De column die ze schreef over de MH17 ramp getuigt van weinig inlevingsvermogen voor een bepaalde groep mensen, zeker als dit in een landelijk dagblad verschijnt. Als al heel veel lezers zich er aan ergerden, hoe moet het dan zijn geweest voor de nabestaanden die dit lazen en een dierbare zijn verloren. Ze woont notabene in Nederland en dan moest ze toch beseffen dat haar opmerking wel heel hard overkomt en dat ze haar mening en haar gevoel ook al is het de vrije meningsuiting een grens over gaat. Ook vind ik de mening van @5 wel iets hebben en ben ik het wel mee eens, maar een verstandig mens houdt zijn mond dicht en schrijft er niet over, ze had kunnen weten hier mensen mee te zullen kwetsen en het was zeer dus onverstandig en impulsief!
Ook haar column die ze over minima schreef getuigt van te weinig levenservaring en wederom gebrek aan inlevingsvermogen!
https://www.ad.nl/binnenland/van-school-af-omdat-je-geen-smartphone-hebt~a7f793e0/

0
23 Nieuwsgierig

@17 Het hele punt van opinie lijkt me nu juist om een mening te uiten die los staat van de krant en diens inslag.

2
24 Yisrael

Het is niet alleen deze reactie van haar in de krant waar ik me aan erger. Aan bijna iedere reactie van haar lees je de voorkeur af voor haar eigen afkomst. Ze ergert zich wel aan Nederlanders. Ik las het wel, iedere keer dacht ik: kom op, je woont in Nederland, je wilt je voordoen als Nederlander, schrijf dan niet over je eigen afkomst groep met je ene hand een aai over de bol en in je andere hand een pen waarmee je wegkijkt van problemen met groeperingen.

0
25 gaulette

@21 Dat ze voor sommigen te ver is gegaan snap ik; dat ze voor kwaad bloed gezorgd heeft snap ik en dat ze is ontslagen snap ik. Ik neem het ook niet per se voor haar op, maar ik snap haar mening wel en die emotionele reacties vind ik totaal niet relevant. Dat ze voor het AD wel relevant zijn (negatieve publiciteit) lijkt me evident en haar ontslag komt in dat opzicht eigenlijk nog erg laat.

2
26 Yisrael

Als er iemand komt te overlijden in je eigen kring,familie of een vriend(in) dan ben je meer emotioneel dan wanneer je hoort of lees over een onbekende die het leven heeft gelaten.Dat is volgens mij ook heel normaal.Maar wat ik niet snap is dat Hanina Ajarai het wel erg vond van die voetballer die ze naar mijn weten niet persoonlijk kende,maar niet voor die 298 doden van de MH17 die ze ook niet kende.Iedereen beleeft emotie anders maar ik vond haar vergelijking of beleving van die voetballer en de slachtoffers van de MH17 gewoon bizar. Ik heb verder niks tegen haar want iedereen heeft zo zijn eigen gedachten of gevoelens,maar ze had dit gewoon niet in het AD moeten zeggen.(vind ik dan)

0
27 DWDD

@26 [ maar ik snap haar mening wel ]

Ja, u snapt haar mening op dat punt... U bent wellicht beter dan de gemiddelde lezer om een stuk inhoudelijk te benaderen, ondanks emotionele ballast. Echter heeft haar woordkeus er bij te veel mensen toe geleid dat de emoties volledig gingen overheersen waardoor haar bedoeling niet meer over kon komen. Een Columnist bewijst daarmee totaal ongeschikt te zijn.

1
28 TedjeR

@23 : Het voorbeeld waarmee ze haar punt wilde maken, was inderdaad rottig gekozen. Waardoor iedereen de inhoud van haar punt kwijtraakte.

3
29 Wendel

De fout zit bij het AD door zo'n persoon in te huren

0
30 wijs

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

"Bezos werkt met een beoordelingssysteem voor werknemers waarbij hij jaarlijks de 10 procent van zijn personeelsbestand die het slechtste preste...

zojuist geplaatst door Graaier1000

LoydMorris
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@7 Ik help je het hopen. . . echter, ik heb toch echt niet de illusie dat iedereen, die de afgelopen decennia vanuit het Midden Oosten en N...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@23 Serieus, je begrijpt de vraag "Wat heeft kritiek op een regering met jodenhaat te maken" niet? Je lult net zo dom als de meesten hier. Ga d...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Dit soort "onderzoeken" zijn al lang niet meer relevant te noemen...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 " Je blijft maar zeiken hè. . . ." Misschien moet jij eens inhoudelijk reageren, ipv anderen af te zeiken. Daar bego...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Heeft geen zin om figuren die antisemitisme aanhangen, verplicht naar dat soort musea te sturen omdat ze altijd zullen ontkennen, dat die pogrom...

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Zijn de daar aangekomen : Oww wouw, wat een prachtige gebeurtenis, heel mooi allemaal. XD...

17 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Bijen die het beste tegen de kou kunnen het meest geteld

Nou, nou. . .zo extreem koud is het de afgelopen jaren niet geweest. . . Blijkbaar kunnen bijen ook goed zwemmen, gezien de hoeveelheid regen...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 Ik citeer jou: 'lul'. ...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Seka VideosFree Muvies XxxHermapradite PornWalking Dead PornhubWww Xxnx Video ComAdianababyxoOshima AiruFrancesca James PornAdultfrinedfinderSex Video 2018 KaTemple XxxDillion Harper GifsSaraunderwoodnudeBhabhi Devar Sex MovieUltimate Surrender PornMichel PornPorn SmllLexi Naughty Nude1980s NudesAmateure Ebony PornBigass Porn StarsRomanticpornvideosFnf Sky PornJessica Bangkok LesbianNsfwalbumFetish Porn SmokingXxx HetiFree Indian Adult MoviesIndian Fart PornTelugu Anty VideosMaja StrojekWwwdesisexAmazing SexSexy Teacher Big TitsAshtyn Sommer PornPorn Wonder Woman谷歌识图Milk Engine HentaiJav JunkiesFhotoacompanhatesJenilee Harrison NudeLovelymimi NakedSsbbw Gaining WeightBrazzers Xnxx ComJitaku KeibiinNew Teen XxxXxxveodDesi Aunty Sex MmsUrvrsp-271Sky Black PornPornhub CategotiesIndian Mom Pron VideoPornos Caseras AnalesPristine EdgepornSensualidad PornFanbooruTrans NuePorn A EscondidasBlackasslickAddison Lee PornEgg MasturbatorDani Daniels X HamsterChina MatsoukaMadeline Cline NudesIamtaelermadeIndian Popular Sex VideosLesbian Double DildoOldje.comBrazzerw HdPornos EstarTs Winter DollMusic Video Porn VideosPorn Tube KittyWalking Nude In PublicKristen Stewart HotAnime HardsexHindu Dharmik PhotoYoga Xxxx VideoMinus8Hot Bedroom SceneHotbabes NudesNew Best Xxx VideoSexo JoponesaSo Mulherao NuasGratis PörnoYinyleonTubes GalorDasi XnxCintia CossioSamus Cosplay PornSasha Gray NudeYinyleon TitsIn The Club PornPerfectgils ComFoxxie RoxxieMuth Marna XxxPornmovie ComSister AnalizedBest Porni SitesKajal Agrawal Ka Sexy VideoHawaiian PornographyChelsealynn295Camelia SomersHot Porn BbwLogan Pierce PornPornezDesi Jabardasti SexSex Syndrome CosplayJudi Taylor PornDiacord PornSssnipwrwolf NakedXnxx Japanese Love StoryNatasha Xx Video Full HdPerv MomsBoudi ChudachudiRihanna PornHd Desi GandWoesnpaiPorn Wap ComEnglish Chudachudi BoiHot B Grade FilmJill Resident Evil PornLive SexRevathi SexOld Man Porn HdDesi Bhabi FingeringNude CousinBig Tity SisterDani Daniels PornvideosHd Porn Sites For FreeGambar MemekBelly Bulge PornBoy And Boy XnxxChachi XvideoSexy Mom PronHot SexylesbiansAmatuer PainalCamila Cabello HotNaukrani Ki Chudai VideoKunwari Dulhan B Grade MovieNouhty America PornJessicamarie PornBlacked Hand JobGemma Wren NudeX Vedio JapaneseBbw BbcpornBig TitsaAnime HGirlswaysChat Abe.ue