<Censuur gepleegd> (cursor.tue.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door NouMoeZeg in Binnenland  ·  29 Reacties

  • 4
  • 605x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Typisch links, zich verzetten tegen logica.

8
1 Positivo

Mooi zo'n Realist als bestuurder

9
2 chouffleur

Zij dulden geen pottenkijkers of concurenten, zij willen het alleenrecht op linkse leermethodes om de leerlingen te hersenspoelen naar hun voorbeeld.

9
3 eigenmening

Als ik het stukje hier achter leest, dan zeg ik geef hem totale macht. In het geval van de pretstudies zeker.

7
4 Merlanni

Juiste man voor de job, de bezem moet er door

7
5 wijs

ReThink UvA is niet links: http://rethinkuva.org/about-rethink-uva/

Ze zijn tegen het oprukkend neoliberalisme in het onderwijs. Je weet wel, valorisatie en marktwerking en dergelijke. Politieke voorkeur is net zo irrelevant als seksuele voorkeur of muzikale voorkeur in deze als je onderwijs en wetenschap onafhankelijk wilt houden. Universiteiten zijn geen bedrijven.

4
6 dani

@3 Dat blijkt maar weer. Onderdeel van het mysterieuze zgn niet bestaande cultureel marxisme.

10
7 solidsteel

@6 als iemand op basis van en op kosten van de gemeenschap een studie wil volgen die nagenoeg geen toekomst biedt dan mag daar best iets aan gedaan worden.
Of een numerus fixus van 20 ofzo of op eigen kosten.

6
8 chouffleur

@ het is heel goed te weten met welke bril een onderzoeker iets onderzoekt. Pr5etstudies beperken tot de echte top tien, en die technische studies zijn vaak 2 tot 3 keer zo duur en langer.

Dus als er geen werk is voor filosofen, er geen 50 opleiden(exclusief uitvallers).

3
9 Merlanni

Past helemaal in de lijn van Soros, AFA, Anargisten en meer van die linkse clubs kennen allemaal maar een democratie en dat is hun DICTATUUR!

6
10 Zie Hier

@4

Tja, wat is een pretstudie? Economiestudenten maken een even grote kans om in een belfabriek terecht te komen als een beeldende kunst student.

3
11 Liwwie

@10

Ahhhh, loden hoedje op....

9
12 Liwwie

@9 -- "het is heel goed te weten met welke bril een onderzoeker iets onderzoekt."

Met een veiligheidsbril. Wetenschappelijke onderzoeken waarin politieke voorkeuren doorschemeren komen de peerreview niet door.

Dat men pretstudies wil beperken, prima, maar maak er geen goedkoop links-rechts spelletje van. Dat onze uni's steeds meer in de handen van het bedrijfsleven worden gedwongen is het echte probleem en daar moet wat aan gedaan worden.

3
13 dani

@6 :ReThink UvA is natuurlijk wel links. Als men rechts was zou er tegen Duisenberg helemaal geen heksenjacht zijn gestart. En voor de duidelijkheid politieke voorkeur, seksuele geaardheid e.d speelt natuurlijk wel een rol als je daardoor niet tabula rasa kan opstellen. Dit geldt met name voor academici meteen duidelijke activistische agenda. Recente voorbeelden te over: Roos Vonk , Diederik Stapel (Vlees eten maakt agressief)

6
14 NouMoeZeg

@12 Liwwie, Het valt niet mee om jou op een inhoudelijke reactie te betrappen..

7
15 Xmod

Werkelijk ongelooflijk........ het word met de dag gekker......
Zoals @5 al stelt, flink de bezem erdoor.

5
16 Seconda

@15

Kunnen we mekaar de hand geven...... alhoewel bijvoorbeeld @11 wel degelijk hout snijdt....

4
17 Liwwie

@14 -- "ReThink UvA is natuurlijk wel links."

Nergens in het bronartikel wordt de zinsnede 'linkse studenten' gebruikt. Dat heb je er zelf van gemaakt. Bovendien bestaat ReThink UvA niet eens uit studenten maar uit medewerkers van de UvA.
Kortom, goedkope stemmingmakerij.

-- "Als men rechts was zou er tegen Duisenberg helemaal geen heksenjacht zijn gestart."

Toch wel ironisch dat men overal afgeeft op de VVD en hun neoliberale beleid dan. Iedereen die tegen de verhoging van de zorgpremie is, is links?
Uni's willen geen neoliberalisme in hun beleid en de VVD wil prompt hun politieke voorkeuren onderzoeken. Wie is er nou bezig met een heksenjacht?

Het is gewoon gezond verstand om marktwerking en dergelijke buiten de campussen te houden. Universiteiten zijn geen bedrijven.

-- "Roos Vonk , Diederik Stapel "

Allebei teruggefloten en de publicaties ingetrokken. Men is niet geïnteresseerd in 'activistische agenda's.'

2
18 dani

Zo zie maar je verzint links en er komt van alles langs het meeste is onderbuik gevoel

2
19 magikeven

@18 :

--"Nergens in het bronartikel wordt de zinsnede 'linkse studenten' gebruikt"

Nee klopt maar welke studenten hebben in zulke grote getallen die petitie getekend? Geen Corps leden, Vindicat of JOVD toch?

--"Het is gewoon gezond verstand om marktwerking en dergelijke buiten de campussen te houden. Universiteiten zijn geen bedrijven."

Is een drogreden: jij bepaalt even wat gezond verstand is. Je bepaalt alleen niet de norm maar je verheft jouw norm tevens als DE norm. Onzin natuurlijk want wie of wat bepaalt wat gezond verstand is?

--"Roos Vonk , Diederik Stapel Allebei teruggefloten en de publicaties ingetrokken. Men is niet geïnteresseerd in 'activistische agenda's.'"

Hierdoor is wel de schijn ontstaan van linkse wetenschap. gezien net deze gevallen zijn ontdekt is het erg goed om breed te onderzoeken of er nog meer politiek wensdenken is in wetenschappelijk onderzoek. Lijkt me heel goed voor de wetenschap.

--"Wie is er nou bezig met een heksenjacht?"

ReThink Uva natuurlijk. Het komt me erg anti-democratisch en heel agressief over om een, in goed overleg gekozen bestuurder, voor aantreding all weg te krijgen. Duisenberg is gekozen in goed overleg met ALLE universiteiten, Universiteit Leiden, Erasmus Rotterdam, de technische Universiteiten etc. dus niet alleen de UvA!
Hypothese: De UvA is blijkbaar erg veel te vrezen als Duisenberg daar onderzoek naar objectiviteit in onderzoek gaat doen

4
20 NouMoeZeg

"....Als de kaartenbakken van het UWV vol zitten met een studie, dan moet je toch gaan kijken naar het aanbod....."

Tsja, als je kaartenbakken van het UWV (ofwel het grillige markt- /winstprincipe) als referentie gebruikt.....

2
21 CoolMemories

@21We praten niet over 10% van de studenten die van een bepaalde richting na 5 jaar geen baan heft maar 50% of meer. dan lijkt me dit toch wel een signaal waar je iets mee moet.

4
22 NouMoeZeg

Is een reden te meer om Duisenberg juist wel aan te stellen.

3
23 JXXIII

Kort om de kop had moeten zijn

Linkse en rechtse studenten verzetten zich hevig tegen aanstelling Pieter Duisenberg als voorzitter vereninging van Universiteiten VSNU
cursor.tue.nl

En nog beter zo als het bedoeld was

Studenten verzetten zich hevig tegen aanstelling Pieter Duisenberg als voorzitter vereninging van Universiteiten VSNU
cursor.tue.nl

0
24 magikeven

@24 Dus de laatste verwoording is correct : "Studenten verzetten zich hevig tegen aanstelling Pieter Duisenberg als voorzitter vereninging van Universiteiten VSNU"

0
25 TedjeR

Uit het artikel:
Het steekt de wetenschappers vooral dat Duisenberg als Tweede Kamerlid pleitte voor een onderzoek naar de politieke kleur van wetenschappers.

Alleen VVDers mogen wetenschapper worden?!

12
26 Uit Den Haag

Ik mocht inmijn kop en de tekst niet zeggen:
"Links verzet zich hevig tegen de benoeming van Duisenberg als voorzitter van de VSNU "

ReThink Uva is namelijk een links bolwerk en niks mis mee maar doe nou niet of ook rechtse studenten tegen Duisenberg zijn want dat is gewoon niet zo.

0
27 NouMoeZeg

@20 -- "Nee klopt maar welke studenten hebben in zulke grote getallen die petitie getekend?"

Geen idee. De petitie is open voor iedereen. Jij en ik kunnen hem ook ondertekenen.
https://www.change.org/p/http-www-vsnu-nl-resignation-of-pieter-duisenberg-from-the-vsnu-chairmanship

De petitie is in de eerste plaats een protest tegen het voortschrijdend marktdenken in het hoger onderwijs. Jij maakt daar links van. Prima, dan ben ik ook links. Ik heb allang geen vertrouwen meer in de 'magie van de markt' namelijk.

-- "Is een drogreden: jij bepaalt even wat gezond verstand is."

Als je de uni's, hogescholen en de wetenschappen *onafhankelijk* wilt houden moet je ze niet steeds meer overleveren aan marktdenken en valorisatie. Die kant gaat het echter wel op en naar mijn mening terecht dat daar kritiek op gegeven wordt.
Nogmaals, universiteiten zijn geen bedrijven. Ze staan niet in dienst van bedrijven. Dat moeten we met zijn allen ook zo zien te houden.

-- "Hierdoor is wel de schijn ontstaan van linkse wetenschap."

Wat is linkse wetenschap? En wat is rechtse wetenschap dan eigenlijk? Hoe bepaal je dat? En niet onbelangrijk, wat wil je vervolgens met die kennis gaan doen als dat in kaart is gebracht?

-- "Lijkt me heel goed voor de wetenschap."

Het kan zeker geen kwaad om de wetenschappelijke methodiek en peerreview aan te scherpen. Dat is juist wat de Stapelaffaire aan het licht heeft gebracht binnen de sociale psychologie [PDF]: https://www.tilburguniversity.edu/upload/3ff904d7-547b-40ae-85fe-bea38e05a34a_Final%20report%20Flawed%20Science.pdf

Het rapport maakt echter geen gewag van politieke motieven of belangen. Eerder prestatie- en publicatiedrang en het hooghouden van reputaties. Niet alleen bij de betrokken onderzoekers en universiteiten, maar ook bij internationale tijdschriften die de onderzoeken publiceerden.

-- "Het komt me erg anti-democratisch en heel agressief over om een, in goed overleg gekozen bestuurder, voor aantreding all weg te krijgen."

Het is hun goed recht om er iets van te zeggen. En de NVSU hoeft daar geen gehoor aan te geven. Zo zitten de regeltjes inderdaad in elkaar. Ze beginnen wellicht niet op goede voet met elkaar, maar ook dit is democratie in actie.

De objectiviteit wordt overigens al sinds het uitkomen van bovenstaand rapport onderzocht en gemonitored, de aanbevelingen zijn overgenomen en worden verder ontwikkeld. Niet alleen in Nederland trouwens, ook in het buitenland heeft de affaire veel impact gehad en is het het begin geweest van allerlei verbeteringen en hervormingen in de menswetenschappen. Het is nog niet waar het wezen moet maar er wordt inmiddels hard aan gewerkt. Daar hebben we Duisenberg allang niet meer voor nodig.

0
28 dani

@dani:

--Wat is linkse wetenschap? En wat is rechtse wetenschap dan eigenlijk? Hoe bepaal je dat? En niet onbelangrijk, wat wil je vervolgens met die kennis gaan doen als dat in kaart is gebracht?

Linkse wetenschap: Door wetenschappelijk onderzoek linkse denkbeelden en standpunten proberen bevestigd te krijgen: ==> Voorbeelden Rood vlees eten maakt agressief. Multiculturaliteit is goed voor
een samenleving. Basis inkomen help mensen in beweging te komen.

Rechtse wetenschap: Door wetenschappelijk onderzoek rechtse denkbeelden en standpunten proberen bevestigd te krijgen: Bijvoorbeeld Klimaatverandering komt niet door de mens. Te veel multiculturaliteit
is slecht voor een samenleving. Basis inkomen zorgt ervoor dat mensen minder gemotiveerd zijn om werk te zoeken.

Voor de duidelijkheid: beiden zijn slecht en beiden gebeuren soms.

0
29 NouMoeZeg

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Voor je gaat dweilen, moet je ook eerst de kr...Ach, laat ook maar....

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

Ondertussen roepn kolonisten op de Westoever op tot een legeroffensief in de Westbank, "Op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever i...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Het is en blijft een trieste zooi daar in de Gaza. . . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Schuitje varen thee tje drinken en dan richting thuisland....

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@3 Jij dan maar....

8 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@12Ze hebben daar geen zinvolle tegenargumenten tegen .We moeten eigenlijk medelijden hebben met degene die dat maar niet willen zien .Ze...

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@8 Aan jou dan maar. Hoewel ik alleen maar kritiek van je lees en nooit werkzame oplossingen. ...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@7 Zeker!!!! Zijn post als Staatsecretaris overdragen aan iemand die wél verstand van zaken heeft en logisch kan nadenken!...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Bob en Bries op oorlogspad, en dat op witte donderdag voor Pasen. Wat staat ons morgen nog te wachten op goeie vrijdag en zwarte zaterdag. �...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@6 Heb je een advies voor hem, behalve met pensioen gaan?...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Maa Ko Bete Ne Choda StoryGirlfriend Sex TapeDeepfake NudeStep Sis Cream PiePizza Kulhad Couple Viral VideoSexo AnimeEva Elfie PornaSung Hi Lee NudeAngela White Porn DownloadSax Hot XxxMost Sexiest PornstarJermateBig Breasted BondageT&a PornLoveherfeefAmateur GangbangedSexxy Video BfAfrican Sexy Video HdRiley Reid PornBlack BisexualpornPorn Tube WorldBig Cock ShemaleXxarxxFotos De PeneAlexa Bliss SextapeCougarorgyRachel JamespornKayden Kross VideosChina Sex PictureFlash PantiesWww.xnnx.cRand SexForeign Sexy Video HdNaked Gay MenScarlet Skies PornFilmes Pornô AntigoVideos HdpornoAkshara Singh XnxxSapna Chaudhari Ki Sex VideoSexy Lesbian SexTru Kait OnlyfansShemaletrapBro Cums In SisAmatuer Wife SharedRyan Mclane PornPamala Anderson NudeLucy BanksPorn PonKorean Porn HomemadeCojiendo A Su HijaDownblouse TitsBest Asain Porn StarsVest Porn MoviesHentail FrDanielle Harris NudeMinecraft Gay PornBangla Boudi PanuScarlett Rose XxxRebecca XxxAshemaletube PornXhamester.Callme ChatComxxxwwwPron Video AppBhabi Porn ComUhd PronDigital Play GrandZxxx VideoAryaba AdinMunson's ChocolateJerking VideosXxxsani LeonJade Teen PornPron Videos StepmomPorn Korian MovieBeast Of FuckPornos BonjourNude SeaneXnxx Porn MoviesHoli ChudaiNoelle Easton Sex VideosSneaking AnalSpicey Big BootyJavleakViral X VideoEating Pussy GifFamily Strokes SisterSexxx In WaterTarenoiAnimes 18 Sem CensuraNeelam BhanushaliAnne Hathaway NudeAriana Grande NipleWww Mia Khalifa ComNaked Dani DanielsAlyssa MilanopornPorn Anime In EnglishBluchewOnly Fans Nude LeaksHungerffTaylor Swift BjIndian Jabardasti XxxAlexis Fawx SexPorn Con Mi MadrastraSex Videos RojaCar BlowjobMen Sucking Big TittiesFuckpassvrXhamster PakistanKendra KsrterBig Boobs Aunty Sex VideosZooemoore NudeMonica Bellucci XxxCelebrity PornBerzzers New VideoEating GroolDesire 5000Pov PornographieFree Brazzers ViedoEstefania HaBiggest CockSexual VideosRomanticsexvideoKareena Kapoor Ka Sexy PhotoPorn Mom JapanDiaper Position SpankingLovette PornHentaihvenPorn MangasHentai Haven DownloaderMother DoujinsOnlyfans PornsSite Porno BlackCumshot Blondesاجمل الكساسHistory Sex VideoIndian Group XvideosServant SexMolly BennettPregnant CamErotic MasturbKarrine Stephens PornBrazeerCam4 Homens BrasileiroAweet PornTik Tok XvideoBrother Sister Xxx IndianBrielle ValentineSe X VideosBritany Spears Sextape