achtergrond

Geenstijl

Hoogleraar Piet Emmer over slavernij, racismegestapo en hypocriete Turkenpartij

Was een Nederlander door het drinken van koffie betrokken bij slavernij? Of: is een Nederlander door het rijden over de Autobahn betrokken bij het nazisme?

Wat is dat toch, dat de complete Nederlandse geschiedenis door citroensapdrinkers als Sylvana Simons of bovenstaand figuur continu en dwangmatig overgoten moet worden met bruine verf? In plaats van het verleden te erkennen en erover te praten en doceren, moet alles wat ook maar iets met een zee of een boot te maken heeft gehad kapot en dood. Zeehelden zijn nazi's voordat de echte nazi's er waren en alle herinneringen, standbeelden, boten en cultuurmomenten zijn anti-zwart. De naam van Witte de With is te wit, de Gouden Koets is een apert racistisch object en een VOC-evenement is de Nederlandse versie van een NSDAP-dag. Wie zijn of haar bewustzijn van de vaderlandse geschiedenis niet in de cultuurhistorische versnipperaar wil pleuren is een gore racist. Dus wat een heerlijk verfrissend interview met hoogleraar Piet Emmer in De Telecongo. Dat de rol van Nederland in de slavernij enorm wordt overdreven. Dat je het verleden niet kan zuiveren door standbeelden van JP Coen en Witte de With weg te halen. Dat racismeroepers niet snappen dat racisme geen voortvloeisel is van een koloniaal verleden, omdat er in Noorwegen ook racisme is. Dat de slavenhandelaars van TURK DENK hun hypocriete smoel moeten houden. Wie na het lezen nog steeds de neiging heeft om mensen, namen, gebouwen, standbeelden en historische figuren aan te geven bij de racismegestapo, kan hieronder een interview bekijken. Team Piet Emmer!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Geert Wilders in de Wall Street Journal

legt nog 1 x uit waarom het vijf voor twaalf in West-Europa is

@Pritt Stift | 16-12-23 | 11:55 | 491 reacties

Er staat weer eens iets racistisch in Trouw

Moeten we nou wachten tot blanke mensen een minderheid in eigen land zijn voordat we dit soort citaten racisme kunnen noemen?

@Van Rossem | 10-09-23 | 13:10 | 542 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.