More

    RECENTE POSTS

    Peppi en Kokki geven Nederland de schuld van alles!

    Tüt tüt, böing böng. Kükki en Peppi. Peppi en Kükki. Höpla eruit. Allebei öpstaan. He, haasje reppie. Kökki en Peppi. Öpstaan luie Peppi

    Peppi en Kükki van DENK zijn weer terug van vakantie en dat was geen pretje. Vooral de terugreis was een hel wanneer we Selçuk Öztürk moeten geloven. Hij heeft tien uur lang zijn auto moeten desinfecteren à €3,- per desinfectie en dat zonder toilet in de brandende zon. Zijn karige salaris als Kamerlid was blijkbaar niet toereikend om met het vliegtuig naar het beloofde land af te reizen.

    Ik moet plassen

    De reden voor deze toch wel wat enthousiaste wachttijd bij de grensovergang tussen Turkije en Bulgarije was volgens Öztürk te wijten aan ofwel te weinig personeel aan Turkse zijde, of gewoon laksheid aan Bulgaarse zijde. Hoe dan ook, volgens Öztürk en zijn mattie Tunahan Kuzu moet Nederland hier wat aan doen. Niet Turkije, niet Bulgarije. Neen, Nederland! EN de heren hebben daarvoor een aantal stevige kamervragen opgesteld! Want zij weten wat belangrijk is in deze roerige tijden: wachttijden van vakantiegangers bij de grens met Turkije.

    Het wordt tijd dat de regering zich inspant voor Nederlandse staatsburgers

    Mooie snor, zonde als daar iets mee gebeurt

    Uiteraard alleen wanneer je gek bent op de snor van Erdogan. Het uitreisverbod van van zeker tien Turkse Nederlanders is namelijk aanzienlijk minder belangrijk. Daar hoeven geen Kamervragen over gesteld te worden. Daar hoeft de Nederlandse regering zich niet voor in te spannen. Dat er Nederlanders zomaar vast worden gehouden omdat ze toevallig niet de juiste politieke kleur hebben is hun eigen probleem. Hadden ze maar voor de juiste grote leider moeten kiezen.

    Een vrouw uit Arnhem, die in juli voor een familieaangelegenheid naar Turkije afreisde, zit sinds anderhalve week in het land vast. De Turkse autoriteiten hebben haar en haar zoontje een uitreisverbod opgelegd, bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De vrouw heeft de Turkse en Nederlandse nationaliteit.

    Allemaal de schuld van Nederland

    Wachten bij de grens zonder toilet. Dat is pas küt! Man man man. Tien uur mensen! TIEN UUR! 10! Dat het Öztökkie blijkbaar te duur was om met het vliegtuig naar het grote Turkije te vliegen is niet zijn probleem. Maar het probleem van Nederland. Nederland moet wat aan deze ongebreidelde Turkenhaat doen:

    Ik vind dat de Nederlandse regering daar best wel veel aan kan en moet doen

    Tja, ik vind dat Öztürk en Kuzu nu gewoon eens kleur moeten bekennen, of zich in moeten gaan zetten voor alle Nederlandse staatsburgers. Maar ja, dat doen zij ook niet…

     

    0 0 stemmen
    REET DEZE POTS!

    14 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    14 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Weirdoinventor
    Lid
    05/09/2017 - 15:28 15:28

    He, als hij collumnist had geweest had het nu in de krant gestaan. Hij heeft een zetel, die is helemaal van hem alleen, en hij gebruikt de middelen die hij heeft tegen de problemen die hij heeft. Stemmers zijn tenslotte toch een soort kickstarter backers, die zijn er om zijn dromen te sponsoren.

    Flepz0r
    Beheerder
    Antwoord aan  Weirdoinventor
    05/09/2017 - 15:39 15:39

    En ongeacht wat voor drek er uitkomt nadat de kickstarter afgerond is, ja, je wist vooraf ook niet wat er ging gebeuren.

    Broeder Bolognese
    05/09/2017 - 15:34 15:34

    De enige schuld die Nederland aangerekend kan worden is dat Turken nog steeds van een dubbel paspoort kunnen genieten. Als die 10 Turken die nu vastzitten in ErdoÄŸanistan geen Turks paspoort hadden gehad, dan waren ze ook niet vastgehouden.
    Bijkomend voordeel, wij hadden het hier niet over Pepı ve Kökkı gehad.

    Flepz0r
    Beheerder
    Antwoord aan  Broeder Bolognese
    05/09/2017 - 15:40 15:40

    Daar heb Nederland betrekkelijk weinig mee te schaften. Turkije accepteert het opzeggen van het Turkse paspoort niet. Druk je hem door de shredder en kom je met je Nederlandse aan bij de Turkse grens vragen ze waar je Turkse is. Turkije doet het volledig tegenovergestelde van Nederland, die als je niet tijdig verlengt en niet in Nederland woont je de nationaliteit kwijtraakt.

    Broeder Bolognese
    Antwoord aan  Flepz0r
    05/09/2017 - 17:25 17:25

    Dat schijnt voor Marokkanen inderdaad zo te zijn. Maar een Turk kan van zijn nationaliteit af, zolang hij maar een tweede heeft: https://www.volkskrant.nl/politiek/kun-je-zomaar-je-turkse-nationaliteit-opzeggen~a1858179/

    Weirdoinventor
    Antwoord aan  Broeder Bolognese
    05/09/2017 - 15:50 15:50

    We zouden ze allemaal in de witness protection kunnen gooien, dat ze daar massaal aankomen met hun gloednieuwe Albanees-Turkmenistaans-Nederlandse achtergrond (maar alleen goed Turks spreken), maar dat gaat wel wat ver.

    Voorlopig dus maar de familie van daar hier uitnodigen in de vakanties, gezellig naar Zandvoort en de Veluwe. ‘t is geen Alanya, maar je struikelt er dan ook niet over de oude fotofucks.

    Monade
    05/09/2017 - 17:04 17:04

    Maar als Pepı ve Kökkı zelfs maar de schijn zouden wekken dat zij zich, heel eventueel misschien toch wel, zouden inzetten voor een Gülensympathisant, plegen zij pölıtıke zülfmöörd, want de meerderheid van hun Türkse äänhüng is zwaar pro-ErdoÄŸan. Ik heb ze in mij kennissenkring zitten, en er is geen zinnige discussie met hen erover te voeren (en dan bedoel ik dat niet op de Adriaan van Dis/Vingertje van Jeaule-manier, zo van ‘Ben je nou anti-Gülen of pro-ErdoÄŸan?’).

    Dat betekent trouwens wél dat ik vind dat het duistere duo hierover voortdurend het vuur aan de politieke schenen moet worden gelegd, maar ja, andere kamerleden hebben nog veel ernstigere skeletten in de kast verborgen zitten waar geen haan naar kraait: Rutte en Wilders uiteraard, maar ook Tapsterk en de niet alleen motorisch gestoorde psychopaat Kleinsma, enz.

    Broeder Bolognese
    Antwoord aan  Monade
    05/09/2017 - 17:30 17:30

    Da’s waar. Maar je laat het natuurlijk wel uit je hoofd om het over politiek te hebben als je in ErdoÄŸanistan bent.
    Ik moet in november weer een weekje, reken er maar op dat ik dan een Belg ben, en dat ik ook een tyfus hekel heb aan Duitsers en Nederlanders.

    Bismarck
    05/09/2017 - 18:11 18:11

    Ik weet dat Nance (ik hartje Nance) hier niet populair is, maar de heren hebben in dit geval eigenlijk enorm wel een punt: Er is nogal een chronisch probleem met de Bulgaarse grensbewaking. En aangezien de Bulgaarse grensbewaking onze (EU) grensbewaking is, moeten wij ze daar inderdaad op aanspreken.

    Bismarck
    Antwoord aan  Reet
    07/09/2017 - 10:55 10:55

    Nou het probleem dat ze wél aankaarten wordt naar mijn mening in dit topic wel erg fors gebagatelliseerd en het tweede komt op mij erg over als whataboutery. Bovendien kun je ditzelfde stukje met twee andere onderwerpen zo schrijven voor elke politieke partij in (en waarschijnlijk ook buiten) Nederland: Waarom stel je wel Kamervragen over X en niet over Y? En daardoor lijkt het een beetje alsof je jezelf bezondigt aan selectieve verontwaardiging.

    Monade
    Antwoord aan  Bismarck
    05/09/2017 - 19:07 19:07

    Natuurlijk wordt hier geregeld de liefde aan Nance verklaard, zelfs door mij, maar het gaat hier om twee punten, één relatief klein en één relatief groot: Nederlands/Turkse reizigers die aan de Bulgaarse grens door de lokale douaniers worden geïntimideerd en afgezet, en Nederlands/Turkse reizigers die door de Turkse centrale overheid worden geïntimideerd en vastgehouden voor zaken die in Nederland plaatsvinden en hier legaal zijn.

    Het frappante is dat Öztürk en Kuzu wél over het eerste punt kamervragen willen stellen, maar over het tweede niet. We begrijpen hun motieven wel, en het zijn geen politieke spelletjes die zij en alleen zij uitvoeren, maar als Denk niet ook voor Nederlands/Turkse Gülensympathisanten wil opkomen, bekennen zij kleur, en dat is geen mooie.

    /Zo nance genoeg?

    Ds. Ploppo
    Redacteur
    06/09/2017 - 09:34 09:34

    Lekker egoïstisch ook. Van het soort: de hele wereld kan overstromen maar er worden pas Kamervragen gesteld als er bij mij zelf een druppel door de brievenbus komt.

    Suzie Grinwis
    Gast
    07/09/2017 - 00:19 00:19

    Hahahaa!! De doorlopende voorstelling van het debielentheater is weer van start!

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN