In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Politie staat op verkeerde feest na meldingen van geluidsoverlast

De politie in Nijmegen heeft excuses aangeboden omdat agenten vannacht na meldingen van geluidsoverlast naar het verkeerde evenement toe zijn gegaan. Sommige inwoners van Nijmegen hebben een groot deel van de nacht last gehad van harde muziek.

Bij de politie kwamen veel klachten binnen. Agenten dachten dat de omwonenden last hadden van een feest bij Waalhalla, naast de Waal. Daar zijn ze toen gaan kijken, maar het geluid bleek niet te hard te staan. Bovendien was er voor dat feest een vergunning afgegeven.

Illegaal

Omdat er maar meldingen bleven binnenkomen van geluidsoverlast, is de politie weer gaan kijken. Agenten kwamen erachter dat aan de andere kant van de Waal, onder de brug De Oversteek, een illegaal feest werd gegeven. Er waren zo'n 150 mensen, meldt Omroep Gelderland.

"Aangezien de feestgangers niet mee wilden werken aan het beëindigen van de party, hebben we de stekker uit het aggregaat gehaald", schrijft de politie.

Boete

De feestvierders hebben geen boete gekregen. "Onze bezetting in de nacht is beperkt. Ons optreden was er daarom primair op gericht om de geluidoverlast te stoppen en de illegale party zo spoedig mogelijk te beëindigen."

De politie laat weten het "bijzonder vervelend" te vinden voor de mensen die last hebben gehad van de muziek.

Advertentie via Ster.nl