Politiek

Fractievoorzitters spreken afschuw uit over tweede bekladding huis Thierry Baudet

11-09-2017 23:20

Verschillende fractievoorzitters in de Tweede Kamer spreken hun afschuw uit over de tweede bekladding van het huis van Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet in een week tijd.

Voor de camera van Nieuwsuur zei D66-leider Alexander Pechtold maandagavond:

 

“In onze democratie mag je op alle manieren je gevoelens uiten, maar je blijft van mensen af, je blijft van hun omgeving af en je blijft zeker ook van hun huis af. Een bekladding is wat mij betreft al over de grens en daarom dient dit ook door iedereen te worden veroordeeld.”

 

Ook ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers laat zich niet onbetuigd. Hij vindt dat ‘iedereen pal moet staan voor de vrijheid van Baudet’. “Hoezeer ik het ook met hem oneens ben, hij heeft evenveel vrijheid om te zeggen wat hij wil als ikzelf heb. Dit is echt heel erg bedreigend.” CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma: “Ik kan me voorstellen dat zo’n bekladding meer is dan alleen het bekladden van een deur, dat ook je gevoel van veiligheid weg is. Daarom is dit ook zo verwerpelijk.”

Baudet heeft van beide aanvallen op zijn huis aangifte gedaan. Een politie-woordvoerder liet weten dat Baudet ‘grote waardering heeft voor de professionele wijze waarop de Amsterdamse politie de zaak voortvarend heeft opgepakt’. Vorige week spraken politici ook al hun steun uit voor Baudet nadat zijn voordeur werd beklad en hij een ‘traktatie’ in zijn brievenbus kreeg.

Lees ook

Nieuwsuur – Politici veroordelen aanvallen op huis Baudet: ‘Dit is over de grens’