Britse regering legt Lagerhuis aan banden (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  24 Reacties

  • 1
  • 478x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Klinkt als een verkapte staatsgreep...

1
1 silversurfer

** gebruiker verwijderd **

Als ze daardoor de Brexit kunnen versnellen dan vind ik het prima.

2 verwijderd9139144

tja je kunt ook 20000 bestaande afspraken met de EU 1 voor 1 via je parlement laten gaan ter aanpassing..Why not, ze maken in de UK toch al een zootje van de hele Brexit. Enjoy.

1
3 BlackNinja

De brexiteers misbruiken deze onderhandelingen om de absolute macht naar zich toe te trekken
Een kleine oerconservatieve groep pleegt momenteel een stille staatsgreep

3
4 Rinze

** gebruiker verwijderd **

@4 : Ik kan dat alleen maar toejuichen.

5 verwijderd9139144

@5
Tja dat moet jij weten.
Mijn voorspelling is dat de regering May de kerstdagen niet haalt

2
6 Rinze

** gebruiker verwijderd **

@6 : Jij voorspelt maar.

7 verwijderd9139144

Kan het artikel op de site van de Telegraaf niet lezen. Hier is echter nog een goede analyse gerelateerd aan wat er gaande is, stuk voor stuk uitgelegd door de Britse oppositie.

http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/keir-starmer-brexit-bill_uk_59b1435ce4b0b5e531041cdc

0
8 progressiefliberaal

@5 ,

U heeft niet zoveel met democratie?

0
9 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

@9 : Jawel. De meesten daar hebben toch gestemd voor een brexit?
Dan moet het doorgang vinden ook.
En niet om welke reden dan ook terugdraaien.
Want dát is géén democratie.
Dan had toen de rest ook maar tegen moeten stemmen.

10 verwijderd9139144

In de chaos verrijst de conservatief.

0
11 Wild Rover

** gebruiker verwijderd **

@10 : Rinze, niet voor Jan Lul minnen.

12 verwijderd9139144

Ik plus of min nooit Ton
Ik vind dat totale onzin

2
13 Rinze

** gebruiker verwijderd **

@13 : question
Ik plus wel, mezelf.

Nee joh....

14 verwijderd9139144

@10 ,

De meesten hebben daarvoor gestemd ja. Na een leugencampagne welteverstaan.

Bovendien, voor zover ik weet, heeft het volk niet gestemd voor het buitenspel zetten van het parlement. Want dat is wat hier gaat gebeuren: letterlijk ieder besluit wat maar enigszins te maken heeft met Brexit, gaat straks genomen kunnen worden door ministers. En het is zelfs zo extreem, dat ook de uitzonderingen die hierop gemaakt zijn, teniet gedaan kunnen worden dankzij één van de andere clausules in de Great Repeal Bill.

Verder is het overigens ook onzin om te stellen dat iets door zou moeten gaan omdat er éénmaal voor gestemd is. Democratie eindigt niet na één stemming, en zo zou het ook niet moeten zijn.

0
15 progressiefliberaal

@15 [ Verder is het overigens ook onzin om te stellen dat iets door zou moeten gaan omdat er éénmaal voor gestemd is. Democratie eindigt niet na één stemming, en zo zou het ook niet moeten zijn.]
Daar ben ik het volledig mee eens. Met het Brexit referendum is een richting uitgezet. Dat neemt niet weg dat iedere stap die daartoe noodzakelijk is nogsteeds aan het democratisch proces onderhevig dient te zijn. Die democratische controle uitschakelen lijkt inderdaad op een verkapte staatsgreep en zou vanuit het parlement met een motie van wantrouwen tegen de regering beantwoord dienen te worden.

1
16 TedjeR

@16 ,

Persoonlijk denk ik ook dat dit er helemaal niet door gaat komen. De opportunistische May heeft immers geen absolute meerderheid meer, nadat ze haar verdiende loon kreeg in de laatste verkiezingen.

Dus heeft ze de steun nodig van een partij die zelf vervolgens buitenspel zal komen te staan nadat ze hun goedkeuring hebben gegeven hieraan. En van haar volledige partij, waar ongetwijfeld ook wel enkele lieden zitten die er weinig voor voelen om nog éénmaal te mogen stemmen alvorens ze de volledige macht uit handen geven aan een handjevol partijgenoten en ministers. Het hele issue heeft haar eigen partij sowieso al behoorlijk verscheurd, met een handjevol hardliners en veel meer gematigde leden. Was natuurlijk ook de reden dat dat hele referendum überhaupt uitgeschreven werd door Cameron, in een poging voor eens en altijd van het gezeur in zijn eigen partij af te zijn.

Ik denk dat ze dit hoe dan ook wel op haar buik kan schrijven. Maar het feit dat ze het weer eens proberen, net zoals met die vervroegde verkiezingen nu te houden i.p.v. in 2019 als de gevolgen van Brexit voelbaar zouden worden, plus het referendum waarbij partijbelang feitelijk gewoon boven het landsbelang werd gesteld, toont wel eens te meer aan wat een smeerlappen die Tories eigenlijk zijn.

0
17 progressiefliberaal

@17

De uiteindelijke uitkomst zal waarschijnlijk bestaan uit twee opties:
1. Brexit gaat door, maar het VK behoudt de toegang tot de EU-markt via een Noors model waardoor ze alle invloed kwijtraken op het beleid van de EU en meer moeten gaan betalen dan nu.
2. Brexit gaat niet door en het VK blijft in de EU, met dien verstande dat de staus aparte die het VK voor zichzelf had afgedwongen in de jaren 70-80, niet meer van kracht is en het slechts een gelijkwaardig lid is van de EU en naar rato moeten gaan bijdragen aan de EU.

Welk scenario zich ook zal voltrekken, het VK verliest in beide.

0
18 silversurfer

@18
Je vergeet nog een derde optie welke er in zal bestaan dat het door de eigenwijsheid en grootheidswaanzin van de Britten het uitdraait op een harde Brexit (en gezien het feit dat de britten eigenlijk niet goed weten wat ze ingang gezet hebben gezien de voorbereidingen die ze tot nu hebben gedaan een zeer grote waarschijnlijkheid).
Zij gaan er nog steeds vanuit dat zij Europa niet nodig hebben en maken geen haast bij de brexitgesprekken terwijl de tijd begint te dringen
Hierdoor zullen ze zich op internationaal vlak bijna in zijn geheel buitenspel gaan zetten.
Zullen na een paar jaar spartelen toch weer aan de voordeur van de EU staan met het verzoek om weer binnen te mogen treden (maar dan is de grootste schade reeds gescheid)
En op de manier zoals London het speelt zal er straks misschien zelf geen verenigd koningrijk meer zijn en zal het uit een valen te beginnen bij schotland.

0
19 psje

Typisch Telegraaf weer. Kennen niet het verschil tussen Hendrik VIII en Karel I.

0
20 Kleikloet

@10 Doorgang moet wel via de democratische processen. Die kan je niet opzij zetten omdat het niet uitkomt.
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de mensen het goed vindt als degene voor wie ze stemmen liegt om de doelen te bereiken (gisteravond werd er in Tegenlicht aan gerefereerd). Bent u zo iemand? En is het toeval dat 1 op de helft van de Britten voor Brexit stemden? Die vinden het geen probleem om bijvoorbeeld aperte leugens van de Brexit campagne (zoals de bananen wet, of dat de EU het decolleté van serveersters aan banden zou leggen) te vergoelijken en weg te kijken.
Bij u mag de democratie deels wijken voor het doel. U verdient geen vrijheid als u zo op democratie spuugt.

0
21 Ketter

Het grappige is wel weer dat de reden voor dit voorstel is om een heleboel EU regels, snel in te kunnen passen in de eigen wetgeving. En dit terwijl men zegt juist uit de EU te willen vanwege die regels.
Volgens mij moeten de Britten eerst nog maar eens bedenken wat ze nou eigenlijk willen, iets wat natuurlijk voor het referendum had gemoeten. Met daarbij eens een goede uitleg wat nou wel en wat niet door de EU wordt bepaald. Iets wat ook in dit land er nog al eens aan schort. Krijg vaak het gevoel dat de grootste schreeuwers feitelijk totaal niet weten waarover ze eigenlijk schreeuwen.

0
22 streek

@22 Brexiters gingen het referendum in zonder plan. Ze zijn nu aan het improviseren. May zag vorig jaar haar kans schoon toen iedereen die voor Brexit was na de winst zich uit de voeten maakte. Ze wisselde van tegen naar voor. Ze wilde dit overlopen naar de winnaar (dat heet bij iedereen verraad, bij Brexiters democratische plicht - maar we zien in voorgaande commentaren dat ze niet veel met democratie hebben) dit jaar verzilveren en dat kostte zoveel stemmen dat ze nu met truukjes (zoals deze manoeuvre of vorige week met het verzoek aan FTSE100 bedrijven een brief ter ondersteuning van Brexit te tekenen) de Brexit voor elkaar wil krijgen.

0
23 Ketter

@19

Ja, daar heb ik ook over zitten denken of dat tot de mogelijkheden behoort, maar ik denk dat ze het niet zo ver zullen laten komen. Wellicht ijdele hoop van mij, maar ik hou hoop dat positieve, pragmatische krachten het winnen van de stijfkoppigheid waar ze om bekend staan.

0
24 silversurfer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@3 Iedereen roemt De Jonge. (De msm dan hè.) 🤔 😁 [Who controls the media? 🤐]...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Olivia
Offtopic

@2293 " Sommige mensen kunnen het verleden niet loslaten - het beïnvloedt hun leven - elke dag weer. Zo jammer.Heb je het nu over jezelf ? ...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

Reconquista
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Nou schijnt zo´n beetje elke bouw of renovatie uiteindelijk meer te kosten dan gepland maar van het oorspronkelijke budget van 475 miljoen naar...

10 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@1En er komt nog veel meer bij,voordat het klaar is....

21 minuten geleden geplaatst door Weetal

Weetal
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@3Oftewel:Nederland is één van de rijkerelanden van de derde wereld....

30 minuten geleden geplaatst door Weetal

eh
Wiebelende ster onthult zwaarste stellaire zwarte gat in onze Melkweg (dat ook nog eens heel dichtbij blijkt te zijn)

Livescience:https://www.livescience.com/space/black-holes/largest-known-baby-black-hole-discovered-extremely-close-to-earth...

30 minuten geleden geplaatst door eh

Weetal
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Nederlands is toch één van de rijkste landen.Kun je nagaan hoe beroerd andere landener aan toe zijn,zoals Noorwegen, Zwitserland of Mona...

32 minuten geleden geplaatst door Weetal

wildersfan
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Ik hoor net dat de verbouwing van het Kremlin eh... Binnenhof 2 miljard gaat kosten en dat het over 5 jaar klaar is. ...

37 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Waar is dat? Afrika? Rusland?...

40 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Kabinet haalt streep door verlenging subsidie voor tweedehands stekkerauto's

@6 Vroeger waren we het beste land van de wereld. Dat zijn we allang niet meer....

42 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Honeymoon NightViolet MysersPornhub LinkSucking On My BallsGf BlowjobBangali XnxKarely Ruiz LeakedFuckkingMaa Beti SexGand HoleSharon Lee PornstarBella DavinaBabepediaSexy Porn In HindiAunty Big Boob PressPlay Pornography VideosSappfic EroticaBother And Sister XnxxHardcoreorgasmPee Drink PornFutashemaleXvidowParty Sex Video HdAnal XLatest Milf PornLesbian Group XxxHot Kitchen PornPono Movie草榴 社區Female ExsortsClassic Porn MoviewRule 34 HomepageMulheres Peladas Em AnimePorni ItaliaDesi FockMedam SexJenna Lee PornDimple Kapadia Hot SceneBridget The Midget PornBrina ScarlettSucking Ladyboy CocksSarah Hyland NudesToocki KashKissdickBleach Porn OrihimeMom And Boy XxxFull Night SexDidi Sex VideoSexveiosMurr Suit Porn4k PornfreeCartoon PornosJav.curuMexican MilfBrilliantvictoriaBest Sex ComDsvr-1299BokepchinaAssfacesittingXxx Video Hindi VideoAlia Bhatt PussyNew Indian Bhabhi SexBengali Indian Sex VideoIndian Heroine Hot SexMaya Indian PornMilana Blank BangbusMessage Porn AsiaVoyure WebMary Jane WildeTorture BdsmWorld Star HoneysXyzcomocsVoyoure House TvJenna Fischer HotOwl HousepornNude Beautiful WomenAriel Demure PornCory Case PornSensulHindisex MovePeta Jensen NudeHot Wife ThumblrPriya Bhavani HotDesi Bengali Xxx VideoPussy PussyNude On BedFurry Porn SiteRarpg TorrentsJuliette AndersonThumbzilla Sex VideosIndian Actress Sex SceneExploited Teens .comصور بنات عارياتBj 버스에서How To Make A Homemade PussySydney Sweeney ToplesCosplay PhubNude KatieSpanked TwinksMilana Vanytrub NakedAmerican Porn VideoNude Indian Bhabhi SexXxx Hot RomansPutaria Gay TwitterXxxhdpornWww Sexy Video Hd ComThroatliftBig Boobs AlwrtMaryjane AuyrnWife GangbaFlakas XxxPorn Hd DawonlodNyaa SukebeHot New Porn StarsRebecca Romijn NakedBlack And Blue 4sBiharixxxxComics Porno3dIndian Actress Mms Leaked한국야동Ava Addams BjHousewife BfNew Telugu Sex VediosIndian Anal Sex HdPuzzy Licking VideosGak Trizzy PornGood LesbianpornVoueur HouseTeens Selfie NakedCatoom XxxPageant NudRekha Ka BfPorn With ClownsFamous Porn ActressRachel Starr Hd VideosFrexcafeDirtyrulletGay Porn AsiaGhost Call Of Duty PornPornos PokémonMakima XxxSharon Lee Porn VideosLesbain 69Mature Wife Sharing PornPure Taboo Hd PornDefloration MoviesJapanese SexmomCam Sexe FranceVer Filmes PornorAnalvids 4k