De luiken dicht en een spelletje om de tijd te verdrijven.
Volledig scherm
De luiken dicht en een spelletje om de tijd te verdrijven. © ANP

Immigratiedienst beslist welke asielzoeker homo genoeg is

Of een homoseksuele vluchteling asiel in Nederland krijgt, kan een beslissing op leven en dood zijn. Hoe bepaal je of iemand echt homo is? Critici stellen dat het vaak mis gaat, ook met de nieuwe regels.

  1. Nu pas willen teruggeven van de mondkapjesmiljoenen is niet erg geloofwaardig
    COMMENTAAR

    Nu pas willen teruggeven van de mondkapjes­mil­joe­nen is niet erg geloofwaar­dig

    Zou het echt? Sywert van Lienden en zijn compagnon Bernd Damme waren vorig jaar zomer al bereid om hun mondkapjesmiljoenen terug te geven. Maar door extra voorwaarden van kompaan nummer drie Camille van Gestel ging het feest vooralsnog niet door. Het prikkelt de verbeelding: want stel dat het drietal meteen al had aangeboden hun woekerwinsten in te leveren, waren zij dan nu niet beter af geweest, schrijft onze politiek verslaggever Laurens Kok.
  2. Reacties op instortingsgevaar Brienenoordbrug: ‘Miljarden de grens over, maar voor drukste brug is geen geld’
    49

    Reacties op instor­tings­ge­vaar Brienen­oord­brug: ‘Miljarden de grens over, maar voor drukste brug is geen geld’

    ‘Nu moet er wellicht vier jaar gewacht worden voordat kan worden begonnen met de renovatie, omdat er eerst een nieuwe aannemer gezocht moet worden en een nieuwe begroting gemaakt wordt. Tegen die tijd ligt de brug op de bodem van de Maas’ en ‘Doe nooit meer onderzoek naar het antwoord op de vraag hoe het komt dat het Binnenhof met steeds meer scepsis en ergernis wordt bekeken door burgers’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.