door Inter in Binnenland  ·  92 Reacties

  • 20
  • 1264x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@46 Je vergeet bij Duitsland nog de Pflegeversicherung van 2,55% die bovenop de krankenversicherung.

2
51 sockknitter

Stop met klagen, het stemvee wilde dit.

4
52 niet-alles-geloven

@46 Voordat je vergelijkingen maakt moet je er wel bij vertellen dat er in Nederland (bovenop de nominale zorgpremies) ook nog inkomensafhankelijke premie (6,65% ZVW-bijdrage van het brutoloon tot max. 53.765 euro) betaald moet worden.

1
53 Belazerd

@34 "Je bedoelt diezelfde SP die weigerde om zelfs maar te onderhandelen met de VVD?"

Of het verstandig was of niet kun je over discussieren, maar de SP had voor de verkiezingen aangegeven in geen geval te zullen regeren met de VVD.

Daarop terugkomen zou kiezersbedrog heben betekend.

0
54 Mappie

Precies wat @11 zegt geen kwaliteit maar kwantiteit zoveel mogelijk winst maken.
Je merkt het vooral bij hulp middelen zoals bij brillen gehoortoestellen ect, heb je veel geld krijg je het beste wat er is in kwaliteit en duurzaamheid gebruiksgemak en helemaal op maat gesneden. kun je het niet zelf betalen krijg je kwantiteit het budget segment en niet voor de 100% en veelal beperkt in allerlei beperkingen maar het prijskaartje wat je als extra bij moet betalen ligt ook behoorlijk hoog voor het budget kwantiteit.
Maar al met al hier wordt dikke winst mee geboekt en veelal producten uit china daar ben ik inmiddels wel achter gekomen.

1
55 Billiger

@46 Je hebt nog 1 belangrijk punt vergeten I Nederland ontvangt men zorgtoeslag voor een alleenstaande met een inkomen tot 27.000 euro op jaarbasis en voor een echtpaar tot 35.000 euro op jaarbasis. Dit is in geen enkel ander land van toepassing. Voor een ouder echtpaar met AOW en een klein pensioen is dat 170 euro per maand, ik hoor daar nooit iemand over.

1
56 Roy-050

Met VVD aan het roer kon je hier zeker van zijn!! Dit is nog maar het begin.

1
57 hopefully

@56 Nee dat is in geen enkel land van toepassing zo achterlijk is dat systeem. Stel je bent oud en je man ook. Je zit jaarlijks door specialisten in maart al aan je eigen risico dat is 65 euro per maand voor het gemak. Daarbovenop eigen bijdrages voor medicijnen, hulp in de huishouding, hulpmiddelen die zelf betaald dienen te worden etc etc.

4
58 Dian

Het is een zootje in dit land. Iedereen hetzelfde percentage van zijn inkomen naar de zorg en iedereen dezelfde premie. Geen toeslagen meer alleen de eigen bijdrages in stand laten.

Of eigen risico meenemen in de premies en toeslagen en op het einde van het jaar het verschil terug storten naar de overheid.

Los het op!

3
59 Dian

Middeninkomens mogen vooral dokken, geen compensatie.

0
60 hopefully

@59
Een keer echt bezuinigen i.p.v. winst vergroten en dom weg de premie omhoog gooien.

1
61 hopefully

Iedereen kan klagen wat die wil maar Nederland heeft in Europa met afstand het beste zorgstelsel en het meest solidair ook. Feitelijk kan het alleen maar minder worden als je het net als in onze omringende landen door de overheid laat organiseren. Iedereen in Nederland heeft recht op particulieren zorg die in alle andere landen aan maar beschikbaar is voor mensen die een particulieren zorg verzekering kunnen afsluiten.

Nederland heeft beste zorg van Europa'

De gezondheidszorg in Nederland steekt met kop en schouders uit boven de zorg in omringende Europese landen. Sinds de hervorming van de zorgverzekering in 2006 verbeteren de prestaties van de Nederlandse zorg. Sinds vijf jaar staat Nederland aan kop in Europa en de voorsprong wordt groter.

https://healthpowerhouse.com/?_sp=79a55e64-9451-4a59-8b74-272b974c5b25.1504689363206&Itemid=55

13
62 mike45

@62

En ga dat maar uitleggen aan de snel groeiende groep die het allemaal niet meer kan betalen. Die zijn de dupe, maar dat is door de Haagse idioten niet te begrijpen, en dit hele systeem zou goedkoper worden, was het verkooppraatje. Dat wordt voortdurend genegeerd, die leugen!

5
63 weerman

@62

En hou zit het dan met die bejaarden in zorgtehuizen die soms dagenlang met een volgepoepte luier moeten rondlopen en met een beetje geluk één keer per twee weken kunnen douchen.
Die krijgen volgens jou toch ook de beste zorg van Europa?

5
64 toecutter

http://www.telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkomen/29146972/__Middeninkomens_krijgen_de_klap__.html

Die varkens van de VVD willen geen inkomensafhankelijke zorgpremie en leggen wederom de hoogste lasten bij de middeninkomens. Onze volksvertegenwoordigers hebben de naam van zitvlees in de tweede kamer en zal hier tegen geen vuist maken.

Oproep om geen afdraagt meer te doen voor zorg premie zal steeds meer klinken.

1
65 zoutzuur1

@60 Die "middengroepen" zijn qua vrije koopkracht de laatste 15 jaar ongeveer geheel verdwenen. Daarvoor is het onderste deel van de hogere inkomens in de plaats gekomen qua "koopkracht".

In andere woorden: Je moet in Nederland inmiddels flink boven modaal zitten wil je er in koopkracht een echt positief effect van merken.

Tussen 23.000 en 46.000 jaar inkomen wordt het meerdere inkomen voor meer dan 80% opgeslokt door meer belasting en zwaardere lasten.

0
66 TedjeR

@63 dat ligt niet aan het systeem.maar aan die mensen die niet met geld kunnen omgaan. In onze omliggende landen zijn de eigen bijdrage namelijk veel hoger dan in Nederland.

@64 jij reageert op incidenten, want over het algemeen hebben de mensen in verzorgingshuizen het prima. Incidenten zul je altijd houden. In onze omliggende landen kun je alleen maar in verzorgingshuizen terecht als je het kunt betalen anders moet je als je hulpbehoevend wordt bij je kinderen intrekken en moeten die voor je zorgen.

6
67 mike45

@67 Maar daar weet je gelijk wat de eigen bijdrage wordt daar kennen ze geen eigen risico namelijk. Ik zou er geen problemen mee hebben als ik voor medicijnen 5 euro betaal met een maximum van 10 euro. Dat is overzichtelijk

@66 Ik zeg al jaren verlaag alleen het laagste tarief voor iedereen gelijk naar bijvoorbeeld 25% en laat 40% gewoon bestaan. Verhoog het hoogste tarief naar 60% daar heeft zowel de onderkant als het middenkader iets aan, de 20% die wel hard geraakt wordt jammer dan. Weten die ook eens hoe dat is...

7
68 Dian
69 DWZ

@12 Hoe overzichtelijk wil je het hebben je betaald maximaal 385 euro eigen risico daarna is er geen enkele eigen bijdrage meer. Als je eigen bijdrage een percentage van je consumptie wordt dan kan die dus per jaar enorm verschillen.

5
70 mike45

@54

Dus had iedere SP stemmer al voor de verkiezingen kunnen weten dat zijn of haar stem weggegooid is.

12
71 WijzeDwaas

@68 allereerst gaat je berekening niet op want slechts 8% zit in het hoogste tarief en daarvan heeft minder dan 1% meer dan 100.000 euro. En die groep weet precies wat het is om belasting te betalen want die betalen namelijk 90% van alle inkomsten belastingen in Nederland

10
72 mike45

@5 Ook Amerika kent "moet" maatregelen.

Nederland kan wat dat betreft als proeftuin hebben gediend voor het Amerikaanse model. (dat Nederland gebruikt word als proeftuin voor Amerikaanse ondernemers is bekend, dus waarom ook niet voor beleid).

https://www.healthcare.gov/fees/fee-for-not-being-covered/

0
73 MetBoerenVerstand

We kunnen allemaal rekensommen erop loslaten, allemaal weer vertellen hoe het moet.
Allemaal "denkers" die in het bos worden gestuurd, keer op keer
( tarievenonzin,middengroepen,wat betaal je in andere landen)

Zou het niet verstandig zijn om die botte hoofdjes eerst te gaan kijken waar de geldstromen naartoe gaat en waar het blijft hangen?

"Tussen 2000 en 2015 steeg dit bedrag van €46,9 miljard naar €94,2 miljard. Kortom sinds 2000 zijn we jaarlijks per Nederlandse burger €3.000 meer aan zorg gaan betalen via belastingen. "

De klant word genaaid, zorginstellingen 0.99% winst , moeilijk hoor!!! waar? , o jah vergrijzing.
follow the money.

1
74 Mesjokke

Ongelofelijk dat er minners zijn op dit draadje.
Zegt genoeg over hun.

3
75 Dachtutniet

@37 Zolang er zoveel op de liberale partijen gestemd wordt zal het niet veranderen!

0
76 dummydum

Dan weet je waar je loonsverhoging weer naartoe gaat. Kortom, je schiet er in 2018 weer niks mee op.

1
77 NICOLINO

Pas op!
Onze overheidstrol is ook weer aanwezig!

1
78 dummydum

@71 En door liberaal te stemmen is de zorg voor o.a. jouw eigen vrouw verdwenen!

1
79 dummydum

@79 waar baseer jij dat op. Werd die zorg voor het nieuwe zorgstelsel wel vergoed dan? Of valt dit onder de categorie ik roep eens wat.

8
80 mike45

@71 Misschien is jouw stem ook wel verdwenen door afronding.

2
81 Vilseledd

@28 dat zijn er nog 20% teveel !

0
82 FonTok

Rutte bedankt smerige rat

0
83 knorkokkie

Je zal maar op de VVD gestemd hebben. De partij van de "integere" politici. Na acht jaar Rutte zou je toch wijzer moeten zijn.

0
84 Eric

Vreemde kop. Ze gaan er al vanuit dat Rutte III een feit is.

0
85 3RN5T

@65

De inkomensafhankelijke zorgbijdrage was in 2012 de VVD fel tegenstander van en werd van tafel geveegd, de rijken moeten natuurlijk wel rijker worden.

@71
Idd maar dat is ook bij de gemiddelde VVD stemmer. Een VVD stemmer behoord tot de rijke lui en elite in dit land, helaas zijn er altijd klojo,s die denken dat als zij een rijtjes koophuis hebben met een salaris van E 60 K ook tot de elite behoren.

1
86 Dissident

@86 "de rijken moeten natuurlijk wel rijker worden"

Nonsens, het systeem inkomensafhankelijk(er) maken (wat het deels al is met ZVW en shit) zou volstrekt oneerlijk zijn. De armen - die ook nog eens meer gebruik maken van zorg dan meer welvarende mensen - krijgen bovendien ook nog een forse toeslag, iedere maand weer. Nivellering op dit gebied is dus al veel te ver doorgeslagen.

4
87 Yisrael

Het eigen risico is extreem laag, dat kan / moet drastisch verhoogd worden. Voor kinderen tot 18 jr dient ook premie geheven te worden. Zorgtoeslag is overbodige luxe.

7
88 Recovery Mode

Mensen in de bijstand (bijna 500.000) hebben de beste ziektekostenverzekering, en betalen zelf het minste. Vooral de werkenden moeten daarvoor opdraaien, zelfs op het salaris wordt een percentage voor de ziektekostenverzekering ingehouden, bovenop de vaste maandpremie en het eigen risico. En het aantal mensen in de bijstand blijft maar groeien door de immigratie. Op een gegeven moment ploft ons hele sociale zekerheidssysteem als een snelkookpan uit elkaar, want de lasten zijn binnenkort niet meer door de werkenden op te brengen. Zeker niet in een tijdperk zoals nu waarin steeds meer mensen door de vergaande automatisering worden ontslagen.

2
89 wiseguy

En Asscher zegt keihard we gaan er niet op achteruit volgende jaar. Het wordt echt tijd voor dit land echt te gooien.

0
90 Framazi

Met dank aan Linthorst, Duyvestein, mag er meer betaald worden. Het “basisvoorzieningenniveau” is in Nederland veel te luxe in de gezondheidszorg.

5
91 Recovery Mode

Mooi toch? Nog meer zelf moeten betalen zodat mensen vooral geen gebruik kunnen maken van datgene waar ze nota bene ook al voor betalen: de zorgverzekering.

Het is gewoon ordinair gegraai. Eerst de zorgpremie van mensen incasseren, en vervolgens verwachten dat er ook nog eens betaald wordt als men dan gebruik moet maken van hun verzekering.

Zo kunnen de verzekeraars stinkend rijk worden, zonder ook maar iets te hoeven doen. Wel de premies incasseren, maar in veruit de meeste gevallen niet doen waarvoor ze opgericht zijn, namelijk het vergoeden van zorgbehandelingen.

Eerst privatiseren we alle zorg en schieten de particuliere verzekeraars als paddenstoelen uit de grond. Vervolgens komt de overheid welke iedere Nederlander verplicht klant maakt van zo'n verzekeraar. En dan wordt er beleid gemaakt waarbij mensen alsnog zelf mogen betalen voor een behandeling. Een taak die ooit bij de overheid lag, wordt zo gewoon een handig instrument voor een handjevol private instellingen (de verzekeraars) om miljarden op te kunnen potten.

VVD-beleid in een notendop: We pakken collectief eigendom van de mensen af, privatiseren deze eigendommen en garanderen ook nog eens van overheidswege een maandelijkse geldstroom in de vorm van premies richting deze geprivatiseerde ondernemingen.
Tegelijkertijd zorgen we er via de overheid ook nog eens voor dat deze mensen vervolgens niet eens van hun product gebruik kunnen maken, door een 'eigen risico' uit te vinden en dat ook nog eens stelselmatig te verhogen.


In feite is het gewoon georganiseerde diefstal. Geld wordt massaal afhandig gemaakt van de samenleving; maar niet om vervolgens gewoon via de overheid een publieke voorziening te leveren - nee, het wordt doorgesluisd richting een handjevol ondernemingen die vervolgens letterlijk op miljarden zitten.

Dan zal ik maar niet beginnen over het feit dat er ook nog eens persoonlijke belangen bij betrokken zijn - zie de man van Schippers bijvoorbeeld. Want dan krijg je toch helemaal de indruk dat we gewoon met wanstaltig handelen te maken hebben. Ik wil het nog net geen corruptie noemen, al lijkt het er wel verdacht veel op.

0
92 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

31 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

3 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

4 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Pinky SexForced To Be A Lesbian PornAnubis PornMaya Pryce PornSexo JsponesThaysa Lopes PornKendra Lust PornosuBeastailty VideosSword Art Online PronTaboopornsInnie PussyGay Porn InterNaughty America SexGlory Hole CideosHot College SexXxxxxx2Kelsie MontoeBlondie Fesser XxxKatherine Mcnamara NudeBeefcake HubtwrIndian Xxx ClipsPorn To ReadSexe Français GayCharly Jordan OnlyfansWwxxxsexXnxx Tushy ComXx X TiktokKingcomicxNude Tik Tok VideosCaballos SexoDominant Woman PornBig BoobsmatureRedit HotwifeItchio Adult GamesYouporn LesbienPawh MilfUtahjaz OnlyfansFrancety OnlyfansPak PornBug Tits JapanMorgpie FeetCindy StartallNicole Aniston FeetPorn TotalSex With StephanieNaija PorntubesAsian Girl Sex VideoXx English Sexy VideoIndian Bhabhi Sex Video DownloadMollycxsXxx OnlineWww Free Sex MoviesPoimelFotos PrnoQuadrinhosdesexo.comMila Kunis NackedAntysexcomNaked Hot Gay MenSavannah Bond SoloLewdnninjaLauren Akexis LeakedForner XxxEmily Willis Sexy VideoDesi Hd Sex ClipsSecret Class HentaiLola Bunny XxxSophiascamander PornGo On PornhubSexygirls PronPetite Girls RedditIndian Honeymoon MmsIndian Porn Actress NudeXxx Bhai VideoSister-in-law PornSmall People PornMinaki KomukaiFilmes Pornô ProibidosMilf ZvideoHogtied WomenJapanese PorngamePorn Anime DubbedPorns Of JapanRhea Ripley LeakedTelugu Aunty Sex MoviesWorld Biggest CockNakedballerinaPorn SislovesmeBbw Transsexual PornAzzoverloadBeach Naked VoyeurMy Hentai ComicParejas Haciendo El AmorXbedioMarta Villalobos BukkakeHeroins Sex VideosSexx Video ComNicoleloves ForumMom Pics NakedJun SuehiroBest Hd Indian PornXxx Hot Mom IndianFlem SemiOk PornO.k.pornCum SwallowingNaked Porn MenSlave BdsmFamily Stock Sex VideoFree Hd Premium PornAbbey Rain AnalPhone PornKinner Sex VideoDarla Dimples OnlyfansIndian Sister And Brother Porn VideoMobilexvideosAfrica Porn BbwBig Balls SexChristy CanyonnudeNaked Asses TwerkingAmateursquirting江ロ動画Witcher XxxAnally FingeredAmateur Mutual Masturbatingسکس XvidTitsbbwPorn ArcadeLesbian Nipple SuckXxx Video FilmGujarati Hot SexBig Tites PicsNude Ginger LynnLatina Hard Core PornWife MasterbateLesbianthreesomJable TvPorn ImagasTchate CocoPhoto PornogaphiqueHq EroticasAdult FilmsFrancia James PornEva GenerosiHot Girl Xnxx ComXnxx Hd Video MomXsxx HdBig Tit AnimaCelebreties TitsAlura Jenson ComAunty Adult Video