Buitenland

Vluchteling verkracht jochie (10), hof zegt: ‘Niet zeker of verkrachter wist dat jochie niet wilde’

24-10-2016 17:10

Een 20-jarige vluchteling uit Irak die in december 2015 in een zwembad te Wenen een 10-jarige jochie op gewelddadige wijze verkrachtte moet volgens het Oostenrijkse hof een nieuw proces krijgen omdat ‘niet is bewezen of de dader wel zeker wist dat het slachtoffer niet verkracht wilde worden’. Dit melden diverse media.

Het slachtoffertje werd in december 2015 op gruwelijke en gewelddadige wijze in een kleedhokje van een Weens zwembad verkracht. De dader, Amir A., was in het zwembad als onderdeel van zijn integratieproces. Zo was er ook een 15-jarige tolk aanwezig om de verkrachter asielzoeker te helpen met ‘integreren’. Ongetwijfeld werd dit gezellige uitje gesubsidieerd.

Amir A. was eerder via de Balkan-route als verkrachter vluchteling apotheker kaakchirurg taxichauffeur naar Oostenrijk gekomen.

Seksueel noodgeval

Omdat hij, volgens zijn eigen zeggen, ‘al maanden geen seks’ had gehad en er dus, nogmaals volgens zijn eigen zeggen, sprake was van een ‘seksueel noodgeval’ besloot hij het jochie in een kleedhokje te trekken en te verkrachten. Het jochie raakte daarbij zwaar gewond en liep onder andere interne bloedingen op.

Na de verkrachting ging Amir A, waarschijnlijk opgelucht dat hij niet langer een ‘seksueel noodgeval’ had, gewoon verder met zwemmen. Zo heeft hij zich nog een lange tijd ‘vermaakt op de duikplank’ blijkt uit verklaringen.

Toen Amir A. uiteindelijk werd opgepakt bekende hij snel en gaf hij ook toe dat hij op de hoogte was van het feit dat het verkrachten van kleine jongetjes in elk land ter wereld verboden is.

Fopstrafje

Amir A. is al wel veroordeeld voor de verkrachting, waarvoor hij een fopstrafje van slechts zes(!) jaar cel kreeg (dus over een paar jaar kan hij weer naar het zwembad en is zijn slachtoffer nog geeneens meerderjarig), maar door ernstig justitieel falen in de zogenaamde ‘rechtstaat’ van het ‘beschaafde’ Oostenrijk moet volgens het hof nu ook nog worden bewezen dat het slachtoffer wel duidelijk genoeg heeft aangegeven geen seks te willen hebben. Volgens het hof is ‘niet komen vast te staan of het slachtoffertje wel nee heeft gezegd’.

We herhalen nogmaals dat het hier gaat om een jochie van 10(!) jaar oud. TIEN. JAAR. OUD.

Ondanks het feit dat het proces nu over moet, en Amir A. alsnog tot 15 jaar cel kan worden veroordeeld, blijft hij wel gewoon tot aan zijn nieuwe proces vastzitten.

De moeder van het slachtoffertje, een vrouw die destijds zelf uit Joegoslavië naar Oostenrijk is gevlucht, zegt dat dat haar zoontje extreem getraumatiseerd is en alleen met medicatie kan slapen.