door Moskowfiets in Media  ·  72 Reacties

  • 24
  • 1026x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit is de motie van de SP. Da zie je maar weer de leugenaars van CDA CU D66 en VVD Rutte.

Tweede Kamer der Staten-Generaal 2
Vergaderjaar 2016–2017
29 689 Herziening Zorgstelsel
Nr. 853 MOTIE VAN HET LID MARIJNISSEN C.S.
Voorgesteld 7 september 2017
De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
overwegende dat geen enkele partij bij de verkiezingen een verhoging van
het eigen risico voorstelde;
overwegende dat vele partijen een verlaging of afschaffing van het eigen
risico in het verkiezingsprogramma opnamen;
verzoekt de regering het eigen risico voor 2018 in ieder geval niet te
verhogen en te onderzoeken met welk bedrag het eigen risico verlaagd
kan worden en dit te realiseren,
en gaat over tot de orde van de dag.
Marijnissen
Nijboer
Arissen
Ellemeet
Gerbrands
Kuzu
Sazias

8
51 Gunther

** gebruiker verwijderd **

@1 Dan snap ik niet dat Brussel nog niet heeft ingegrepen. In feite is de zorgtoeslag niets meer dan een verkapte subsidie voor de zorgverzekeraars.

52 verwijderd5929219

Het CDA en CU hadden hebben tegen een verlaging van de boete op ziek zijn gestemd, terwijl zij beloofden het te gaan verlagen. U wordt weer gen..id, door de christelijken.

4
53 ilse1

Foutje op @53 . Ze hadden belooft het te willen verlagen.

2
54 ilse1

Maak de boel eerst maar eens betaalbaar. Wat voor een belachelijk uit de hand gegroeide marktwerking is het als mensen het geld niet hebben om de producten te kopen en er verzekeringen aan te pas moeten komen. Piramide oplichting.

4
55 sparta

@25 Rapunzel

Ik ken geen verzekeraar die binnen een maand een factuur stuurt, en als je 'm krijgt kun je vragen om een betalingsregeling.

Als je chronisch ziek bent kun je ook rekening houden met je medische kosten en er een spaarpotje voor maken. Dan heb je het één jaar wat krapper, maar daar heb je de daaropvolgende jaren wel plezier van.

En ik vind het onzin om het eigen risico een straf op ziekzijn te noemen. Bij de meeste verzekeringen heb je een eigen risico, en daar hoor ik zelden over klagen. De medische zorg in dit land is van een hoog niveau en dat kost nu eenmaal geld.

En ik weet waar ik over praat met een progressieve invaliderende aandoening en hoge apothekersrekeningen (en zonder welke toeslag dan ook). En wat ik ook zeker weet is dat ik jaarlijks vele malen meer kost dan wat ik, incl. eigen risico, moet betalen. En daarin ben ik niet de enige.

Wees blij dat we in dit land heel erg solidair zijn. In de VS moet je alles zelf verzekeren en als de kosten het verzekerde bedrag bereiken wordt de behandeling gestopt tenzij je de kosten verder zelf kunt dragen.

15
56 ~ Echelon II ~

@55 Sparta

Het kan best goedkoper natuurlijk. Er bestaan landen waar het bijna niets kost, maar daar hebben ze ook geen laboratoria, röntgenapparatuur, mri-labs etc.waarmee vrijwel elke van buitenaf onzichtbare aandoening kan worden opgespoord. Daar hebben ze slechts summier uitgeruste operatiekamers en protheses en revalidatie zijn er onbekende begrippen.
Zal ik nog even doorgaan?

Wilt u daar wonen?

12
57 ~ Echelon II ~

@41 nee, maar er een verdienmodel op baseren is weer een ander verhaal. Dat is waar het hier over gaat

1
58 Katte_kop

Mensen die iedere keer hun eigen risico opgebruiken en nog veel meer gezondheidzorg gebruiken moeten echt blij zijn dat we een goed gezondheidsverzekering hebben die iedereen moet accepteren.
De eigen risico wordt nu wel erg hoog maar de hele gezondheidszorg wordt te duur.
Sinds het door de verzekeringsmaatschappijen is overgenomen rijst het echt de pan uit en al deze maatschappijen hebben een volle kas voor tegenslagen en een directie die veel te veel geld koste. (beter 1 organisatie voor de basis verzekering en dan is inkopen ook goedkoper, dit moet gewoon de overheid zijn, want daar betalen we de top toch al met zijn alle en een kas vol geld voor het geval dat hebben die ook niet nodig voor alleen de gezondheidszorg)

Als ik chronisch ziek zou zijn en iedere keer veel meer dan het eigen risico moest betalen dan zou ik echt blij zijn met dit systeem ook al wordt volgend jaar het eigenrisico te hoog. (het is nog ongezinds betaalbaar omdat sommige mensen er bijna nooit gebruik van maakt maar wel jaarlijks betalen)
Gebruik je jaarlijks net het eigenrisico dan is de gezondheidzorg wel erg duur want je betaald ook de maandelijkse contributie verplicht en zonder deze verplichte verzekering was je dan goedkoper uitgeweest.

De basis verzekering weghalen bij de verzekeringsmaatschappijen en wat versoberen is het beste. (ik hoorde iemand in de bus die stookte een ander op om een ander merk medicijnen te verlangen omdat die een merk is en 3 keer duurder is (niet omdat het beter is of omdat ze een allergie van die ander heeft en dit zorgt voor een duurdere gezondheidszorg) Doctoren zouden hierover een melding moeten geven en het duurdere medicijn geen recept voor geven zodat bij deze mensen achter hun naam een aantekening krijgen zodat als ze een keer ergens anders een duurder medicijn krijgen er bij de doctor navraag kan worden gedaan of het echt nodig is.

Zelf vind ik het niet erg om voor iemand die het echt nodig heeft mee te betalen ook als deze medicijnen heel erg duur zijn of deze ingreep heel duur is maar ik vind het niet goed om mee te betalen naar een omvouwing van een man naar vrouw of vrouw naar man (laat ze gewoon in andere kleren lopen en zelf hun dure operatie betalen als ze deze echt willen)

3
59 TheoTheo

ik vraag me af hoe lang dit soort mensen (lees zieken zoals ik) nog in leven mogen blijven. zij (ik nog wel) kunnen de kosten al lang niet meer betalen of bijna niet meer. want Nederland ( lees VVD) gaat alleen nog voor gezonde hard werkende mensen

3
60 Roomboterbabbelaar

@5 Lees eens goed wat je schrijft. Het is toch te zot voor woorden dat de zorgverzekeraars via de belastingbetalers moeten worden gespekt.
Overigens mag de gezondheidszorg nooit een object voor winst maken worden en hoort niet thuis bij private verzekeraars. De financiering moet terug naar de overheid. De tientallen miljarden aan reserves bij de zorgverzekeraars moeten terug naar de samenleving. Weg met de privatisering. Die maakt alles duurder en duurder.

2
61 watnu

** gebruiker verwijderd **

De hele marktwerking in de zorg is een groot fiasco geworden.

62 verwijderd5929219

Chronisch zieke en AOW en WAO zint woedend op alle VVD CDA PvdA en D66 stemmers en sollen deze partijen in maar 2018 afstraffen bij de Gemeenteraadsverkiezingen en voor all uit Limburg.

3
63 Gunther

* Verwijderd door de redactie *

64 Grootmoeder

Als die SP nou gewoon samen met GroenLinks, het CDA en de VVD had geprobeert een regering te vormen, dan hadden ze misschien echt iets kunnen bereiken.

Dan hadden ze trouwens wel ook meteen een andere dekking voor deze kosten moeten aanwijzen. En daar lag waarschijnlijk het probleem...,

1
65 Realisme graag!

@61
Ja want een gebouw met Haagse ambtenaren doet het vast veel efficiënter.
Dat heeft de geschiedenis ook aangetoond...

Not!

1
66 Realisme graag!

@12 ; Wanneer je na het betalen van je vaste lasten €200,- overhoudt per maand voor kosten van levensonderhoud als eten, drinken, kleding, vervoer e.d. dan is €32,- per maand een enorm bedrag.

1
67 Mariska3

@46

Je schreef:
"Bij bijna iedere verzekering zit een eigen risico .
Bijnje brandverzekering , je autoverzekering , noem maar op.
Ook bij de zorgverzekering dus."

Alleen is het zo dat bij een zorgverzekering het een verplicht eigen risico is en bij andere verzekeringen vrijwillig zover ik weet.

2
68 ActiveRush
69 ActiveRush

@67 [ dan is €32,- per maand een enorm bedrag.]

Klopt, maar voor het moment dat ze naar die € 32,- kijken, zetten ze de focus weer op het binnenkomende bedrag vóór vaste lasten. En dan lijkt het wonderwel ineens "mee te vallen".

1
70 TedjeR

@1 Niet iedereen heeft een zorgtoeslag en van degenen, die hem wel krijgen, krijgt persoon A met hetzelfde inkomen maar zonder 'zorgconsumptie' precies dezelfde toeslag als degene, die wel gebruik maakt van de zorg.

1
71 Vilseledd

@5 Die verzekeringen zijn zo'n 50 euro duurder dan wanneer je er zelf een afsluit. Als aanvullende verzekering zit er inderdaad het eigen risico in; betaal je wel 22 euro extra voor, maar je bent ook verplicht een uitgebreid aanvullend pakket af te nemen.

1
72 Vilseledd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Presley JennaEuro EscortsDoujins VfFamialy PornSexo Anime 3dSpider-manpornPriyanka Chopra Sex TapeMilf MoaningLesbian Stripper PornMens DicksJav Sub EspañolXxx HotsexySabrina Carpenter NudeHdxnxAsian LesbiansBachi Sex VideoNagma SexyBangaly Xxx VideoTamil House Wife PornBrotherincestOnlyfans ThotsFootjob SleepAo Vivo NuaAngelina Castro PornVerytabooDani XxBlack Womens MasturbateReal Nurses NudeJennifer AmtonLunalovexxxJessica Darlin XxxCfnm GameJackingoff In PublicPrettiest Porn StarsRule34.phealWife Talks DirtyKerslasexLaura Prepon NakePorn StrippedAsian Big Boobs NakedBreast Feeding Moms PornAunt Judy MatureCaptainjack InterviewsCindysoviesBig Black Cock Xxx VideoCameracaseira ComBig Size PornIshowspeed Flashing DickXnxn SexyXxx Sexy Porn Hd VideoRae Lil Black PornCelebleaksReal Twin PornSex CaptionsSexy Bf In HindiStrap On Lesbien PornDesi MomxxxBangla Porn Video ComFree Porn StreamingMmd BlowjobMotheelessSquirters GifsNara Ford NudePorn LesbianoBa Pass Hot SceneTub8 SexLovehomeporn.cimSex Pic DesiAlura HotEnglish Sex Video English Sex MoviePornographie Français GratuiteDesi Land PicRaveena SexEnglish Subtitles Porn MovieHot Armpit LickingOld Man And Woman PornPorn Breast SuckingExcogi SkylerHawaii PussyXnxx TurkSex In GirlsAngle White Pornstar1 On 1 Sex CamRealitykings.comHuge Latina TitsMarathi Xnx VideoCheating XnxxKaten Fisher PornBrandy Renee LeakDelhi Metro PornAishwarya Ka Sex VideoPunishtuheLesbian Suck Big BoobsFallout 4 Naked ModNevarky PornDrunkemstepfatherFree Leasbin PornSis X VideoAnushka Hot SexMallu Aunty RomanceKerala Porn StarFree Pron DownloadStep Sister BrazzersPlayboy Tv SwinhHitomi .laLewd.ninjqSexo Amador CaseiroPornbizLun FudiPour VedioCiel Tokyo XxxBro Vs Sis SexReddit WatchitfortheplotSoogsx PornKristen Bell NudesPetite Sex VideosXvideo AntiBrandon The Barber PornNude TopHentaireafMirage EscortsAlwxa ThomasBelow Her Mouth CastAfrican Sexy Video HdXxxxc Video HdHardcore HentaAlexandera Daddario NakedLeone BfElle Fanning PornMarie Temara HeightGina Valentina LesbianChicas Calientes PornCarter CruiseKrystal A FitBeautiful Girl NakedXxx Prom VideoSextamillPink PuasySxyprn.comMygaysiteSexo.pornoChicosmasturbandoseBeeg SexySex CccPornostar SexyJasminerosexo_Big DongSexiest Celebrity NudeSophie LeonKatiana Kay Tits