Madeleine McCann op een foto die gemaakt werd op de dag dat ze verdween.
Volledig scherm
Madeleine McCann op een foto die gemaakt werd op de dag dat ze verdween. © afp

Netflix komt met documentaire over de verdwijning van Maddie McCann

De verdwijning van het toen driejarige Madeleine McCann in het Portugese Praia de Luz, tien jaar geleden, wordt het onderwerp van een nieuwe documentaire van Netflix. In de achtdelige reeks komen zowel onderzoekers als bekenden van het verdwenen meisje aan bod.

  1. Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson
    PREMIUM
    portret

    Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson

    De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post. De politie bevestigt dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking’. Een portret van een extreem activist.
  2. Van ‘nederig en arm’ tot de machtigste man van Iran: Ali Khamenei bepaalt of zijn land een oorlog start
    PREMIUM
    profiel

    Van ‘nederig en arm’ tot de machtigste man van Iran: Ali Khamenei bepaalt of zijn land een oorlog start

    De spanningen lopen hoog op tussen Iran en Israël, zeker nu Iran zich mengt in de oorlog in Gaza. Er is één man die bepaalt of er ook tussen die twee landen oorlog uitbreekt: de Opperste Leider Ali Khamenei. Hij trekt aan alle touwtjes in de Islamitische Republiek. Een profiel van een geestelijke die opgroeide in armoede, zes keer werd opgepakt en een aanslag overleefde. Maar inmiddels vele miljarden onder zijn hoede heeft.