NOS NieuwsAangepast

Evacuatie om nieuw zinkgat in Brussel

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node wordt iedereen geëvacueerd rond de plaats waar een zinkgat is ontstaan. De autoriteiten zijn bang voor gasexplosies en nog meer verzakkingen.

De oorzaak van de verzakking is een gesprongen waterleiding. Daardoor is ook een spoortunnel ondergelopen, waardoor er minstens een week geen treinen kunnen rijden tussen de stations Brussel-Noord en Brussel-Schuman in het centrum van Brussel, schrijft de VRT.

"We moeten over een lengte van 700 meter de sporen, steenslag en bedding volledig vernieuwen. Daarna moet alles getest worden", zei een woordvoerder van het Belgische spoor tegen de VRT. "We gaan ervan uit dat het een week zal duren, misschien zelfs langer."

Het is de tweede keer in korte tijd dat in de straten van Brussel een zinkgat ontstaan. Vorige week donderdag ontstond een zinkgat bij station Brussel-Centraal. De oorzaak daarvan was een lek in de riolering.

Tijdbommen

Eerder dit jaar zakten bij het Schumanplein twee auto's in de grond, nadat een lekkende afvoer de fundering van de weg had weggespoeld, schrijft De Standaard.

De krant waarschuwt voor meer van dit soort incidenten. De oorzaak is achterstallig onderhoud. "Veel rioleringen zijn daardoor ondergrondse tijdbommen", zegt een deskundige in dezelfde krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl