Binnenland
  • 32
Directeur Chris Oomen van de Schiedamse zorgverzekeraar DSW hekelt de verhoging van het eigen risico naar 400 euro. Hij noemt dat gebrek aan solidariteit met de mensen die echt ziek zijn en zorg nodig hebben. Vanuit politiek Den Haag lekten vandaag de plannen uit over de verhoging van de z ...

ongeveer 1 jaar geleden door Scorpio

REAGEER MET EEN EMOJI
17

Ik ook niet.

1 Febee    
ongeveer 1 jaar geleden door Febee
0
Meld

Die man snapt het.
Ziek zijn is een straf tegenwoordig.

2 Vwpeter    
ongeveer 1 jaar geleden door Vwpeter
0
Meld

Dus hij snapt wel dat hij de premie kan/mag verhogen want anders kost het hem geld. Maar als het de overheid geld kost, mag er niks verhoogd worden? Meten met 2 maten en preken voor eigen parochie

3 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
42
Meld

"Hij noemt dat gebrek aan ......."
Staat natuurlijk iets correcter maar is te zachtjes uitgedrukt. De term "men heeft doodsimpel schijt aan !!" was beter op z'n plaats geweest. Maar ja, dat klinkt weer zo ordi .... ennuh gaat toch booming met de BVNL economie ? Nou, daar moeten dan natuurlijk ook weer "beloningen" tegenover staan voor hen die deze beloningen eigenlijk helemaal niet eens #nodig hebben laat staan van dat ze het met hun (wan) beleid verdienen.

4 Tante Annie    
ongeveer 1 jaar geleden door Tante Annie
0
Meld

Ik snap het wel alle vluchtelingen c.q gelukszoekers zijn gratis verzekerd en de rest van de Nederlanders mogen dat ophoesten.

5 welofniet    
ongeveer 1 jaar geleden door welofniet
9
Meld

De VVD en solidariteit, dat is een zo goed als onmogelijke combinatie!

Het is toch ook wel weer heel opvallend, dat het de VVD wederom lukt om (net als zoals het gelukt is met de PvdA) de andere formerende partijen áf te brengen van hun eigen sociale programmapunten. Want zowel het CDA als de CU waren faliekant tégen de stijging van het eigen risico.
Toch wel "knap" van Rutte... dat hij deze partijen in no time helemaal aan zijn kant krijgt en dwárs tegen hun eigen verkiezingsprogrammapunten in kan laten gaan!

6 Scorpio    
ongeveer 1 jaar geleden door Scorpio
2
Meld

"Hij noemt dat gebrek aan solidariteit met de mensen die echt ziek zijn en zorg nodig hebben."

Terecht opgemerkt en een zeer valide argument... maar Neoliberalisme heeft dan ook totaal niets met welke vorm van solidariteit dan ook.

7 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
0
Meld

@7 We kunnen het eigen risico wel afschaffen maar dan moeten we met zijn allen zo'n 200 euro per persoon per jaar extra aan verzekeringspremie betalen

8 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
30
Meld

@8 Bedankt voor de minnen maar dat zijn wel de feiten. Ongeveer de helft van alle verzekerden gebruikt zijn gehele eigen risico. Als we het eigen risico weghalen, zal het geld op een andere manier betaald moeten worden. Dat zal er op neer komen dat de iedereen ongeveer de helft van het eigen risico per jaar moet betalen.

9 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
23
Meld

@9

Er zijn ook mensen die niet naar ziekenhuis e.d hoeven omdat men geen klachten heeft. Als men het eigen risico verlagen gaat zal de premie omhoog gaan. Als men nou eens grondig en goed de verspilling en al de managerlagen zou aanpakken bleef er wie weet een heleboel geld over.

10 Voorzittershamer    
ongeveer 1 jaar geleden door Voorzittershamer
3
Meld

@10 Elke keer weer dat verhaal over managementlagen, directeuren etc.... Ja, daar zal vast wel iets te besparen zijn maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. Dat maakt geen verschil er zorgt niet voor de hoge zorgkosten die we nu hebben.

Het zijn de medicijnen en behandelingen die keer op keer duurder worden. Als voorbeeld: in 2011 gaven we 375 miljoen uit aan medicijnen tegen kanker. In 2016 gaven we 975 miljoen uit aan medicijnen tegen kanker.

11 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
28
Meld

@6 Niks knaps aan... Rutte/VVD zal gewoon een andere punt van CU en CDA steunen, in ruil voor het laten vallen. (noemt men handjeklap in de politiek)

12 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
2
Meld

@12

Handjeklap is een andere uitdrukking voor je stemmers verneuken...belazeren mag ook.

13 Voorzittershamer    
ongeveer 1 jaar geleden door Voorzittershamer
1
Meld

@11
Lees het zorgplan van de SP eens door Deze is doorberekend door het CPB met als uitkomst dat 70% van de bevolking er beter van wordt. Maar de rechtse partijen willen het niet aan en zij hebben de macht.

14 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
2
Meld

@13 Klopt, maar ik wilde gewoon ook een keer politiek correct zijn questionquestion

15 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
0
Meld

@15

Dat is netjes van u, ik wilde het ook zijn maar wat ik ook probeerde het lukte niet. Verder denk ik dat men expres gelekt heeft om te kijken hoe de algemene opinie reageert, straks zullen ze naar buiten komen dat het eigen risico gelijk blijft en dat we dat aan hen te danken hebben.

16 Voorzittershamer    
ongeveer 1 jaar geleden door Voorzittershamer
0
Meld

@14 De SP denkt met een zorgfonds de prijzen van medicijnen naar beneden te kunnen krijgen. Dat is ijdele hoop en derhalve mag dat ook niet als bezuiniging mee worden genomen. Duitsland (een veel groter land met meer medicijngebruik en dus veel meer macht) heeft een soort zorgfonds en zij krijgen de prijzen van medicijnen niet naar beneden. Dus dan gaat het ons als klein kikkerlandje ook niet lukken. Daarnaast wordt de afschaffing van het eigen risico niet eens in de berekening mee genomen. Wederom valse hoop en halve waarheden

17 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
25
Meld

@17 valse hoop en halve waarheden daar blinkt vvd in uit die verzonnen dat de marktwerking kosten zou verlagen het nieuwe systeem van vvder hoogervorst uit gevoerd door vvdster schippers
brengt hoge kosten vele failliet slechte zorg schandalen en wantoestanden.
leugens komen niet van de sp maar nog altijd van de vvd hun leider draagt niet om niet de naam pinokio of wel aardsleugenaar.

18 Gratiebarmhart    
ongeveer 1 jaar geleden door Gratiebarmhart
2
Meld

@17
Het plan is door berekend door het CPB. Weet U het beter dan wil ik Uw doorberekeningen wel eens zien.

19 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
3
Meld

@19 Het CPB is al lang geen onafhankelijke instelling meer. Als het de Regering beter uitkomt dat de werkloosheid lager is geworden, dan laat het CPB er een rekenmodel op los waaruit dat blijkt. Ik geef geen cent voor de uitkomsten van dit planbureau. Allemaal verkleefd met de politiek.

20 Nicks R. Van    
ongeveer 1 jaar geleden door Nicks R. Van
2
Meld

@19 Het CPB bekijkt niet of de het bedrag dat de SP doorgeeft aan bezuiniging op medicijn inkoop klopt. Dat heeft de SP zelf bepaald en dat kan gewoon niet kloppen aangezien een groot en machtig land als Duitsland dat niet eens voor elkaar krijgt.

En wat betreft het eigen risico, er staat op de site van het zorgfonds een bouwstenen rapport. Daarin staan de kosten en bezuinigingen in besproken maar er wordt geen woord gerept over de kosten voor het afschaffen van het eigen risico

21 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
20
Meld

Deze zelfde meneer speelde vorig jaar ook eventjes de vermoorde onschuld, was snel weer voorbij..

22 shym    
ongeveer 1 jaar geleden door shym
8
Meld

@20
Allemaal aannames Als het U niet uitkomt dan kloppen die berekeningen niet zonder enige onderbouwing.
Als U gelijk hebt en het CPB een rekenmodel levert ten voordele van de regering zal het CPB absoluut niet een doorberekeningen van het zorgplan komen ten voordele van de oppositie hier de SP. Waar het zorgplan zorgt dat 70% van de bevolking er beter van wordt.

23 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
1
Meld

@22
Deze mijnheer wilde geen hoog salaris te ontvangen en dat werd door zijn mede managers van de andere verzekerings maatschappijen zeer kwalijk genomen

24 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
1
Meld

@24 Erg opvallend dat je @21 overslaat om op te reageren..... Tja die feiten zijn ook lastig tegen te spreken dus lastige zaken sla je liever over. Erg jammer!

25 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
11
Meld

@25
U gelooft toch niet dat de CPB dat niet heeft meegenomen in hun berekeningen. Zo dom is het CPB toch niet.
Daarom reageer ik daar niet op

26 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
0
Meld

@26 Het CPB heeft in de berekeningen mee genomen dat dit plan een bezuiniging van 750 miljoen op medicijnen zou gaan behalen. Ik weet niet hoe de SP dat wil doen, want dat lukt Duitsland ook niet.

En het eigen risico sla je ook maar over omdat je daar niks tegen in kan brengen? Want je kan moeilijk ontkennen dat de SP dat ineens buiten hun publicatie van de bouwstenen houdt en dus een niet reeel beeld van het plan geeft.

27 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
10
Meld

@27
In Franrijk zijn de medicijnprijzen ongeveer 1/3 van de prijzen hier. Omdat in het zorgplan maar 1 afnemer is kunnen zij lagere prijzen afdwingen.
In het SP verkiezing programma staat dat zij het eigen risico willen afschaffen. Het CBP weet dat ook en heeft dat mee genomen in hun berekeningen.

28 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
1
Meld

Oomen slaat hier de plank finaal mis. Het eigen risico binnen de zorg is eerlijk , vooral ook sociaal. Het is niet sociaal om de premie te laten stijgen, minima zorgafnemers betalen dan veel te veel voor veel gebruikers. Dat is ronduit A-sociaal, tast vooral de solidariteit aan.

29 Recovery Mode    
ongeveer 1 jaar geleden door Recovery Mode
17
Meld

@28 Je lult er weer eens om heen. Ib Duitsland is er ook maar 1 aanbieder, daar is een soort ziekenfonds. Dus nogmaals, waarom zou het ons wel lukken en Duitsland niet?

En wat betreft het eigen risico, daar communiceert de SP dus niet eerlijk over in de stukken van het zorgfonds. Ze laten bij de bouwstenen allemaal kosten en bezuinigingen van het plan zien (met cijfers) maar de grote klapper van het eigen risico ontbreekt..... Heel eerlijk en netjes :S

30 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
14
Meld

@30
Vertel mij eens waarom de geneesmiddelen in Frankrijk goedkoper zijn dan in Duitsland Waarom kan dat hier niet
Als ik U goed begrijp is het vlgs U niet waar wat de CPB stelt dat het zorgplan van de SP voor 70% van de bevolking er beter van wordt.
Ik geloof de CPB eerder dan U.

31 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
1
Meld

Eerst zien wat het kabinet gaat doen, ik vermoed dat mensen met een hoger inkomen het meeste moeten gaan betalen.

32 Drumpf    
ongeveer 1 jaar geleden door Drumpf
10
Meld

@31 Hahah je blijft er maar om heen lullen en geeft geen antwoord.

Maar ja het is de afgelopen weken ook wel gebleken dat SPers niet gewent zijn aan commentaar. Het moeten ja knikkers zijn en vooral niet de leiding tegenspreken.

33 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
13
Meld

Het blijft me verbazen hoe de mensen dus blijven stemmen op partijen die er kennelijk een genoegen in scheppen steeds meer af te breken. Natuurlijk het werd slim verpakt hoor. Nu kunt u de verzekeraar nemen die u alleen laat betalen voor dat wat u nodig heeft. Ondertussen loopt uw beurs leeg en gaat de zorg er niet op vooruit.

34 Al    
ongeveer 1 jaar geleden door Al
0
Meld

@33
Wat een ordinaire taalgebruik.
Ik vraag mij af waar ik antwoord op moet geven en waar ik omheen draai.

35 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
0
Meld

Af en toe moet ik even terug denken naar de jaren 80 en 90 .
Naar de oude, doch aflopende oud hollandse vrijheid die tegen het jaar 2000 uiteindelijk was verdwenen.
Pas dan kan ik deze waanzin filteren en weiger het om deze waanzin tot normaal te gaan zien.

36 techcenter    
ongeveer 1 jaar geleden door techcenter
0
Meld

@32 Geloof je dat echt, met de VVD en het CDA in de regering?
Nooit van zijn leven, dan moeten ze verantwoording gaan afleggen aan hun "vriendjes".

37 dummydum    
ongeveer 1 jaar geleden door dummydum
0
Meld

@35 Maak je niet druk, rare rakker blijft maar de cijfers van het CPB negeren en zijn eigen interpretatie neerkwakken!
Enige onderbouwing geeft hij zelf niet.

38 dummydum    
ongeveer 1 jaar geleden door dummydum
1
Meld

@36 Je geeft geen antwoord waarom wij als klein land ineens goedkopere medicijnen zouden kunnen krijgen terwijl het een groot en machtig land als Duitsland met een ziekenfonds niet eens lukt.

En je geeft niet toe dat de SP gewoon niet eerlijk is over de kosten. Het afschaffen van het eigen risico (3 miljard uit mijn hoofd) komt nergens in de berekening te voorschijn. Dat is toch raar en niet netjes?

39 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
6
Meld

@38 Ik negeer helemaal niks. Ik zet alleen kritische vraagtekens bij de gegevens die de SP bij het CPB heeft aangeleverd voor doorrekening.

40 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
3
Meld

Nou heb ik ooit wel eens die doorrekening van het CPB gezien maar ik kan hem nergens meer vinden. Heeft 1 van jullie een linkje?

41 Rare Rakker    
ongeveer 1 jaar geleden door Rare Rakker
1
Meld

Dat de premies en de eigen bijdrage omhoog aan, daar kan ik als het echt nodig is mee leven. En dat is altijd met een penneveeg geregeld. Maar waarom is het zo verdomde moeilijk om de topsalarissen en bonussen in de zorg aan te pakken? Waarom is het zo verdomde moeilijk om de prijzen van medicijnen aan te pakken? Als de massa moet betalen is het zo geregeld, als de elite/top moet betalen komt er een woordenstroom van problemen, zodat er uiteindelijk niets gebeurt. Ik kies voor één door de overheid georganiseerde verzekering. De bezem er door!

42 Tutor    
ongeveer 1 jaar geleden door Tutor
0
Meld

Eigen risico is in zijn huidige vorm uiterst discriminerend en onsolidair naar de chronische zieken.

Ieder mens loopt het risico serieus ziek te worden, mijn mening, iedereen loopt dat risico en dit risico dient door iedereen gedragen te worden dmv premie zorgverzekering.

Het eigen risico is alleen rendabel voor dat waar het voor bedoeld is, wanneer met gaat klussen in huis/vrije tijdsbesteding/wintersport...etc etc, allemaal vrijwillig en dus persoonlijk risicodragend en daarvoor het eigen risico en hierdoor mensen bewust maken voor de kosten van de zorg.

Laat je het systeem zo als het is, compenseer dan de chronische zieken op z'n minst...

44 ActiveRush    
ongeveer 1 jaar geleden door ActiveRush
1
Meld

Deze man zal wel snel zijn mond gesnoerd worden.

45 TonAlias    
ongeveer 1 jaar geleden door TonAlias
1
Meld

@3 en @9 Wanneer we de ZVW-premiegrens afschaffen en ook inkomens boven de € 53,701 over hun gehele inkomen ZVW-premie moeten betalen, kan het Eigen Risico geheel worden afgeschaft.

Maar de VVD wil die bovenlaag fêteren en legt de rekening bij de ouderen en zieken. Want die betalen ieder jaar noodgedwongen het volledige Eigen Risico en Eigen Bijdragen boven op hun premie.

46 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
3
Meld

Tuurlijk joh!
Makkelijk hé , het geld van een ander uitgeven!

47 Realisme graag!    
ongeveer 1 jaar geleden door Realisme graag!
4
Meld

@47 Voor de invoering van dit private zorgstelsel was de zvw-premie ook inkomensafhankelijk. Een hoog inkomen wordt gegund door de samenleving. Uiteindelijk is al het geld van ons allen en moeten we daar ook de nodige maatschappelijke voorzieningen zoals zorg van bekostigen. Dan is die inkomensafhankelijke zorgpremie gewoon rechtvaardig.

De VVD leugen dat dat geld van een ander is, gaat niet meer op. Belasting wordt ook over het gehele inkomen geheven dus moet dat met geld voor publieke voorzieningen ook.

Maar u kunt het natuurlijk ook niet uitleggen dat ouderen een asociaal Eigen Risico moeten betalen om de VVD achterban te feteren....

48 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslimhaat wordt echt een probleem
Er was nauwelijks media-aandacht voor, maar t...

1 dag geleden door website002internet

Paul Manafort adviseerde president Trump over...
Paul Manafort, de voormalige campagneleider v...

22 uur geleden door Denisova

Hoever durft Trump te gaan voor grensmuur?
Donald Trumps belangrijkste belofte – een muu...

1 dag geleden door Moskowfiets

Tsjechische politici willen islam volledig ve...
Nu discussiëren politici in het Tsjechische p...

22 uur geleden door Inter

Trump krijgt gelijk over China van Democraat...
Schumer heeft precies dezelfde zorgen over Ch...

5 uur geleden door Vageali6888


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wendel
21 jaar cel voor man die vriendin urenlang fo...
@3: Hoezo? Die man heeft een grote hersenbesc...

minder dan een minuut geleden door Wendel

welofniet
Premier Lloyd George in 1923: ‘Van alle kwa...
@2Dit zet je toch wel aan het denken.ht...

1 minuut geleden door welofniet

Jan met de korte achterlul
Meotti: We zijn weer terug in de jaren ’30 ...
@8Een bijzondere daad van wegkijkerij pleeg...

1 minuut geleden door Jan met de korte achterlul

solidsteel
COC wil meer aandacht voor acceptatie lhbt-sc...
@70 En dat mag hij vinden....

1 minuut geleden door solidsteel

GreyB
Paul Manafort adviseerde president Trump over...
@232Blijkbaar heeft Mueller bewijs aan de r...

2 minuten geleden door GreyB

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig