Kamer houdt verhoging eigen risico niet tegen (rd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Carol Fenijn in Politiek  ·  130 Reacties

  • 21
  • 1357x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100 Het gaat mij niet om het geld... Het gaat om het kwalitatieve deel van de zorg... Zeg maar het belangrijkste deel. We moeten het met elkaar oplossen.

0
101 Tegendraadsgelijk

@98 de enige regels die de VVD wil afschaffen zijn degene die ons verdedigen tegen de grote bedrijven .

0
102 Wetenschappertje

@101 en wat heeft de kwaliteit met het afschaffen van het eigen risico te maken, het is toch alleen een herverdeling van premie.

3
103 mike45

** gebruiker verwijderd **

@10 Dat snap ik wel maar ze moeten juist wat doen aan de oorzaak van het alsmaar duurder worden van de zorg. Het probleem bij de wortel aanpakken. Ik denk dat de meeste mensen dit bedoelen.

Marktwerking in de zorg. Het zou goedkoper worden. Mislukt. Medicijnen die opgekocht kunnen worden en de prijs zonder enige reden vertienvoudigd verkopen voor eigen gewin. Geld maakt geld. Komt ten goede van een enkele. Artsen die zich kunnen laten ontslaan, dikke premie meekrijgen en vervolgens als zzpér dezelfde functie uitvoeren voor het tienvoudige. sluiten tehuizen waardoor ouderen nu in ziekenhuis huisbedden blijven die vijf keer zoveel kosten. Mislukte bezuinigingen die contraproductief zijn.

Dit snap jij toch ook wel? Of volg je dit onderwerp niet en roep je maar wat?

104 deleted4234

@77 Als de PvdA er bij gezeten had? Kom op zeg. Zo kunnen we niet redeneren. De PvdA had wellicht hele andere compromissen gesloten. Velen zijn het inmiddels vergeten, maar de PvdA heeft best veel voor elkaar gekregen in het vorige kabinet. Vooral in het begin. "Niveleren is een feest" was het toen, waar ze toen ook al weer meteen op afgerekend werden. Terwijl dat toch echt is waar het hier over gaat. De maatregelen die de onderste laag onevenredig treffen fatsoenlijke compenseren.

2
105 PipoDeC

@96

Dat gaat alleen werken als je de zorgtoeslag dan niet verhoogd. Anders zal die premiestijging nog hoger uitvallen

@98
Euh, goed opgelet de laatste 27 jaar? Zolang zit de VVD namelijk al aan de knoppen, en volgens mij zijn er alleen maar meer regels gekomen meer overheidsbemoeienis en vrijheid afgepakt.

0
106 DaStef

@104

Toch is vanaf 2006 de explosieve stijging van de zorgkosten behoorlijk afgeremd.

En de lagere inkomens betalen minder dan voor de stelselwijziging
https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2018/lage-inkomens-betalen-minder-voor-zorgverzekering-na-ziekenfonds#comment-154447

4
107 DaStef

@104 Het is helemaal niet mislukt, de overhead van de zorgverzorgverzekeraars is % veel lager dan die van ziekenfondsen vroeger. Dat heeft toch helemaal niks met de zorgverzekeraars te maken dat ziekenhuizen ZZP ers inhuren, dat is altijd zo geweest, artsen zijn trouwens met uitzondering van bij academische ziekenhuizen niet in dienst bij een ziekenhuis maar zijn onderdeel van een maatschap, ook altijd zo geweest. Dus je verhaal gaat weer niet op!

@105 Hoezo worden de mensen aan de onderkant niet fatsoenlijk gecompenseerd? Iemand betaald maximaal voor zijn basiszorgverzekering 110 euro, dan heeft hij nog maximaal 32 euro eigen risico dus maximale zorgkosten zijn dan 142 euro. Daarvan wordt 80 euro gecompenseerd via zorgtoeslag, hij betaald dus maximaal 62 euro per maand. als jij geen zorg gebruikt maximaal 30 euro per maand. Nog minder is voor niks!

0
108 mike45

@104 Natuurlijk heb je gelijk, maar dat zijn gewoon twee verschillende issues. De kosten moeten omlaag, en de politiek kan en moet daar invloed op uitoefenen. Maar zolang dat niet gebeurd of lukt en de kosten toch weer gestegen zijn zal er toch bepaald moeten worden waar de rekening ligt.

1
109 PipoDeC

@106 De ZVW-premie moet net als voor 2006 weer worden geheven over het gehele inkomen. Premiegrens afschaffen. Dan wordt ineens een hele hoop betaalbaar.

4
110 Hollander1967

@110 flauwekul. Als je in aanmerking kwam voor een particuliere ziektekostenverzekering (vanaf circa 33K in 2006) betaalde je geen inkomensafhankelijke werknemerspremie meer.

1
111 krek

vieze vuile ratten, als er verkiezingen zijn zeggen dat je wilt verlagen en als het er op aankomt tégen stemmen?!?wég met die kliek, weg ermee

2
112 Seconda

@112 wie heeft dat dan gezegd? En je kunt het eigen risico wel niet verhogen of zelfs verlagen maar dan stijgen de premies toch gewoon harder, waarom wil jij nu niet snappen dat er niet zo iets is als gratis zorg. Het moet linksom of rechtsom betaald worden!

6
113 mike45

@98
VVD en vrijheid. Volgens mij doen ze wat de EU hen opleg.

1
114 hopefully

@114 Helemaal niet en als ze aan wetten moeten voldoen die in de EU zijn bepaald dan zijn ze daar vervolgens zelf mee akkoord gegaan in het verleden.

3
115 mike45

@101

Verzekeraar schaart de dokkende klant niet samen met de organisatie. Dus samen oplossen gaat niet. Zoals Mike al zei als het ene deel minder gaat betalen gaan anderen meer betalen. Die hele zorgverzekeringswet had er nooit migen komen. "bedankt" @ al die naieve gebrainwashde wanbeleid steunende d66 vvd ovda groenlinks cds stemmers. En die trein dendert maar door. Geen atoppen aan. Meer wanbeleid op allerlei gebied, allemaal goed zeggen zij.

2
116 Vanillestok

Media en Kranten zwijgen van dag over de leugens uit de tweede kamer in verband met het verhogen van het eigen risico
Wat zint de Media’s en Kranten maar stil over de smerige leugens aan het Volk uit de tweed kamer door Partijen, waar te voor gezegd hebben in hen verkiezingsprogramma dat te het eigen risico niet verhoogt en nou wel zonder de steun van SP en PVV de wel nog achter de chronisch zieke en handicapten staan en de rest van alle partijen onder Rutte II en III. Rutte en de VVD is al bekend voor zijn leugens waar CDA Buma Pechthold D66 en Segers CU zich bij aangesloten hebben.

2
117 Gunther

@101

Verzekeraar schaart de dokkende klant niet samen met de organisatie. Dus samen oplossen gaat niet. Zoals Mike al zei als het ene deel minder gaat betalen gaan anderen meer betalen. Die hele zorgverzekeringswet had er nooit mogen komen. "bedankt" @ al die naieve gebrainwashde wanbeleid steunende d66 vvd pvda groenlinks cds stemmers. En die trein dendert maar door. Geen atoppen aan. Meer wanbeleid op allerlei gebied, allemaal goed zeggen zij. Met zulke domme stemmers heb je dan nog vijanden nodig?

2
118 Vanillestok

@113

Waarom wil jij nu niet snapoen, dat met het geven van deze macht aan de zorgverzekeraar die alleen winst voor ogen heeft, de kwaliteit van zorg omlaag is gegaan. Omdat deze verzekeraar gaat bepalen wat de zieke nog wel en niet vsrgoed mag krijgen?

Op wie heb jij gestemd?

Ik destijds op SP.

1
119 Vanillestok

@118 toen je het ziekenfonds had en particulieren verzekerden toen kosten de gezondheidszorg ook gewoon geld. En uit berekeningen blijkt dat als dat systeem er nog was geweest het duurder was geweest als het huidige systeem. Alles wordt gewoon duurder mensen in de zorg krijgen salaris verhoging, de prijzen van hulpmiddelen en medicijnen stijgen. En links of rechtsom moet dat betaald worden. Zorg is gewoon niet voor niks en zal ook nooit gratis worden.

2
120 mike45

@119 de zorgverzekeraar bepalen dat niet dat doet je regering die bepaald wat er vergoed wordt in de basisverzekering.

Ze maken bijna geen winst vorig jaar 1,3 miljard waarvan 900 miljoen op alle zorgverzekeringen de andere 300 miljoen kwam uit beleggingen. En die 900 miljoen is de winst over alle zorgpolissen inclusief de aanvullende polissen.

Ik stem mijn hele leven als D66

2
121 mike45

De belangrijkste reden voor de stijging van de kosten is het groter aantal mensen dat 24/7 professionele zorg nodig heeft. Dementie en het syndroom van Down slokken alleen al een kwart van de totale kosten op. Per patient in een verzorgingshuis wordt er minimaal 6500 per maand overgemaakt.

De stijgende kosten kunnen door premieverhoging, verhoging van de inkomensafhankelijke heffing of door verhoging van het eigen risico worden ge ompenseerd. Het is niet anders.

0
122 Myth63

@117

Ach ik kan ook wel roepen dat ik achter de chronisch zieken sta en het eigen risico wil gaan afschaffen als ik geen verantwoording hoef af te leggen hoe ik die zorg voor die chronisch zieken dan wel wil gaan betalen.

0
123 DaStef

Bom op Den Haag..

0
124 shym

@123

Heeft u misschien een verklaring voor dat er politieke partijen zijn die tijdens de verkiezingen keihard verklaren dat de eigen risico naar beneden gaat als u uw stem op hen brengt, ik bedoel m.n. de CU en CDA.

0
125 Dissident

@96 Tegendraadsgelijk

Mooi gezegd. Het is beangstigend hoe weinig solidariteit er nog is. Hordes mensen met laagbetaalde banen stemmen VVD. Uit afkeer tegen zogenaamde mensen die niet willen of kunnen werken. De SP is niet de perfecte partij, maar ik bekijk - mede gezien het afbrokkelen van solidariteit - de politiek als een licht zeilbootje; er moet een partij zijn die tegenwicht biedt aan het ongebreidelde egoïsme van rechtse zijde.

1
126 Mac Benac

@125

Als u beseft dat de Nederlandse politiek geen dictatuur is, en dat de CU en het CDA niet 100% het beleid gaan bepalen, dan zult u toch moeten begrijpen dat beloften die gemaakt worden tijdens de campagne niet altijd gerealiseerd kunnen worden.

Deze zaken zullen ongetwijfeld in de coalitie onderhandelingen naar voren worden gebracht, en dan gaat het ineens wel om de knikkers, want dergelijke plannen moeten ergens van betaald worden en dan is de vraag wie laat je het doen, of waar wil je gaan bezuinigen, en dan kon het uiteindelijke resultaat wel eens veel slechter zijn op een ander gebied.

@126
Het overgrote deel van Nederland zit op een modaal inkomen, dat is de groep waar de SP het geld vandaan moet halen om al die leuke dingen voor arme mensen te kunnen doen.

Er zijn 850.000 Nederlanders die in het toptarief van 52% zitten (56.000 bruto jaarinkomen) waarvan zelfs maar 178.000 die meer dan 100.000 verdienen en maar 48.000 Nederlanders zitten boven de 150.000

0
127 DaStef

@127

Dan weet je niet helemaal waar de SP voor staat.

1
128 Mac Benac

@127

Waar ze voor staan weet ik heel goed, het is allemaal alleen niet zo realistisch, getuige ook de aantallen mensen die volgens de SP tot de "rijken" horen waar ze het vandaan willen halen.

0
129 DaStef

@129

Realistisch is een subjectief begrip. Geef dan maar even aan met welke maatregel zij mensen met een modaal inkomen er op achter willen laten gaan. Ik ben benieuwd wat je uit je fantasierijke hoed tovert?

0
130 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@6 De ME, die er op los ramt, bij een aangemeld stil protest van 8 man? Dat is nog erger dan de Russische praktijken bij demonstraties. ...

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

(Het wordt een stil protest, zonder toespraken, maar de demonstranten willen op hun protestplek wel staan met bordjes waarop teksten staan als: ...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

6 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

6 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

6 uur geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Big Ass PussyVyvan Le LeakedXxxxx Desi VideoPublic Agent Big TitsForced Cum SwallowMelina HicksJennifer AnistonpussyMileroticis MedellinHiroen Sex VideoChudai Ke TarikeKeerthy Suresh Hot BoobsPorn SquirringWww.spankbang .comEporner.co MDomino PressleySex Picture Video DownloadSaex HdBigcock GuysIndian Feet XxxNew Kannada XxxBig Booty Only FansWarmpussyThehun.netyNude Asian GifAblla DangerGuyana Porn3 X VdoBondage SquirtersX Vid OsMarathi PonrPorn HomlessXxx StorieaMature SexFgo HentaiMens CumshotsBeeg Hd VideoTamil Antys SexNude Tits PhotoSharmili HotWww Xxx Full MovieAunty Telugu Sex StoriesXxxxe VideoBokep Indonesia TanteSoffy OchoaGranny Double PenetrationEbony Nude SexyTop Transgender Porn StarsBaixarhentainetWoman PornRacist PornViolet Myers BlackHarminy VisionA漫Bangla Bf VideoSoftcore Korean MoviesFilm A PornChick Next DoorNude FamiliesUncensored BoobiesXxx Sexy Video Indian BhabhiNude Bro SisVina Sky GangbangBro Sis Massage PornHuge Saggy TitiesLesbian Step Sis PornIndian Girls Sex PicsTamil Xxxii VideosSwap Sister PornHollywood Sex Scene XxxSakura PornhubGender Tf PornJodie West PornMolly Jane PronTravestis PornografiaIndian Hospital Sex VideosTopless TeenLesbian FaceridingX HampsterPmatehunterC Fakes ComStuck HentaiOpen Sex Hindi VideoLeah Jaye NudeMom Sexs JapaneseMulheres Peladas NudesFutunari HentaiKorian PronKannada Sexy PictureBeach Sex IndiaFlint SkipthegamesDildo TitfuckMom Pov AmberGetting Head In CarSex Toy Porn VideoRimuru HentaiVenus XxxIndian Fuck Video ComThickest Instagram ModelsPorn MaxAmateur-pornos1 Night In ChinaTaituBrazzers New 2019Sexy Men NudeGta StripHot Milf SeduceIndian Bangali SexUllu Full Hd VideoHolly BombomAdult Cartoon PornVrhushHugedicktinychickVagina PicsSex In The ShowerGoast MeaningBhabhi Ki Gand ChudaiPorn SubmissiveNaked Tv WomanJulinne Hough NudeBf Sexy Hindi HdPorn X VidioBoobs MasturbationCartoon SxeBest Hardcore Porn MoviesAsiatica FudendoXmaster Porn VideoLimdsey Lohan Nakedسكس شوميلUtanmaz TurklerPoanDaughter PornographyMuscle Girl HentaiIxxcHeyzo-1374Bruna Lima NudeTamil Aunty Kiss VideosLilianaheartsss Onlyfans LeaksJayne Mansfield NudePron Xnx VideoLena The Plug Fucks Jason LuvHot Bengali PornBf Sexy Video SexyVoyeur.hitInterracial Anal PornXxx PuranMonalisa Ka SexMallu Aunty ShakeelaDiana Prince AnalBest Sex ChatOnlyfans Famosos Gratis