door Vaartuig in Binnenland  ·  85 Reacties

  • 12
  • 865x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is wat Ruttig om te moeten zeggen, maar dit, "De Nederlandse krijgsmacht compleet kapotbezuinigd" is een puur staatsgeheim en wie heeft dat verklapt?

U raad het al, de PVV krijgt hiervan natuurlijk ook weer de schuld.

1
51 Wil je niet weten

China vormt geen enkele bedreiging voor Europa. Rusland nauwelijks. Dat de krijgsmacht niet goed functioneert is een binnenlands probleem, verder niets. En wat betreft het internationaal recht, dat wordt door alle grootmachten geschonden. Niet alleen door Rusland en China. Onze grote vriend Amerika kan er ook wat van.

1
52 Conclusius

* Verwijderd door de redactie *

53 Robin

* Verwijderd door de redactie *

54 Robin

@1 "....Zo wordt de Russische president met alle egards ontvangen en maakt de Europese Unie ...."

Uiteraard, want de Russische president is wel democratisch door een overgrote meerderheid van de bevolking direct gekozen.....in tegenstelling tot de puppets van de lobby in Nederland en Brussel.....

2
55 CoolMemories

@5 "....De VS is toch echt een stuk stabieler en betrouwbaarder...."

Krijg eerder de indruk dat er bijna een burgeroorlog woedt in het Westen en dat de 'vrijheid, blijheid en stabiliteit' slechts gesimuleerd worden om massale paniek te voorkomen....

1
56 CoolMemories

Wat een opruiende krant is de Volkskrant ook ! Als het om asielzoekers en moslims gaat, dan zijn ze zo politiek verstikkend correct, maar als het Rusland, Syrie of Oekraiene gaat dan volgen ze de amerikaanse propagandaleugens. Niemand wil hier oorlog, waarom dan mee doen met die haat en oorlogspropaganda ? Vertel gewoon de waarheid !

2
57 B55

@55

Ja, maar tegenkandidaten worden de mond gesnoerd. Wat ontzettend democratisch...

3
58 Vaartuig

@56

Er is zeker wat gaande, maar nog steeds is het beter dan in China, Rusland of waar dan ook!

3
59 Vaartuig

Bij het leger van Nederland moet ik altijd denken aan dat grapje van die Muis en de Olifant die samen over een brug lopen en dat de muis dan zegt, wat stampen we lekker hé

En heeft u ook al bedacht, waar we moeten gaan bezuinigen, om dat weer op peil te brengen? Misschien is het een idee om het eigen risico voor de zorg nog wat verder te verhogen, ongeveer 25 euro per maand is voldoende om 5 miljard bij de krijgsmacht te krijgen, al denk ik dat er voor volle oorlogssterkte wel iets meer nodig is dan 5 mrd .

0
60 DaStef

@6

Wâh Gaat Da Koste?

0
61 DaStef

@54

De NAVO mét de VS geeft meer dan 70% uit van het volledige militaire budget voor de hele wereld.

0
62 DaStef

@14 De /NAVO/ ja, Probleem is alleen dat dat bedrag vrijwel geheel door de VS betaalt. Als die zich zou terugtrekken of ergens anders wordt beziggehouden, dan heeft Europa een probleem, om nog maar te zwijgen over een klein landje als Nederland. In dat opzicht ben ik het zomaar eens met Trump eens dat Europa zijn plichten aan de NAVO beter moet nakomen, al was het alleen maar om zelfredzaam te kunnen zijn.

0
63 Neobullseye

@41 Maar natuurlijk weet u het beter. Ik woon slechts op een terrein waar onder meer verschillende onderdelen (waaronder uitgezonden) al jaren lang trainen. Maar ik weet er niets van, en de militairen hier kletsen allemaal uit hun nek.

Slechts U, Super Boven Generaal der aller Generaals, Opperbevelhebber van Het Helal, heeft het enige gelijk. Hoe kon ik het ook vergeten. Tot op de kogel nauwkeurig kunt u voorspellen hoe het gaat, hoe het is gegaan, en anders het zou moeten gaan.

Sodeju....de mazzel maar hoor!

0
64 Norton

Nederland moet weer op volle sterkte gebracht worden zeker nu het klimaat verandert. Dan moet je toch zeker 1000 mariniers kunnen inzetten net als in Sint Maarten. 100 is een lachertje die heb je alleen al nodig om de politie tijdelijk te vervangen

2
65 Jan met de korte achternaam

* Verwijderd door de redactie *

66 Robin

China en Rusland zijn geen gevaar voor ons burgers of ons land. Ze zijn alleen een gevaar voor de NWO omdat ze niet naar de neo-liberale pijpen willen dansen.

2
67 Mariska3

@17 Zonder Rusland waren we nooit uit ww2 gekomen. En de hulp van Amerika was ons land opbouwen op krediet. Daar komt op krediet kopen vandaan. Amerika als Whekamp.

2
68 Rapunzel

* Verwijderd door de redactie *

69 Robin

* Verwijderd door de redactie *

70 Robin

@70

Gelul, en dat fabeltje is door verreweg de meeste historici naar de prullenbak verwezen. Het enige dat de VS heeft gedaan is de gevolgen van de hyperinflatie door de gevolgen van WO I wat te matigen, in de loop van 1936 had de NSDAP de centen op, met name de valutareserves waren nagenoeg weg, vanaf 1936 was een oorlog onvermijdbaar alleen al op economische gronden.

@68
Als er één land militair enorm heeft geprofiteerd van de Amerikaanse Lend/lease wet zijn het de Russen wel, die hadden nooit of te nimmer de Duitsers kunnen verslaan zonder miljarden aan transportmiddelen, wapens en voedsel.

1
71 DaStef

* Verwijderd door de redactie *

72 Robin

@72

Een leuke bron "De Anti Fascist" , maar vind je het erg dat ik liever afga op mensen die er voor door hebben geleerd of zelfs een studie hebben gemaakt naar de persoon Hitler, zeg maar gerenommeerde bronnen.

Mensen zoals
Maarten van Rossem
Peter Longerich
Ian Kershaw
Enz.

1
73 DaStef

@65
Dat is wel een valide argument voor meer mariniers.

Maar de gedachte dat wij ons militair zouden kunnen verdedigen tegen een kwaadwillend Rusland of China is een heel erg rare gedachte. Daarvoor zijn wij afhankelijk van ons NAVO lidmaatschap.

0
74 provo

* Verwijderd door de redactie *

75 Robin

* Verwijderd door de redactie *

76 Robin

@68 En zonder de VS had Rusland hoogstwaarschijnlijk nooit kunnen winnen van Hitler/Nazi-Duitsland, laat staan dat ze heel Europa zouden hebben bevrijd. Wat er precies tussen die twee zou zijn gebeurd durf ik niet te zeggen, maar de kans is zeer groot dat wij nu Duits zouden spreken.

0
77 Neobullseye

@75

Thyssen (Thyssen-Krup) was een Duits bedrijf en een wapenbouwer, natuurlijk financierde die Hitler overigens ook pas na 1929 tot die tijd was de NSDAP maar een partijtje in de marge (Hard wie Krupp-stahl)

@76 dit boek gaat over de wil van de VS om Isolationisme los te laten en economische macht te verwerven, en gaat niet over de claim die u stelt in @70

Wel interessante boeken overigens.

0
78 DaStef

* Verwijderd door de redactie *

79 Robin

@77 Vandaar ook dat er zoveel haat is naar de VS toe van alt-right. :p

1
80 Wetenschappertje

"Handel gaat voor veiligheid, een dwaalspoor waarop Nederland en Europa al jaren verkeren."

Handel is juist de beste veiligheidsgarantie. Waar handel wordt gedreven bestaan economische belangen om de vrede te bewaren. De geopolitieke spelletjes door de VS en de wannabe-leiders van de EU m.b.t. de invloedssfeer van Oekraïne zijn veel grotere bedreigingen voor onze veiligheid.

0
81 IAmLegend

@28 nee hoor, dat verzin ik niet, staat op de pagina van Trouw

https://www.trouw.nl/home/nederland-verzweeg-fiscale-deals~a753762e/?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

Informeel-kapitaalafspraken

Het gaat om zogeheten informeel-kapitaalafspraken, die in het buitenland zeer gevoelig liggen. Dat komt doordat Nederland bedrijven in staat stelt ‘als het ware internationaal een gat te trekken’, zo schrijven ambtenaren in een notitie uit 2012. In het rapport wordt een voorbeeld gegeven van een bedrijf dat in Nederland 500 miljoen euro winst boekt, maar door afspraken bij de fiscus slechts 25 miljoen hoeft op te geven. Zie daar het ‘gat’ dat wordt getrokken: het restant van 475 miljoen euro wordt nergens belast.

0
82 garriet

En dan hebben ze het nog niet eens over Noord Korea, wat daar momenteel gebeurd bevalt me ook niks..

0
83 greenpollo

Quote van artikel: "De toenemende politieke, economische en militaire macht van China en de assertieve machtspolitiek van Rusland vormen een bedreiging voor de westerse veiligheid. China en Rusland zijn geen democratische rechtsstaten. In de dagelijkse praktijk respecteren zij niet de grondrechten van het individu. Wanneer het hun van pas komt lappen zij het internationale recht aan hun laars."

Rusland is wel een democratie zover als ik weet,
Ik neem aan dat hij bedoelt: Wanneer het de VS van pas komt lappen zij het internationale recht aan hun laars.

De VS met zijn alliantie van westerse kleinmachten zijn toch in veel meer landen binnengevallen dan wie dan ook.

De Krim is vrijwillig door een overweldigende meerderheid van 90%+ via een democratisch referendum weer terug bij Rusland. De rebellen in Ukraine krijgen wel steun van Rusland maar die is veel minder dan de steun aan de terroristen in Syrië door de VS.

1
84 niet-alles-geloven

De grootste bedreiging voor de veiligheid zijn wij zelf. Rusland of China hoeven alleen maar geduldig af te wachten en kijken lachend in hun vuistje toe.

0
85 CrashOverride

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

2 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

3 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Vabi PornHot English Sex MoviePorn NeighbourOiled BlowjobJerkmateJade Kush AnalHot Indian Girls Nude VideosKazumi BbcLesbianas Videos PornosHoneymoon XxxBritney Light PornCzech TaxiBrianna Rose PornHotsexvediosMale To Male PornAi PornographyTop Indian PornstarsBlackmail PornhubBondage IndoXnxx Com GayBhutiyaDesi Nangi GirlVillage Girl NakedDesi Maa Beta ChudaiSex AutyStpeach NudeItadaki SeikwiXvidio BhabhiNude ComicsLesbian Strapon DoggystyleVer Por NoAlexis Fawx XnxxChristine.brightSpongebob PornographyFirst Time In PornJoi For WomenLesbian Lactating PornPorn InteraccialXvideos Filmes CompletosMulheres Pelada Ao VivoMom PornolarKapri StylesHotsexy工 口 漫画SekaikomikHow To Finger SomeoneEmily Ratajkowski PussyWagaya No Liliana-sanTamil Nadu Video SexBosdaBlue Film Video MovieHot Girls Sex XxxTriple Sexy HdDesi Bangla Porn VideoLaetitia Casta NudeMia Khalife HijabKroea XnxxBambi SageSex Story ComMom San XxxOctokuro Leaks18 And AbuseeAsianporn LesbianPornmom And SonYouthpornRule 34 PhealJogos PornagraficoEnglish Sexy Film Full HdFabseingersEstrelas PornoSex Telugu LoXnxx Video Sister And BrotherPorn Hd FuckShakeela Sex Videos ComMalavika Sex VideoBadi Gand VideoXxxvdeosTurk Ifsa PornolarıLeague HentaiNiecy Nash NudesHot Indian Teacher PornFancy Sex VideoLove Lesson 2013Shemale And Girl SexAshlynn Brooke XxxBig Boobs BakedPorn ViolateTranssex JapanFoto PornorDesi Cute NudeDrunk Daddy PornPorn Red Heads4 Girls FingerpaijtXxx 2018 VideoBaulders Gate 3 Sex SceneChudai SexMarathi Sexx VideoSex For Cash PornNoodlagazineMobike PornPlantrans ComHentai AnimationsSexy Hd Video BfMyvidssterPorn DiacordBrazzers AdvertisementHindi Adult Webseries OnlineHospital Sex ComCartoon Porn XnxxSex Video NxMalayalam Sex VideoReal Pornstar GamesXnxx Hot Step SisterHd Sexy Video XOopswrongholeOnline PirnInfluence Gone WildHot Sex Big TitsTelugu Sex NudeShu Qi PornXxx HamsterHentai SteamBuceteiroPuta Locur.comLittlecaprice DreamsHentai VrChauurbateSexy Video 19Porn Video JapanessIndian Oral Sex PornFunny HandjobMadura CojiendoTushy XnxxOld Men MasterbatingDesi Sali XxxPorn Anal Cream PiePorn Pic BbwEvangeline Lilly NakedTeresa Ann SavoyOakley Rae Only FansJapaese Gay PornLilli VanilliCerise_angelicAubree Valentine VideoReina HartPorn RealtyQ Desire MovieLeina SexIndian Nude Web SeriesMom Nson Porn