door Scorpio in Binnenland  ·  48 Reacties

  • 32
  • 1092x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik ook niet.

0
1 Febee

** gebruiker verwijderd **

Die man snapt het.
Ziek zijn is een straf tegenwoordig.

2 verwijderd111

Dus hij snapt wel dat hij de premie kan/mag verhogen want anders kost het hem geld. Maar als het de overheid geld kost, mag er niks verhoogd worden? Meten met 2 maten en preken voor eigen parochie

42
3 Rare Rakker

"Hij noemt dat gebrek aan ......."
Staat natuurlijk iets correcter maar is te zachtjes uitgedrukt. De term "men heeft doodsimpel schijt aan !!" was beter op z'n plaats geweest. Maar ja, dat klinkt weer zo ordi .... ennuh gaat toch booming met de BVNL economie ? Nou, daar moeten dan natuurlijk ook weer "beloningen" tegenover staan voor hen die deze beloningen eigenlijk helemaal niet eens #nodig hebben laat staan van dat ze het met hun (wan) beleid verdienen.

0
4 Tante Annie

Ik snap het wel alle vluchtelingen c.q gelukszoekers zijn gratis verzekerd en de rest van de Nederlanders mogen dat ophoesten.

9
5 welofniet

De VVD en solidariteit, dat is een zo goed als onmogelijke combinatie!

Het is toch ook wel weer heel opvallend, dat het de VVD wederom lukt om (net als zoals het gelukt is met de PvdA) de andere formerende partijen áf te brengen van hun eigen sociale programmapunten. Want zowel het CDA als de CU waren faliekant tégen de stijging van het eigen risico.
Toch wel "knap" van Rutte... dat hij deze partijen in no time helemaal aan zijn kant krijgt en dwárs tegen hun eigen verkiezingsprogrammapunten in kan laten gaan!

2
6 Scorpio

"Hij noemt dat gebrek aan solidariteit met de mensen die echt ziek zijn en zorg nodig hebben."

Terecht opgemerkt en een zeer valide argument... maar Neoliberalisme heeft dan ook totaal niets met welke vorm van solidariteit dan ook.

0
7 TedjeR

@7 We kunnen het eigen risico wel afschaffen maar dan moeten we met zijn allen zo'n 200 euro per persoon per jaar extra aan verzekeringspremie betalen

30
8 Rare Rakker

@8 Bedankt voor de minnen maar dat zijn wel de feiten. Ongeveer de helft van alle verzekerden gebruikt zijn gehele eigen risico. Als we het eigen risico weghalen, zal het geld op een andere manier betaald moeten worden. Dat zal er op neer komen dat de iedereen ongeveer de helft van het eigen risico per jaar moet betalen.

23
9 Rare Rakker

@9

Er zijn ook mensen die niet naar ziekenhuis e.d hoeven omdat men geen klachten heeft. Als men het eigen risico verlagen gaat zal de premie omhoog gaan. Als men nou eens grondig en goed de verspilling en al de managerlagen zou aanpakken bleef er wie weet een heleboel geld over.

3
10 Voorzittershamer

@10 Elke keer weer dat verhaal over managementlagen, directeuren etc.... Ja, daar zal vast wel iets te besparen zijn maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. Dat maakt geen verschil er zorgt niet voor de hoge zorgkosten die we nu hebben.

Het zijn de medicijnen en behandelingen die keer op keer duurder worden. Als voorbeeld: in 2011 gaven we 375 miljoen uit aan medicijnen tegen kanker. In 2016 gaven we 975 miljoen uit aan medicijnen tegen kanker.

28
11 Rare Rakker

* Verwijderd door de redactie *

12 Undertaker

@12

Handjeklap is een andere uitdrukking voor je stemmers verneuken...belazeren mag ook.

1
13 Voorzittershamer

@11
Lees het zorgplan van de SP eens door Deze is doorberekend door het CPB met als uitkomst dat 70% van de bevolking er beter van wordt. Maar de rechtse partijen willen het niet aan en zij hebben de macht.

2
14 yanyans

* Verwijderd door de redactie *

15 Undertaker

@15

Dat is netjes van u, ik wilde het ook zijn maar wat ik ook probeerde het lukte niet. Verder denk ik dat men expres gelekt heeft om te kijken hoe de algemene opinie reageert, straks zullen ze naar buiten komen dat het eigen risico gelijk blijft en dat we dat aan hen te danken hebben.

0
16 Voorzittershamer

@14 De SP denkt met een zorgfonds de prijzen van medicijnen naar beneden te kunnen krijgen. Dat is ijdele hoop en derhalve mag dat ook niet als bezuiniging mee worden genomen. Duitsland (een veel groter land met meer medicijngebruik en dus veel meer macht) heeft een soort zorgfonds en zij krijgen de prijzen van medicijnen niet naar beneden. Dus dan gaat het ons als klein kikkerlandje ook niet lukken. Daarnaast wordt de afschaffing van het eigen risico niet eens in de berekening mee genomen. Wederom valse hoop en halve waarheden

25
17 Rare Rakker

@17 valse hoop en halve waarheden daar blinkt vvd in uit die verzonnen dat de marktwerking kosten zou verlagen het nieuwe systeem van vvder hoogervorst uit gevoerd door vvdster schippers
brengt hoge kosten vele failliet slechte zorg schandalen en wantoestanden.
leugens komen niet van de sp maar nog altijd van de vvd hun leider draagt niet om niet de naam pinokio of wel aardsleugenaar.

2
18 Gratiebarmhart

@17
Het plan is door berekend door het CPB. Weet U het beter dan wil ik Uw doorberekeningen wel eens zien.

3
19 yanyans

@19 Het CPB is al lang geen onafhankelijke instelling meer. Als het de Regering beter uitkomt dat de werkloosheid lager is geworden, dan laat het CPB er een rekenmodel op los waaruit dat blijkt. Ik geef geen cent voor de uitkomsten van dit planbureau. Allemaal verkleefd met de politiek.

2
20 Nicks R. Van

@19 Het CPB bekijkt niet of de het bedrag dat de SP doorgeeft aan bezuiniging op medicijn inkoop klopt. Dat heeft de SP zelf bepaald en dat kan gewoon niet kloppen aangezien een groot en machtig land als Duitsland dat niet eens voor elkaar krijgt.

En wat betreft het eigen risico, er staat op de site van het zorgfonds een bouwstenen rapport. Daarin staan de kosten en bezuinigingen in besproken maar er wordt geen woord gerept over de kosten voor het afschaffen van het eigen risico

20
21 Rare Rakker

Deze zelfde meneer speelde vorig jaar ook eventjes de vermoorde onschuld, was snel weer voorbij..

8
22 shym

@20
Allemaal aannames Als het U niet uitkomt dan kloppen die berekeningen niet zonder enige onderbouwing.
Als U gelijk hebt en het CPB een rekenmodel levert ten voordele van de regering zal het CPB absoluut niet een doorberekeningen van het zorgplan komen ten voordele van de oppositie hier de SP. Waar het zorgplan zorgt dat 70% van de bevolking er beter van wordt.

1
23 yanyans

@22
Deze mijnheer wilde geen hoog salaris te ontvangen en dat werd door zijn mede managers van de andere verzekerings maatschappijen zeer kwalijk genomen

1
24 yanyans

@24 Erg opvallend dat je @21 overslaat om op te reageren..... Tja die feiten zijn ook lastig tegen te spreken dus lastige zaken sla je liever over. Erg jammer!

11
25 Rare Rakker

@25
U gelooft toch niet dat de CPB dat niet heeft meegenomen in hun berekeningen. Zo dom is het CPB toch niet.
Daarom reageer ik daar niet op

0
26 yanyans

@26 Het CPB heeft in de berekeningen mee genomen dat dit plan een bezuiniging van 750 miljoen op medicijnen zou gaan behalen. Ik weet niet hoe de SP dat wil doen, want dat lukt Duitsland ook niet.

En het eigen risico sla je ook maar over omdat je daar niks tegen in kan brengen? Want je kan moeilijk ontkennen dat de SP dat ineens buiten hun publicatie van de bouwstenen houdt en dus een niet reeel beeld van het plan geeft.

10
27 Rare Rakker

@27
In Franrijk zijn de medicijnprijzen ongeveer 1/3 van de prijzen hier. Omdat in het zorgplan maar 1 afnemer is kunnen zij lagere prijzen afdwingen.
In het SP verkiezing programma staat dat zij het eigen risico willen afschaffen. Het CBP weet dat ook en heeft dat mee genomen in hun berekeningen.

1
28 yanyans

Oomen slaat hier de plank finaal mis. Het eigen risico binnen de zorg is eerlijk , vooral ook sociaal. Het is niet sociaal om de premie te laten stijgen, minima zorgafnemers betalen dan veel te veel voor veel gebruikers. Dat is ronduit A-sociaal, tast vooral de solidariteit aan.

17
29 Recovery Mode

@28 Je lult er weer eens om heen. Ib Duitsland is er ook maar 1 aanbieder, daar is een soort ziekenfonds. Dus nogmaals, waarom zou het ons wel lukken en Duitsland niet?

En wat betreft het eigen risico, daar communiceert de SP dus niet eerlijk over in de stukken van het zorgfonds. Ze laten bij de bouwstenen allemaal kosten en bezuinigingen van het plan zien (met cijfers) maar de grote klapper van het eigen risico ontbreekt..... Heel eerlijk en netjes :S

14
30 Rare Rakker

@30
Vertel mij eens waarom de geneesmiddelen in Frankrijk goedkoper zijn dan in Duitsland Waarom kan dat hier niet
Als ik U goed begrijp is het vlgs U niet waar wat de CPB stelt dat het zorgplan van de SP voor 70% van de bevolking er beter van wordt.
Ik geloof de CPB eerder dan U.

1
31 yanyans

Eerst zien wat het kabinet gaat doen, ik vermoed dat mensen met een hoger inkomen het meeste moeten gaan betalen.

10
32 Drumpf

@31 Hahah je blijft er maar om heen lullen en geeft geen antwoord.

Maar ja het is de afgelopen weken ook wel gebleken dat SPers niet gewent zijn aan commentaar. Het moeten ja knikkers zijn en vooral niet de leiding tegenspreken.

13
33 Rare Rakker

Het blijft me verbazen hoe de mensen dus blijven stemmen op partijen die er kennelijk een genoegen in scheppen steeds meer af te breken. Natuurlijk het werd slim verpakt hoor. Nu kunt u de verzekeraar nemen die u alleen laat betalen voor dat wat u nodig heeft. Ondertussen loopt uw beurs leeg en gaat de zorg er niet op vooruit.

0
34 Al

@33
Wat een ordinaire taalgebruik.
Ik vraag mij af waar ik antwoord op moet geven en waar ik omheen draai.

0
35 yanyans

Af en toe moet ik even terug denken naar de jaren 80 en 90 .
Naar de oude, doch aflopende oud hollandse vrijheid die tegen het jaar 2000 uiteindelijk was verdwenen.
Pas dan kan ik deze waanzin filteren en weiger het om deze waanzin tot normaal te gaan zien.

0
36 techcenter

@32 Geloof je dat echt, met de VVD en het CDA in de regering?
Nooit van zijn leven, dan moeten ze verantwoording gaan afleggen aan hun "vriendjes".

0
37 dummydum

@35 Maak je niet druk, rare rakker blijft maar de cijfers van het CPB negeren en zijn eigen interpretatie neerkwakken!
Enige onderbouwing geeft hij zelf niet.

1
38 dummydum

@36 Je geeft geen antwoord waarom wij als klein land ineens goedkopere medicijnen zouden kunnen krijgen terwijl het een groot en machtig land als Duitsland met een ziekenfonds niet eens lukt.

En je geeft niet toe dat de SP gewoon niet eerlijk is over de kosten. Het afschaffen van het eigen risico (3 miljard uit mijn hoofd) komt nergens in de berekening te voorschijn. Dat is toch raar en niet netjes?

6
39 Rare Rakker

@38 Ik negeer helemaal niks. Ik zet alleen kritische vraagtekens bij de gegevens die de SP bij het CPB heeft aangeleverd voor doorrekening.

3
40 Rare Rakker

Nou heb ik ooit wel eens die doorrekening van het CPB gezien maar ik kan hem nergens meer vinden. Heeft 1 van jullie een linkje?

1
41 Rare Rakker

Dat de premies en de eigen bijdrage omhoog aan, daar kan ik als het echt nodig is mee leven. En dat is altijd met een penneveeg geregeld. Maar waarom is het zo verdomde moeilijk om de topsalarissen en bonussen in de zorg aan te pakken? Waarom is het zo verdomde moeilijk om de prijzen van medicijnen aan te pakken? Als de massa moet betalen is het zo geregeld, als de elite/top moet betalen komt er een woordenstroom van problemen, zodat er uiteindelijk niets gebeurt. Ik kies voor één door de overheid georganiseerde verzekering. De bezem er door!

0
42 Tutor
43 Captain Rob

Eigen risico is in zijn huidige vorm uiterst discriminerend en onsolidair naar de chronische zieken.

Ieder mens loopt het risico serieus ziek te worden, mijn mening, iedereen loopt dat risico en dit risico dient door iedereen gedragen te worden dmv premie zorgverzekering.

Het eigen risico is alleen rendabel voor dat waar het voor bedoeld is, wanneer met gaat klussen in huis/vrije tijdsbesteding/wintersport...etc etc, allemaal vrijwillig en dus persoonlijk risicodragend en daarvoor het eigen risico en hierdoor mensen bewust maken voor de kosten van de zorg.

Laat je het systeem zo als het is, compenseer dan de chronische zieken op z'n minst...

1
44 ActiveRush

** gebruiker verwijderd **

Deze man zal wel snel zijn mond gesnoerd worden.

45 verwijderd9139144

@3 en @9 Wanneer we de ZVW-premiegrens afschaffen en ook inkomens boven de € 53,701 over hun gehele inkomen ZVW-premie moeten betalen, kan het Eigen Risico geheel worden afgeschaft.

Maar de VVD wil die bovenlaag fêteren en legt de rekening bij de ouderen en zieken. Want die betalen ieder jaar noodgedwongen het volledige Eigen Risico en Eigen Bijdragen boven op hun premie.

3
46 Hollander1967

Tuurlijk joh!
Makkelijk hé , het geld van een ander uitgeven!

4
47 Realisme graag!

@47 Voor de invoering van dit private zorgstelsel was de zvw-premie ook inkomensafhankelijk. Een hoog inkomen wordt gegund door de samenleving. Uiteindelijk is al het geld van ons allen en moeten we daar ook de nodige maatschappelijke voorzieningen zoals zorg van bekostigen. Dan is die inkomensafhankelijke zorgpremie gewoon rechtvaardig.

De VVD leugen dat dat geld van een ander is, gaat niet meer op. Belasting wordt ook over het gehele inkomen geheven dus moet dat met geld voor publieke voorzieningen ook.

Maar u kunt het natuurlijk ook niet uitleggen dat ouderen een asociaal Eigen Risico moeten betalen om de VVD achterban te feteren....

1
48 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
? Gevestigde elites zijn op RAMKOERS, FVD gaat strijd aan met GLOBALISTISCH MONSTER!

Thierry... Al het nieuws was al nep ver voor jouw tijd. Jij bent in 1983 geboren. En in 1969 hadden ze al nepnieuws gebracht over de maanlanding...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
? Gevestigde elites zijn op RAMKOERS, FVD gaat strijd aan met GLOBALISTISCH MONSTER!

Thierry... Ik mis nog een scene dat je het over reptielen hebt. Vergeten?...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Bisschop neergestoken tijdens kerkdienst in Sydney

@7 Ja, en dit is nog maar het begin. Het gaat nog veel erger worden. 😉...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Als tiener protesteerde Roel van Duijn tegen de atoombom, nu is hij er juist vóór: ‘Europa moet zich bewapenen’

@6 "Leuk interview!" Hé JackKroptkin, dank je wel voor de positieve feedback! Ik vond het zeker ook de moeite waard ja, en wilde he...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

progressiefliberaal
Stelling | 'Ik grijp in als een treinconducteur wordt aangevallen'

Om eerlijk te zijn? Nee.Want wat bereik je in je eentje tegen een groep van acht? Niks, behalve dat je zelf naast de conductrice komt te lig...

20 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Marrie1
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

Ik vind het allemaal zo tegenstrijdig, het kabinet dat bijna niks doet aan antisemitisme waar we b v onlangs nog de beelden van zagen tijdens de...

22 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Slaperige Trump en tientallen juryleden die opstappen bij begin van historisch Stormy Daniels-proces

https://krapuul.nl/eerste-dag-strafzaak-trump/ ...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Als tiener protesteerde Roel van Duijn tegen de atoombom, nu is hij er juist vóór: ‘Europa moet zich bewapenen’

Leuk interview! @1 Deze is beter: https://archive.ph/4lcbr...

26 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Marrie1
Bisschop neergestoken tijdens kerkdienst in Sydney

Verschrikkelijk, bam, in een keer komt er iemand op je af om je neer te steken.Dood eng....

33 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Als tiener protesteerde Roel van Duijn tegen de atoombom, nu is hij er juist vóór: ‘Europa moet zich bewapenen’

@3 Misschien dat de persoonlijke knip een belangrijkere rol speelt?...

42 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Madhuri Dikshit XxxHindi Nude Sex VideoHindi Bf Saree WalaHot Gand XxxNudelivAva Addams MudeEdpowersP K Rosy DaughterAssfucked MomsTaylor Jones XxxWatchingporn TogetherMasalseenTelegram-grupos PornPictures Naked GrannySexy Video XvideoMy Wife's Hot Friend PornMature Tube PornolarıNofacemom6annonveFilms Pornos XxxTwitter Tamil PornCasting Couch-xIpx-934Brandi Love LingerieMaia Mitchel NudeKajal Agarwal NangiSkipthegames EuWhat Is AutofellatioDahlia DeeTwo Ladies SexMia Khalifa Swimming PoolBlonde Teenagers NudeAmetur Big TitsYou PrnBig Dick's GayLevi CoralynScarlett HamptonNextdoor BuddyKorean PornvideoMolly MansonKhet Me ChodaBig Breast Porn VideoHot Pakistan PornSex Indian AntysSex With SisterChinis PussyMia BlackedIandea XnxxPornnt.comNipple Orgasm PornSkip The Games JaxBig Buttgirlsسكس رقصPorn Video ChandigarhTamil Girls Without DressDanny Daniels PornSite Pornographique Français GratuitAnimes NuasPrornhubSurpriseshemaleUyunaCara BtettSex Slave VideosShy Indian PornSis FootjobGlory Hole In BathroomBrazzers Lesbian StrapBojack Horseman PornNew Full Hd Xxx VideoA ShemaletubeEropicسكس متزجمNude Beach PocturesCorksoakerSexual Intercourse In VideoCuck BisexChaterbate FemaleAlison Tyler HardcoreJapan Porn With English SubDirty Talk MasterbationBrazzer GratuitHottest Women Of PornVr PornorMeg Ryan NudeMadygioShy Asian Opens Up All 3 HolesTaboo The American StyleMiss Elizabeth NudeMallu Reshma XxxBlack LadypornAmateur Pic PornXvideo AnimaçãoBusty_milf_SexybabesThe Taming Of RebeccaJhonysins PornsDoggiestyle PovOnly Sex VideoXxxx VoicePorn Free ComBody Licking PornNaked IdianChaturbaetEroric StoriesLinda DurbessonKajal Raghwani XnxxIhearttrenitySunny Leone Sexy Movie HdMasala Desi PornTop Ebony PornstarLuisa EspinosaBathtub PornMini Diva OnlyfansBest Lesbian HentaisSarada Uchiha HentaiLesbian Massager PornDesi Sex Hindi AudioSalierixxx PornKingcomix ComSex With My FriendKavya SinghSexy Bikini VideoAnal Plug PornPari Tamang Sex VideoSunny Leone Sexy Film HdMalisesTwerkingxxxMissy StoneEmma Stone SexTori Black NudeMovie With Porn SceneAsian BlowjibAnal MomsStickman PornMasaje Con Final FelizTamil Aunty XnxRoja Hot PicsKianna Dior PovCathys CreampiesSharon White Dp XxxKiriko Overwatch PornDiasy Taylor PornTamil Cinema Heroine Sex VideoYopornoTeencasting PornHot Porn MuviesVoyeur RussianFabswingersReddit SelfiesA I Nude Photos