President Trump en zijn vrouw Melania

Trump noemt '9/11' erger dan de aanval op Pearl Harbor

President Trump heeft de jaarlijkse herdenking van de aanslagen op 11 september 2001 aangegrepen om terroristen te waarschuwen dat met Amerika niet valt te spotten en dat hij en zijn volk zich niet laten intimideren.

"Wie dat probeert is gedoemd om terecht te komen op de lijst van verslagen vijanden die ons hebben durven uitdagen", zei Trump bij een herdenking bij het ministerie van Defensie, het Pentagon.

Twin Towers

Daar vloog op 11 september een gekaapt vliegtuig het gebouwencomplex binnen, net als in de Twin Towers van het World Trade Center in New York. Een ander gekaapt vliegtuig stortte neer in een weiland in Pennsylvania. Bijna drieduizend mensen kwamen om het leven.

Trump noemde de aanslagen erger dan de Japanse aanval op Pearl Harbor in 1941, waardoor de VS direct betrokken raakte bij de Tweede Wereldoorlog. Het verschil is volgens Trump dat op 9/11 burgers het doelwit waren.

'Het is sinds Pearl Harbor de grootste aanslag op ons land'

Trump en zijn vrouw Melania hielden bij het Witte Huis een moment stilte op het tijdstip waarop het eerste vliegtuig zich zestien jaar geleden in het World Trade Center boorde. Trump en zijn vrouw bogen het hoofd en legden hun hand op hun hart.

New Yorker Trump heeft zich vaker uitgelaten over de aanslagen van 11 september. Hij prees de inzet van de politiemensen, brandweerlieden en andere hulpverleners als voorbeeld van de veerkracht van de stad.

Anderzijds was hij kritisch over de toenmalige president George W. Bush, die in zijn ogen had nagelaten om de Amerikanen te beschermen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl